Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κλάους αντί... Μίετσελ!

Τα 10 γκολ που πέτυχε μέχρι τώρα ο Κλάους Αθανασιάδης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, είναι η καλύτερη επίδοση παίκτη ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία, πάντα στο πρωτάθλημα. Ουσιαστικά, ο 23χρονος επιθετικός του Δικεφάλου, βρίσκεται στο κατόπι του Μάρτσιν Μίετσελ, αφού ο Πολωνός επιθετικός είχε πετύχει πριν από πέντε χρόνια 14 γκολ. 
Όσον αφορά τους πρώτους σκόρερ της τελευταίας πενταετίας τώρα. Πέρυσι, τη σεζόν 2010-11 δηλαδή, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε πετύχει 6 γκολ, την προπροηγούμενη σεζόν (2009-10) Αντελίνο Βιεϊρίνια και Βλάνταν Ίβιτς σημείωσαν από 7 γκολ, τη σεζόν 2008-09 Μουσλίμοβιτς και Μπακαγιόκο έβαλαν επίσης από 7 γκολ, ενώ την σεζόν 2007-08 ο Γκλεν Σάλμον και ο νυν τεχνικός διευθυντής της ομάδας Παντελής Κωνσταντινίδης είχαν από 4 γκολ.
Για να φτάσει βέβαια ο Στέφανος Αθανασιάδης στα 14 γκολ, πρέπει να πετύχει τουλάχιστον από 1 στα 4 ματς που απέμειναν ή περισσότερα σ’ ένα ματς για να πιάσει ή και να ξεπεράσει τον Μίετσελ. Δεν είναι και ακατόρθωτο, αν δει κανείς το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ.

Δεν τον άφηναν ήσυχο τα σκυλιά!
Φοβερό στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση, που αποτύπωσε και ο φακός του Βασίλη Βερβερίδη. Κάποια στιγμή, άνοιξε η πόρτα στο γήπεδο που προπονούνταν η ομάδα και τα δύο σκυλιά που ζούνε στη Νέα Μεσημβρία όρμησαν μέσα και έτρεξαν κατευθείαν στην αγκαλιά του Μπόλονι. Μάλιστα, δεν έβγαιναν έξω και ο μοναδικός τρόπος για να συμβεί αυτό, ήταν να βγει και ο Ρουμάνος τεχνικός έξω από το γήπεδο. Η εξήγηση είναι ότι ο Μπόλονι τα ταΐζει συνέχεια…

Δεν ήταν μόνο η ψηφοφορία της Σούπερ Λίγκα, που ανέδειξε MVP της 26ης αγωνιστικής τον Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος μέσος, αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και στο καθιερωμένο, μετά από κάθε επίσημο ματς, γκάλοπ του οπαδικού σάιτ “paokmania.gr”, στο οποίο έλαβε το 77% των ψήφων. Τον ακολούθησαν οι Γιάννου (17%) και Πάμπλο Γκαρσία (3%).

ΠΑΝΤΩΣ, οι συμπατριώτες του Λάσλο Μπόλονι, γράφουν χθες για τον τρόπο που αντιμετώπισε μερίδα του Τύπου, τα όσα έγιναν στην Κέρκυρα και αναφέρουν την κριτική που του ασκήθηκε, αναδημοσιεύοντας ορισμένα σχόλια μέσων ενημέρωσης

Το πλατύ χαμόγελο του Απόστολου Γιάννου στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, είναι ενδεικτικό, του πόσο καλύτερο είναι πλέον το κλίμα στην ομάδα μετά το 0-4.

Το αγκάθι Φιλομένο και η λύση

Στην προσπάθεια που κάνουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ για να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αδειοδότηση, επικοινώνησαν και με πρώην παίκτες της ομάδας στους οποίους οφείλονται χρήματα. Όπως είχαμε αναφέρει, ο Μουσλίμοβιτς, από τη μακρινή Κίνα όπου βρίσκεται, δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ και θα εισπράξει τα χρήματα που του οφείλονται (κοντά στις 200.000 ευρώ) σε δόσεις. Αυτός που αρνείται και μέχρι χθες δεν είχε βρεθεί λύση ήταν ο Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός που βρίσκεται στην πατρίδα του έχει λαμβάνειν από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό της τάξεως των 220.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Φιλομένο να υπογράψει τον διακανονισμό για να “τρέξει” και το θέμα της αδειοδότησης, όμως ο Αργεντινός αρνήθηκε. Μάλιστα ζητούσε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να του καταβάλουν όλο το ποσό που έχει λαμβάνειν “κάς” και όχι σε δόσεις. Αυτή τη χρονική περίοδο και στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ για να κλείσει όλα τα θέματα, αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι πώς θα πειστεί ο Φιλομένο να υπογράψει άμεσα.

Οι επιλογές της εντεκάδας

Οι απουσίες τριών βασικών παικτών του ΠΑΟΚ (Γκαρσία, Φωτάκη και Μαλεζά) υποχρεώνουν τον Μπόλονι να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σύγκριση με το προηγούμενο παιχνίδι. Αυτονόητες είναι οι επιλογές για την ενδεκάδα. Ο Μπαλάφας αναμένεται να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Τσιρίλο και ο Τσουκαλάς θα παίξει στα χαφ μαζί με τον Γκαρσία. Πιο μπροστά από τους δύο θα αγωνιστεί ο Γιάννου. Ο Μπόλονι δεν έδειξε χθες ξεκάθαρα το σχήμα, απλά μέσα από τις ασκήσεις τακτικής που εφάρμοσαν οι παίκτες, χρησιμοποίησε τους δύο παίκτες που προαναφέραμε στις συγκεκριμένες θέσεις.
Ο Γιώργος Κατσικάς, που συμμετέχει τις τρεις τελευταίες ημέρες εντατικά στις προπονήσεις, μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή, είναι όμως απίθανο να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.
Ο Βλάνταν Ιβιτς μπήκε χθες στο πρόγραμμα και δείχνει πως είναι καλύτερα. Όμως, δεν προλαβαίνει το ματς με τον ΠΑΣ και μάλλον θα “τρέξει” για να είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο εκτός έδρας.

Χαμένοι στη μετάφραση!

Πριν από λίγο καιρό, η ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο έγιναν διεθνώς ρεζίλι όταν ο Πέτρος Κωνσταντινέας ορίστηκε διεθνής διαιτητής, αλλά στα σχετικά τεστ της ΟΥΕΦΑ απέτυχε στα τεστ των αγγλικών.
Από χθες πλέον έχουμε αμφιβολίες για το ποιες γλώσσες (και σε τι επίπεδο κυρίως) μιλά κι ο διαιτητής Δημήτρης Στυλιάρας, ο οποίος απέβαλε τον Λάσλο Μπόλονι στην ανάπαυλα του αγώνα με την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τον διαιτητή ο Ρουμάνος τεχνικός είπε 'fuck you' απευθυνόμενος προς τον κ. Προβατά, που βρισκόταν πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, κι ενώ ο τελευταίος είχε απευθυνθεί πρώτος προς τον τεχνικό του Δικεφάλου.
“Αυτό είναι ψέμα! Ποτέ ο Μπόλονι δεν μίλησε στα Αγγλικά, αλλά στη μητρική του γλώσσα, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο κύριος αυτός”, είπε με κατηγορηματικό τρόπο ο Κώστας Ιωσηφίδης, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του προπονητή του ΠΑΟΚ, αλλά δεν σταμάτησε εκεί.
“Ο κ. Στυλιάρας στην πρωινή σύσκεψη, μου είπε χαρακτηριστικά: 'Να πείτε στον Μπόλονι ότι στο κιχ τον έχω αποβάλλει γιατί πριν από ένα μήνα δεν τον απέβαλα”, πρόσθεσε με νόημα ο γενικός αρχηγός του Δικέφαλου, ο οποίος δεν αρνήθηκε τη λεκτική αντιπαράθεση αλλά κάλυψε πλήρως τον Μπόλονι.
“Μέχρι τη στιγμή που του μίλησε ο συγκεκριμένος κύριος ο προπονητής μας δεν είχε κάνει το παραμικρό. Προκλήθηκε όμως και μάλιστα ήταν τόσο εκνευρισμένος από αυτά που άκουσε που δεν είπε ούτε σε εμάς το τι ακριβώς του είπαν”.
Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης (του οποίου τα εγκώμιο έπλεξε με πάθος το μέλος της επιτροπής κ. Στεφανάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι 'η παρουσία σας προσδίδει κύρος Επιτροπή) άφησε να εννοηθεί ότι ο Ρουμάνος τεχνικός έχει στοχοποιηθεί, ξεκαθάρισε ότι η ύβρις που αναφέρεται στο φύλλο αγώνος δεν ειπώθηκε ποτέ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του διαιτητή στο φύλλο αγώνος ότι: “Ο κ. Μπόλονι αντέδρασε διότι προκλήθηκε”, ζητώντας την απαλλαγή του.
Κάτι που έγινε τελικά, αφού δύο ώρες αργότερα Ρουμάνος τεχνικός “τιμωρήθηκε” με έγγραφη επίπληξη.
Αντίθετα, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας επέβαλε στην ΠΑΕ Κέρκυρα συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ για τη συμπεριφορά του υπεύθυνου ασφαλείας Βασίλη Προβατά, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της. Επίσης, επέβαλε στον Προβατά τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ.

Οργισμένη αντίδραση ΠΑΟΚ!

Η εντελώς άστοχη μεταγραφολογία («ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα…», που λέει και ο λαός) που αναπτύσσεται εντελώς άστοχα (αφού δεν έχει πραγματική βάση…) από κάποια ΜΜΕ προκάλεσε την οργή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ καθώς είναι προφανές ότι κάποιοι έχασαν το… μέτρο.
Το όνομα του Μπεσέρα που ανακαλύφθηκε σε σημερινό δημοσίευμα διαψεύστηκε αρχικά από δηλώσεις του εκπροσώπου του παίκτη σε σάιτ των Ιωαννίνων, στο «super-fm.gr».
Ο κ. Διανής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο παίκτης ανήκει στον ΠΑΣ Γιάννινα και η ομάδα έχει πολύ κρίσιμα παιχνίδια τώρα. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με δημοσιεύματα για τον κάθε παίκτη και δεν είναι τακτική μου να απαντάω σε δημοσιεύματα».
Αργότερα ήρθε και η αντίδραση του επίσημου ΠΑΟΚ καθώς ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου, Παντελής Κωνσταντινίδης διέψευσε τα σενάρια περί Μπεσέρα και άλλων κινήσεων τη δεδομένη χρονική στιγμή…
Ο Παντελής Κωνσταντινίδης είπε τα εξής:
«Γράφονται διάφορα ονόματα από διάφορα ΜΜΕ με παίκτες που έρχονται κάθε τόσο στον ΠΑΟΚ. Οφείλω να ξεκαθαρίσω, για να ξέρει και ο κόσμος ότι  δεν κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Έχουμε έναν προγραμματισμό, αλλά δεν κινούμαστε με βάσει αυτούς που θέλουν να διαφημίσουν τους παίκτες αλλά με δικά μας κριτήρια και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Δε μας αρέσει να διαφημίζονται παίκτες στην πλάτη του ΠΑΟΚ κάνοντας παιχνίδια με το όνομα της ομάδας».
Συνεχίζοντας ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ είπε:
«Στον προγραμματισμό που κάνουμε δεν είμαστε εγκλωβισμένοι σε επιλογές μόνο εντός Ελλάδας και με αυτά που γράφονται λανθασμένα από κάποιους διαμορφώνεται και μία λάθος εικόνα του προγραμματισμού της ομάδας μας, ενώ τα πράγματα είναι διαφορετικά…
Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος.
Θέλουμε παίκτες, παρακολουθούμε ορισμένες περιπτώσεις για το καλοκαίρι αλλά αυτή τη χρονική στιγμή προέχουν άλλα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και όχι τα μεταγραφικά.
Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή, και αγωνιστικές αλλά και οικονομικές, για να γνωρίζουμε το ακριβές μπάτζετ που θα διαχειριστούμε το καλοκαίρι για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ…», τόνισε ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Η σχέση Βρύζα-Αναστασιάδη!

Οταν στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στον ΠΑΟΚ ο Ζήσης Βρύζας είχε προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη, δε φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα τον έβρισκε στο μέλλον ως αντίπαλο με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οπως δηλαδή θα συμβεί το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Βρύζας μεταγράφηκε στον “Δικέφαλο” από την Ξάνθη το καλοκαίρι του 1996 και ως πρώτο προπονητή είχε τον Γκίντερ Μπένγκτσον. Ο Σουηδός δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει, έδωσε γρήγορα τη θέση του στον Χρήστο Αρχοντίδη, μέχρι να πάρει τη σκυτάλη ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν ο ΠΑΟΚ έκανε μια ξέφρενη κούρσα προς την κορυφή, εξασφαλίζοντας στο τέλος την έξοδό του στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Κι ο Βρύζας είχε καθοριστική συμβολή, σημειώνοντας ορισμένα σημαδιακά τέρματα. Όπως ήταν το τρίτο και νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας νίκη επί του Αθηναϊκού (ο “Δικέφαλος” ανέτρεψε το σε βάρος του 2-0), τα δύο γκολ στην εντός έδρας νίκη επί του Άρη, καθώς και το δεύτερο γκολ στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 2-1.
Φυσικά, κορυφαία θέση στον σχετικό κατάλογο έχει το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Βρύζας στον αγώνα ρεβάνς με την Άρσεναλ για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1997-98, χάρη στο οποίο ο “Δικέφαλος” εξασφάλισε την πρόκρισή του επί της φημισμένης αγγλικής ομάδας.
Όσο για τη σεζόν 1998-99, το γκολ του Βρύζα, παρουσία του Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που ήταν το πιο σημαδιακό, ήταν το τέρμα που έδωσε τη νίκη στον “Δικέφαλο” με 1-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΚΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Εκτός από τον Βρύζα, ο Αναστασιάδης θα συναντήσει την Κυριακή ακόμη ένα διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά στο παρελθόν τον είχε υπό τις προπονητικές του οδηγίες. Ο λόγος για τον Παντελή Κωνσταντινίδη, με τον οποίο, όμως, πρόλαβε να συνεργαστεί σε μόλις δεκαέξι παιχνίδια πρωταθλήματος για τη σεζόν 1998-99, αφού στα μισά περίπου της σεζόν ο Αναστασιάδης άφησε τη θέση του στον Άρι Χάαν. Κι όταν το καλοκαίρι του 2002 επέστρεψε για τρίτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντινίδης είχε κατηφορίσει στην πρωτεύουσα και τον Παναθηναϊκό.

Αντίπαλος στην Τούμπα
Συνολικά έξι είναι οι επισκέψεις του Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Κι ο απολογισμός του είναι τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη.
Οι τρεις πρώτες παρουσίες του έμπειρου προπονητή στην Τούμπα ήταν πριν αναλάβει για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία του “Δικέφαλου”.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα της σεζόν 1994-95, αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ όντας προπονητής της Καβάλας. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν την ανωτερότητά τους και έφθασαν με άνεση στο τελικό 4-0.
Η μοναδική φορά που ο Αναστασιάδης έφυγε νικητής από την έδρα του ΠΑΟΚ ήταν την αγωνιστική περίοδο 1995-96, στη διάρκεια της οποίας ο “Δικέφαλος” παρέπαιε αγωνιστικά, κι όχι μόνο. Προπονητής του Εδεσσαϊκού, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-0, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Παναγιωτίδη στο 8΄.
Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Εδεσσαϊκός, με τον Αναστασιάδη στον πάγκο του, κατάφερε να αποσπάσει ξανά θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Μάλιστα, το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε χάρη σε γκολ που είχε πετύχει ο Βρύζας.
Πικρή για τον Έλληνα τεχνικό ήταν η πρώτη παρουσία του στην Τούμπα, αφού είχε εργαστεί στον ΠΑΟΚ ως προπονητής. Τη σεζόν 1999-2000, όντας προπονητής του Ηρακλή, γνώρισε τη συντριβή με 4-0.
Την επόμενη σεζόν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας, αν και στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0. Τέλος, τη σεζόν 2001-2002 αντιμετώπισε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ως τεχνικός του Ηρακλή γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.

Προπόνηση μετ΄ εμποδίων!

Ο Λάσλο Μπόλονι αναγκάστηκε να σφυρίξει τη λήξη του προγράμματος μετά από 45 λεπτά (!) καθώς ο δυνατός αέρας δεν επέτρεπε στους παίκτες να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους στη Νέα Μεσημβρία.
Έτσι ο Ρουμάνος δεν δοκίμασε ούτε σήμερα κάποιο σχήμα για το παιχνίδι της Κυριακής με τα Γιάννινα στην Τούμπα, ενώ δεν έγινε ούτε οικογενειακό δίτερμα.
Ο Βλάνταν Ίβιτς συνέχισε και σήμερα το δικό του προσεκτικό πρόγραμμα έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί και αύριο στην τελευταία προπόνηση θα αποφασίσει ο Μπόλονι αν τελικά θα τον πάρει στην αποστολή για το ματς με τα Γιάννινα.
Αύριο θα γίνουν και οι βραβεύσεις του Πάμπλο Γκαρσία και του Κοστίν Λάζαρ για τα βραβεία που κέρδισαν την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καθώς ο Ουρουγουανός κέρδισε το βραβείο «Best Goal» για το τέρμα που σημείωσε με απευθείας κόρνερ, ενώ ο Κοστίν Λάζαρ αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής.
Η βράβευσή τους θα γίνει αύριο στην Τούμπα στις 17:15, στη μεικτή ζώνη του γηπέδου της Τούμπας