Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Πρωί πρωί αρχίζει το τρέξιμο στις εγκαταστάσεις του Λώλα στη Σουρωτή ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος συνεχίζει εντατικά το ατομικό του πρόγραμμα, παρέα με τον εκ των γυμναστών του ΠΑΟΚ, Γρηγόρη Καβαλιεράτο. Ο Ουρουγουανός μέσος θέλει μ’ αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τις συνέπειες του μίνι καύσωνα των ημερών, κάτι καθόλου εύκολο. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, οπότε και τελειώνει το πρόγραμμά του, ο υδράργυρος φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος
Οι μέρες περνούν, αλλά ο αριθμός των διαρκείας δε λέει να πάρει την ανηφόρα. Η… κακή ημέρα, βέβαια, φάνηκε από την αρχή, αφού η οικονομική κρίση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Άλλωστε, δε θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά. Απ’ αυτήν την άποψη, δε φαίνεται να έχει βάση η άποψη που διατυπώνεται, σύμφωνα με την οποία μια ή δύο μεταγραφικές κινήσεις θα τονώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων του “Δικέφαλου”. Όσο και αν… ενθουσιαστεί κάποιος με την έλευση ενός ή δύο παικτών, αν δεν έχει χρήματα στην τσέπη, πώς θα ανανεώσει ή θα αγοράσει για πρώτη φορά διαρκείας; Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να συμβιβαστούν ότι ο αριθμός των διαρκείας θα είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι, βέβαια, που συνεπάγεται και αντίστοιχα μικρότερα έσοδα. Αλλά επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, στην “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ μπορούν να προσδοκούν σε μεγαλύτερα έσοδα μέσω των εισιτηρίων στη διάρκεια της σεζόν. Με την απαραίτητη, βέβαια, προϋπόθεση ότι και η πορεία της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν θα είναι καλύτερη σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια.
Ο Ετο καλείται να βάλει και αυτός πλάτη
Στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών και του μειωμένου μπάτζετ για τη νέα σεζόν, θα κληθεί κι ο Αραούχο Έτο να… συνδράμει στη συνολική προσπάθεια. Άλλωστε, όταν πριν από ενάμισι χρόνο ο Βραζιλιάνος μπακ υπέγραφε συμβόλαιο συνεργασίας με τον “Δικέφαλο”, τα τότε οικονομικά δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά από τα σημερινά.
Οι ετήσιες αποδοχές του Βραζιλιάνου αμυντικού κυμαίνονται στις 300 χιλιάδες ευρώ. Κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στις ημέρες που διανύουμε, θα είναι πολύ δύσκολο για την ΠΑΕ να ανταποκριθεί σ’ αυτό το οικονομικό ύψος.

Οι επιλογές του Δώνη!

Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ξεκινά ουσιαστικά από σήμερα και αφορά τους νέους παίκτες και τους δανεικούς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μέσα από τις προπονήσεις των επομένων ημερών, θα διαπιστώσει ποιος ή ποιοι είναι περισσότερο έτοιμοι για να τους συμπεριλάβει στην αποστολή για την Ολλανδία. Θα επιλέξει τους πιο έτοιμους. Όμως, τους υπολογίζει όλους ανεξαιρέτως. Αυτό είναι ξεκάθαρο από τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Θέλει από όλους τους νέους να είναι ετοιμοπόλεμοι γιατί ανά πάσα στιγμή μέσα στη σεζόν, μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουν.

Για δεύτερη ημέρα προπονήθηκε μόνος του ο Γκαρσία

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Λόλα στη Σουρωτή προπονήθηκε χθες ο Πάμπλο Γκαρσία μαζί με τον προπονητή αποκατάστασης Γρηγόρη Καβαλιεράτο. Ο Γκαρσία αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το ελαφρύ πρόγραμμα, για να είναι σε καλή κατάσταση, όταν με το καλό αρχίσει η προετοιμασία της ομάδας από την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Ουρουγουανός άσος δείχνει πολύ μεγάλη διάθεση και όπως φαίνεται, θέλει να βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η επίσημη πρεμιέρα και τα φιλικά που θέλει ο Δώνης

Ξεκινούν οι προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας με την παρουσία του Γιώργου Δώνη, όλων των συνεργατών του και των νεαρών παικτών που θα περάσουν από τη διαδικασία της προεπιλογής για να διαπιστωθεί εντός των ημερών, ποιοι είναι περισσότερο έτοιμοι. Όμως, πλησιάζει η στιγμή που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των παικτών που θα συμμετέχουν στην επαγγελματική ομάδα. Την άλλη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη του ΠΑΟΚ με την παρουσία των φιλάθλων του, όπως συνηθίζεται στο γήπεδο της Τούμπας. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε προσδιοριστεί η ακριβής ημέρα όπου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση. Όμως, δεδομένο είναι πως την ερχόμενη Δευτέρα αρκετοί παίκτες θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις στο εργαστήριο του κ. Ζιώγα ενώ το δεύτερο γκρουπ των παικτών θα περάσει την Τρίτη αυτή τη διαδικασία. Λογικά την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή προπόνηση των παικτών στην Τούμπα και αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι ημέρες που ακολουθούν είναι σημαντικές, υπό την έννοια πως ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και φυσικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καταλήξουν στα ονόματα των παικτών που θα συμμετέχουν στην πρώτη συγκέντρωση. Αναμένεται εντός των ημερών να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους παίκτες όπου λήγουν τα συμβόλαιά τους. Εάν δηλαδή, κάποιοι εξ’ αυτών υπολογίζονται από τον Γιώργο Δώνη για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Επίσης αυτή η εβδομάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τους παίκτες που θα αποκτηθούν. Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Δώνης στη Θεσσαλονίκη και πιάνει δουλειά, αρχίζει η διαδικασία της διαμόρφωσης του ρόστερ με τους παίκτες που θα σηκώσουν το κύριο βάρος για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της ομάδας τη νέα σεζόν.

Παράλληλα θα γίνει και η προεργασία για τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία από τις 5 έως τις 22 Ιουλίου. Ο Δώνης ζήτησε τουλάχιστον 3 -4 δυνατά φιλικά παιχνίδια στο εξωτερικό.