Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

120 διαπιστευμένοι!

Άδεια η Τούμπα γεμάτα τα δημοσιογραφικά θεωρία του γηπέδου. Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής με τις διαπιστεύσεις που καλείται να εκδώσει η ΠΑΕ…
 
 
Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώθηκε χθες και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έφθασαν 120 φόρμες διαπιστεύσεων! Οι 30 εξ αυτών προέρχονται από Ουκρανούς που έρχονται μαζί με την αποστολή της Καρπάτι και άλλοι 90 είναι από Ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι το ενδιαφέρον για την κάλυψη του αγώνα είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό αύριο στην Τούμπα όλοι οι υπόλοιποι χώροι θα είναι σχεδόν άδειοι, αλλά τα δημοσιογραφικά θα κατακλυστούν!

Ας είναι και ισοπαλία με γκολ...


Παρουσία περισσοτέρων από 50 δημοσιογράφων ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου.

Μαζί με τον Μάρκεβιτς βρίσκεται και ο Εντμάρ, ένας εκ των βασικών παικτών στο κέντρο της ομάδας.

Τι γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ; Τι σας ανησυχεί από το παιχνίδι του;

-«Έχουμε μελετήσει τον ΠΑΟΚ από τα ματς προετοιμασίας. Είναι δυνατή και τεχνική ομάδα. Η δεύτερη θέση από πέρυσι στο πρωτάθλημα δείχνει ότι είναι δυνατή ομάδα»

Με ποια ομάδα Ουκρανίας μπορείτε να συγκρίνετε τον ΠΑΟΚ;

Είναι δύσκολο αυτό. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίξει εκεί για να ξέρω. Το δικό μας πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Εκτιμάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από όταν απέκλεισε την Καρπάτι;

«Είμαστε καλύτεροι από την Καρπάτι, μια και αυτή ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Πριν δύο χρόνια η Καρπάτι ήταν καλύτερη. Ο ΠΑΟΚ έχει προσθέσει στοιχεί και είναι σε υψηλότερο επίπεδο".

Ως φύση επιθετική ομάδα η Μέταλιστ θα παίξει μόνο για τη νίκη; Θα επηρεάσει την ομάδα σας η μεγάλη θερμοκρασία;

Εμείς πάντα παίζουμε επιθετικά και δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Ο καιρός είναι ίδιος και για τους δύο. Και οι δύο θα υποφέρουν. Εμείς βέβαια δεν έχουμε ξαναπαίξει σε τέτοιες συνθήκες.

Είναι πλεονέκτημα για την Μέταλιστ ότι έχει παίξει αγώνες πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ όχι;

Απάντηση Έντμαρ: «Φυσικά θα μας βοηθήσει. Αύριο όμως είναι διαφορετικό το ματς»

Σας αρέσει ύμνος Τσάμπιονς Ληγκ;

Μάρκεβιτς: «Ελπίζω να τον ακούσουμε. Εγώ με τον Έντμαρ το περιμένουμε εδώ και οκτώ χρόνια.

Έντμαρ: «Προσπαθήσαμε πολύ γι’ αυτό και ελπίζουμε.

Έχεις ξαναπαίξει σε άδειο γήπεδο. Είναι πλεονέκτημα για την δική του ομάδα

Έντμαρ: Για κάθε ομάδα είναι  σημαντική η στήριξη του κόσμου. Εμείς θα είμαστε τυχεροί γιατί θα έχουμε τους δικούς μας φιλάθλους. Όχι δεν έχω ξαναπαίξει σε άδειο.

Με ποιο αποτέλεσμα θα είναι αύριο ευχαριστημένος;
Μάρκεβιτς: «Ακόμη και με την ισοπαλία με γκολ»

Τι γίνεται με τον τερματοφύλακα που τραυματίστηκε; Ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ υπολογίζεται περισσότερο;

Αυτός θα μείνει εκτός για ένα μήνα. Συμβαίνουν αυτά. Έχουμε όμως να τον αντικαταστήσουμε.  Από τον ΠΑΟΚ ξέρουμε καλά τον Βούκιτς, τον Λούκας , τον Κατσουράνη, αλλά έχουν και άλλους ικανότατους παίκτες.


Ποια η θέση του κυρίου Μάρκεβιτς για την απόφαση του CAS που αναμένεται και αφορά την ομάδα του;

Ομάδα δεν επηρεάζεται. Αυτή ερώτηση για διοίκηση.

Δεν στείλατε κάποιον να δει αγώνες του ΠΑΟΚ; Ξέρετε καλά τον αντίπαλο;

Μελετήσαμε το φιλικό του παιχνίδι και ξέρουμε αρκετά πράγματα για τον ΠΑΟΚ.

Προβληματίζεται από Στέφενς μην τυχόν του ετοιμάζει κάποια έκπληξη;

Είναι σημαντική προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο. Στις μέρες μέρες δύσκολο να επινοήσουμε πολλά. Παίκτες αποφασίζουν. Πολλά μπορείς να κάνεις στο χαρτί, αλλά οι ο παίκτες κρίνουν τα ματς. Ελπίζω αυτό να γίνει υπέρ μας αύριο.

Η συνέντευξη του Στέφενς

Ξεκινάει στην Τούμπα η τελευταία και επίσημη συνέντευξη Τύπου του Χουμπ Στέφενς ενόψει του αγώνα με την Μέταλιστ. 

 Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει επίσημο παιχνίδι σε σχέση με το ότι οι αντίπαλοι έχουν τρία ματς, πόσο θα επηρεάσει σε σχέση και με τις καιρικές συνθήκες;

Γνωρίζουμε εδώ καιρό το πρόγραμμα και πότε ήταν τα ματς. Όταν έχεις παίξει σε πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Εμείς παίξαμε φιλικά.

Ο αντίπαλος προπονητής είπε ότι θα ήταν ικανοποιημένος με ισοπαλία που θα έχει γκολ; Εσείς έχετε προτίμηση.

Δεν είναι εύκολο για εμένα. Θα σας πω μετά το ματς το παιχνίδι αν είμαι ικανοποιημένος.

Για όλους είναι πρόβλημα το άδειο γήπεδο. Τι πιστεύετε γι’ αυτό;

Έχω παίξει και πάλι στην Μαδρίτη με την Αϊντχόβεν σε άδειο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι το άδειο γήπεδο είναι ένα πρόβλημα. Μετά από εκείνο μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο, έστω και με αντίπαλους οπαδούς. Δεν θυμάμαι πραγματικά το σκορ.

Οι συνεργάτες σας έχουν δει την Μέταλιστ. Στέκεστε στην δυναμική όλης της ομάδας ή ειδικά στον Ντέβιτς;

Είναι μία ομάδα πολλά χρόνια μαζί. Είναι πραγματικά καλή ομάδα. Αξίζει σεβασμό αυτή η ομάδα και ο προπονητής της. Δεν μπορούμε να σταθούμε σε ατομικά χαρακτηριστικά. Και εμείς έχουμε καλή ομάδα και ελπίζω να έχουμε και καλή απόδοση αύριο.

Γιατί δεν είναι κάποιος παίκτης μαζί σας στην συνέντευξη;

Γιατί δεν ξεχωρίζω κανέναν και έπρεπε να τους φέρω όλους εδώ.

Με ποιο πνεύμα πρέπει να μπουν οι παίκτες σας στο γήπεδο;

Ελπίζω να κάνουν όλα όσα χρειάζονται. Πρέπει να κάνουν πολλά παραπάνω από ότι στην προετοιμασία. Αν γίνει αυτό θα έχουμε ελπίδες.

Έχετε καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα σας; 

Έχω μερικές ερωτήσεις ακόμη μια και έχουμε παίξει μόνο μερικά φιλικά. Πάντως να είστε σίγουροι ότι θα είναι 11 και οι δικοί μας παίκτες.


Ο αντίπαλος προπονητής είπε ότι οι παίκτες καθορίζουν τα ματς και εσείς έχετε μικρότερο ρόλο; Τι πιστεύετε;

Συμφωνώ αρκετά μαζί του. Εμείς είμαστε απέξω και μιλάμε μαζί τους πριν και στο ημίχρονο. Μικρές αλλαγές μπορούμε να κάνουμε. Στο τέλος πρέπει να αναλύσουμε τα ματς και να τους ετοιμάσουμε για το επόμενο. Γι’ αύριο είναι σημαντικό να ευχαριστηθούν οι παίκτες μας το ματς, έστω και αν θα γίνει σε άδειο γήπεδο.

Το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας σας επηρεάζεται από τις αρετές της Μέταλιστ;

Όταν θα έχει η Μέταλιστ την μπάλα πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τρόπο για να την πάρουμε. Είναι καλύτερο να υπάρχει κατοχή για εμάς. Αλλά αυτοί είναι πολύ δυνατοί και τεχνική. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με μεγάλη συγκέντρωση.


Ποια η γνώμη σας για τον Λούκας; Σας ρωτάμε γιατί στη Ντιναμό Κιέβου δημιούργησε προβλήματα με τον χαρακτήρα του;


Δεν έχω πρόβλημα με τον Λούκας. Δεν ξέρω τι έγινε εκεί. Κάνει την δουλειά του και αυτό είναι σημαντικό. Είναι καλός παίκτης και όπως όλοι πρέπει να δουλεύει για την ομάδα. Το ξέρει αυτό και το κάνει.

Ρωτήσατε πολλούς για να σχηματίσετε άποψη για την Μέταλιστ και το Ουκρανικό ποδόσφαιρο;

Την ξέρουμε καλά την ομάδα εδώ και χρόνια. Είναι ομάδα που αναπτύσσεται. Τους είδαμε δύο φορές και εγώ τους είχα δει σε αγώνα με την Γκλάντμπαχ. Δεν χρειάστηκε να μας πει πράγματα και ο Λούκας.

Αισιόδοξοι Σόουζα και Βιλάγκρα


Ο 28χρονος Βραζιλιάνος, μέσος της Μέταλιστ Ντιέγκο, Σόουζα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ματς της Τρίτης με τον ΠΑΟΚ: “Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς και θέλουμε στον αγώνα της Τρίτης να παρουσιαστούμε πλήρως προετοιμασμένοι. Η ομάδα μας είναι έτοιμη γι’ αυτή τη νέα πρόκληση και όλοι περιμένουμε έναν πολύ καλό αγώνα”.

Οσο για τον 28χρονο Αργεντινό αμυντικό Κριστιάν Βιλάγκρα, επεσήμανε: “Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δε θα είναι λιγότερο δύσκολο απ’ αυτό κόντρα στην Ιλίτσεβιτς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι καλύτερα για εμάς να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη για να είμαστε πιο ήρεμοι στο δεύτερο ματς. Μπορώ να πω ότι είμαστε σωματικά έτοιμοι να παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα”.

Εξάλλου, μια ανάσα από την απόκτηση του Αλεχάντρο Γκόμες βρίσκεται η Μέταλιστ. Ο 25χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Κατάνια είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Ιντερ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, χωρίς όμως να προχωρήσουν στην κατάθεση επίσημης πρότασης. Σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του Γκόμες στο Χάρκοβο, θα αυξηθεί σε επτά ο αριθμός των Αργεντινών, αφού ήδη υπάρχουν οι Κριστάλδο, Σόσα, Τόρες, Μπλάνκο, Βιγιάγκρα και Τορσιλιέρι.

“Θα γίνουν μάχες με τον ΠΑΟΚ”

Ο Μίρον Μάρκεβιτς ξεκίνησε την 9η σεζόν του στον πάγκο της Μέταλιστ! Την ανέλαβε το 2005 και την έχει οδηγήσει από την αφάνεια και την 11η θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος στη σταθεροποίησή της στην πρώτη 3άδα (πέρυσι τσίμπησε την 2η θέση) και στην ευρωπαϊκή καταξίωση, καθώς η ομάδα του βρίσκεται στην 30η θέση της ΟΥΕΦΑ, μία θέση πιο ψηλά από την Μπορούσια Ντόρτμουντ! 
Ο έμπειρος τεχνικός της Μέταλιστ μίλησε αποκλειστικά στα ΣΠΟΡ για τα ματς με τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Είστε πολλά χρόνια στη Μέταλιστ. Πιστεύετε ότι η ομάδα σας έχει το προβάδισμα στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ επειδή ως σύνολο έχει δουλέψει περισσότερα χρόνια μαζί;

“Προσωπικά θεωρώ ότι οι πιθανότητες για την πρόκριση είναι μοιρασμένες μεταξύ των δύο ομάδων και θα παραμείνουν μοιρασμένες μέχρι να τελειώσει και το δεύτερο ματς που θα κρίνει ποια ομάδα θα προχωρήσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ”.

-Στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ η Μέταλιστ έχει αναρριχηθεί στην 30η θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 73η. Αυτό δείχνει κάτι για τη διαφορά των δύο ομάδων;

“Δεν το σκέφτομαι έτσι. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει το υψηλό του επίπεδο κερδίζοντας τη 2η θέση στο περσινό πρωτάθλημα Ελλάδα και είναι μία ομάδα που διαθέτει καλή ευρωπαϊκή εμπειρία. Ξέρουμε τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπου είχε συνεχείς παρουσίες. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει μία δυνατή ομάδα και έναν πολύ έμπειρο προπονητή, τον κ. Στέφενς. Η βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ δε σημαίνει πολλά πράγματα. Μόνο οι ίδιες οι ομάδες μέσα στο γήπεδο μπορούν να αποδείξουν ποια είναι καλύτερη και να πάρουν την πρόκριση”.

-Η ομάδα σας έχει ήδη δώσει μία σειρά από επίσημα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει μόνο φιλικά. Αυτό σημαίνει ότι είστε πιο έτοιμοι;

“Το ελπίζουμε αυτό. Ωστόσο όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο και όχι στα λόγια”

-Τι πληροφορίες έχετε μαζέψει για τον ΠΑΟΚ;

“Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ κατέλαβε πέρυσι τη 2η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας μία πολύ καλή διαφορά στα γκολ που έβαλε σε σχέση με αυτά που δέχθηκε. Στο ρόστερ του έχει και δύο παίκτες οι οποίοι μας είναι αρκετά γνώριμοι από την παρουσία τους στην Ουκρανία, όπως ο Βούκιτς και ο Λούκας, ενώ διαθέτει και αρκετούς ακόμη διεθνείς ποδοσφαιριστές. Φέτος προπονητής είναι και ένας πολύ καλός και έμπειρος τεχνικός, ο Ολλανδός Χουμπ Στέφενς ο οποίος έχει σπουδαίο όνομα στην Ευρώπη. Η μελέτη του ΠΑΟΚ συνεχίζεται καθημερινά με διάφορα στοιχεία που συλλέγουμε για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι…”.

-Η ρεβάνς, η οποία θα κρίνει την πρόκριση θα γίνει στην Ουκρανία. Είναι αυτό ένα πλεονέκτημα για τη Μέταλιστ;

“Είναι δύσκολο να πούμε αν είναι πλεονέκτημα ή όχι αυτό το γεγονός. Είναι όμως μάλλον προτιμότερο να έχεις τη ρεβάνς τέτοιων αγώνων στο σπίτι σου. Αλλά όλα αυτά είναι σχετικά…”.

-Η Μέταλιστ δεν έχει περάσει ποτέ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτελεί αυτό τον μεγάλο στόχο για την ομάδα σας ή προτεραιότητα έχει ο τίτλος στο ουκρανικό πρωτάθλημα;

“Τα θέλουμε και τα δύο. Κάθε ομάδα θέλει να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το ουκρανικό πρωτάθλημα είναι πολύ σημαντικό για μας. Θέλουμε κατ’ ελάχιστον να διατηρήσουμε τη 2η θέση για να μπορούμε να συμμετέχουμε και μελλοντικά στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε… Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να μοιράζεις την προσοχή σου μεταξύ δύο μεγάλων στόχων, όπως είναι το πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά κύπελλα και πάντα πρέπει να βρίσκουμε τρόπο να ισορροπούμε την κούραση που φέρνει αυτή η διαδικασία των συνεχόμενων αγώνων.

Οι πιθανότητες πρόκρισης μεταξύ της Μέταλιστ και του ΠΑΟΚ είναι μοιρασμένες, 50-50. Και πάλι βέβαια θα τονίσω ότι όλα κρίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα λόγια…”

“ΘΕΛΑΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”

-Το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα είναι χωρίς κόσμο στις κερκίδες λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Αυτό είναι καλύτερο για εσάς; Κάνει πιο εύκολη την αποστολή σας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα;

“Ο ΠΑΟΚ είναι γνωστός για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έχουν οι οπαδοί του στην ομάδα τους και την τεράστια συμπαράσταση που προσφέρουν στα παιχνίδια. Δεν έχει σημασία ότι το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του ΠΑΟΚ σε άδειες κερκίδες, γιατί πιστεύω ότι η αίσθηση του κόσμου και αυτό που μεταδίδει στην ομάδα του θα είναι εκεί! Ακόμη και σε άδειο γήπεδο!

Ειλικρινά η δική μας ομάδα ίσως ένιωθε καλύτερα αν οι οπαδοί ήταν στις κερκίδες. Για τη Μέταλιστ ένα γεμάτο γήπεδο αποτελεί κίνητρο. Την περασμένη εβδομάδα όταν παίξαμε με την Αρσεναλ Κιέβου εκτός έδρας και οι κερκίδες του γηπέδου ήταν μισοάδειες, σε κανέναν στην ομάδα μας δεν άρεσε αυτή η αίσθηση.

Το άδειο γήπεδο κάποιες φορές σε… κοιμίζει! Προσωπικά θα προτιμούσα μία καυτή ατμόσφαιρα, ένα γεμάτο γήπεδο όπως στο ματς που είχαμε δώσει στο Πειραιά με τον Ολυμπιακό πριν από 1,5 χρόνο. Ο κόσμος φώναζε τόσο πολύ που οι παίκτες δεν μπορούσαν να ακούσουν τι έλεγε ο ένας στον άλλο! Αυτό όμως ήταν ό,τι χρειαζόμασταν! Και τελικά πήραμε την πρόκριση… Ετσι είναι δύσκολο να πεις τι είναι καλύτερο για μας, ένα γεμάτο ή ένα άδειο γήπεδο…”

“ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ…”

-Η Μέταλιστ απέκλεισε δύσκολα τον Ολυμπιακό πριν από ενάμιση χρόνο κάνοντας ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο για να προκριθεί με διπλό στον Πειραιά με 1-2. Περιμένετε το ίδιο δύσκολες αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ;

“Φυσικά! Περιμένουμε ότι θα γίνουν δύο πολύ δύσκολα και σκληρά παιχνίδια απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Προετοιμαζόμαστε για μία πραγματική σύγκρουση, για μεγάλες μάχες”.

-Πιστεύετε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο πιο δύσκολος πιθανός αντίπαλος για τη Μέταλιστ από το γκρουπ των ομάδων που υπήρχαν πριν από την κλήρωση;

“Στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ όλες οι ομάδες είναι καλές και σοβαρές. Δε θα μπω στη διαδικασία να πω αν κάποιος είναι πιο δυνατός αντίπαλος ή χειρότερος. Ο ΠΑΟΚ πάντως είναι πολύ δυνατή ομάδα”.

-Είχατε επαφή με κάποιον από την Ελλάδα για να σας πει κάποια πράγματα για τον ΠΑΟΚ; Ισως κάποιον Ουκρανό που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα;



“Οχι, δεν έχω μιλήσει με κάποιον μέχρι τώρα”.

Οι εκλεκτοί του Στέφενς!


Η απογευματινή προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα θα είναι και η τελευταία πριν από το αυριανό παιχνίδι. Αμέσως μετά, οι 18 παίκτες της αποστολής με τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο. Ουσιαστικά η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με την προπόνηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή.

Είχε προηγηθεί ανάλυση της αντιπάλου του ΠΑΟΚ από τους Λόκχοφ και Γεωργιάδη, τους δύο στενούς συνεργάτες του Στέφενς, οι οποίοι παρακολούθησαν τη Μέταλιστ στα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Ο Στέφενς χθες επανέλαβε στους παίκτες όσα τους είχε αναφέρει και πριν από μερικές ημέρες στην κεντρική του ομιλία. Πως δηλαδή πρέπει να είναι αποφασισμένοι για την πρώτη νίκη επί των Ουκρανών, πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι και να μην παρουσιαστούν ούτε κατά διάνοια χαλαροί στο παιχνίδι τους. Ο Στέφενς επέλεξε τους 18 παίκτες που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια κρίνοντας (όπως έλεγε στους συνεργάτες του) πως αυτήν τη χρονική στιγμή είναι ένα “κλικ” πιο έτοιμοι σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Οι 18 που επέλεξε ο Ολλανδός τεχνικός είναι οι εξής: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Βίτορ, Κατσικάς, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς, Γεωργιάδης, Λούκας, Ολίσε, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Νέτσιντ. Ο τελευταίος, αν και δεν έχει πραγματοποιήσει πολλές προπονήσεις με την ομάδα σε σύγκριση με όσους έμειναν εκτός αποστολής, προτιμήθηκε διότι μπορεί να βοηθήσει επιθετικά τον ΠΑΟΚ σε χρονικό σημείο του αγώνα που θα επιλέξει ο Ολλανδός. Από τους 18 της αποστολής, τουλάχιστον 10 πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για το βασικό σχήμα, ενώ “παίζεται” μία θέση ανάμεσα σε Αθανασιάδη και Βούκιτς. Ο Στέφενς, εκτός από τη σημερινή προπόνηση που θα γίνει στην Τούμπα, θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους παίκτες του ΠΑΟΚ (με τη βοήθεια των Λόκχοφ και Γεωργιάδη) βίντεο από αγώνες της ουκρανικής ομάδας. Και εκεί θα επιχειρήσει μία ανάλυση για τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, το αποτέλεσμά του είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΟΤΕ TV απαγόρευσε την γιγαντοοθόνη

Δεν θα υπάρξει γιγαντοοθόνη αύριο στην Αριστοτέλους αφού ο ΟΤΕ TV που έχει τα δικαιώματα του αγώνα το απαγόρεψε. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει: Αντιλαμβανόμενοι την δίψα των φιλάθλων μας να παρακολουθήσουν μαζικά την αναμέτρηση εναντίον της Μέταλιστ, έστω και εκτός γηπέδου, κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εξασφαλίσαμε άδεια από τον Δήμο και τις αρχές, προκειμένου να στηθεί γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πόλης. Παρόλα αυτά το εγχείρημα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω άρνησης του συνδρομητικού καναλιού που διατηρεί τα δικαιώματα της αναμέτρησης