Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το «ΟΚ» της FIFA και υπογράφει…

Κοντά στην απόκτηση του Τζουλιάνο Σπαντάσιο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά για διετές συμβόλαιο συνεργασίας και το μόνο που απομένει πλέον είναι η ενημέρωση της FIFA πως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι ετήσιες απολαβές του Βραζιλιάνου μέσου θα αγγίξουν τις 250.000 ευρώ συν κάποια μπόνους, δηλαδή θα παίρνει λιγότερα σε σχέση με την Ραπίντ Βουκουρεστίου (290.000 ευρώ ετησίως).

Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία των δύο πλευρών έπαιξε η παρουσία του Λάζλο Μπόλονι στον «ασπρόμαυρο» πάγκο και τα καλά λόγια που είχε ο … Λαζάρ για την ομάδα.

Ο Σπαντάσιο έφτασε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια, πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και τα είπε για περίπου 2,5 ώρες με τους διοικούντες τον σύλλογο.

Εφόσον η Παγκόσμια Ομοσπονδία πιστοποιήσει κάτι τέτοιο τη Δευτέρα, όταν και αναμένεται να αποστείλει τα σχετικά έγγραφα, ο Βραζιλιάνος θα υπολογίζεται από τον Λάζλο Μπόλονι.

Η κατάσταση του Φωτάκη

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώθηκε για την κατάσταση του Γιώργου Φωτάκη, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ μαζί με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας και αύριο αναμένεται να ταξιδέψει για τη Λετονία όπου την Τρίτη η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα δώσει ακόμη ένα ματς για την προκριματική φάση του Euro 2012. Ο διεθνής μέσος ισχυρίζεται πως δεν αισθάνεται ενοχλήσεις και θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Ποιοτική προσθήκη ο Σπαντάτσιο»


Εξαιρετική είναι η επιλογή του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Τζουλιάνο Σπαντάτσιο, όπως δήλωσε ο Μάρκος Αντόνιο στην εφημερίδα «SportDay». Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν συμπαίκτες με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στη Ραπίντ Βουκουρεστίου και τόνισε: «Για εμένα είναι εξαιρετική, άριστη επιλογή, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάνουν πάρα πολύ καλά που παίρνουν τον Τζουλιάνο».

«Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης, ένας παίκτης ομάδας. Προσθέτει αρκετή ποιότητα στο σύνολο. Είναι δημιουργικός μέσος. Σε σύστημα 4-3-3 παίζει ως αριστερός εσωτερικός μέσος, αυτή είναι η καλή θέση του. Μπορεί να παίξει και δεξιά, αλλά επειδή είναι αριστεροπόδαρος βολεύεται καλύτερα από την άλλη πλευρά. Είναι μία πολύ ποιοτική προσθήκη για τον ΠΑΟΚ. Για εμένα είναι εξαιρετική, άριστη επιλογή, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ κάνουν πάρα πολύ καλά που παίρνουν τον Τζουλιάνο», ανέφερε αρχικά ο Μάρκος Αντόνιο και ανέλυσε περισσότερο τον πρώην συμπαίκτη του.

Για τα κύρια χαρακτηριστικά του Σπαντάτσιο:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για ηγετική μορφή στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα εκτελεί φάουλ και κόρνερ και μολονότι δεν σκοράρει ιδιαίτερα (σ.σ.: στη χρονιά που ο Σπαντάσιο σκόραρε 17 φορές στο πρωτάθλημα ο Μάρκος Αντόνιο έπαιζε στον ΠΑΟΚ), έχει πάρα πολύ καλή τελική πάσα, "βλέπει" γήπεδο, γι' αυτό και τελειώνει τις χρονιές με πολλές ασίστ. Είναι δυνατός παίκτης, πιστεύω ότι εύκολα θα βρει θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και θα αγαπηθεί από τον κόσμο».

Για το αν έχει μιλήσει μαζί του για τον ΠΑΟΚ:

«Μίλησα πολλές φορές μαζί του από τη στιγμή που με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Του έδωσα τις καλύτερες συστάσεις. Του συνέστησα να πάει στον ΠΑΟΚ με κλειστά μάτια, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Του είπα ότι θα του αρέσει πολύ. Οτι είναι μία ομάδα με εκπληκτική έδρα. Πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τερματίζει ψηλά και διεκδικεί το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι και για τον Ζουλιάνο ο ΠΑΟΚ είναι καταπληκτική επιλογή».

Για το αν θα επέστρεφε ποτέ στον ΠΑΟΚ:

«Είναι δύσκολο. Εχω συμβόλαιο για πολλά χρόνια με τη Ραπίντ. Εχω, όμως, τις καλύτερες αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο του και την Ελλάδα γενικά. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα και να φορέσω ξανά τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

  Από σήμερα όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ σκοπεύουν να παρακολουθήσουν τις εντός έδρας αναμετρήσεις με Τότεναμ, Σάμροκ και Ρούμπιν θα πρέπει να σπεύσουν στα γραφεία της ΠΑΕ. Από σήμερα ξεκινάει η διάθεση των μίνι διαρκείας για τις τρεις αναμετρήσεις, φυσικά και η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

  Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Το δεύτερο κομμάτι της σεζόν ξεκινάει και θα πάει μέχρι αρχές Οκτωβρίου, όταν και θα προκύψει νέα διακοπή για τις εθνικές. Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν κόντρα στον Εργοτέλη, όπου ο Λάζλο Μπόλονι δεν υπολογίζει τον Αθανασιάδη, τον Τσιρίλο και τον τιμωρημένο Γκαρσία. Από σήμερα λογικά θα μπουν με την ομάδα Ιβιτς, Παπάζογλου και Σταφυλλίδης, που μέσα στην εβδομάδα θα τεστάρουν την ετοιμότητά τους.

Σπαντάτσιο: «Θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα»


Αποφασισμένος να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Τζουλιάνο Σπαντάτσιο, μιλώντας στην εφημερίδα «Εξέδρα». «Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα κι εγώ έρχομαι για να κατακτήσω το πρωτάθλημα», τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπαντάτσιο

Τζουλιάνο να σε θεωρούμε ήδη παίκτη του ΠΑΟΚ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα και στη Ευρώπη. Η πορεία που έκανε πέρυσι στο Europa League, αποδεικνύει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά».

Να υποθέσουμε ότι έχεις αρχίσει να θέτεις και στόχους για την επόμενη σεζόν;

«Γιατί όχι; Ξέρω που έρχομαι, γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα κι εγώ έρχομαι για να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά η δυναμική της ομάδας είναι τέτοια που μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο».

Το θέμα με την ελευθερία στο σε ποιο στάδιο βρίσκεται;

«Αυτό που απομένει είναι ένα έγγραφο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας, που θα πιστοποιεί ότι είμαι ελεύθερος. Αυτό το χαρτί το περιμένω σήμερα κι αυτό που ξέρω είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εφόσον τελειώσει και το θέμα με το έγγραφο αυτό, θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ».

Η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένη;

«Ναι, τα έχουμε βρει σε όλα. Υπάρχει συμφωνία για συμβόλαιο δύο χρόνων. Σήμερα θα πάω για ιατρικές εξετάσεις».

Μετά την αποχώρησή σου από τη Ραπίντ, σε τι αγωνιστική κατάσταση είσαι;

«Έκανα κανονικά προπόνηση στη Βραζιλία. Αυτό που θέλω είναι να παίξω και πάλι ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ θα μου δοθεί η ευκαιρία να το κάνω σε υψηλό επίπεδο».

Ξεκαθαρίζει του Σπαντάτσιο


Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ζουλιάνο Σπαντάτσιο στον ΠΑΟΚ. Προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε σχετική ερώτηση στη FIFA για το αν ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ελεύθερος και μπορεί να αποκτηθεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου που λήγει η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα.

Ο 31χρονος παίκτης έχει συμφωνήσει με τους Θεσσαλονικείς και στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα κληθεί να υπογράψει. Μάλιστα, ο Σπαντάτσιο έχει μιλήσει με τον Λαζάρ και έχει μάθει τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν αποχώρησε από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, δεν έχει κανονική προετοιμασία στα… πόδια του κι έτσι μοιάζει λογικό να χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Το ακριβές διάστημα θα φανεί από τα εργομετρικά τεστ.

Βράζει το… αίμα τους!



Έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση ο Λάζλο Μπόλονι βλέποντας τους πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό (1-0).

Τα νέα «φυντάνια» του «Δικεφάλου» έδωσαν αρκετούς λόγους στον Ρουμάνο τεχνικό ώστε να τους έχει υπόψιν του εν όψει της συνέχειας της σεζόν.

Κυρίως ο 16χρονος μέσος, Κώστας Παναγιωτούδης, από ενέργεια του οποίου ξεκίνησε η φάση του πέναλτι με το οποίο ο Λίνο σκόραρε το μοναδικό γκολ της συνάντησης.

Τροφοδότησε με κάθετη τον Ρομπέρ, αυτός ανατράπηκε από τον Τριανταφύλλου μέσα από την περιοχή, ο Τοπούζης, ο οποίος διηύθυνε το ματς υπέδειξε την παράβαση και ο Βραζιλιάνος μπακ την αξιοποίησε.

«Ήταν ένα καλά φιλικό για την ομάδα μου, συνεχίζουμε τη δουλειά, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι θετικό. Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ. «Απλά πήρα κάποιες απαντήσεις», σχολίασε... μετρημένα για την εμφάνιση των μικρών.

Συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Γουμάγιας (82' Κουτζαβασίλης), Τριανταφύλλου, Ντιόγκο (76' Κονέ), Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Ορφανός (80' Μουσικάκης), Περπερίδης (73' Γκουέι), Τσαούσης (82' Κυριακίδης), Βουτσιάς (55' Σοάρες), Στεφανίδης (73' Βρούτσινα), Παντελιάδης.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46΄Γλύκος), Σνάουτσνερ, Μαλεζάς (70' Ιντζίδης), Μπαλάφας, Λίνο (46΄Έτο), Αρίας (46΄ Πόποβιτς), Τσουκαλάς (70' Τσανδάρης), Ρομπέρ (70' Πέλκας), Παπαδόπουλος, Παναγιωτούδης, Γκαρσία.