Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αναγνώριση του αγωνιστικού χώρου και του γηπέδου...


Βιεϊρίνια: «Το χρωστάω σε ΠΑΟΚ και Ελλάδα»

Ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος άφησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μιλώντας στη Web TV του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τόνισε πως οφείλει πολλά στην ομάδα του, αλλά και την Ελλάδα που τον αγκάλιασε για τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η καριέρα του.

«Δεν έχω κάποιο δίλημμα για το πού θα παίξω. Είναι καλό να έχουμε τέτοια διλήμματα στη ζωή μας, καλά διλήμματα. Μίλησα και ξέρω πώς είναι τα πράγματα στην Πορτογαλία. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη που αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό να έχει συμπαίκτες όπως ο Ρονάλντο. Πάντα είχα το όνειρο να παίξω σε εθνική ομάδα, αλλά τώρα και με τη γέννηση του παιδιού μου έχω την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τη σιγουριά που μου δίνουν οι άνθρωποι εδώ. Αισθάνομαι καλά. Όλοι περιμένουν να πάρω μια απόφαση και να παίξω στην Ελλάδα γιατί το οφείλω πρώτα στον ΠΑΟΚ για όσα έχω κάνει ως παίκτης μέχρι τώρα και μετά σε όλη την Ελλάδα», τόνισε.

Για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος στην Τούμπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, είπε: «Δε νομίζω ότι ο κ. Σάντος ήρθε στο ματς με τον Παναθηναϊκό για να δει μόνο εμένα. Είχαμε αρκετούς διεθνείς παίκτες στο τελευταίο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι ήρθε να δει κι αυτούς. Δε νομίζω ότι ήρθε να με δει, μια και με ξέρει από τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ωραίο, όμως, γιατί από τότε που είμαι εγώ στον ΠΑΟΚ, είναι η πρώτη φορά που έρχεται κάποιος από εθνική ομάδα για να με δει».

Ο ΠΑΟΚ περνά μία παρατεταμένη περίοδο κάμψης, αλλά ο Βιεϊρίνια δεν το βάζει κάτω. «Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις τα άσχημα παιχνίδια και τις στιγμές που είχαμε αυτήν την περίοδο είναι να παίξουμε καλά στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς. Αυτό είναι νομίζω το πιο σημαντικό. Κάθε φορά, μετά από άσχημα αποτελέσματα ή κακές επιδόσεις, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι και τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι ενάντια στη Σάμροκ Ρόβερς και περιμένουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο ματς και να περάσουμε αυτές τις κακές στιγμές γιατί για εμάς δεν είναι καλό και δεν αξίζει στους οπαδούς μας».

Όσο για το αν η πίεση ή η κούραση φταίει για τη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά και του ιδίου στον καταστροφικό-όπως εξελίχθηκε-Οκτώβριο, είπε: «Δε νομίζω πως είναι η κούραση. Η πίεση υπάρχει πάντα σε αυτήν την ομάδα και γι΄ αυτό το λόγο και είναι τόσο μεγάλη ομάδα και έχει τόσο καλούς παίκτες. Δεν αισθάνομαι κουρασμένος, αλλά δε γίνεται κάθε φορά να είσαι ο καλύτερος παίκτης ή η καλύτερη ομάδα. Υπάρχουν φορές και περίοδοι που τα πράγματα δεν πάνε καλά και το γκολ δεν έρχεται. Στα προηγούμενα παιχνίδια δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε και να κερδίσουμε, πιστεύω όμως ότι με τη δουλειά και με το χρόνο, τα πράγματα θα γίνουν ξανά όπως ήταν».

Καμιά ανησυχία για Έτο

Περισσότερο για προληπτικούς λόγους αποχώρησε από την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ο Έτο. Ο Βραζιλιάνος ένοιωσε ενοχλήσεις στο δάκτυλο του ποδιού του, όμως, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς.

Δεν είχε όμως, μόνο χτυποκάρδια η προπόνηση αλλά και ευχάριστα, τα οποία αφορούσαν τον Λίνο.

Ο αριστερός μπακ του «Δικεφάλου του Βορρά» έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις και πλέον εξαρτάται από τον Λάζλο Μπόλονι το αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι στο ματς του Europa League.

«Σάλπι» στην κορυφή!

Στο βροχερό Δουβλίνο, ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει απόψε (20:00, ANT1) να πάρει τη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια -πλέον- Ιρλανδίας, Σάμροκ Ρόβερς και να βάλει βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Με Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Έτο να αγωνίζεται με ένεση οι «ασπρόμαυροι». Περισσότεροι από 500 φίλαθλοι του «Δικεφάλου» στο «Τάλατ». «Ντου» του ΣΔΟΕ στην Τούμπα!

Από την τελευταία προπόνηση της ομάδας βγαίνουν κάποια… λίγα συμπεράσματα για το πώς πρόκειται να παραταχθεί ο ΠΑΟΚ. Από τις ασκήσεις και το διπλό, φάνηκε ξεκάθαρα μία δοκιμή. Η μεταφορά του Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης! Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο κέντρο της άμυνας, ο Μπόλονι δοκίμασε δίδυμο Μαλεζά-Μπαλάφα, κάτι που, ίσως, δούμε στον αγώνα. Ο Λίνο συμμετείχε στην προπόνηση και λογικά, θα παίξει, ενώ στη μεσαία γραμμή δεν αναμένεται και… δεν γίνεται να γίνουν αλλαγές, με την τριάδα Αρίας-Λάζαρ-Φωτάκη να ξεκινάει στο παιχνίδι.

Ωστόσο, ένα επιπρόσθετο πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες, με τον Έτο να παραπονιέται για ενοχλήσεις στο μετατάρσιο του ποδιού του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα προπόνησης. Στα αποδυτήρια, ο γιατρός του έκανε ένεση και κατά πάσα πιθανότητα, αυτό θα πρέπει να γίνει και σήμερα.

Εξάλλου, μετά το μεγάλο ντόρο που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Βασίλη Φλωρίδη για να γίνει νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τις διαρροές που υπήρξαν, τις φήμες που κυκλοφόρησαν, αναφορικά με τα χρέη της ομάδας, ο Εισαγγελέας παρήγγειλε έρευνα στον «Δικέφαλο» και χθες, το ΣΔΟΕ βρέθηκε στην Τούμπα για να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ. Από τον ΠΑΟΚ λένε ότι δεν έχει βρεθεί κάτι μεμπτό και ότι δεν ανησυχούν για τη συγκεκριμένη έρευνα.

Δίνει επιπλέον εισιτήρια η Σάμροκ

Οι Ιρλανδοί της Σάμροκ είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους φίλους του ΠΑΟΚ για παραπάνω εισιτήρια.  Τα 400 κομμάτια που παρέλαβε ο "Δικέφαλος" έχουν εξαντληθεί και οι Ιρλανδοί δείχνουν πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους οπαδούς των "ασπρόμαυρων".
Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ιρλανδών, το παρών θα δώσουν περίπου 700 φίλοι του ΠΑΟΚ. Όσο για την προσέλευση των δικών τους οπαδών, σίγουρα δε θα   γίνει sold out, καθώς τα εισιτήρια πωλούνται πακέτο για τα εντός έδρας ματς (δεν ισχύουν τα διαρκείας και οι τιμές είναι 15 ευρώ για τους "μικρότερους" και 25 για τους ενήλικες) και πολλοί εκείνη την ώρα θα είναι στην εργασία τους.
Πάντως συνολικά στο γήπεδο υπολογίζεται να βρεθούν περίπου 7-7.500 κόσμου.

Εγχείριση στην καρδιά ο Χάρι Ρέντναπ

Ο τεχνικός της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ υποβλήθηκε σε επέμβαση την Τετάρτη (2/11) και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε 48 ώρες. Δύο stent ή αλλιώς "μπαλονάκια" τοποθετήθηκαν στην καρδιά του Χάρι Ρέντναπ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εμπλοκή που παρουσιάστηκε σε μία από τις αρτηρίες της καρδιάς του.
Ο τεχνικός της Τότεναμ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης (1/11) προκειμένου να υποβληθεί στα απαραίτητα τεστ με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει την αποστολή της λονδρέζικης ομάδας για το ματς με τη Ρούμπιν στο Καζάν.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η επέμβαση ήταν τόσο... βελούδινη και πετυχημένη. Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Χάρι, πιστεύω ότι θα θέλει να επανέλθει άμεσα. Αλλά είναι σημαντικό να γίνει αυτό όταν θα έχει αναρρώσει πλήρως" ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την επέμβαση ο πρόεδρος των "πετεινών", Ντάνιελ Λίβι.

«Ο ΠΑΟΚ είναι ανίκητος»

Το εγκώμιο του ΠΑΟΚ έπλεξε ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς, Μάικλ Ο’Νιλ στη συνέντευξη Τύπου:

«Όσοι ρίχνουν μια ματιά στον όμιλο μας και δούν τον ΠΑΟΚ που μπορεί να μην έχει τη λάμψη της Τότεναμ ή της οικονομική δύναμη της Ρουμπίν Καζάν, θα διαπιστώσουν ότι είναι η ομάδα που το μπάτζετ της είναι περίπου στα 15-20 εκ. ευρώ το χρόνο. Υπάρχει μία διάχυτη άποψη στα media ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να πάρουμε κάτι, αλλά ήδη ο ΠΑΟΚ έχει πάει στη Ρωσία και έχει αποσπάσει ένα 2-2. Είναι ανίκητος στον όμιλο. Δε θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο αδύναμη από τις Ρουμπίν και Τότεναμ. Έχουν κι αυτοί την ευκαιρία να περάσουν από τον όμιλο. Όταν παρατηρείς τον ΠΑΟΚ βλέπεις ότι είναι μία μεγάλη σε ηλικία ομάδα με πολλούς παίκτες που έχουν παίξει σε αρκετά κλαμπ της Ευρώπης. Ίσως είναι και μία ομάδα που έχει και ορισμένους παίκτες στην πραγματική κορύφωση της καριέρας τους. Μπορεί να μην είναι τόσο κοντά τόσο σαν ομάδα στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως ίσως πριν λίγα χρόνια, αλλά εγώ θα πω ότι είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι αρκετά δύσκολο, όχι λιγότερο δύσκολο από το εντός έδρας ματς με τη Ρουμπίν. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνισή μας για να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το ματς», είπε ο τεχνικός της Σάμροκ.

Για τους στόχους της ομάδας του σχολίασε: «Δεν μπήκαμε σε αυτήν τη διοργάνωση με φιλοδοξίες να την κατακτήσουμε. Είμαστε στη φάση των ομίλων και παίζουμε κόντρα σε κορυφαίες ομάδες. Δύο από τις ομάδες του ομίλου μας, θα μπορούσαν να είναι τρομερά απογοητευμένες που δεν παίζουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός ήταν ο στόχος τους και το οικονομικό μοντέλο τους ήταν χτισμένο πάνω σε αυτό. Είμαστε λίγο μακριά από αυτό, αλλά αξίζει για εμάς η αξιοπιστία που έχουν κερδίσει τα παλικάρια μας. Σε κάθε ματς είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάσαμε δύσκολα στην Ελλάδα, προηγηθήκαμε κόντρα στην Τότεναμ και δεν ήμασταν τόσο ευχαριστημένοι με την εντός έδρας εμφάνιση μας κόντρα στη Ρουμπίν, που ήταν η τρίτη μέσα σε έξι μέρες»

Για το κίνητρο των παικτων του: «Αυτό που κερδίζουμε είναι τεράστια εμπειρία μέσα από αυτή τη διοργάνωση. Μας δημιουργεί και οικονομικά κίνητρα για το αν καταφέρουμε να πάρουμε ένα πόντο από αυτό το ματς. Δε θα ήταν καταστροφή αν δεν πάρουμε τίποτα στα επόμενα τρία ματς, ελπίζω οι εμφανίσεις μας να παραμείνουν στα επίπεδα που είμαστε τώρα. Πρέπει να παραμείνουμε μέσα στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος να μείνουμε στο παιχνίδι. Μάθαμε από αυτό στο Βελιγράδι, ακόμη και στην Κοπεγχάγη. Αν το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι χωρίς σκορ μετά το 70 για εμάς δε θα ήταν κανένα πρόβλημα, γιατί πάντοτε είμαστε ικανοί στο να κερδίζουμε στο τέλος. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε στην αρχή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μη δεχθούμε».

Φωτάκης: Να δείξουμε την ευρωπαϊκή εικόνα

«Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα. Μπορεί να μην είναι τόσο τεχνική αλλά τρέχει πολύ καλά στο γήπεδο. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε την εικόνα που έχουμε συνηθίσει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Γιώργος Φωτάκης στη συνέντευξη Τύπου στην οποία εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς είπε: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το αυριανό παιχνίδι και όχι για τα προηγούμενα…»

Για το κλειδί της νίκης: «Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Να τρέξουμε περισσότερο από τους αντίπαλους, να βγάλουμε την ποιότητά μας και να κερδίσουμε».

Για τη προσωπική του απόδοση μετά τον τραυματισμό: «Δε φοβάμαι καθόλου. Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να επιστρέψω από τον τραυματισμό μου μπορεί να μην είμαι στο 100%, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο για την ομάδα μου».

«Είμαστε φαβορί, αλλά δεν θέλω να πιέσω τους παίκτες»

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί» δήλωσε ξεκάθαρα ο Λάσλο Μπόλονι, που όμως δεν θέλει να φορτώσει με πίεση τους παίκτες του. Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:

Για τη Σάμροκ και την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Θα 'θελα καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στη Σάμροκ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σεβόμαστε την ιρλανδική ομάδα, όπως σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Ετοιμαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε τη Σάμροκ, όπως κάνουμε σε όλα τα ματς και ελπίζουμε να είμαστε χαρούμενοι μετά το ματς. Μπορεί να είναι μία δύσκολη περίοδος αυτή που διανύουμε για μας. Κάποιος από σας μου είπε ότι είναι συνήθως ιδιαίτερος μήνας για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει, όμως, να πω ότι το ίδιο είχα ακούσει για τον Σεπτέμβριο και δεν ήταν δύσκολος μήνας. Τις δύσκολες στιγμές πρέπει να τις βγάλουμε από το κεφάλι μας και η συγκέντρωσή μας ναι είναι όλη για το αυριανό παιχνίδι. Όπως έχω πει πολλές φορές, χρειαζόμαστε αποτελεσματικότητα στην επίθεση και να μην κάνουμε μεγάλα λάθη στην άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι".

Για τον αν φοβάται: "Ποτέ δεν φοβάμαι. Φοβάμαι τα προβλήματα υγείας της μητέρας μου, την κόρη μου που οδηγεί, στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν φοβάμαι ποτέ".

Για το αν βγαίνει το πλάνο του: "Καταρχήν, πρέπει να πω ότι δεν μπορώ να τρέξω πίσω και να μιλήσω για αυτοπεποίθηση. Ήταν τελείως διαφορετικό όταν παίζαμε με την Βαλερένγκα και μετά είχαμε μπροστά μας την Ξάνθη και άλλο όταν παίζαμε με την Καζάν και μετά από δύο μέρες αντιμετωπίζαμε τον Ολυμπιακό. Πολλοί που σκέφτονται με την καρδιά δεν κάνουν τον διαχωρισμό, εγώ όμως σκέφτομαι με το μυαλό".

Για το αν είναι υποχρέωση η νίκη κόντρα στη Σάμροκ: "Υποχρέωση έχεις να πεθάνεις μία φορά, αλλά φυσικά ξέρουμε πολύ καλά τα αποτελέσματα, τι έχουν κάνει στην έδρα τους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και εμείς και ξέρουμε και ποιες οι πιθανότητες, αν κάνουμε αύριο ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δίνει πάντα το μάξιμουμ. Είτε με την Βαλερένγκα, είτε εδώ, ή στην Τούμπα ή στον Άρη, πάντα οι παίκτες πρέπει να δίνουν το μάξιμουμ, άσχετα αν κάποιες φορές φέρνουν το αποτέλεσμα ή όχι. Αύριο ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι οι τρεις βαθμοί".

Για το αν το αυριανό ματς είναι παρόμοιο με αυτό της Τούμπας: "Είναι παρόμοιο ματς με αυτό της Τούμπας. Σίγουρα, όμως όταν μία ομάδα παίζει στην έδρα της γίνεται πιο επιθετική".

Για το τι τον εντυπωσίασε από τη Σάμροκ στο πρώτο ματς: "Δυστυχώς, η προσοχή μου είναι στραμμένη στην ομάδα μου, δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα. Είδα κάποιους παίκτες με ενδιαφέρον, αλλά προσέχω κυρίως τον ΠΑΟΚ".

Για το αν ο ΠΑΟΚ με νίκη έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης: "Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα φαβορί είναι η Τότεναμ και η Ρουμπίν Καζάν. Μπορεί να μην αρέσει αυτό στους οπαδούς μας, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δε θέλω να βάλω παραπάνω πίεση στους ποδοσφαιριστές του, απ' όσο έχουν ήδη και εμείς θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν περάσουμε από τον όμιλο".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί στο αυριανό ματς: " Ναι, είναι".