Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Preview: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (20:30)


Είναι από τα ματς που ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να επιδιώκει όχι απλά τη νίκη, αλλά και μια επιβλητική εμφάνιση για να ικανοποιεί τον κόσμο του.

Ο «Δικέφαλος» περιμένει τον ΟΦΗ με… καμία διάθεση να τον φιλοξενήσει (όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν) με τον Μπόλονι να ετοιμάζει φουλ επιθετικό σχήμα. Πως θα παίξουν οι Κρητικοί. 

ΠΑΟΚ

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής έχει κιόλας ξεχαστεί. Σε μια σεζόν με τρεις διοργανώσεις, τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα 7-8 ημερών, θα έρθουν και «στραβά» αποτελέσματα.

Το πώς ήρθε το συγκεκριμένο (με τον ΠΑΟΚ αγνώριστο σε σχέση με τα υπόλοιπα φετινά του δείγματα) ενδεχομένως να ενόχλησε, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Τα όποια λάθη αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή εν όψει αντίστοιχα δύσκολων αποστολών.
Πλέον -μετά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος- ακολουθεί ένα ματς από αυτό που τα παίρνει μόνο με τη… φανέλα! Ο ΟΦΗ διαχρονικά τα «βρίσκει μπαστούνια» στην Τούμπα και τίποτα δεν προμηνύει διαφορετική εξέλιξη στην προκειμένη περίπτωση.

Οι δοκιμές του Λάζλο Μπόλονι στις προπονήσεις της τρέχουσας εβδομάδας έδειξαν έναν Ρουμάνο αποφασισμένο να «κατεβάσει» μια ενδεκάδα με φουλ επίθεση.

Αν, λοιπόν, ακολουθήσει το 4-3-3, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελείται από τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά και Έτο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα, τον Γκαρσία μοναδικό «κόφτη», τους Φωτάκη και Ίβιτς να κινούνται λίγο πιο μπροστά, στα άκρα τους Βιεϊρίνια-Σαλπιγγίδη και προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Η δυναμική του αντιπάλου επιτρέπει να ξεκινήσει από την αρχή πχ. ο Σνάουτσνερ ή ο Γεωργιάδης, όπως επίσης και να δοθεί αυξημένος χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που τον έχουν ανάγκη για να βρουν ρυθμό (βλ. Λαζάρ, Σπαντάτσιο, Λεονάρντο).

Εκτός πάντως έμεινε ο ανέτοιμος Κοντρέρας, ο οποίος θα φουλάρει για να είναι ετοιμοπόλεμος στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη, όπως επίσης και ο τραυματίας Μπαλάφας.

Αποστολή: Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Αρίας, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Λαζάρ, Λεονάρντο, Σπαντάτσιο, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

ΟΦΗ

Στο ματς που χρειάστηκε να νικήσει, το έκανε και τώρα ακολουθεί «Γολγοθάς». Ο ΟΦΗ πήρε το «τρίποντο» στο ντέρμπι της Κρήτης αφού επικράτησε με 1-0 του Εργοτέλη, αλλά τώρα το πρόγραμμα, βαραίνει… επικίνδυνα.

Ξεκινώντας από το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, ο Νίκος Αναστόπουλος γνωρίζει την δυσκολία της αναμέτρησης και για αυτόν τον λόγο σκοπεύει να «ανακατέψει την τράπουλα». Άλλωστε και η παράδοση δεν βοηθά και πολύ τους Κρητικούς αφού σε 32 επισκέψεις στο γήπεδο της Τούμπας έχουν φύγει πανηγυρίζοντας μόλις μία φορά.

Ο «Αναστό» δεν πρόκειται να αλλάξει την αμυντική του διάταξη. Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Κάρολ, στο δεξί άκρο ο Γαλανόπουλος, στο αριστερό ο Μπουλούτ ενώ Ταυλαρίδης και Γεωργίου θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην τριάδα των χαφ σκέφτεται να τοποθετήσει τους Βερόν, Κάλαϊτζιτς και Χόρχε Λόπεθ αφού ο Σουμπίνιο δεν είναι 100% έτοιμος. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βάλει τον Ρόβα ως αμυντικό χαφ αντί του Βερόν.

Στην κορυφή της επίθεσης, την θέση του Καμπάνταη αναμένεται να πάρει ο Μάντζιος, στα δεξιά του θα έχει τον Σίσιτς και αριστερά του τον Παπουλή. Ο Βαγγέλης Μάντζιος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός αφού χρειάστηκε ένα διάστημα για να είναι σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας.

Αποστολή: Βεζυρίδης, Κάρολ, Μποντόρ, Μπουλούτ, Σουμπίνιο, Κάλαϊτζιτς, Κατάϊ, Χόρχε Λόπεθ, Σίσιτς, Σόουζα, Ουκάρ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ζορμπάς, Καμπάνταης, Μάντζιος, Παπουλής, Ρόβας, Ταυλαρίδης.

Το όραμα και η φιλοσοφία της νέας διοίκησης



















Και τυπικά χθες το πρωί “κλείδωσε” το νέο διοικητικό σχήμα στον ΠΑΟΚ. Με εννέα μέλη (όπως είχαν αναφέρει τα ΣΠΟΡ από την πρώτη στιγμή) επτά νέα πρόσωπα και το κυριότερο, όραμα και φιλοσοφία για τη επόμενη ημέρα. Με την προσθήκη του Στέφανου Σαράτση έκλεισε το σχήμα, ενώ σύντομα θα γίνει ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων. Οι Ζαγοράκης και Μηλιωρίδης είναι οι μόνοι που συνεχίζουν από την προηγούμενη διοίκηση. Οι υπόλοιποι που θα μετέχουν στο νέο σχήμα είναι οι Βρύζας, Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Σαχπατζίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Βαγγέλης Ποζατζίδης, Λεωνίδας Βελλής και Στέφανος Σαράτσης.
Ο τελευταίος είναι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Καλά Καθούμενα” στην Πολίχνη, εκεί όπου γευματίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Η πρώτη συνάντηση των εννέα συμβούλων θα γίνει την Κυριακή, πιθανότατα μετά το ματς με τον ΟΦΗ. Ουσιαστικά θα είναι το πρώτο άτυπο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ και θα γίνει σταδιακά ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων.
ΒΕΛΛΗΣ: “Το σύνθημα είναι ο ΠΑΟΚ”
Ο τραγουδιστής Λεωνίδας Βελλής που θα συμμετέχει στο νέο συμβούλιο της ΠΑΕ με δηλώσεις του στον Sport 103 FM υποστήριξε μεταξύ των άλλων πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.
Μεταξύ των άλλων είπε: “Είμαι και εγώ ένα παιδί του ΠΑΟΚ. Τον παρακολουθώ από την κερκίδα, αλλά πονάω την ομάδα. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και αυτό χάρη στον Ζαγοράκη. Μπορώ να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου. Νομίζω ότι και εγώ μπορώ να κάνω κάτι. Έχω πολλά στο μυαλό μου και από την Αμερική και από την Αυστραλία. Είναι καλύτερο να περιμένουμε τι πόστο μπορεί να αναλάβει ο καθένας. Το σύνθημα το δικό μας είναι ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να αποκτήσει αυτοκυριαρχία και μεγάλο ταμείο για να μπορέσει να ανέβει και άλλο”.
Για το πόστο που μπορεί να αναλάβει, τόνισε: “Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση ακόμα. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί στο Δ.Σ. Να γνωρίσει ο ένας τον άλλον και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Σε δύο σημεία δε θα ασχοληθώ. Το ένα είναι το ταμείο και τα οικονομικά. Απαγορεύω τον εαυτό μου να μπω σε αυτό το πόστο. Το δεύτερο είναι των παικτών. Είναι άλλων δουλειά αυτή. Σε οποιοδήποτε άλλο πόστο το συζητάμε”.
Για το αν ασχολείται με κάποια επιχείρηση τώρα, διευκρίνισε: “Δεν έχω καμία επιχείρηση και δεν ασχολούμαι τώρα με επιχειρήσεις. Κάποτε είχα ασχοληθεί στην Αμερική. Είμαι ένας τραγουδιστής που έχει να τραγουδήσει αρκετά χρόνια. Δε θα βάλω το τραγούδι στο περιθώριο. Αυτή τη στιγμή ενδιαφέρομαι πολύ για τον ΠΑΟΚ. Το τραγούδι είναι μέσα στο αίμα μου και δεν το απαρνιέμαι. Τώρα έχει πάρει ένα διαφορετικό δρόμο και κρατάω τις αποστάσεις. Με απασχολεί μόνο το θέμα του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή”.
“Η άνοδος του ΠΑΟΚ”
Ο Λεωνίδας Βελλής στις δηλώσεις του είπε ακόμη: “Από τα χρόνια που ανέλαβε ο Ζαγοράκης, είδα ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε καλό δρόμο. Είδα ότι καθαρίζει το τοπίο. Με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ με αυτόν τον πρόεδρο και για αυτό μπαίνω στη διοίκηση. Μένω μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και η σκέψη μου είναι στην άνοδο του ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό είναι η διαδρομή της ομάδας. Υπάρχει ψυχή και πρέπει να τη βγάλουμε στον κόσμο μας, πρέπει να του δώσουμε πολλά. Έχω πολλή όρεξη. Ο κόσμος μας, είναι ο καλύτερος του κόσμου και από αυτούς ζητάω λίγο χρόνο. Είμαι ΠΑΟΚ από τα γεννοφάσκια. Η μητέρα μου είναι Σμυρνιά και ο πατέρας μου από τη Μικρά Ασία και μου έβαλε το μικρόβιο του ΠΑΟΚ”.
Κατατέθηκε η αίτηση στο πρωτοδικείο
Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα γραφεία οι Ζαγοράκης και Βρύζας. Ολοκλήρωσαν τις επαφές για τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο νέο συμβούλιο, ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον Θανάση Κατσαρή και αμέσως άρχισε ένας αγώνας δρόμου για να κατατεθεί η αίτηση στο πρωτοδικείο. Το τελευταίο “κομμάτι” το ανέλαβαν οι νομικοί της ΠΑΕ και του Α.Σ. ΠΑΟΚ. Κατατέθηκε η αίτηση στο πρωτοδικείο και δόθηκε η προσωρινή έγκριση για το σχηματισμό διοίκησης.
Ο εκπρόσωπος του ΑΣ
Ο Θανάσης Κατσαρής ενημέρωσε χθες το πρωί τηλεφωνικά όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη για τη λίστα με τα πρόσωπα που συμμετέχουν στη διοίκηση. Μάλιστα ανέφερε πως εκπρόσωπος του Α.Σ. στη ΠΑΕ θα είναι ο Βαγγέλης Ποζατζίδης. Ο Κατσαρής επικοινώνησε με τον Ποζατζίδη, του ανακοίνωσε τα νέα και το θέμα προχώρησε. Ουσιαστικά για να συντομευτούν οι διαδικασίες και για να προλάβουν οι δύο νομικοί (Μαυρομάτης και Γιαννακοπούλου) να καταθέσουν τις αιτήσεις στο πρωτοδικείο, έπρεπε να ενημερωθούν τηλεφωνικά οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Α.Σ.
Ποζατζίδης: «Θα είμαι ελεγκτής της ΠΑΕ»
Ο Ποζατζίδης με δηλώσεις του στον Sport 103 FM υποστήριξε για τη συμμετοχή του στο νέο συμβούλιο: “Είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον κ. Κατσαρή τις προηγούμενες ημέρες, όμως χθες με ενημέρωσε για την πρόθεσή του να με προτείνει να συμμετέχω στο νέο συμβούλιο. Ουσιαστικά θα είμαι ο ελεγκτής του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και αυτό θα ισχύσει για όλα τα επίπεδα. Πάντα όμως θα δίνουμε αναφορά στον πρόεδρο του Α.Σ. και το διοικητικό συμβούλιο». Ο εκπρόσωπος του Α.Σ. είπε ακόμη: “Σε πρόσφατη γενική συνέλευση του Α.Σ. ΠΑΟΚ αποφασίστηκε να υπάρχει ένας εκπρόσωπος από τον ερασιτέχνη στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Και ουσιαστικά αυτό υλοποιείται. Πιστεύω ότι θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να εκπροσωπηθεί ο ΠΑΟΚ όσο το δυνατόν καλύτερα σε όλους τους τομείς. Και το κυριότερο να διατηρήσουμε τον κόσμο ενωμένο σε αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε. Όταν θα συναντηθούμε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, θα γίνει ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων”.

Απασχολεί τον ΠΑΟΚ ο Εστογιανόφ!



























Το καλοκαίρι το όνομά του “έπαιξε” για τον ΠΑΟΚ. Η περίπτωσή του εξετάστηκε λεπτομερώς από τους ανθρώπους της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, αλλά για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν προχώρησε. Λίγους μήνες αργότερα ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, περί ου ο λόγος, “πλήγωσε” το “Δικέφαλο” με το γκολ που πέτυχε εις βάρος του στον αγώνα της Νέας Σμύρνης. Έστω κι αν τελικά εκείνο το γκολ δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ…
Ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ του Πανιωνίου ήταν στη μεταγραφική λίστα του “Δικεφάλου”. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των ΣΠΟΡ το όνομά του συνεχίζει –πάντα υπό προϋποθέσεις και όρους- να βρίσκεται στην λίστα των υπό παρακολούθηση ποδοσφαιριστών…
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα στοιχεία μέσα στο γήπεδο και η ποιότητα του Εστογιανόφ ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν. Το αντίθετο. Στην Τούμπα εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν γι’ αυτό και ο μέσος των “κυανέρυθρων” συνεχίζει να απασχολεί τον ΠΑΟΚ. Όμως, επίσης, στην Τούμπα γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η περίπτωση του “Λόλο” μόνο εύκολη δεν είναι από την στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΠΑΕ Πανιώνιος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει τρόπος για να αποκτηθεί. Η παρακολούθηση της πορείας του Εστογιανόφ με τη φανέλα του Πανιωνίου στο ελληνικό πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από τους ανθρώπους του “Δικεφάλου”. Αν τελικά αποφασιστεί, ότι είναι μια περίπτωση που ενδιαφέρει και πρέπει να προχωρήσει, τότε ξέρουν πολύ καλά τον τρόπο για να προχωρήσουν και να τον ντύσουν στα ασπρόμαυρα.
Μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνονται τέτοιες σκέψεις και συζητήσεις. Όμως, τόσο το ταξίδι του Παντελή Κωνσταντινίδη στην Αγκόλα, όσο και κάποιες άλλες κινήσεις που έχουν γίνει από τη διοικητική ομάδα της ΠΑΕ και τον Λάσλο Μπόλονι, φανερώνουν ότι έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός τόσο για την ενδιάμεση μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όσο και για αυτή του επόμενου καλοκαιριού. Άλλωστε, ο χρόνος είναι στην προκειμένη περίπτωση “σύμμαχος” του ΠΑΟΚ, που δεν θέλει να “τρέχει” υπό πίεση για μεταγραφές, όπως έγινε αρκετά έντονα το φετινό καλοκαίρι.