Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Τα καλύτερα έρχονται»!

Σίγουροι για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν εμφανίστηκαν ο Λίνο και ο Αραούχο Έτο. Οι δύο Βραζιλιάνοι μπακ τόνισαν πως «είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα παιχνίδια και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο παίκτες στην «Σπορ του Βορρά»

Αρχικά, ο Λίνο μίλησε για τον Έτο: «Είναι κάθε φορά και καλύτερος. Με την ΑΕΚ ήταν το καλύτερό του παιχνίδι. Κάνει εκπληκτικές προπονήσεις και βλέπουμε τη βελτίωσή του. Είναι σημαντικό γι’ αυτόν που τον εμπιστεύεται η διοίκηση και ο προπονητής. Εγώ τον ήξερα και πριν τον ΠΑΟΚ και χαίρομαι για την εξέλιξή του εδώ».

Από την πλευρά του, ο Έτο σχολίασε: «Με τον Μπόλονι νιώθω πιο απελευθερωμένος. Μου αρέσει περισσότερο ο τρόπος που μας ζητάει να αγωνιζόμαστε και έχω την αίσθηση ότι όλη η ομάδα απολαμβάνει περισσότερο το ποδόσφαιρο που παίζουμε τώρα».

Ο Λίνο τόνισε πως: «Ο κ. Μπόλονι έχει περάσει μία νέα φιλοσοφία στο παιχνίδι της ομάδας και πιστεύω ότι σταδιακά αποδίδουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό αρέσει σε όλους περισσότερο και στον κόσμο, διότι εκτός από αποτελέσματα προσφέρουμε και καλύτερο θέαμα. Με την ΑΕΚ πετύχαμε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και καθαρίσαμε από νωρίς το ματς. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν τόσο εύκολο για μας. Δεν θεωρούσαμε ότι θα ήταν εύκολο, αλλά παίξαμε καλά και μας βγήκαν τα πράγματα που δουλεύουμε. Ξέρουμε ποια είναι η ΑΕΚ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και μέσα στην βδομάδα λέγαμε ότι θα εκμεταλλευτούμε την κάθε ευκαιρία, όπως και το κάναμε…».

Ο Έτο μίλησε για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ: «Όταν πρωτοήρθα στον ΠΑΟΚ χρειαζόμουν χρόνο για να προσαρμοστώ. Πλέον νιώθω πολύ καλύτερα μέσα στην ομάδα. Αλλά φέτος όλος ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερη μπάλα και έτσι μπορώ να φανώ κι εγώ περισσότερο. Όλοι μαζί παίρνουμε ψυχολογία και αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μέσα στα παιχνίδια όταν βγαίνει η δουλειά μας μέσα στο γήπεδο».

Για τον παιχνίδι στο Καζάν με την Ρούμπιν και εκείνο με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Λίνο δήλωσε: «Η ομάδα είναι έτοιμη να ξεπεράσει το κάθε εμπόδιο. Γι’ αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα παιχνίδια και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Θα πάμε για να κάνουμε το 2Χ2…».

Από την πλευρά του, ο Έτο ανέφερε: «Φυσικά και θα πάμε για 2Χ2 νίκες. Είναι δύο δύσκολα ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ παίζει παντού για τη νίκη».

Καταλήγοντας, ο Έτο έστειλε ένα μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας: «Τα καλύτερα έρχονται! Είναι μπροστά μας…».

Λίνο : "Συμφωνώ με τον Γκαρσία"

Ο Άλβες Λίνο μίλησε στον Sport 103 fm για τη νίκη επί της ΑΕΚ και για το αν ήταν λίγα τα τρία γκολ:
"Δεν μπορώ να πω ότι είναι λίγα τα τρία γκολ, απλά αρπάξαμε τις ευκαιρίες, νικήσαμε και αυτό είναι."
Αν είχε φανταστεί μια τόσο εύκολη επικράτηση: "Δεν μπορούσα να το φανταστώ τόσο εύκολο. Δεν θεωρούσαμε ότι θα ήταν εύκολο. Ξέρουμε ποια είναι η ΑΕΚ. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και μέσα στην βδομάδα λέγαμε ότι θα εκμεταλλευτούμε την κάθε ευκαιρία."
Για την επιθυμία του Μπόλονι για νίκη με θέαμα και γκολ: "Έτσι έγινε, ξέραμε πόσο σημαντικό και δύσκολο είναι το παιχνίδι, θέλαμε να κατακτήσουμε τη νίκη και χαίρομαι που κερδίσαμε τόσα πολλά πράγματα μέσα από το παιχνίδι αυτό."
Για τον Έτο που έκλεψε την παράσταση: "Ο Έτο είναι κάθε φορά και καλύτερος. Χτες ήταν το καλύτερό του παιχνίδι. Κάνει εκπληκτικές προπονήσεις και βλέπουμε τη βελτίωση. Σημαντικό γι’ αυτόν που τον εμπιστεύεται η διοίκηση, ο προπονητής. Εγώ τον ήξερα και πριν τον ΠΑΟΚ και χαίρομαι για την εξέλιξή του".
Αν η ομάδα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στο δύσκολο πρόγραμμα με Ρούμπιν και Ολυμπιακό: "Η ομάδα είναι έτοιμη να ξεπεράσει το κάθε εμπόδιο. Γι’ αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Είναι δύσκολο το ματς με την Ρούμπιν, πάνε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ματς με την Ρούμπιν και μετά θα δούμε τον Ολυμπιακό. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα δύσκολα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το έργο μας και στην Ευρώπη και στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι κάπως περίπλοκα τα πράγματα. Η προπόνηση είναι δύσκολη αλλά γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε. Για τα δύσκολα".
Για το αν συμφωνεί με τη δήλωση Γκαρσία για δύο νίκες με Ρούμπιν και Ολυμπιακό: "Συμφωνώ έχουμε συγκεκριμένο σκοπό, θα χτίσουμε για νίκη σε αυτά τα δυο παιχνίδι. Όλες οι συνθήκες μας δείχνουν ότι δεν είναι απίθανες οι δύο νίκες. Με τον Ολυμπιακό το έχουμε ξανακάνει πολλές φορές. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τώρα".
Για τη δήλωση, ότι ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερο δέρμα του: "Άσχετα με το θέμα της δουλειάς και της συγκέντρωσης, θεωρώ ότι είναι το δεύτερό μου σπίτι, τον αντιλαμβάνομαι σαν την οικογένειά μου τον ΠΑΟΚ. Αυτό εννοούσα".

Ένας Σουηδός απο τα...παλιά

O Σουηδός Μάρτιν Χάνσον ορίστηκε να διευθυνει την αναμέτρηση της Ρουμπίν Καζάν με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη για το Europa League. Ο σαραντάχρονος, πυροσβέστης στο επάγγελμα, διαιτητής, είχε οριστεί ξανά σε αγώνα του ΠΑΟΚ, στις 14 Νοεμβρίου του 2002, στο εκτός έδρας ματς με τη Γκρασχόπερς (1-1) για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA.
Στις 18 Δεκεμβρίου του 2008 ήταν διαιτητής στον αγώνα Ολυμπιακός-Χέρτα (4-0) για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, ενώ στις 12 Οκτωβρίου του 2010 στο παιχνίδι Ελλάδα-Ισραήλ (2-1) για τα προκριματικά του Euro 2012.
Ο Χάνσον έχει γίνει πάντως διάσημος για το χέρι του Τιερί Ανρί, το οποίο δεν κατελόγισε και Γαλλία προκρίθηκε στα τελικά του Μουντιάλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 της Νότιας Αφρικής σε βάρος της Ιρλανδίας!

Nίκη (5-1) των «μεγάλων»

Όσοι έπαιξαν βασικοί στο ματς με την ΑΕΚ έκαναν σήμερα ένα χαλάρωμα με το Μπόλονι, ο οποίος είχε κέφια, όπως όλη η ομάδα άλλωστε.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδια με τη μπάλα στα οποία συμμετείχε και ο Ρουμάνος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα οικογενειακό δίτερμα όπου αγωνίστηκαν όσοι δεν έπαιξαν με την Ένωση απέναντι σε μία ομάδα αποτελούμενη από παίκτες της ομάδας νέων και νεότερους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας συν τον πολύπειρο Κώστα Χαλκιά.
Οι «μεγάλοι» επικράτησαν με 5-1 σε ένα παιχνίδι δύο 30λεπτών, με τον Ίβιτς να πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ με κεφαλιές, τον Ταουσάνη να μειώνει σε 2-1 και το τελικό 5-1 να διαμορφώνεται με δύο γκολ του Παπάζογλου κι ένα του Ρομπέρ.
Στη Νέα Μεσημβρία βρέθηκαν και παρακολούθησαν το οικογενειακό δίτερμα και οι Βρύζας – Κωνσταντινίδης.
Οι συνθέσεις:

Ομάδα Α’: Γλύκος, Τσιρίλο, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Λεονάρντο, Λαζάρ, Σπαντάσιο, Ίβιτς, Γεωργιάδης, Ρομπέρ, Παπάζογλου

Ομάδα Β’: Χαλκιάς, Χατζόπουλος, Αγγελίδης, Αποστολόπουλος, Μίλερ, Παναγιωτούδης, Τσουκαλάς, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Ταουσάνης, Πέλκας.

Aπο Τούμπα στο Καζάν

Σήμερα το πρωί (27/9) ο ΠΑΟΚ θα κάνει την τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πριν πετάξει για Ρωσία για το ματς με την Πέμπτης με τη Ρουμπίν Καζάν.
Η προπόνηση θα γίνει το πρωί στην Τούμπα (9:30) και θα είναι κλειστή. Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα ανακοινωθεί αμέσως μετά από το πρωινό πρόγραμμα και θα πετάξει για Ρωσία με τσάρτερ στις 14:30.
Σήμερα έγινε γνωστό και το πρόγραμμα των προπονήσεων και των συνεντεύξεων Τύπου της Τετάρτης.
Ο Λάσλο Μπόλονι μαζί με έναν παίκτη του ΠΑΟΚ θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου στις 16:30 της Τετάρτης (28/9) στο Σέντραλ Στάντιουμ και η τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τη Ρούμπιν, θα γίνει στις 17.00.
Όσον αφορά τη Ρούμπιν Καζάν, ο προπονητής, Κούρμπαν Μπέρντιεφ μαζί με έναν παίκτη των Ρώσων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 16.00 της Τετάρτης και η προπόνηση θα γίνει στις 17.45 στο στάδιο Ρούμπιν.

Μαζί 1οι σκόρερ Βιεϊρίνια & Κλάους

Πέρυσι ο Βιεϊρίνια πάλεψε όλη τη σεζόν με τον Σαλπιγγίδη για τον “τίτλο” του πρώτου σκόρερ του ΠΑΟΚ. Τελικά ο διεθνής Έλληνας επιθετικός πήρε την πρωτιά στο φινάλε με δύο γκολ στο 5-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Έφτασε τα 12 γκολ και ο Βιεϊρίνια έμεινε δεύτερος με 11 (πέτυχε ένα γκολ στο ίδιο ματς).
Φέτος η... μάχη του πρώτου σκόρερ έχει ξεκινήσει μεταξύ του Πορτογάλου και του Αθανασιάδη, καθώς έκαστος μετράει ήδη από τέσσερα τέρματα. Με φόρα έρχεται όμως από πίσω και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνει να ανακτά την επαφή του με τα αντίπαλα δίκτυα και έχει ήδη δύο τέρματα.
Ο απολογισμός των εννέα αγώνων
Μέχρι τώρα σε εννέα επίσημα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 15 γκολ (10 έχουν οι επιθετικοί Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης) και έχει δεχθεί μόλις τέσσερα. Έχει σκοράρει σε οχτώ από τα εννέα ματς που έχει δώσει (μόνο στο 0-0 με την Τότεναμ έμεινε άσφαιρος), ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε έξι από τα εννέα παιχνίδια (γκολ δέχθηκε μόνο στο 1-1 με την Καρπάτι στην Ουκρανία, στην ήττα με 2-1 από Εργοτέλη και στο διπλό με 1-2 με Πανιώνιο).
Οι σκόρερ του ΠΑΟΚ είναι οι: Αθανασιάδης, Βιεïρίνια 4, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης 2, Φωτάκης, Γκαρσία, Λίνο 1.