Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μάριο Ντανιέλ Βέγκα τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ

Ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, Ντανιέλ Βέγκα, θα είναι ο επόμενος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή.
 
 
Ο Μάριο Ντανιέλ Βέγκα (όπως είναι το πλήρες όνομα του), είναι 28 ετών και από το 2007 βρίσκεται στη Ρίβερ Πλέιτ, της οποίας την εστία, έχει υπερασπιστεί σε 78 παιχνίδια μέχρι σήμερα.

Ο Βέγκα ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νουέβα Σικάγο το 2005, στην οποία έμεινε για δύο χρόνια κάνοντας 58 συμμετοχές.

Όπως λένε στην Αργεντινή, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έπεισε τον Αργεντινό γκολκίπερ να φύγει στο εξωτερικό, καθώς του έχει κάνει μία πολύ καλή οικονομική πρόταση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Θανάσης Γιάχος με την Ξάνθη

Ο Θανάσης Γιάχος από το σύνδεσμο διαιτητών Χίου, ορίστηκε από την ΚΕΔ, για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, την Κυριακή στην Τούμπα.
 
 
Ο Γιάχος σφυρίζει φέτος για πρώτη φορά  σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ενώ ο αγώνας της Κυριακής, είναι ο 11ος που ορίζεται αυτήν τη σεζόν. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν αυτό του Αρη με τον Πανιώνιο στη νίκη των γηπεδούχων.

Βοηθοί του Γιάχου θα είναι ο Φαντόπουλος (Πειραιά) και Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τοπούζης από τη Θράκη.

O Γιάχος, σφύριξε για τελευταία φορά σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ, πέρσι στα πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό, όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0, σε ένα παιχνίδι που υπήρχε καταφενάστατο πέναλτι στον Φωτάκη, κάτι που δεν είχε δει ούτε ο Γιάχος, ούτε ο βοηθός του.

ΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ 8ΑΔΑ

Ο Δικέφαλος είναι στους "8" του κυπέλλου και θα πρέπει να περιμένει τ διεξαγωγή άλλων τεσσάρων αγώνων, την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, με τη κλήρωση να γίνεται τη Παρασκευή (1/2)
 
 
Αναλυτικά, τι έχει γίνει μέχρι τώρα στη 4η φάση του κυπέλλου, και ποιοι αγώνες γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα:


Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1
Αστέρα Τρίπολης - Ολυμπιακός Βόλου 2-0
Πρόκριση: ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0
Πρόκριση: ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Φωστήρας 2-0
Φωστήρας - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3
Πρόκριση: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 2-0
ΠΑΟΚ - Καλλιθέα 6-0
Πρόκριση: ΠΑΟΚ


Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός 1-1
Πανθρακικός - Απόλλων Σμύρνης

Ολυμπιακός-Καβάλα 2-0
Καάλα - Ολυμπιακός

Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1
Κέρκυρα - Λεβαδειακός

Βέροια-Skoda Ξάνθη 2-1
Skoda Ξάνθη - Βέροια

ΠΑΟΚ-ΚΑΛΙΘΕΑ 6-0 ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
 
 
 
 
 

 
 
 

 


 
 


ΠΑΟΚ έξι αστέρων!

Ο ΠΑΟΚ όχι απλά προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο. Το τελικό 6-0 επί της Καλλιθέας χάρισε στο «Δικέφαλο» την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης και κυρίως φανέρωσε στο χορτάρι της Τούμπας τις πραγματικές διαφορές και την απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες.
Μέσα σε 12 λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Liam Lawrence με την πρώτη του ασίστ στο 5’ έδωσε την ευκαιρία στον Στέφανο Αθανασιάδη να ανοίξει το χορό των γκολ. Ο Ιρλανδός στο 12’ σημάδεψε το κεφάλι του Costin Lazar με τον Ρουμάνο να σκοράρει για το 2-0.
Οι 10.000 φίλοι της ομάδας στις κερκίδες και ο Δώνης στον πάγκο περίμεναν για 25 λεπτά να δουν την ομάδα να φτάνει σε σκορ πρόκρισης. Στο 37’ ο Villarejo, μετά το πλασέ του Κατσικά, σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή κι ο Lawrence με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε στο 39’ το 3-0. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σαλπιγγίδη να σερβίρει το γκολ στον Αθανασιάδη που από κοντά δεν αστόχησε, ενώ στο 42’ μετά την σέντρα του Lazar, ο Κώστας Κατσουράνης με το πρώτο γκολ του με την ασπρόμαυρη φανέλα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
Τα πάντα είχαν κριθεί στην υπόθεση πρόκριση. Απλά, ο κόσμος περίμενε κι άλλα γκολ στο β’ μέρος. Αποζημιώθηκε από το τρίτο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 56’ και την είσοδο στον αγώνα του Pablo Garcia στο 61’ με τον Ουρουγουανό αγαπημένο της κερκίδας να αγωνίζεται για περίπου 30 λεπτά, μετά από 2,5 μήνες.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρβανίτης, Μαρουκάκης.
ΚΟΚΚΙΝΗ: Villarejo (37’)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου).
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Καστοριάς) – Χαρίσης (Γρεβενών)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς,  Ιντζίδης, Lino, Kace, Κατσουράνης (61’ Garcia), Lazar (61’ Κίτσιου),  Lawrence (61’ Robert), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Fereira, Villarejo, Καλτσάς (69’ Κατσικογιάννης), Ατματζίδης (75’ Ματσούκας),  Σταύρου,  Faye,  Μαρουκάκης, D’Acol (46’ Μουσταφίδης).
Στον σημερινό αγώνα κόπηκαν 10.035 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 91.829 ευρώ.

Οταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει…


Η νίκη με 6-0 επί της Καλλιθέας καταγράφεται στα βιβλία της ιστορίας ως μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν είναι όμως και η μεγαλύτερη… Είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό 11-0 που πέτυχε ο «Δικέφαλος» στις 18 Οκτωβρίου 1959 επί της Ατλαντίδος, που παραμένει ένα ακατάρριπτο επίτευγμα μέχρι και σήμερα. Για την α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ είχε φιλοξενήσει στο γήπεδο της Τούμπας την ομάδα από την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, μία εβδομάδα πριν από την ιστορική πρεμιέρα της Α’ Εθνικής κατηγορίας και ήταν καταιγιστικός. Πέτυχε 11 γκολ με σκόρερ τους: Κιουρτζή (5 γκολ), Κουϊρουκίδη (3 γκολ), Λέναδρο (2 γκολ) και Τσίντογλου (1 γκολ). Οι 10 μεγαλύτερες νίκες του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου: ΠΑΟΚ – Ατλαντίς Θεσσαλονίκης 11-0 (1959/ 60) ΠΑΟΚ – Ενωση Χαλάστρας 10-0 (1958/ 59) ΠΑΟΚ – Νεάπολη Θεσσαλονίκης 9-1 (1952/53) Λαμία – ΠΑΟΚ 1-9 (1984/85) ΠΑΟΚ – Κεραυνός Θεσσαλονίκης 8-1 (1959/60) ΠΑΟΚ – Ομόνοια Σίνδου 8-0 (1961/62) ΠΑΟΚ – Μουδανιά 7-2 (1973/74) ΠΑΟΚ – Αρίων 7-1 (1967/68) ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Καρδίτσας 7-0 (1982/83) ΠΑΟΚ – Καλλιθέα 6-0 (2012/13) ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ Με τα πέντε γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Καλλιθέα ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ των πέντε γκολ σε ένα 45λεπτο, που είχε σημειώσει την περίοδο 1974-75 επί της Καστοριάς. Τότε, οι Σαράφης (2), Κερμανίδης (2) και Κούδας είχαν πετύχει τα πέντε γκολ του «Δικεφάλου», που τελικά επικράτησε με 7-1 της Καστοριάς, σκορ που παραμένει η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στο πρωτάθλημα, μαζί με το 7-1 επί της Καλαμάτας την σεζόν 2001-2002.