Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη 1-0 (Τελικό)

Στην ίδια (υψηλή) πτήση θεατές. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 1-0 την SKODA Ξάνθη στην καυτή Τούμπα, χάρη σε ασύλληπτο σουτ του Βιεϊρίνια και μπήκε με το «δεξί» στην Σούπερ Λίγκα. Ουσιαστική εμφάνιση από τον «Δικέφαλο», ο οποίος «φωνάζει» για το δεύτερο τέρμα του Πορτογάλου, το οποίος κακώς δεν μέτρησε. Δικαιούνται να πιστεύουν ότι άξιζαν κάτι παραπάνω οι Ακρίτες, αφού κόντραραν στα ίσια τους Θεσσαλονικείς, έχοντας και δοκάρι σε κεφαλιά του Καζάκη.

90+5' Τέλος της αναμέτρησης.

90+3’ Σουτ του Μαρσελίνιο έξω από την περιοχή με τον Φωτάκη να διώχνει πάνωστη γραμμή

90' Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

87’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Τσουκαλάς στη θέση του Αρίας.

86' Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι.

85’ Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μάνταλος στη θέση του Πόι.

84' Κίτρινη κάρτα στον Βιεϊρίνια.

83’ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ρομπέρ στη θέση του Γεωργιάδη.

82' Ο Βιεϊρίνια ύστερα από μεταβίβαση του Αθανασιάδη στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης όμως υποδεικνύει τον Αθανασιάδη σε θέση οφσάιντ.

80’ Ο διαιτητής κ. Θάνος διέκοψε το παιχνίδι για δύο λεπτά εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων από την εξέδρα.

75’ Σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή, φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ξάνθης.

74’ Κάρτα στον Μπαλάφα για φάουλ πάνω στον Μαρκόφσκι. Φάουλ σε καλή θέση για την Ξάνθη, στα όρια της αντίπαλης περιοχής… Απογοητευτικό σουτ από τον Πόι.

71’ Αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις για την Ξάνθη, η μπάλα στα πόδια του Μαρσελίνιο, ο οποίος κάνει τη χειρότερη επιλογή αφού αντί να ψάξει κάποιον συμπαίκτη του προτίμησε να πάρει πάνω του την προσπάθεια σουτάροντας από δύσκολη θέση, χωρίς να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ.

68' Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μαρκόφσκι αντί του Βασιλακάκη.

67' Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Βιεϊρίνια βγάζει κάθετη για τον Αθανασιάδη, ο οποίος βγαίνει φάτσα με το τέρμα, αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Βιβιάνι.

63’ Κούρσα του Φωτάκη από το κέντρο, προχωράει αρκετά, βρίσκει χώρο και σουτάρει, σε ετοιμότητα ο Βιβιάνι.

60' Ο Αρίας κρατά από τη φανέλα τον Μαρσελίνιο και βλέπει την κίτρινη κάρτα.

57’ Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Βλαχοδήμος περνά στην θέση του Σουάνη.

55’ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Καλά οργανωμένη επίθεση του «Δικεφάλου», ο Έτο βλέπει αμαρκάριστο τον Γεωργιάδη στην μικρή περιοχή, αυτός σουτάρει στην κίνηση, ωστόσο ο Βιβιάνι πέφτει και επεμβαίνει εντυπωσιακά.

49’ Μακρινό φάουλ του Λίνο, περνά από πολλά σώματα η μπάλα και καταλήγει στην αγκαλιά του Βιβιάνι.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45+1’ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

44' Κίτρινη και στον Έτο για φάουλ στον Μαρσελίνιο.

38’ Σκληρό φάουλ στον Βιεϊρίνια από τον Βασιλακάκη, ο οποίος παρατηρείται με κίτρινη κάρτα.

36’ Δοκάρι για την Ξάνθη! Ο Μπέρτος κάνει σέντρα από δεξιά, ο Καζάκης σηκώνεται και πιάνει την κεφαλιά, στη ρίζα του δεξιoύ δοκαριού η μπάλα!

30’ Φάουλ σε καλή θέση για την Ξάνθη, το εκτελεί ο Εντιμάρ, πέφτει και διώχνει με γροθιές ο Κρέσιτς.

17’ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ξάνθη! Ο Σουάνης βρίσκει στην περιοχή τον Καζάκη, αυτός πιάνει το σουτ, με τον Μαλεζά να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή.

10' Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

9' Ο Βάλλας μπορεί να σταματήσει μόνο με φάουλ τον Βιεϊρίνια, κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των Ακριτών.

7' Αντιδρά άμεσα η Ξάνθη! Ο Σουάνης γύρισε παράλληλα από δεξιά, ο Μαρσελίνο πιάνει ένα «γεμάτο» σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Κρέσιτς βρίσκεται σε ετοιμότητα, πέφτει και διώχνει.

6' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 1-0! Ο Βιεϊρίνια αποφεύγει ωραία τον Ντάνι, βρίσκει χώρο, εξαπολύει ένα κεραυνό από το ύψος της περιοχής και δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Βιβιάνι!

1' Στη σέντρα η Ξάνθη. Ξεκίνησε το παιχνίδι!




Με φόρα από την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας την SKODA Ξάνθη.

 Σε 21 παιχνίδια στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Τα γκολ είναι 38-13 υπέρ του ΠΑΟΚ.

 Εκτός πλάνων για τον ΠΑΟΚ οι ανέτοιμοι Λαζάρ, Ίβιτς, Τσιρίλο και οι τιμωρημένοι Κοντρέρας και Πάμπλο Γκαρσία.

 Δύο βασικές απουσίες για την Ξάνθη, με τους Φλίσκα και Ντίκα να μένουν πίσω λόγω τραυματισμών.

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ (1-0) ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

                       

ΠΑΟΚ να ‘σαι και μη φοβάσαι!

Στην ίδια (υψηλή) πτήση θεατές. Ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 1-0 την SKODA Ξάνθη στην καυτή Τούμπα, χάρη σε ασύλληπτο σουτ του Βιεϊρίνια (6') και μπήκε με το «δεξί» στην Σούπερ Λίγκα.

Ουσιαστική εμφάνιση από τον «Δικέφαλο», ο οποίος «φωνάζει» για το δεύτερο τέρμα του Πορτογάλου, το οποίο κακώς δεν μέτρησε.

Δικαιούνται να πιστεύουν ότι άξιζαν κάτι παραπάνω οι Ακρίτες, αφού κόντραραν στα ίσια τους Θεσσαλονικείς, έχοντας και δοκάρι σε κεφαλιά του Καζάκη (36')

Η τύχη ευνοεί τους ικανούς. Έτσι εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην SKODA Ξάνθη στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ικανός και τυχερός, με άνεση και στιλ μεγάλης ομάδας ήξερε τι ζητούσε και πώς να το πάρει.

Αφού ναι μεν προετοιμάστηκε και αγωνίστηκε τελικά με σημαντικές απουσίες, αλλά δεν επέτρεψε να φανούν στο γήπεδο. Με συνοχή, διάθεση και σωστή διαχείριση δυνάμεων οι παίκτες του Μπόλονι έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με παθιασμένο ξεκίνημα και ώθηση από την εξέδρα, αιφνιδίασαν τους Ακρίτες, οι οποίοι ακόμη έψαχναν τα πατήματά τους. Μια από τις γνωστές ενέργειες του Βιεϊρίνια και το top class τελείωμα του Πορτογάλου έδωσαν από νωρίς το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Η Ξάνθη δεν τα «έβαψε μαύρα» και έψαξε άμεσα την ισοφάριση, αγγίζοντάς την σε δυο περιπτώσεις, με τον Μαλεζά να σώζει πάνω στην γραμμή σουτ του Καζάκη και τον ίδιο παίκτη με κεφαλιά να έχει δοκάρι!

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να μην επιζητά τις εντυπώσεις παρά μονάχα την ουσία δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε σε θέση βολής, άσχετα αν οι φάσεις που βγήκαν δεν αξιοποιήθηκαν.

Μια μικρή διακοπή λόγω συνθημάτων από την εξέδρα, πήγε να χαλάσει το κλίμα, ωστόσο δυο λεπτά ήταν αρκετά για να εκτονωθεί η ένταση. Ένταση που πήγε να βγάλει στο χορτάρι ο Βιεϊρίνια με νέο σουτ «κεραυνό» που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά δεν μέτρησε με τον βοηθό να υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Αθανασιάδη.

Και ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ (ή αν προτιμάτε δυστυχώς για την Ξάνθη) σε μια από τις τελευταίες φάσεις του παιχνιδιού ο Φωτάκης «σαν από μηχανής θεός» έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Μαρσελίνιο.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι) Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζας, Ετο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (87' Τσουκαλάς), Γεωργιαδης (83' Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο:Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Παπαδόπουλος, Κουρδάκης, Σνάουτσνερ.

SKODA Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (85' Μάνταλος), Σουάνης (57' Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68' Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι.

Στον πάγκο Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Μάνταλος, Κομεσίδης, Γκατσολάρι.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: Τούμπα

Αν ο ΠΑΟΚ δεν κάνει σοβαρές μεταγραφές…

Δεν είναι λίγοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που αντέδρασαν και αποδοκίμασαν την ενδεχόμενη απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου. Κοντά σε αυτούς, βρέθηκαν μερικοί ακόμη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την επιλογή του Αλέξανδρου Τζιόλη.

Εκτιμούν ότι η ομάδα τους αξίζει καλύτερης… μεταχείρισης στα μεταγραφικά ζητήματα. Βρίσκεται σε ένα σημείο της περιόδου, στο οποίο δυό ή το πολύ τρεις προσθήκες, δεν αποκλείεται να την απογειώσουν και αυτό δεν είναι κάτι που αφήνει αδιάφορο κανέναν. Εκτός και αν υπάρχει έλλειψη φιλοδοξιών για μια ομάδα που, όλα δείχνουν ότι έχει ωριμάσει για να κάνει επιτέλους ένα βήμα παραπάνω και χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση.

Γιατί χωρίς εσένα δεν μπορεί…

Σε κάθε μέτρια εμφάνιση του ΠΑΟΚ, αντιστοιχεί ένα σούπερ γκολ-τρίποντο από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Υπάρχει κανείς που να μπορεί να φανταστεί τον «Δικέφαλο» χωρίς τον Πορτογάλο; Αν υπάρχει ας κάνει ένα βήμα μπροστά. Κανείς; Σωστά το φανταστήκαμε.

Κάθε φορά που παίρνει την μπάλα περιμένεις το κάτι παραπάνω. Ακόμη και στην κακή του μέρα. Τέτοιος παίκτης είναι. Μπορεί με μια κίνηση να φέρει τα πάνω-κάτω. Από το πουθενά. Σήμερα απέναντι στην Ξάνθη ήταν ορεξάτος, ιδιαίτερα στην αρχή και δεν άφησε την πίεση να δεθεί σαν θηλιά γύρω από τον λαιμό του ΠΑΟΚ.

Νωρίς-νωρίς στο 6’ λεπτό, με μια από τις γνωστές του ατομικές ενέργειες, απέφυγε όσους αντιπάλους χρειάστηκε, βρήκε χώρο, «τράβηξε σκανδάλη» και «πυροβόλησε» από το ύψος της περιοχής.

Πέτυχε και δεύτερο τέρμα, ωστόσο ο βοηθός μάλλον κακώς δεν το μέτρησε αφού παρότι νωρίτερα υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Αθανασιάδη, ο τελευταίος καλύπτεται.

Όπως και να ΄χει, υπόκλιση σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο οποίος όλο ακούγεται για ομάδες του εξωτερικού (και του εσωτερικού) ωστόσο όλο εδώ μένει. Ίσως και να ‘ναι γραφτό του. Ίδωμεν…

Λάζλο Μπόλονι «Κι ένας να έρθει, χαρούμενος θα είμαι»

Mόνο τα θετικά κρατά ο Λάζλο Μπόλονι από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην νίκη (1-0) επί της Ξάνθης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος («προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο», η χαρακτηριστική ατάκα του), ενώ αναγνώρισε τις δυσκολίες στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του «Δικεφάλου».

«Είχα μιλήσει για δύο παίκτες, τώρα αν έρθει ένας θα είμαι χαρούμενος. Θα προσευχηθώ γι’ αυτό», το σπαρταριστό σχόλιο του Ρουμάνου τεχνικού.


Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, μια και τελειώσαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Δεν χάσαμε στην Ουκρανία και μετά από δύο - τρεις μέρες στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, κερδίσαμε. Παρ’ όλο που δεν είμαι ικανοποιημένος αισθάνομαι χαρούμενος γιατί είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί στην πρεμιέρα. Θέλω να δω το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Σίγουρα θα πιέσω την ομάδα μου να παίξει καλύτερα και θα ασχοληθώ και με το άδειο κομμάτι», είπε αρχικά.

Για τις φάσεις που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ: «Είχαν ευκαιρίες οι παίκτες της Ξάνθης γιατί είναι καλοί παίκτες κι εκείνοι. Η Ξάνθη ήταν απελευθερωμένοι από τις ευθύνες κι αυτοί ήταν κάποιοι από τους λόγους που μας πίεσαν κι έκαναν ευκαιρίες».

Για το ότι προτίμησε να κάνει προς το τέλος αλλαγές: «Σε αυτό δεν πρέπει να σας δώσω την απάντηση».

Για το επιθετικό σύστημα του ΠΑΟΚ: «Καταρχάς μου αρέσει να παίζουμε πιο επιθετικά. Κατά δεύτερον ο Σαλπιγγίδης προέρχεται από τραυματισμό κι ήθελα να τον βάλω σε ρυθμό αγώνα εν όψει των υποχρεώσεών του με την Εθνική. Σήμερα έκανε μια καλή προπόνηση».

Για τα μεταγραφικά: «Δεν είναι ένα προσωπικό πλάνο. Είναι ένα μαζί με τη διοίκηση και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Μέχρι τώρα δεν κάναμε μεγάλα πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως εσείς ξέρετε καλύτερα την κατάσταση κι από εμένα. Γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να φέρουμε ποδοσφαιριστές. Και χθες και σήμερα μιλούσα με τους διοικούντες για παίκτες. Αυτήν τη στιγμή έχουμε πέντε επιθετικούς. Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετοί. Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση ή όχι. Μιλήσαμε ακόμα για άλλες θέσεις, στις οποίες έχουμε μόνο έναν ποδοσφαιριστή. Μαζί προσπαθούμε να βρούμε τη λύση, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι εύκολη. Είχα μιλήσει για δύο παίκτες, τώρα αν έρθει ένας θα είμαι χαρούμενος. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να φέρουμε έναν ή δύο ποδοσφαιριστές. Γι΄ αυτό το λόγο αύριο που θα πάω στην πατρίδα μου, θα δω τη γυναίκα μου και μετά θα πάω στην εκκλησία για να προσευχηθώ λίγο».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Χρειαζόμαστε να επιστρέψουν οι τραυματίες, τούς χρειαζόμαστε. Ακόμα κι οι Αθανασιάδης και Γεωργιάδης έπαιξαν με προβλήματα σήμερα. Δε χρειαζόμαστε ιδιαίτερη δουλειά στη φυσική κατάσταση. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στην κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούμε να το διδάξουμε εύκολα. Πάντως κι εγώ θέλω να δουλέψω με ορισμένους ποδοσφαιριστές. Ο Λάζαρ είχε έναν τραυματισμό, επέστρεψε, έπαθε έναν άλλον και τώρα πρέπει να πάει στην Εθνική. Εκεί είναι αδύνατο να δουλέψει στη φυσική κατάσταση. Ο Κοντρέρας κι ο Σαλπιγγίδης πάλι δεν μπόρεσαν να δουλέψουν στη φυσική κατάσταση, μια και τώρα πάλι φεύγουν για παιχνίδια με τις Εθνικές».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος με 13 αντί για 16 ομάδες: «Η ομοσπονδία… κοιμήθηκε λίγο. Ακολούθησαν ένα βαλκανικό σύστημα του σιγά, σιγά. Η ΟΥΕΦΑ πήρε μια πολύ αυστηρή απόφαση και με αυτό υποχρέωσε και τη δική μας ομοσπονδία. Καλύτερα, πάντως, να παίρνει τη σωστή απόφαση αργοπορημένα, παρά καθόλου».

Για τη συμπεριφορά των οπαδών και τη διακοπή στο ματς: «Οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι θα υπάρχει ένα όριο. Λίγα χρόνια πριν ακούγαμε να κάνουν ήχους πιθήκων για μαύρους ποδοσφαιριστές. Αυτό τέλειωσε κι είναι καλό πράγμα. Όλοι μας πρέπει να κατανοούμε τις αποφάσεις της ομοσπονδίας, αλλά κι εκείνοι με τη σειρά τους πρέπει να δίνουν καλά παραδείγματα».

Βιεϊρίνια: «Εγώ είμαι εδώ...»

Παρά τα (ιταλικά) σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί για την Ουντινέζε, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κρατά χαμηλά το κεφάλι και αφού δηλώνει πως «είναι τιμητικό το ενδιαφέρον», εξηγεί ότι «δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο» και επισημαίνει πως «εγώ είμαι εδώ, είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά:

«Προερχόμασταν από ευρωπαϊκό αγώνα, έλειψαν πολύ και αυτοί που δεν έπαιξαν, όμως, όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη», δήλωσε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός σχολιάζοντας το 1-0 επί της Ξάνθης και συνέχισε αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Ουντινέζε:

«Εγώ είμαι εδώ, είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι τιμητικό να ενδιαφέρεται για μένα μία ομάδα όπως η Ουντινέζε, αλλά τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά, χωρίς να υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο».

Τέλος, μιλώντας για το δεύτερο γκολ που πέτυχε (δεν μέτρησε), είπε πως «δεν έχω δει το βίντεο της φάσης, αλλά απ’ όσα μου είπαν δεν έπρεπε να ακυρωθεί».

Μαλεζάς: «Θέλουμε χρόνο»

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Στέλιος Μαλεζάς, μιλώντας μετά το 1-0 επί της Ξάνθης, αφού ναι μεν ο «Δικέφαλος» πήρε τη νίκη, αλλά έδειξε πως έχει να βελτιώσει αρκετά στο παιχνίδι του.

«Έχουμε έναν καινούριο προπονητή και είμαστε στο ξεκίνημα. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δείξουμε για δείξουμε καλύτερο πρόσωπο», ανέφερε ο 24χρονος στόπερ.

Αναλυτικά:

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκη στην πρεμιέρα. Ευτυχώς ο Γιώργος (Φωτάκης) προνόησε, διάβασε τη φάση και έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή χαρίζοντάς μας τη νίκη. Ο σημερινός αγώνας ήταν πιο δύσκολος από εκείνον με την Καρπάτι. Δεν είχαμε τις δυνάμεις που έπρεπε και πάντα μία επιτυχία παίζει αποπροσανατολιστικό ρόλο, το μυαλό ξεφεύγει. Εμείς προσπαθήσαμε να μην παρασυρθούμε. Επιπλέον η Ξάνθη ήταν πολύ καλή σήμερα. Είναι δύσκολο να κριθεί η ομάδα από τώρα. Έχουμε έναν καινούριο προπονητή και είμαστε στο ξεκίνημα. Οπωσδήποτε χρειαζόμαστε χρόνο για να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο», δήλωσε ο διεθνής κεντρικός αμυντικός.

Αrrivederci... Σαβίνι


Κλείνει το κεφάλαιο «Σαβίνι» για τον ΠΑΟΚ, με τον Ιταλό μπακ μετά από δυο χρόνια να αποχωρεί και τον «Δικέφαλο» να γλιτώνει το βαρύ συμβόλαιό του (330.000 ευρώ). Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λαζάρ, ο οποίος ωστόσο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ξάνθη στην Τούμπα. Εκτός ο Τσιρίλο. Ποια τα πλάνα του Μπόλονι.

Τέλος ο Σαβίνι

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τον ΠΑΟΚ ο Μίρκο Σαβίνι. Ο 32χρονος μπακ συναντήθηκε με τον Ζήση Βρύζα σήμερα το απόγευμα, συμφώνησε για το ύψος της αποζημίωσής του και μετά αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του. Στα δυο χρόνια παρουσίας του στους Θεσσαλονικείς πήρε χρόνο συμμετοχής σε 30 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς να προσφέρει τα αναμενόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ιταλού θα ‘ναι ομάδα της Serie B.

Αμφίβολος ο Λαζάρ

Ένα χτύπημα στην ποδοκνημική από το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης με την Καρπάτι ήταν ο λόγος που ο Κοστίν Λαζάρ δεν κατάφερε να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Εν τούτοις ο Λάζλο Μπόλονι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή και είναι εκείνος που θα κρίνει αν και πόσο θα παίξει. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Κοντρέρας και Πάμπλο Γκαρσία, όπως επίσης και των ανέτοιμων Τσιρίλο-Ίβιτς.

Η 20μελής αποστολή του «Δικεφάλου»: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Κουρδάκης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπαδόπουλος Β., Σαλπιγγίδης, Στάμου, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Χαλκιάς, Αρίας, Έτο, Λίνο, Κρέσιτς, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Μία αλλαγή

Μια αλλαγή σε σχέση με την Καρπάτι θα έχει η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με τον Σαλπιγγίδη να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Γεωργιάδη να κάθεται στον πάγκο. Σε διάταξη 4-2-3-1 τερματοφύλακας θα είναι ο Κρέσιτς, στην άμυνα αριστερά ο Λίνο, δεξιά ο Έτο, στο κέντρο ο Μαλεζάς με τον Μπαλάφα, αμυντικά χαφ oi Αρίας και Λαζάρ (αν είναι ετοιμοπόλεμος), επιτελικός μέσος ο Φωτάκης, αριστερό χαφ τον Βιεϊρίνια, δεξία ο Σαλπιγγίδης και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.