Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ένα χρόνο αήττητος εκτός έδρας στην Ευρώπη

Το ματς του ΠΑΟΚ με τη Ρουμπίν στο Καζάν (2-2) ήταν το πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι για το Δικεφάλο, από το οποίο έφυγε αήττητος.
Ειδικότερα, μετά την ήττα στο Βιγιαρεάλ (1-0)από την τοπική ισπανική ομάδα, ακολούθησε η νίκη στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό (0-1), η ισοπαλία στη Μόσχα (1-1) με την ΤΣΣΚΑ, η νίκη στο Όσλο επί της Βαλερένγκα (0-2), η ισοπαλία στο Λβιβ με την Καρπάτι (1-1) και το χθεσινό 2-2 με τη Ρουμπίν. Συνολικά, στα έντεκα τελευταία παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα, αυτή από τη Βιγιαρεάλ.
Με τέτοια αξιοθαύμαστη σταθερότητα στους αγώνες εκτός Θεσσαλονίκης, ασφαλώς και ο ΠΑΟΚ δικαιούται να ελπίζει βάσιμα για τη συνέχεια και την ευόδωση της προσπάθειάς του για την κατάκτηση μιας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του.

Πανηγύρισε και ο Μπουσαϊντί!

Την αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ρούμπιν Καζάν παρακολούθησε o Ανίς Μπουσαϊντί και δεν έμεινε ανέκφραστος στα γκολ της πρώην του ομάδας. 
Ο Τυνήσιος μπακ αγωνίζεται πλέον στη Ροστόφ της Ρωσίας και έπειτα από την άκαρπη προσπάθειά του να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του «Δικέφαλου του Βορρά» από κοντά, τελικά το έκανε από την τηλεόραση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «αθλητικό Metropolis»:

«Φυσικά και το παρακολούθησα και είναι κάτι αυτονόητο για μένα. Η αλήθεια είναι ότι ζήτησα από τον προπονητή μου άδεια για να πάω στο Καζάν αλλά επειδή αύριο παίζω ματς με την ομάδα μου, αναγκάστηκα να δω τον αγώνα από το σπίτι μου».

Για την εικόνα του αγώνα ανέφερε: «Μου έκανε θετική εντύπωση ο ΠΑΟΚ. Ακόμη και η Μπαρτσελόνα τα είχε βρει σκούρα στο Καζάν. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε κερδίσει αλλά και να χάσει το ματς. Αλλά σαφώς και η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα».

Για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ μετά το 2-1: «Περίμενα από τον ΠΑΟΚ ότι θα σκοράρει γιατί έχει παίκτες με ποιότητα στην επίθεση. Η Ρουμπίν έχει αμυντικά προβλήματα και είναι θετικό ότι η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα και το απέδειξε.».

Για το αν πανηγύρισε το γκολ των «ασπρόμαυρων»: «Όχι μόνο πανηγύρισα αλλά φώναξα δυνατά και στα δυο γκολ και ειδικά στο γκολ του Φωτάκη. Μάλιστα το είδα το ματς με έναν φίλο μου και δεν μπορούσε πόσο να πιστέψει πως πανηγύριζα σαν τρελός το γκολ του Φωτάκη. Μάλιστα και στην σημερινή προπόνηση έκανα πολλά πειράγματα στους συμπαίκτες μου επειδή ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμό στο Καζάν».

Σχετικά με τα video της Τούμπας που δείχνει στους συμπαίκτες του: «Πριν δυο μήνες έδειξα ένα video στους συμπαίκτες μου και μου είπαν ότι δεν το έχουν ξαναδεί και πως είναι τρελοί. Όταν τους είπα ότι το video δεν είναι από κάποιο ντέρμπυ αλλά από έναν απλό αγώνα και αυτό τους εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ ο κόσμος του».

Για τον Αθανασιάδη είπε: «Ρωτήστε και τον ίδιο τι του είχα πει. Είχα πιάσει μάλιστα τον Ιωσηφίδη στα αποδυτήρια και τον ρώτησα «καλά πως είναι δυνατόν ο Αθανασιάδης να μην ξεκινά;». Απλά, ο Αθανασιάδης έπρεπε να πάρει μια ευκαιρία την οποία και άξιζε...».

Σχετικά με τη σχέση του περσινού με τον φετινό ΠΑΟΚ, δήλωσε: «Σε ένα βαθμό είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ γιατί είναι πιο έμπειρος. Και πέρσι τα πήγε καλά η ομάδα στην Ευρώπη αλλά χάθηκαν ματς κρίσιμα στην Ελλάδα. Τώρα με την εμπειρία του ο ΠΑΟΚ μπορεί ν αποφύγει αυτά τα λάθη».
Τέλος, ρωτήθηκε αν αναπολεί τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω ότι η καλύτερη περίοδος στη ζωή μου ως ποδοσφαιριστής ήταν στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και εδώ περνώ καλά, αισθάνομαι καλά, παίζω αλλά ναι αναπολώ τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ».


Δε… λυγίζει ο ΠΑΟΚ

Απτόητος από τους τραυματισμούς των Αρίας και Κοντρέρας και με… φόρα από τη Ρωσία και το 2-2 με τη Ρουμπίν Καζάν για το Γιουρόπα Λιγκ, αναχωρεί το απόγευμα για την Αθήνα ο ΠΑΟΚ.
Το κλίμα είναι εξαιρετικό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, με τους Πάμπλο Γκαρσία και Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».
 
Μετά την απόκτηση του Απόστολου Γιάννου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινείται για την ένταξη στο δυναμικό του, άλλου ένα 21χρονου διεθνή με την Εθνική Ελπίδων ποδοσφαιριστή.
 
Πρόκειται για τον Γιώργο Κατσικά, τον οποίο είχε αναφέρει χθες η «SportDay» και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Θεσσαλονικείς, αλλά προορίζεται περισσότερο ως λύση για το μέλλον.
 
Οι μεταγραφικές κινήσεις, όμως, δεν τελειώνουν εδώ για τον ΠΑΟΚ, μια και υπάρχει ενδιαφέρον και για τον Πασχάλη Παπαδόπουλο και δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη να έχουν αίσιο τέλος.

«Για τη νίκη με Ολυμπιακό»

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί εναντίον του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ, όπως δηλώνει ο Έτο. Ο ακραίος αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» πρόσθεσε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα ήθελαν να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και αναφερόμενος στο προσεχές ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει για να νικήσει τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή είναι η νοοτροπία που θα πρέπει να έχει σε κάθε παιχνίδι. Για να νικήσουμε, θα χρειαστούμε παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης και ο Αρίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόπωση που ενδεχομένως να επηρεάσει την απόδοση της ομάδας: «Είχαμε ένα δυνατό ματς μετά από ένα εξίσου δυνατό παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ κάναμε κι ένα μεγάλο ταξίδι. Αυτή η κούραση μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι έτσι. Εμείς θα πάμε στην Αθήνα για να πάρουμε την νίκη».

Τέλος, για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, είπε: «Δουλεύουμε γι αυτό το πράγμα. Θέλουμε να δούμε τους εαυτούς μας πρωταθλητές».

«Για το καλύτερο στο Καραϊσκάκη»

Tο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει να πάρει ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Στέλιος Μαλεζάς στην εφημερίδα «SportDay». Ο διεθνής αμυντικός τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, αν και στο Καραϊσκάκη θα δεχθεί μεγάλη πίεση από τους Πειραιώτες.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μαλεζάς στη «SportDay»

Για το γεγονός πως σε ακόμη εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ δεν έχασε

«Είναι σημαντικό το ότι δεν χάσαμε, ειδικά αν αναλογιστούμε απέναντι σε ποια ομάδα παίζαμε. Μια ομάδα που συνηθίζει να πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πήραμε αποτέλεσμα, κάναμε και καλή εμφάνιση, εκτός ίσως από τα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Επάνω σε αυτό πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να δούμε γιατί δεν κρατήσαμε το σκορ ή γιατί στο τέλος δεν πήραμε και τη νίκη».

Για την τακτική της ομάδας

«Σαν παίκτης του ΠΑΟΚ θέλω να κερδίζουμε και να είμαστε ομάδα είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα. Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μια ομάδα που είχε καλή αμυντική λειτουργία και δεν δημιουργούσαμε τόσο πολλές ευκαιρίες για γκολ. Θα πρέπει όμως όταν βγαίνουμε μπροστά, να έχουμε και το μυαλό μας στην άμυνα, για να μην αφήνουμε στους αντιπάλους μας χώρους για αντεπιθέσεις».

Για τους δύο αγώνες στον όμιλο που δεν έχει ηττηθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά»

«Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, ώστε αν τώρα δεν μας φοβούνται κάποια στιγμή, στο μέλλον να μας… φοβηθούν».

Για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

«Είναι ιδιαίτερο το παιχνίδι και για τον κόσμο μας. Εμείς όμως θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε άλλο. Το βασικό είναι να ξεκουραστούμε, να δούμε τα λάθη που κάναμε απέναντι στην Καζάν για να τα διορθώσουμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα θα δεχθούμε πίεση στο Καραϊσκάκη. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και σε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο. Αλλωστε δεν έχουμε δει όλες τις ομάδες».

Μάγεψε και την Ευρώπη

Λίγες μόνο μέρες μετά τη θριαμβευτική του νίκη επί της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έδωσε μια ακόμη ωραία ποδοσφαιρική παράσταση, αυτή τη φορά επί ρωσικού εδάφους.
Κόντρα στην ισχυρή Ρουμπίν Καζάν, ο Δικέφαλος έδειξε αποθέματα φυσικών και ψυχικών δυνάμεων και επέστρεψε στη βάση του έχοντας αποσπάσει την πολύτιμη ισοπαλία με 2-2. Αποτέλεσμα, που είναι πιθανό στο τέλος της φάσης των ομίλων να αποδειχτεί καθοριστικό για την πρόκρισή του στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επιθετική του προσπάθεια, να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Ήταν το 22΄, όταν ο Αθανασιάδης έγινε ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού των Φωτάκη και Γεωργιάδη και με άπιαστο πλασέ άνοιξε το σκορ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το έκαναν με σπασμωδικό τρόπο. Για την ακρίβεια, συνάντησαν αξεπέραστες δυσκολίες να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Μπόλονι, που κράτησε μάλλον εύκολα το μηδέν. Κι αν έλειπαν και ορισμένα αβίαστα ατομικά λάθη των φιλοξενούμενων, που επέτρεψαν στους παίκτες του Μπερντέγιεφ να πατήσουν την περιοχή τους, τότε όλα θα ήταν ιδανικά.
Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα του στο σκορ στο 36΄, όταν ο Αθανασιάδης απείλησε με κοντινό σουτ τον Ριζνίκοφ.
Με τη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, οι Ρώσοι επιδόθηκαν σε ένα ανηλεές σφυροκόπημα της εστίας του Κρέσιτς και γρήγορα κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με δράστη τον Βαλντέζ στο 52΄. Στα λεπτά που είχαν προηγηθεί από την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ρουμπίν είχε προλάβει να δημιουργήσει τρεις κλασικές ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ. Οι Ρώσοι δεν ανέκοψαν ταχύτητα μετά το 1-1, αλλά συνέχισαν να επιτίθενται. Έχοντας κερδίσει κατά κράτος το χώρο της μεσαίας γραμμής, συνέχισαν να ασκούν πίεση, και στο 66΄ με τον Ντιάντιουν κατόρθωσαν να πετύχουν την ανατροπή του σκορ, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.
Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Κι όχι μόνο αυτό, αφού ήταν η ομάδα που διεκδίκησε με πάθος ένα και περισσότερα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Κι αφού ο Βιεϊρίνια προειδοποίησε δύο φορές τη ρωσική εστία, στο 80΄ ο Φωτάκης (μαζί με Μαλεζά ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ) κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά σε 2-2.
Κι αν οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο τυχεροί, θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Μπογκέτι έδιωξε σωτήρια την μπάλα λίγο πριν από την τελική γραμμή της εστίας του...

Στον ΠΑΟΚ ο Γιάννου

Ο Απόστολος Γιάννου υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων στα γραφεία της ΠΑΕ και πρόβαρε την ασπρόμαυρη φανέλα με τον Δικέφαλο. Ο διεθνής με την ελπίδων επιθετικός, θα προπονηθεί το απόγευμα της Παρασκευής με τους νέους του συμπαίκτες.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον 21χρονο (γεν. 25/1/90) επιθετικό Απόστολο Γιάννου. Ο διεθνής με την Ελπίδων ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο έως τις 30/6/2014".

Γιάννου: «Κορυφαίος φέτος στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο Απόστολος Γιάννου έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία.
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Δικεφάλου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή που μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Θα δουλέψω όσο μπορώ για να τους δικαιώσω».
Για την εικόνα που έχει από το φετινό ΠΑΟΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει μέχρι τώρα ότι φέτος είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό είδα... Η ομάδα θα πάει πολύ ψηλά».
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου δεν έκρυψε ότι η παρουσία του στην Εθνική Ελπίδων άνοιξε το δρόμο για τη μεταγραφή του, λέγοντας ότι: «Με βοήθησε η εθνική. Είναι βιτρίνα... Μου δόθηκαν ευκαιρίες και έτσι με βοήθησε να πάρω μεταγραφή στον ΠΑΟΚ».
Στον ΠΑΟΚ θα παίξει πλέον δίπλα σε επιθετικούς όπως οι Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης. «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Είμαι μεγάλη τιμή που θα δουλέψω δίπλα σε αυτούς τους παίκτες. Θα δουλέψω σκληρά δίπλα τους για να βοηθήσω κι εγώ όσο πιο πολύ μπορώ», επισήμανε.
Σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμος είπε: «Χρειάζομαι λίγο προπόνηση γιατί με την Καβάλα δεν κάναμε κανονική προετοιμασία. Σε 10 μέρες θα είμαι εκεί που πρέπει...»
Τέλος μιλώντας για τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: «Θέλω να αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Ελπίζω να με αγαπήσει ο κόσμος και να τον αγαπήσω κι εγώ...»

Νοκ άουτ από το ντέρμπι Κοντρέρας και Αρίας!

Τελικά τα νέα δεν ήταν καλά για τον Κοντρέρα και τον Αρίας, που δεν θα μπορέσουν να παίξουν την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.
Οι δυο τους έκαναν εξατάσεις σήμερα, που επιβεβαίωσαν τους φόβους και τέθηκαν νοκ άουτ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Κοντρέρας έπαθε "θλάση 2ου βαθμού στην λαγονοκνημιαία ταινία και στον μέσο γλουτιαίο μυ", ενώ ο Αρίας υπέστη κάκωση του συνδέσμου κνήμης και περόνης. Το διάστημα, που θα απουσιάσουν από τα γήπεδο δεν έγινε ακόμη γνωστό, το βέβαιο είναι ότι δεν είναι διαθέσιμοι για την Κυριακή.
Με δεδομένη την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω εθνικών ομάδων, έχουν 15 μέρες καιρό να προλάβουν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 16 Οκτωβρίου στην Τούμπα. Για τον Κοντρέρας τίθεται εν αμφιβόλω, πλέον, και το αν θα ταξιδέψει τη Δευτέρα για την πατρίδα του, καθώς έχει κληθεί στην Εθνική.