Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

"Οχι" για εισιτήρια με ΑΕΚ


Στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε την Δευτέρα (23/1) η πλευρά του ΠΑΟΚ εισέπραξε διπλή αρνητική απάντηση από "Ενωση" και ΕΛ.ΑΣ. για να παραλάβει κάρτες εισόδου για το ματς της Κυριακής (29/1). Καμία σύσκεψη για το ματς με τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να έχει την βοήθεια των φίλων του στο κυριακάτικο (29/1) ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ... Την Δευτέρα (23/1) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα μέτρα τάξης για το παιχνίδι με την "Ενωση" και την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ εκπροσώπησε ο υπεύθυνος ασφαλείας, Σάκης Τονουσίδης.
Ο "Δικέφαλος" μπορεί να κατέθεσε αίτημα για να προμηθευτεί εισιτήρια στο συγκεκριμένο ντέρμπι, αλλά τόσο η απάντηση της επίσημης ΑΕΚ, όσο και της Αστυνομίας ήταν αρνητική. Η πλευρά της "Ενωσης" επικαλέστηκε το ότι στο παιχνίδι της Τούμπας δεν είχε πάρει εισιτήρια για τους φίλους της.
Δεν έχει γίνει σύσκεψη για το ματς με Ατρόμητο
Στο μεταξύ καμία σύσκεψη δεν έχει γίνει ακόμη για τα μέτρα τάξης για το ματς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Αν και δύο μέρες πριν το ματς αυτό, δεν έχει συζητηθεί αυτό το θέμα και ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάποια ενόχληση από την ΕΠΟ, παρ' ότι είθισται πάντα σε τέτοια ματς να πέφτει στο τραπέζι το ζήτημα των μέτρων ασφαλείας.

Τα δικά του παιδιά στην πρώτη γραμμή....

Απέναντι στον Πανιώνιο αγωνίστηκαν αρκετοί παίκτες που είτε ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στον "Δικέφαλο", είτε προέρχονται από τα φυτώρια της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν εντυπωσίασε κόντρα στον Πανιώνιο. Πήρε, όμως, τη νίκη και πλησίασε ακόμα πιο ψηλά στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Μεγάλη σημασία, όμως, έχει ο τρόπος που το πέτυχε. Με δικά του παιδιά, με παιδιά που γνωρίζουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ...
Ο Γλύκος είναι ένας παίκτης που έκανε μια καλή σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλο αλλά χρόνια τώρα ευρισκόμενος στο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει δεθεί με την ομάδα και βελτιωθεί μέσα από πολύ πιο ανταγωνιστικές προπονήσεις και πλέον με τη συμμετοχή του σε αγώνες.
Ο Στέλιος Μαλεζάς είναι μία ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή που ανδρώθηκε στον Δικέφαλο και τον αγάπησε προσφέροντας πολλά τα τελευταία χρόνια όντας πλέον ο αρχηγός της άμυνας. Ο Φωτάκης μπορεί στο πρώτο του πέρασμα από την Τούμπα να μην πήρε επί της ουσίας χρόνο συμμετοχής αλλά γνώριζε από τότε τις απαιτήσεις της ομάδας του ενώ πλέον αποτελεί βασικότατο στέλεχός της.
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν το τελευταίο μεγάλο δημιούργημα των φυτωρίων του ΠΑΟΚ ενώ αυτός ο τίτλος έχει περάσει πλέον στον Στέφανο Αθανασιάδη που κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν.
Οι περιπτώσεις Σταφυλίδη και Πόποβιτς είναι ακόμα πιο σημαντικές να αναφερθούν καθώς πέραν από παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα ακαδημιών είναι και παιδιά που παίρνουν πολύτιμο χρόνο συμμετοχής σε πολύ νεαρή ηλικία.
Και δεν είναι μόνον αυτοί. Ο Μπαλάφας είναι χρόνια στην ομάδα ενώ οι Γιάννου, Κατσικάς μπορεί να πήραν το βάπτισμα του πυρός σε Καβάλα και Ηρακλή αντίστοιχα αλλά είναι ακόμα σε νεαρή ηλικία και διαμορφώνονται σαν παίκτες μέσα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ.

Πόσο δίκιο είχες Μπόλονι...

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε "αναγνώσει" σωστά τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα εδώ και 2,5 μήνες.

Μπορούσε ο ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά να βρίσκεται στο "κόλπο" του τίτλου; Ίσως... Βάσει γεγονότων και στοιχείων που θα παραθέσουμε παρακάτω, η  "αρμάδα" του Λάσλο Μπόλονι, "πληρώνει" ξεκάθαρα το κενό διάστημα του Οκτωβρίου (και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου). Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάποιος έλεγε στην αρχή της χρονιάς ότι ο "Δικέφαλος" είτε θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα είτε θα κυνηγάει το τρένο του τίτλου, θα του πρότειναν κάποιο...γιατρό!
Και όχι αδικαιολόγητα...Πρέπει να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι η ομάδα αποδυναμώθηκε σε σημαντικό βαθμό (αποχώρηση Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς κ.α), έγινε πρόσληψη καινούργιου προπονητή με ό,τι αυτό συνεπάγεται (σταδιακή προσαρμογή και κατανόηση φιλοσοφίας, όχι άμεσα αποτελέσματα κλπ).
Δύο μεγάλα καρπούζια... δεν παλεύονται
Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος, ο "Δικέφαλος" κλήθηκε από την αρχή της χρονιάς να χωρέσει δύο μεγάλα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη (Πρωτάθλημα, Εuropa League) και αναπόφευκτα, μη έχοντας το κατάλληλα απαιτούμενο ρόστερ για μια τέτοια πρόκληση, το τρένο κάπου...θα εκτροχιαζόταν. Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα (μόνη γκέλα η απρόσμενη ήττα από τον Εργοτέλη) και ενώ βρισκόταν σε πλήρη αγωνιστική δράση στην Ευρώπη με πετυχημένα αποτελέσματα (ισοπαλίες με Τότεναμ εντός και Ρούμπιν εκτός), στο παιχνίδι που έπρεπε να αποδείξει τις φετινές του δυνατότητες -και αν ήταν ρεαλιστικό να θέσει νέους, υψηλότερους στόχους- παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και άρχισε να παίρνει την κατηφόρα...
Το ταξίδι στο Καζάν και... η μία μέρα ξεκούρασης
Ήταν 2 Οκτωβρίου όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο "Δικέφαλος", τρεις μέρες νωρίτερα, αντιμετώπιζε την Ρούμπιν στο, αφιλόξενο λόγω κρύου, Καζάν. Η κούραση από τη... ρωσική περιπέτεια ήταν εμφανής στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους", με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί με κάτω τα χέρια παρότι προηγήθηκε. Και εδώ τίθεται το ερώτημα:"Αν δεν είχε την κούραση ο ΠΑΟΚ,θα μπορούσε να νικήσει μέσα στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου,που θα σήμαινε και την αλλαγή στόχων...προς τα ψηλά"; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει 100%, αλλά κρίνοντας από την εικόνα του "Δικεφάλου" αυτή την στιγμή, που δεν έχει ευρωπαικές διοργανώσεις, δεν θα ήταν διόλου απίθανο. Ο Μπόλονι έδειχνε πάντως από τότε να αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τα στραβοπατήματα στην κούραση (σωματική και κυρίως ψυχολογική) από τα συνεχόμενα ματς. "Είμαι βέβαιος ότι μόλις ιολοκληρώσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις και το μυαλό μας είναι μόνο στο πρωτάθλημα θα πάμε καλύτερα" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και να που δικαιώνεται. 
Οι χαμένοι βαθμοί στην Τούμπα και... η χαμένη ευκαιρία!
Λένε, πως τα "πρωταθλήματα κερδίζονται στα "θεωρητικά" μικρά παιχνίδια" και ειδικά στα εντός έδρας στα οποία είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το απόλυτο των βαθμών.  Αυτή η ρήση, δεν βρήκε εφαρμογή στην περίπτωση του ΠΑΟΚ,  Και αυτό γιατί, οι "ασπρόμαυροι" κόλλησαν στο 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα(9/10), "πετώντας" δύο πολύτιμους βαθμούς.
Ακολούθησε το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη (23/10),το οποίο ήταν το ενδεδειγμένο για να καλύψει ο Μπόλονι και η ομάδα του βαθμολογικά το κάζο με τον ΟΦΗ. Και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι(ισοφάριση σε καίριο σημείο, έλεγχος του παιχνιδιού, απόλυτη κυριαρχία) το τελικό 1-1, αποτέλεσε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να "ρεφάρει", τονώνοντας παράλληλα το ηθικό του και ανανεώνοντας τις ψυχικές του δυνάμεις.
Η μη αξιοποίηση της Τούμπας και... η κατάρρευση στην Τρίπολη!
Τα ντέρμπι ,όμως, δεν είχαν τελειωμό...Επόμενος αντίπαλος; Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας , Παναθηναικός (30/10), με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει μέσα σε τρεις μέρες (το μόνιμο φετινό πρόβλημα...) έπειτα από ευρωπαϊκό αγώνα (εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Σάμροκ ), τον έτερο διεκδικητή του τίτλου. Μπορεί μετακίνηση να μην υπήρχε, αλλά η δεδομένη κούραση από την κατάθεση σωματικών κατάθεση δυνάμεων ήταν ικανά να κάνουν την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ ψυχή τε και σώματι στο παιχνίδι,παραδόθηκε αμαχητί κάνοντας τους πράσινους να φαίνονται... Μπαρτσελόνα. Το τελικό 1-3, έθεσε τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης τίτλου με το...καλημέρα.
Το κερασάκι... στην τούρτα αποτέλεσε η αποκαρδιωτική εμφάνιση και ήττα στην Τρίπολη (6/11) με 1-0 από τον Αστέρα. Σ' αυτό το παιχνίδι, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έκανε, ίσως,την χειρότερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα (μαζί με το 0-0 στην Τούμπα με την Κέρκυρα), έχοντας στην πλάτη ένα ακόμη ταξίδι στην Ιρλανδία (4/11), κάτι που προφανώς και επηρέασε (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λάσλο Μπόλονι κοίταζε στον πάγκο και... κατσούφιαζε).
Το συμπέρασμα, η αντιμετώπιση από την Λίγκα και... η επόμενη μέρα!
Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ μπορούσε κάλλιστα αυτή την στιγμή να είχε 8-10 βαθμούς παραπάνω (και ο Παναθηναικός 2-3 λιγότερους), να βρίσκεται μέσα στο κόλπο του τίτλου και...γιατί όχι, και στην διεκδίκηση αυτού μέχρι το τέλος. Ο προπονητής του το προέβλεψε, αλλά δυστυχώς, ΤΩΡΑ δεν μπορούν να γίνουν και πολλά. Αν είχε καλύτερη αντιμετώπιση από την Λίγκα  και την ΕΠΟ (μιας και υπήρξσν και αγώνες Κυπέλλου στην πορεία) στον ορισμό των αγώνων και δεν αναγκαζόταν να δώσει συνεχόμενα παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή, ίσως να μιλούσαμε σε διαφορετική βάση σήμερα.
Όπως και να 'χει, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό το πρόγραμμα σαν μεγάλη ομάδα που είναι, αν θέλει κάποια στιγμή να γίνει ισότιμος διεκδικητής του τίτλου. Η επόμενη... μέρα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Μπόλονι να δημιουργεί προσδοκίες πως μπορεί να γίνει μέντορας μιας ομάδας με καθαρά... ΠΑΟΚτσήδικο DNA!

Κομπλέ ο Ατρόμητος στην Τούμπα...............

Χωρίς απουσίες θα παραταχθεί ο Ατρόμητος στην Τούμπα την Τετάρτη (25/1) για το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά την σύνθεση της 19μελούς αποστολής.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης(23/1) ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την αποστολή, με την οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για τους "8"του κυπέλλου. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Περιστερίου ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη με όλα τα όπλα της διαθέσιμα.
Αναλυτικά η αποστολή του Ατρομήτου αποτελείται από τους:
Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Νάστο, Τόμας, Σκόνδρα, Γιαννούλη, Καραμάνο, Καραγκούνη, Σφακιανάκη, Τάτο, Δημούτσο, Μπρίτο, Επστάιν, Μήτρογλου, Γκαρσία, Αναστασάκο, Φυτανίδη και Μπάλλα.
Η προετοιμασία του Ατρομήτου θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί και στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για τη συμπρωτεύουσα.

"Στο τέλος εμείς Κυπελλούχοι"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα τονίζει ότι ο ΠΑΟΚ πιστεύει πως μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο, τον οποίο θεωρεί το μεγάλο στόχο του "Δικεφάλου". Ακόμη, αναφέρεται στον τραυματισμό του, το "βαρύ" πρόγραμμα στις τρεις διοργανώσεις, αλλά και τις αλλαγές στο ρόστερ.

Αισιόδοξος για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος εκφράζει τα πιστεύω του για την πορεία του ΠΑΟΚ στο θεσμό, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Metrosport".
Ο νεαρός άσος τονίζει ότι το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ, ενώ ακόμη αναφέρεται στον τραυματισμό του που τον έχει κρατήσει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, στο "βαρύ" πρόγραμμα που έχουν οι "ασπρόμαυροι", ενώ μιλάει και για την πορεία του "Δικεφάλου" στο πρωτάθλημα, αλλά και για τις αλλαγές στο ρόστερ με τη φυγή κάποιων έμπειρων παικτών και την προώθηση των νεαρών από τις ακαδημίες.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Γεωργιάδης:
- Θεωρείς πως είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στη δράση;
"Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό μου, είμαι έτοιμος. Τον έχω ξεπεράσει και μακάρι να προλάβω να παίξω την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ. Από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού, θα χρειαστώ βέβαια λίγο καιρό ακόμα. Αυτά όμως τα αποκτάς με τον καιρό και μέσα από τα παιχνίδια".
- Πώς βιώνεις όλο αυτό το διάστημα του τραυματισμού σου;
"Είναι κάτι που με στενοχωρεί πολύ. Ξέρω πως ειδικά μετά την αποχώρηση του Βιεϊρίνια, μου παρουσιάστηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Δυστυχώς, όμως, ήρθε ο τραυματισμός μου. Τι να κάνουμε. Έτσι είναι το ποδοσφαιρο. Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ σε αυτόν τον μήνα του τραυματισμού μου να επανέλθω δυνατός όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην έχω ξανά πρόβλημα στη συνέχεια".
-Σας επηρεάζει το "βαρύ" πρόγραμμα;
- Αυτό που βλέπω είναι πως η ομάδα έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Δεν πιάνει βέβαια σε όλα τα παιχνίδια την καλυτερη δυνατή απόδοση, όμως, ακόμα και έτσι καταφέρνει να κερδίζει. Αυτό σημαίνει να είσαι μεγάλη ομάδα. Να παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις ακόμα και όταν δεν βρίσκεσαι σε καλή μέρα. Όλη η ομάδα νιώθει καλά και θεωρώ πως παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε ακόμα καλύτεροι".
- Θεωρείς το κύπελλο τον πρωταρχικό στόχο ή έναν από τους τρεις στόχους της ομάδας;
"Σίγουρα το κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος. Θα έλεγα πως είναι ο πρώτος μας στόχος. Ηδη βέβαια έχουμε διανύσει έναν μεγάλο μαραθώνιο και έχουμε ακόμα μπροστά μας πολλά παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε καλά όλοι στην ομάδα προκειμένου να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη συνέχεια".
- Σε εξιτάρει η ιδέα να σηκώσεις το κύπελλο στην πρώτη σου χρονιά στον ΠΑΟΚ;
"Ποιος δεν θα ήθελε να σηκώσει ένα κύπελλο. Είναι κάτι που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε".
- Παράλληλα πάντως καταφέρατε να μείωσετε την απόσταση απο την κορυφή της βαθμολογίας. Πώς το εξηγείς αυτό;
"Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα. Κάναμε ορισμένες γκέλες μέσα στην Τούμπα και αυτό μας στοίχισε σημαντικούς βαθμούς. Τώρα όμως έχουμε βρει ρυθμό, όπως είπα και προηγουμένως. Επιπλέον, σιγά-σιγά οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας στραβοπατάνε και αυτές και έτσι τις πλησιάζουμε. Ακόμα, όμως, υπάρχει πολύς δρόμος και πολλά δύσκολα παιχνίδια".
- Παρατηρείς διαφορές σε σχέση με τον ΠΑΟΚ του καλοκαιριού;
"Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές που έφυγαν, ο Κοντρέρας και ο Βιεϊρίνια, είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που βοηθούσαν πολύ την ομάδα. Όπως έχει διαμορφωθεί, όμως, η κατάσταση στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στην Ελλάδα, ίσως και να ήταν αναγκαίο να γίνει κάτι τέτοιο. Όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά και σε άλλες ομάδες. Από αυτό βέβαια, μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει κέρδος. Στην ομάδα έχουν προωθηθεί ήδη κάποια παιδιά από την δεύτερη ομάδα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα και αυτή να έχει από αυτούς τους παίκτες ακόμα και κέρδος τα επόμενα χρόνια".

"Χτυπούσε παλαμάκια από το γήπεδο"

Για την παρουσία 40 φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο ματς Βόλφσμπουργκ - Κολωνία λόγω...Βιεϊρϊνια , την αυθόρμητη αντίδραση του Πορτογάλου άσου και την παρουσία του στην κοπή πίτας του συνδέσμου ,μίλησε ο πρόεδρος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αννόβερου, Σταύρος Δήμου.

Ο πρόεδρος του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Ανόβερου, Σταύρος Δήμου φιλοξενήθηκε στον "Sport 103FM" και μίλησε για τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και μέλη του συνδέσμου με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς και για το ξεχωριστό πρώτο ματς του Πορτογάλου με την Βόλφσμπουργκ κόντρα στην Κολωνία. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την παρουσία των μελών του συνδέσμου στο γήπεδο της Βόλφσμπουργκ: "Είδαμε τον Βιεϊρϊνια, δυστυχώς, μόνο ένα ημίχρονο .Ο Μάγκατ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Κοιτούσε συνέχεια προς το μέρος μας. Χτυπούσε παλαμάκια μέσα από το γήπεδο. Ήμασταν 40 "ασπρόμαυροι" σε μια ειδική κερκίδα ανάμεσα σε "κόκκινους"(σ.σ. εννοεί τους οπαδούς της Κολωνίας) και "πράσινους" (σ.σ. εννοεί τους οπαδούς της Βόλφσμπουργκ) και φωνάζαμε ΠΑΟΚ. Οι περισσότεροι δεν καταλάβαιναν τι γινόταν, μας κοιτούσαν σαν χαζούς. Δεν μας άφησαν να κρεμάσουμε πανό".
 Για την συνάντηση με τον Βιεϊρίνια μετά το παιχνίδι: "Συγκινήθηκε πάρα πολύ,ήταν πολύ χαρούμενος. Μας έλεγε: "Και εγώ ΠΑΟΚ είμαι,κάποια στιγμή σίγουρα θα ξαναγυρίσω". Του δώσαμε μια μπλούζα του συνδέσμου, ειδικά φτιαγμένη για τον ίδιο. Τον προσκαλέσαμε στην κοπή πίτας του συνδέσμου, δέχτηκε. Θέλει να έρθει να δει το ματς με την ΑΕΚ μαζί μας, αλλά παίζει στο Μόναχο. Αν τον αφήσει ο Μάγκατ θα έρθει, αλλιώς θα το κάνει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό".
Για την υποστήριξη των ομογενών ΠΑΟΚτσήδων στον Πορτογάλο"Είναι δικό μας παιδί, θα τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα μπορεί".

Η γεμάτη Τούμπα, ο Ατρόμητος και οι άνεργοι

Ο Αραούχο Έτο σε συνέντευξη που παραχώρησε τονίζει ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, αναφέρεται στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου, όπου περιμένει ένα "ζεστό" γήπεδο, ενώ μιλάει και για τους οπαδούς του "Δικεφάλου" και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Μία Τούμπα γεμάτη περιμένει, την Τετάρτη (25/1), ο Αραούχο Έτο στο σημαντικό ματς με τον Ατρόμητο. Ο Βραζιλιάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Metrosport" τονίζει ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι το Κύπελλο, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι είναι στο χέρι του "Δικεφάλου" να το πετύχει.
Τέλος, ο Βραζιλιάνος τονίζει ότι γνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, για τους οποίους όλη η ομάδα θέλει να κερδίζει και να τους κάνει χαρούμενους.
Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

-Μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην τέταρτη σερί νίκη που θα του χαρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου;
"Σαφώς και μπορούμε. Υπάρχει βέβαια κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν έχουμε πολλές ημέρες στη διάθεση μας για ξεκούραση, όμως όλοι στην ομάδα είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι και αυτό θα κάνουμε και κόντρα στον Ατρόμητο. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για την ομάδα και τους φιλάθλους μας και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η νίκη που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στον τελικό".
- Πώς περιμένεις το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η πρόκριση;
"Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα και διαθέτει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θα χρειαστεί να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, προκειμένου να τους κερδίσουμε όπως κάναμε και στο πρωτάθλημα. Η άποψη μου πάντως είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση, από τη στιγμή που θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Περιμένω να δω μια γεμάτη Τούμπα και αυτό θα μας δώσει ακόμα περισσότερο δύναμη να φτάσουμε στον στόχο μας. Αλλωστε, οι οπαδοί μας στηρίζουν συνέχεια παρά την οικονομική κρίση και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Γνωρίζουμε πως αρκετοί από τους φιλάθλους μας είναι άνεργοι και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σε κάθε ματς τα πάντα για να τους κάνουμε χαρούμενους".
- Αρκετοί συμπαίκτες σου τονίζουν πώς το κύπελλο αποτελεί τον πρώτο στόχο του ΠΑΟΚ. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
"Συμφωνώ απόλυτα. Είναι στο χέρι μας να βρεθούμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο, το οποίο θέλουμε πολύ όλοι οι παίκτες και όλοι οι οπαδοί μας. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει και μπορούμε να τα καταφέρουμε μέχρι τέλους. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε βέβαια τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο αυτό το ματς. Γνωρίζουμε βέβαια το πόσο λείπει ένας τίτλος από τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του και γι' αυτό θα κάνουμε τα πάντα για να τον κατακτήσουμε".

"Μεγάλος παίκτης ο Βιεϊρίνια"

Ο κορυφαίος παίκτης της Βόλφσμπουργκ, Άσκαν Ντεζαγκά, στον αγώνα με την Κολονία είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον νέο του συμπαίκτη. Για ποιο λόγο ο τραυματισμός του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ αποσχολεί άμεσα τους "ασπρόμαυρους"

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς,  έχει υποστεί θλάση, γι’ αυτό και δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί το διάστημα που θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων.
Ο Φέλιξ Μάγκατ θέλει  πολύ να έχει τον Πορτογάλο έτοιμο για τον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο καθώς θεωρεί πως ακόμα και αν δεν έχει προσαρμοστεί στο ρυθμό της Μπουντεσλίγκα μπορεί να βοηθήσει με την ποιότητά του. Αυτό πιστεύει και ο Ασκάν Ντεζαγκά. Ο κορυφαίος παίκτης της Βόλφσμπουργκ στον αγώνα με την Κολονία είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ. "Από την πρώτη προπόνηση  κατάλαβα πως με τον Βιεϊρίνια μπορείς να παίξεις μπάλα. Είναι μεγάλος παίκτης και είναι πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι μαζί του".
Η περίπτωση τραυματισμού του Βιεϊρίνια φυσικά ενδιαφέρει και τον ΠΑΟΚ άμεσα, καθώς εκτός του ότι πρόσφερε πολλά ο Πορτογάλος στον ΠΑΟΚ και έχει τις καλύτερες σχέσεις με όλη την "ασπρόμαυρη" οικογένεια, υπάρχει και το θέμα με τις συμμετοχές του Πορτογάλου στη Βόλφσμπουργκ και τις οικονομικές οφειλές που θα αποκομίσει ο ΠΑΟΚ, βάσει της συμφωνίας. Ο "Δικέφαλος" θα πάρει 500.000 ευρώ μόλις φτάσει τις 15 συμμετοχές και άλλα τόσα μόλις φτάσει τις 30.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια συνεχίζει να αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς,  έχει υποστεί θλάση, γι’ αυτό και δεν προπονήθηκε τη Δευτέρα, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί το διάστημα που θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων.
Ο Φέλιξ Μάγκατ θέλει  πολύ να έχει τον Πορτογάλο έτοιμο για τον αγώνα με την Μπάγερν στο Μόναχο καθώς θεωρεί πως ακόμα και αν δεν έχει προσαρμοστεί στο ρυθμό της Μπουντεσλίγκα μπορεί να βοηθήσει με την ποιότητά του. Αυτό πιστεύει και ο Ασκάν Ντεζαγκά. Ο κορυφαίος παίκτης της Βόλφσμπουργκ στον αγώνα με την Κολονία είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ. "Από την πρώτη προπόνηση  κατάλαβα πως με τον Βιεϊρίνια μπορείς να παίξεις μπάλα. Είναι μεγάλος παίκτης και είναι πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι μαζί του".
Η περίπτωση τραυματισμού του Βιεϊρίνια φυσικά ενδιαφέρει και τον ΠΑΟΚ άμεσα, καθώς εκτός του ότι πρόσφερε πολλά ο Πορτογάλος στον ΠΑΟΚ και έχει τις καλύτερες σχέσεις με όλη την "ασπρόμαυρη" οικογένεια, υπάρχει και το θέμα με τις συμμετοχές του Πορτογάλου στη Βόλφσμπουργκ και τις οικονομικές οφειλές που θα αποκομίσει ο ΠΑΟΚ, βάσει της συμφωνίας. Ο "Δικέφαλος" θα πάρει 500.000 ευρώ μόλις φτάσει τις 15 συμμετοχές και άλλα τόσα μόλις φτάσει τις 30.