Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-Udinese 0-3 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Υποκλίθηκε η Eυρώπη!

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε όπως και πέρυσι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρώτη φετινή ήττα στην Ευρώπη (και η πρώτη μετά από ένα χρόνο) με 0-3 από την Ουντινέζε του στοίχισε την πρόκριση.
Το μεγάλο ταξίδι του Δικεφάλου είχε ξεκινήσει από το Όσλο τον περασμένο Ιούλιο και ολοκληρώθηκε απόψε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να χάνει από την Ουντινέζε, αλλά να έχει κερδίσει φέτος άλλες 30+ θέσεις στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και να έχει εξασφαλίσει καλύτερες κληρώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων χρόνων.
Αναλυτικά όλα τα φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος στην Ευρώπη ήταν τα εξής:
28/07/11              Βαλερένγκα – ΠΑΟΚ         0-2
04/08/11              ΠΑΟΚ – Βαλερένγκα         3-0
18/08/11              ΠΑΟΚ - Κάρπατι Λβιβ    2-0
25/08/11              Κάρπατι Λβιβ – ΠΑΟΚ   1-1
15/09/11              ΠΑΟΚ – Τότεναμ           0-0
29/09/11              Ρουμπίν Καζάν – ΠΑΟΚ    2-2
20/10/11              ΠΑΟΚ - Σάμροκ Ρόβερς    2-1
03/11/11              Σάμροκ Ρόβερς – ΠΑΟΚ    1-3
30/11/11              Τότεναμ – ΠΑΟΚ              1-2
15/12/11              ΠΑΟΚ - Ρουμπίν Καζάν      1-1
16/02/12              Ουντινέζε – ΠΑΟΚ           0-0
23/02/12              ΠΑΟΚ – Ουντινέζε           0-3

Εμείς μαζί για μια ζωή…


Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε με 0-3 από την Ουντινέζε και να τελείωσε το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι αλλά ο κόσμος έδωσε ακόμη μία μοναδική παράσταση στις κερκίδες.
Οι οπαδοί του Δικεφάλου που γέμισαν την Τούμπα σε ακόμη μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά έκαναν τους Ιταλούς να παραμιλάνε παρότι το ματς «στράβωσε» από νωρίς για τον ΠΑΟΚ.
Πριν αρχίσει το ματς οι λιγοστοί Ιταλοί οπαδοί που βρέθηκαν στα επίσημα του γηπέδου τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο από την κερκίδα των ΠΑΟΚτδήδων και το ίδιο πράγμα έκαναν αρκετές φορές και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από τον παλμό και το πάθος της ασπρόμαυρης κερκίδας, αλλά και από τα τεράστια πανό που σηκώθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας, της Θύρας 4 και της Μηχανιώνας στο πέταλο της 4, και το ακόμη μεγαλύτερο πανό που σηκώθηκε στις θύρες 5-6 (1.600τμ μέτρων!) που γράφει επάνω «Μία πόλη μία ομάδα, εμείς μαζί για μια ζωή».
Φοβερή στιγμή ήταν στο τέλος του αγώνα, όπου παρά την ήττα του ΠΑΟΚ με 0-3, όλο το γήπεδο τραγουδούσε συνθήματα για το Δικέφαλο και το γνωστό: «Εμείς μαζί για μια ζωή αετέ αετέ Δικέφαλε…».

Και οι παίκτες πριν φύγουν για τα αποδυτήρια χειροκρότησαν με τη σειρά τους τον κόσμο για την απίστευτη συμπαράσταση…

«Καυτή η Τούμπα, μπράβο στους παίκτες μου»

Ο τεχνικός της Ουντινέζε Φρατζέσκο Γκουιντολίν έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του, διότι όπως τόνισε ήταν πολύ δύσκολο να παίξει κάποιος μπάλα σε μία τόσο καυτή έδρα όπως η Τούμπα.
Αναλυτικά είπε:
«Αρχικά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Κάνανε μία φοβερή δουλειά σε αυτό το γήπεδο. Εγώ δε θα μπορούσα να παίξω! Ήταν πολύ καυτή ατμόσφαιρα… Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και οι παίκτες μου, που είναι καλύτεροι από μένα, ήταν άξιοι για τη νίκη τους».
Για τις στημένες φάσεις, από τις οποίες ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ της Ουντινέζε είπε:
«Αυτό οφείλεται στο ότι οι παίκτες είναι άξιοι. Δουλέψαμε στα 180 λεπτά δείξαμε πόσο καλοί είμαστε περισσότερο εκτός έδρας. Έχουμε δουλέψει σκληρά και φάνηκε η δουλειά μας»
Τι του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από το ματς και τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ;
« Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Πριν από 12 χρόνια είχε χάσει 3-0 και αποκλείστηκε, ενώ και πιο πρόσφατα είχε χάσει εύκολα σε φιλικό.
Εγώ δε θα μπορούσα να παίξω σε τέτοιο γήπεδο καθώς ήταν πολύ έντονη η πίεση από τον κόσμο και γι΄αυτό συγχαίρω ξανά τους παίκτες μου.
Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά με το αβαντάζ των δύο γκολ ήταν αλλιώς τα πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός και δεν είμαστε καλοί σε αυτό σε χαμηλό ρυθμό αλλά και πάλι είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και την πρόκριση».
Για την παρουσία του Ασαμόα είπε:
«Φέτος είχαμε το Κόπα Άφρικα με απουσίες και πολλούς τραυματισμούς. Αυτό δίνει ένα αβαντάζ στους αντιπάλους. Όταν λείπουν κάποιοι παίκτες δημιουργείται πρόβλημα. Είχαμε και κάποιους τραυματισμούς αλλά θα τα ξεπεράσουμε και θα κάνουμε αυτό που θέλουμε στη σεζόν…»
Για το πέναλτι στο Σνάουτσνερ και αν έχει ξαναδεί τέτοιο πέναλτι;
«Ειλικρινά ήμουν μακριά δεν μπορώ να έχω γνώμη…»

«Ε, όχι και 0-3!»

 Ο Λάσλο Μπόλονι μιλώντας μετά από το παιχνίδι με την Ουντινέζε και τον αποκλεισμό του Δικεφάλου είπε:
«Είμαστε λυπημένοι γιατί ο στόχος μας ήταν να παίξουμε 90 λεπτά αλλά στα πρώτα 10 λεπτά το ματς είχε τελειώσει…
Το 0-3 είναι πάρα πολύ αν δούμε όλο το παιχνίδι. Πιστεύω ότι μετά από ένα σκορ 0-3 δεν πρέπει να λες τίποτα, αλλά δεν άξιζαν οι παίκτες μου αυτό το 0-3.
Πρέπει να αποδεχθώ ότι η Ουντινέζε είναι μία ομάδα συνολικά πιο δυνατή από εμάς. Έχει ορισμένους παίκτες που έχουν μεγάλη δύναμη, ποιότητα, ταχύτητα… Και αγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα καλύτερο, όπως είναι το ιταλικό. Είχαν κάτι παραπάνω από μας. Είμαι στεναχωρημένος και λυπημένος για το σημερινό ματς διότι ίσως βοηθήσαμε την Ουντινέζε να κερδίσει με τα λάθη μας.
Τα δύο πρώτα γκολ ήταν δική μας ευθύνη. Αυτοί που δεν ήταν παρόντες στις φάσεις που έπρεπε ξέρουν ποιοι είναι. Το 3ο γκολ ήταν ένα δώρο πέναλτι του διαιτητή. Συνολικά μάθαμε πολλά από τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη. Νομίζω ότι δώσαμε μεγάλες χαρές στο σύλλογο και στον κόσμο.
Η αντίδραση του κόσμου στο τέλος με δικαιώνει. Το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος  ήταν μία πολύ όμορφη αντίδραση. Έχω τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Έχουν μεγάλη καρδιά και δείχνουν πόσο στηρίζουν την ομάδα.
Θέλω να πω καλή τύχη στον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να έχει μία ομάδα που θα συνεχίσει στους 16…»

Σε τόσο σημαντικό ματς ,έγιναν ατομικά λάθη στα  δύο πρώτα γκολ. Πως το εξηγεί;
«Είναι δύσκολο να απαντήσω τέτοια ερώτηση. Είναι λίγο η νοοτροπία, η εμπειρία, η ποιότητα, η αυτοσυγκέντρωση…Όλοι ξέρουμε ποιοι ήταν υπεύθυνοι. Ίσως είναι και θέμα επαγγελματισμού… Το να είσαι επαγγελματίας δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει χρόνο. Πρέπει να δεχθούμε ότι μαθαίνουν κάποιοι παίκτες ακόμη στον ΠΑΟΚ. Χρειάζεσαι χρόνο και ίσως αλλού μαθαίνουν πιο γρήγορα… Όταν αγωνίζεσαι σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό μαθαίνεις πιο γρήγορα από ότι στην Ελλάδα για παράδειγμα».

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από αρχή. Ήταν επιλογή ή βγήκε στο παιχνίδι;
«Όχι δεν ήταν επιλογή μας. Και στο Ούντινε ο αντίπαλος είχε μπει πολύ δυνατά. Το ξέραμε αυτό… Κάναμε όμως δύο μεγάλα λάθη. Σήμερα οι επιθετικές μας απαντήσεις ήταν πιο πειστικές από ότι στο Ούντινε, αλλά με το 0-2 από πολύ νωρίς ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ για τη συνέχεια; «Έχω μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό. Μπορώ να το ξαναπώ. Αλλά ξέρετε ότι ο στόχος μου είναι να δουλεύουμε σωστά. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην πρώτη 5άδα στο πρωτάθλημα. Θα κάνουμε τα πάντα για να κτίσουμε το μέλλον μας σωστά».

Νιμανί και Αποστολόπουλος, είναι κέρδος από το σημερινό ματς; «Ναι πιστεύω ότι είναι κέρδος. Πιστεύω ότι ήταν σημαντικό ότι πήραν ευκαιρίες, αλλά θέλω να πιστέψουν κι αυτοί περισσότερο στους εαυτούς τους. Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους…»

Τέλος για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε ξανά χωρίς γκολ είπε; «Όταν δεν σκοράρεις πάντα είναι πρόβλημα. Πιστεύουμε στους επιθετικούς μας. Έχουμε έξι επιθετικούς  Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά σε όλους τους τομείς. Δεν έχω ειδική λύση για αυτούς που δεν σκοράρουν. Τι να πω για τις ευκαιρίες που έχασε ο Κλάους με τον Άρη. Ή για σήμερα που έχασε επίσης κάποια γκολ; Σήμερα είχαμε περισσότερες φάσεις για να σκοράρουμε από ότι Ουντινέζε, αλλά είναι και θέμα στιγμή, ποιότητας και έμπνευσης… Είμαι χαρούμενος όταν έχουμε ευκαιρίες. Αλλά πρέπει να κάνουμε και κάποια γκολ. Η δουλειά συνεχίζεται…»

«Δύσκολα γύριζε το ματς από 0-2...»

Ο Ντάριο Κρέσιτς και Φρεντερίκ Νιμανί, συμφώνησαν στις δηλώσεις τους, ότι ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψει το σκορ ο ΠΑΟΚ μετά το γρήγορο 0-2 στο 14’
Απογοητευμένοι ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με την έκβαση του παιχνιδιού και στις μεταξύ τους συζητήσεις δεν έκρυβαν τη στενοχώρια τους για την έκταση του σκορ. Ο Ντάριο Κρέσιτς, που τα πήγε περίφημα στο Ούντινε, αλλά χθες έφερε ευθύνη στα γκολ και ειδικά στο δεύτερο, είπε μετά το τέλος του αγώνα: “Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι κι εμείς δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε μετά το 0-1, γκολ που δεχτήκαμε πολύ νωρίς στο ματς. Σημασία τώρα έχει ότι αποκλειστήκαμε. Δεν μας ενοχλεί μόνο το σκορ και το γεγονός ότι αποκλειστήκαμε από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το κυριότερο, κατά τη δική μου εκτίμηση, ήταν ότι δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε ένα τέτοιο σκορ, για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας που γέμισε το γήπεδο”.
Από την πλευρά του, ο Φρεντερίκ Νιμανί που αγωνίστηκε περίπου ένα ημίωρο στο χθεσινό ματς, έδειξε κάποια βήματα προόδου. Στις δηλώσεις του, στάθηκε αρχικά στα γρήγορα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ: “Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ και οι δύο ομάδες. Μπήκαμε και οι δύο για τη  νίκη, αυτό νομίζω ότι φάνηκε. Καλώς ή κακώς δεχτήκαμε δύο γρήγορα γκολ και μετά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το σκορ. Αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και σήμερα αυτές ήταν υπέρ της Ουντινέζε”.
Στη συνέχεια, ο Γάλλος επιθετικός αναφέρθηκε στην ψυχολογία των συμπαικτών του, που επηρεάστηκε αρνητικά από τα γρήγορα γκολ: “Θα έλεγα ότι δεν ήμασταν τόσο καλά ψυχολογικά προετοιμασμένοι και μετά το πρώτο γκολ χάσαμε τον ρυθμό μας. Ειδικά όταν παίζεις με μια τόσο καλή ομάδα όπως η Ουντινέζε είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψεις την κατάσταση, αν κάτι δεν πάει καλά στην αρχή”.
Στο τέλος, αναφέρθηκε και στην προσωπική του παρουσία: “Ήταν δύσκολο στην αρχή, γιατί είχα καιρό να παίξω μπάλα. Βρίσκω σιγά - σιγά ρυθμό, βέβαια ακόμη δεν είμαι 100% έτοιμος. Ελπίζω με την βοήθεια των συμπαικτών μου και του κόσμου να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ”.
Ένταση με Ιταλούς μετά το τέλος του ματς
Οι Ιταλοί οπαδοί ήταν τελικά πολύ λιγότεροι απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, για αυτό άλλωστε και άνοιξε η Θύρα 8 για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πάντως, μερικοί εξ αυτών ήταν προκλητικοί και αυτό δημιούργησε ένταση δύο φορές τη χθεσινή βραδιά.
Αρχικά, προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κάποιοι έκαναν άσεμνες χειρονομίες σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρισκόταν από κάτω τους στην Θύρα 2. Προκλήθηκαν λεκτικές αψιμαχίες, πετάχτηκαν και δύο τρία άδεια πλαστικά μπουκάλια, αλλά το θέμα σταμάτησε εκεί.
Μετά το τέλος του αγώνα κι ενώ ο περισσότερος κόσμος του ΠΑΟΚ άρχισε να φεύγει από το γήπεδο, οι Ιταλοί πάλι προκαλούσαν. Τότε, μία μικρή μερίδα οπαδών από τη Θύρα 4, άρχισε να κινείται από μακριά απειλητικά εναντίον τους, αλλά επενέβησαν οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας και τους σταμάτησαν.
Και σουρωμένος ένας Ιταλός
Στην ανάπαυλα των ημιχρόνων μάλιστα, ένας οπαδός της Ουντινέζε βγήκε εκτός ελέγχου και όπως αποδείχτηκε ήταν τύφλα μεθυσμένος! Έβγαλε τη ζώνη από το παντελόνι του και άρχισε ν’ απειλεί, αλλά οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν την κατάσταση του και τελικά οδηγήθηκε εκτός γηπέδου. Τον κράτησαν έξω από την Τούμπα μέχρι να τελειώσει το ματς και μετά τον άφησαν ελεύθερο για να επιστρέψει στην Ιταλία.