Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ



Ο Λάσλο Μπόλονι έδειξε ουσιαστικά στις ασκήσεις τακτικής που έκανε, το σχήμα που θα παρατάξει αύριο στη Τούμπα. Και σε αυτό, δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Ο Ντάριο Κρέσιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια για 3η συνεχόμενη φορά, με στόχο να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό του στις φετινές επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Αραούχο Έτο και στο αριστερό ο Ντορβαλίνο Άλβες. Στο κέντρο της άμυνας, επιστρέφει ο ηγέτης της Πάμπλο Κοντρέρας και δίπλα του θα είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Στη μεσαία γραμμή οι δύο κόφτες θα είναι οι Ντιέγκο Αρίας και Πάμπλο Γκαρσία, με τον Κοστίν Λαζάρ να είναι μπροστά τους σε έναν σαφώς πιο επιτελικό ρόλο.

Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Γιώργος Φωτάκης και αριστερά ο Άντρε Βιεϊρίνια. Στη κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης, με τους πάντες να εύχονται να μη του συμβεί το παραμικρό γιατί η επόμενη λύση είναι ο … άγνωστος Χ.

Ο στόχος του ΠΑΟΚ στην αυριανή αναμέτρηση είναι η νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ. Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής, όπως σχεδόν όλα σε αυτή τη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ο Μπόλονι έχει επιστήσει την προσοχή του στους παίκτες του σε δύο στοιχεία της Καρπάτι. Τη πίεση ψηλά, στα δύο τρίτα, που ασκούν οι Ουκρανοί αλλά και τις πλαγιοκοπήσεις τους.

Από εκεί και πέρα, ο Ρουμάνος θα προσπαθήσει να τρυπήσει την ουκρανική άμυνα και από τις πλευρές με Λίνο και Έτο, αλλά και από τον άξονα με τον Λαζάρ και έναν εκ των Αρίας – Γκαρσία που θα τον υποστηρίζει.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ!!!!!!!!!


Η προπόνηση του ΠΑΟΚ, παρουσία και του Θόδωρου Ζαγοράκη, ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και ο Λάσλο Μπόλονι έκανε γνωστή την αποστολή για τον αυριανό αγώνα με την Καρπάτι Λβιβ, στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Ο διεθνής φορ, ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει στη ρεβάνς με την Καρπάτι στο Λβιβ. Εκτός αποστολής έμειναν επίσης και οι Ιβιτς, Παπάζογλου αλλά και ο Σαβίνι.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μαλεζά, Τσουκαλά, Σνάουτσνερ, Λίνο, Ετο, Μπαλάφα, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκη, Λαζάρ, Βιεϊρίνια, Ρομπέρ, Γεωργιάδη, Αθανασιάδη.


ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ


Το νέο ευρωπαϊκό ραντεβού του ΠΑΟΚ είναι και από τα σημαντικότερα της σεζόν… Απόψε στην Τούμπα ο Δικέφαλος δίνει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου.


Στις 21:00 ο ΠΑΟΚ παίζει με την Καρπάτι στο πρώτο ραντεβού για τα πλέι οφ του EuropaLeague. Ένα πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων που θέλουν να πάρουν το… καλό σκορ για την ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο Λβιβ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά παρατάσσεται σήμερα χωρίς τρεις ποδοσφαιριστές. Δεν αγωνίζονται οι Σαλπιγγίδης, Ίβιτς και Παπάζογλου. Και οι τρεις έχουν υποστεί θλάση και θα επιστρέψουν τις επόμενες εβδομάδες.

Η Καρπάτι δεν έχει οριστικές απουσίες. Απλώς θεωρούνται ανέτοιμοι παίκτες όπως ο Μιλόσεβιτς και ο Αβελάρ που δεν είναι και οι πλέον βασικοί.

Ο Μπόλονι θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ στο γνωστό 4-2-3-1 με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι Κοντρέρας – Τσιρίλο θα είναι στο κέντρο της άμυνας, έχοντας αριστερά τον Λίνο και δεξιά τον Έτο. Οι Γκαρσία και Αρίας παίζουν ως αμυντικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Λαζάρ. Δεξί χαφ – εξτρέμ παίζει ο Φωτάκης, αριστερά αγωνίζεται ο Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Αθανασιάδης.

Ο Κονόνοφ θα παρατάξει την Καρπάτι στον ίδιο σχηματισμό. Στο 4-2-3-1 τερματοφύλακας θα είναι ο Τλούμακ. Στην άμυνα παίζουν οι Γκόμεζ – Μπάλαζιτς, έχοντας δεξί μπακ τον Οστσίπο και αριστερά τον Φεντέφσκι.

Οι δυο αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Τσάτσιουκ – Χολόντιουκ, έχοντας μπροστά τους ως πιο επιτελικό τον Χουντόμπιακ. Δεξιά του παίζει ο Ζένιοφ, αριστερά ο Κριστόμπαλ και στην επίθεση ο Λούκας.

Διαιτητής του ο αγώνα ο Πολωνός αστυνομικός Μάλεκ, σε ένα παιχνίδι που ξεκινάει στις 21:00 και τηλεοπτικά μεταδίδεται από το NovaSports1.

Λήστεψαν τον Βεϊρίνια


Θύμα κλοπής έπεσε το πρωί της Τετάρτης ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητο του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, σπάζοντας το ένα τζάμι, και πήραν σημαντικά για τον ίδιο έγγραφα.

Ο χαφ του ΠΑΟΚ κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία Θεσσαλονίκης, υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων, ενώ έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει για τον εντοπισμό των δραστών.

Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος όλο το πρωί ήταν σκασμένος από την απώλεια των εγγράφων.

«Να δείξουμε την ποιότητά μας»


Παρά τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών του, ο Λάζλο Μπόλονι στάθηκε στην ποιότητα και στα θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ που μπορούν να κάμψουν την αντίσταση της Καρπάτι Λβιβ ενόψει του αυριανού αγώνα για το Europa League. Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλυσε τις δυσκολίες της αναμέτρησης ενώ δεν έκρυψε πως η ομάδα του χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην συνέντευξη Τύπου βρίσκονταν περίπου 20 δημοσιογράφοι, οι οποίοι φορούσαν φανέλες της Καρπάτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το πού υστερεί ο ΠΑΟΚ: «Η Καρπάτι είναι μία πολύ καλύτερη ομάδα από τη Βαλερένγκα. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες»

Για το αν αγχώνει την ομάδα του ο πρώτος αγώνας στη Τούμπα: «Το ποιο θα είναι καλό αποτέλεσμα θα το πούμε μετά το τέλος των δύο παιχνιδιών. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση και εμείς και η Καρπάτι που πρέπει να κερδίζουμε κάθε ματς»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Προφανώς γνωρίζεται ότι έχουμε προβλήματα στην επιθετική γραμμή. Ο Σαλπιγγίδης και ο Παπάζογλου δεν βρίσκονται στη διάθεσή μας και ο Ίβιτς δεν είναι κοντά μας. Αυτά είναι τα γνωστά μας προβλήματα».

Για το πως θα αντιμετωπίσει την Καρπάτι: «Πάλι πρέπει να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο την ποιότητά μας. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλά στοιχεία. Χρειάζομαι την εμπειρία, την εξυπνάδα των παικτών μου. Παίζουν με μία αντίπαλο που δεν βρίσκεται στην πραγματική της θέση. Η Καρπάτι θα τερματίσει στις θέσεις 4-8 στην Ουκρανία. Ξέρω επίσης ότι αγωνιζόμαστε εναντίον μιας ομάδας που δεν έχει οικονομικά προβλήματα, οπότε απέναντι στον ποδοσφαιρικό εγωισμό τους έχουμε πράγματα να αντιπαρατάξουμε. Με χαμηλό προφίλ, έχω την πεποίθηση ότι θα κάνουμε δύο καλά παιχνίδια».

Για το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα του: «Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά για το πόσο έτοιμοι είναι η ομάδα. Εμείς έχουμε δύο επίσημα και η Καρπάτι περισσότερα. Σίγουρα εμείς δεν έχουμε τον ιδανικό ρυθμό. Η Καρπάτι έχει καλύτερο ρυθμό».

Για το αν μίλησε με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου (προπονητή της Σαχτάρ Ντόνετσκ): «Αυτήν την περίοδο η αλήθεια είναι ότι αν θες να βρεις πληροφορίες για μία ομάδα μπορείς να της βρεις οπουδήποτε, αλλά μου δώσατε μία πολύ καλή ιδέα».

Για το αν η μέχρι τώρα πορεία της Καρπάτι στο ουκρανικό πρωτάθλημα μπορεί να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα όχι. Κι αν κάποιος έχει αυτήν την κακή νοοτροπία θα είμαι εκεί για να του την αλλάξω».

Για τη σοβαρότητα του αγώνα με την Καρπάτι: «Το παιχνίδι αυτό έχει την ίδια πίεση με αυτά της Βαλερένγκα. Σε εκείνα έπρεπε να κερδίσουμε και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την πρόκριση».

Επειδή δεν καταλαβαίνω ούτε ελληνικά, ούτε ουκρανικά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να μιλάω άλλο για οικονομικά προβλήματα. Δεν είμαι μέλος του συμβουλίου της ομάδας για να ψάξω να βρω λύσεις. Το μόνο που είπα είναι ότι οι ουκρανικές ομάδες δεν έχουν οικονομικά προβλήματα όπως οι ελληνικές. Το ίδιο συμβαίνει και στη Γαλλία, από ό,τι μαθαίνω από φίλους μου και σε άλλες χώρες».

Για το ποιους παίκτες της Καρπάτι ξεχώρισε: «Γενικά έχουν μία πολύ καλή ομάδα. Οι Ισπανοί παίκτες έχουν καλή ποιότητα. Το δεξί μπακ νομίζω ότι θα πάει στη Σαχτάρ. Έτσι μου είπε ο Λουτσέσκου! Έχουν πολύ δυνατή μεσαία γραμμή και... σταματώ εδώ».

Για το γιατί ο ΠΑΟΚ δεν κάνει μεταγραφές: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται δύο οποιουσδήποτε παίκτες, αλλά δύο δυνατούς παίκτες. Το να βρεις αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους δείξεις τις δυνατότητές σου. Αυτήν την στιγμή πραγματικά δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές μας. Για αυτό δεν έρχονται παίκτες».

Για το αν πιθανή πρόκριση του ΠΑΟΚ θα βοηθήσει στο μεταγραφικό κομμάτι: «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την άμαξα, πριν πάρουμε στην κατοχή μας το άλογο!».

Να επιβεβαιώσει τον… τίτλο του

Τον τίτλο του φαβορί με τον οποίο χρίστηκε από τη κλήρωση καλείται να επιβεβαιώσει απόψε κόντρα στην Καρπάτι Λβιβ ο ΠΑΟΚ (21:00, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6), στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League.

Με ενδεκάδα… Βαλερένγκα και μοναδική αλλαγή τον Κοντρέρας θα παρατάξει τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Λάζλο Μπόλονι, σε μία Τούμπα που αναμένεται να είναι κατάμεστη.

Κόντρα σε μία ομάδα δεύτερης ταχύτητας, ο ΠΑΟΚ έχει να φοβηθεί μόνο τον κακό του εαυτό για να μην μπει στους ομίλους του Europa League για τρίτη συνεχή χρονιά. Μετά την περσινή πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ, το εμπόδιο της ουκρανικής ομάδας φαντάζει αρκετά χαμηλό και με ένα καλό σκορ στην «καυτή» Τούμπα που θα είναι κατακλυσμένη από 25.000 οπαδούς των Θεσσαλονικέων, όλα θα γίνουν πιο απλά στη ρεβάνς.

Ο Λάζλο Μπόλονι, παρά το γεγονός ότι θέλει η ομάδα του να παίζει επιθετικά, δεν πρόκειται να κάνει πειράματα σε συστήματα, σε αγώνες νοκ-άουτ που κρίνουν πολλά. Ο Ρουμάνος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε στη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα, έχοντας ως μοναδική αλλαγή τον Πάμπλο Κοντρέρας. Στο 4-2-3-1 του «Δικεφάλου του Βορρά» θα ξεκινήσουν, όπως όλα δείχνουν οι Κρέσιτς στο τέρμα, Ετό-Κοντρέρας-Τσιρίλο-Λίνο, στην άμυνα, Αρίας-Γκαρσία αμυντικά χαφ, Φωτάκης δεξιά, Βιεϊρίνια αριστερά και Λαζάρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.