Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

«Δυνατοί για να πάρουμε την πρόκριση»

Ο Γιώργος Δώνης μιλώντας εν όψει της ρεβάνς με τη Ραπίντ αναφέρθηκε και στην τιμωρία που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Δικέφαλος θα πάρει τελικά την πρόκριση.
Αρχικά τόνισε:
«Έχουμε ένα μικρό προβάδισμα, μετά τη νίκη μας στον πρώτο αγώνα. Ζητούμενο είναι να παίξουμε καλά, να είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να περάσουμε στους ομίλους. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για την κρισιμότητα του ματς, έχουμε μελετήσει το κόνσεπτ και περιμένω ότι θα είμαστε πολύ δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος θα πάρουμε την πρόκριση», τόνισε αρχικά ο Δώνης.
Για τη φιλοσοφία του γύρω από τον αγώνα: «Πάμε να είμαστε καλοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Όταν έχουμε τη μπάλα να είμαστε επιθετικοί και όταν αμυνόμαστε να είμαστε δυνατοί στις μονομαχίες και να έχουμε καλή λειτουργία. Νομίζω ότι δεν είμαστε αυτοί που θα πρέπει να ανοιχτούμε στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας θα ρισκάρει παίζοντας στην έδρα του και αυτό θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε».
Για τη συμμετοχή του Πάμπλο Γκαρσία: «Τις τελευταίες δύο μέρες έχει κάνει κανονικά προπόνηση. Πάντα υπάρχει ένα ρίσκο για τον προπονητή σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να βγάλει ένα ενενηντάλεπτο. Πρέπει να δούμε αν είναι καλύτερο για την ομάδα να ξεκινήσει ή να περάσει κάποια στιγμή στον αγωνιστικό χώρο».
Για την ανάγκη συμμετοχής του Γκαρσία σε συνάρτηση με τις απουσίες των Σαλπιγγίδη και Λάζαρ: «Είναι σημαντικές απουσίες, καθώς πρόκειται για παίκτες με εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε προσωπικότητες, αλλά παίζει ρόλο και η ετοιμότητα. Θα υπάρξει κάποια συζήτηση με τον Πάμπλο και πρέπει να κρίνουμε τι είναι το καλύτερο. Η απουσία του Γκαρσία από τις προπονήσεις τον τελευταίο μήνα είναι σημαντικό πρόβλημα. Αν είναι μέσα στην ενδεκάδα και δεν πάει το παιχνίδι καλά, είσαι υποχρεωμένος να τον κρατήσεις, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Είναι διλήμματα που έχω μέσα στο κεφάλι μου και η απάντηση κατά κάποιο ποσοστό θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση που θα κάνουμε».
Για το κατά πόσο επηρεάζει την ομάδα η ποινή της UEFA: «Μπροστά μας έχουμε ένα αγωνιστικό θέμα. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Να περάσουμε στους ομίλους, να το απολαύσουμε και να υπερασπιστούμε το πρεστίζ του συλλόγου. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη ποινή, όχι στα λόγια αλλά όταν συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί. Όσοι εκτελούμε ένα έργο στην ομάδα, από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον κόσμο, πρέπει να δούμε γιατί έγινε αυτό το πράγμα και να μην ξανασυμβούν επεισόδια. Σκεφτείτε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος, αν ο ΠΑΟΚ εξασφαλίσει έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ και δεν παίξει, πόσο μεγάλο θα είναι το πλήγμα. Αυτοί οι λίγοι που παρασύρονται θα πρέπει να συγκρατηθούν και να παρθούν αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε όταν παρασύρονται αυτοί να τηρείται η τάξη».
Για τα σημεία – κλειδιά του ματς: «Στο τακτικό κομμάτι θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι άψογη και πιστεύω ότι θα κριθεί από την ομαδική δουλειά και την πειθαρχεία μας. Όσο και να θέλουμε να προσαρμοστούν απόλυτα οι ποδοσφαιριστές, δεν είναι κομπιούτερ για να γίνει αυτό. Είναι θετικό ότι δεν υπάρχει τόση ζέστη και είναι χαμηλότερο το ποσοστό υγρασίας.
Για την προοπτική να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους χωρίς θεατές: «Θα γίνει προσπάθεια για να πέσει η ποινή. Επειδή, όμως προέχει το ποδόσφαιρο, το πρωταρχικό είναι να προκριθούμε και όλα τα άλλα θα τα δούμε μετά».
Για τη Ραπίντ:  «Πρέπει να πω ότι στο πρώτο ματς η  ατμόσφαιρα μεταξύ παικτών και προπονητών ήταν η καλύτερη δυνατή. Θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχουν πολιτισμένες σχέσεις μεταξύ των αντιπάλων. Τη Ραπίντ την περίμενα καλύτερη στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό σημαίνει ότι την περιορίσαμε. Μεσοεπιθετικά έχει ταλέντο και έχει παίκτες με καλή τεχνική. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, τη σεβόμαστε και θα έχουμε έναν πολύ δυνατό αγώνα αύριο».

“Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον τοπ σταρ του…”


Στην Αυστρία αρκετά ΜΜΕ έκαναν εκτενείς αναφορές στον τραυματισμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και στο γεγονός ότι θα χάσει τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ στη Βιέννη.
Πιο εμφατική αναφορά ήταν εκείνη του σάιτ “Krone.at” το οποίο στο άρθρο για την απουσία του “Σάλπι” έγραψε ότι “Ο ΠΑΟΚ εναντίον της Ραπίντ χωρίς τον τοπ σταρ του”.
Επίσης οι Αυστριακοί τονίζουν ότι: “είναι σημαντικό για την ομάδα της Βιέννης ότι από τον ΠΑΟΚ θα λείπει και ο διεθνής Ρουμάνος του Δικεφάλου Κοστίν Λάζαρ…”.

«Συμπεριφορά με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ»

Με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες από τη δεύτερη αναμέτρηση με τους Αυστριακούς του τραυματία Δημήτρη Σαλπιγγίδη και του τιμωρημένου Κοστίν Λάζαρ, είναι εύλογη η αγωνία στις τάξεις του φίλαθλου κόσμου της ομάδας για το αν ο έμπειρος Πάμπλο Γκαρσία θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον καθοριστικό αγώνα με τη Ραπίντ. “Έχω κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής είναι αυτός που θα αποφασίσει για το αν θα αγωνιστώ ή όχι στον αγώνα ρεβάνς”, απάντησε ο Πάμπλο Γκαρσία σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, πριν την έναρξη της χθεσινής απογευματινής προπόνησης στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Γκαρσία τοποθετήθηκε για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ, ωστόσο, θεώρησε σκόπιμο στις δηλώσεις του να κοιτάξει την επόμενη ημέρα, προκειμένου η ήδη μεγάλη ζημιά για τον σύλλογο να μην αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο άμεσο μέλλον. Ο έμπειρος μέσος γνωρίζει πολύ καλά, μετά τη γνωστοποίηση της ποινής που επέβαλε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ότι όσο σημαντική είναι η δουλειά των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το ίδιο σημαντικό είναι και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να μην παρεκτραπούν στις εξέδρες του Χάναπι.
“Λυπάμαι πολύ για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Δεν ξέρω αν είναι δίκαιη ή όχι. Πλέον, πρέπει να δούμε μπροστά. Δεν θα πρέπει να απαντάμε σε προκλήσεις αντίπαλων οπαδών. Και εγώ προσωπικά έχω αντιδράσει πολλές φορές κατά το παρελθόν, αλλά προσπάθησα ν’ αλλάξω για το καλό της ομάδας. Πρέπει να έχουμε σωστή συμπεριφορά”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προτάσσοντας μπροστά από κάθε τι άλλο το συμφέρον της ομάδας του ΠΑΟΚ.
“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ”
Και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα, φέροντας, μάλιστα, ως παράδειγμα τον εαυτό του, το πώς θα ήθελε να αντιδράσει κάποιες φορές μέσα στο γήπεδο στη διάρκεια του αγώνα αλλά και το πώς τελικά ενεργεί: “Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε την Ραπίντ. Εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Προσωπικά, πολλές φορές στη διάρκεια του αγώνα μου έρχεται να βρίσω, αλλά θα πρέπει να δείξω χαρακτήρα. Μου έρχεται ακόμη και να χτυπήσω τον διαιτητή και τους αντίπαλους παίκτες, αλλά συγκρατιέμαι, γιατί σκέφτομαι πιο είναι το καλό του ΠΑΟΚ”.
“ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΟΥΕΦΑ, ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ”
Ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής άσκησε έμμεση κριτική στην απόφαση, σημειώνοντας ότι στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία προφανώς δεν έλαβαν υπόψη τους ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από τη δράση των οπαδών της αυστριακής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: “Για την ΟΥΕΦΑ ήταν εύκολο να πάρει αυτή την απόφαση. Το δύσκολο είναι για εμάς. Θα έπρεπε, ωστόσο, να είχαν αναλογιστεί πώς άρχισαν τα επεισόδια, όταν, δηλαδή, οι οπαδοί της Ραπίντ εκτόξευαν διάφορα πράγματα κατά μικρών παιδιών και των γονιών τους. Φαίνεται, όμως, ότι δεν έχουμε τη δύναμη άλλων ομάδων”.

«Δε θα ρισκάρουμε από την αρχή του ματς»

Οι Αυστριακοί είναι σήμερα υποχρεωμένοι να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ, προκειμένου να έχουν ελπίδες για την πρόκρισή τους στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, όπως ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πέτερ Σέτελ, τεχνικός της Ραπίντ, η ομάδα του δεν πρόκειται να ρισκάρει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αναλυτικά: «Δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι, ούτε και οι παίκτες, από όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα ήταν στα αποδυτήρια με πολλή ζέστη, ενώ έξω γίνονταν επεισόδια. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη κατάσταση για εμάς. Ο ΠΑΟΚ άξιζε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ξέρουμε πολύ καλά τον αντίπαλο μας και θα απαντήσουμε μέσα στο γήπεδο. Συζητήθηκαν όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι και από τους παίκτες. Και την επομένη του αγώνα ήταν ένα μεγάλο θέμα. Αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα ρεβάνς, δε θα πρέπει να είναι το ίδιο μεγάλο θέμα… Σκέφτομαι ξανά, ότι και ο δεύτερος αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Αλλά όταν έχεις πάρει το μάθημα σου από το πρώτο παιχνίδι, πρέπει να είσαι σε θέση να κερδίσεις στην έδρα σου και με την υποστήριξη των οπαδών σου».
Κληθείς να σχολιάσει τις αναγκαστικές απουσίες του ΠΑΟΚ (Σαλπιγγίδης και Λάζαρ), απάντησε: «Όπως θα είδατε στο πρώτο ματς, υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παίκτες. Δε με απασχολεί αν απουσιάζουν ο Σαλπιγγίδης και ο Λάζαρ. Ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός από τη Βοϊβοντίνα. Είναι ενισχυμένος και με έμπειρους παίκτες που προστέθηκαν τελευταία στο ρόστερ. Ωστόσο, έχω καταλήξει και πού μπορούμε να χτυπήσουμε. Το βέβαιο είναι ότι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να πάρουμε από την αρχή του αγώνα το ρίσκο και να παίξουμε φουλ επίθεση».
ΧΟΦΜΑΝ: «ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ»
Ο αρχηγός της Ραπίντ, Στέφεν Χόφμαν, τόνισε από την πλευρά του: «Το 2-1 δεν έπρεπε να μας συμβεί, αλλά είδαμε στην Ελλάδα, ότι παίζουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα. Αν υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας για εμάς στον αγώνα ρεβάνς, θα το δούμε. Στη Θεσσαλονίκη ήταν και πιο δύσκολα, αφού εξαιτίας των όσων έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα, δεν είχαμε πολύ χρόνο για προθέρμανση. Είναι βέβαιο, πάντως, ότι η ομάδα μας μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα, σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασε στο πρώτο ματς στην Τούμπα».

Μαζί και ο μεγάλος γιος του Πάμπλο Γκαρσία

Κεντρικό πρόσωπο κατά την αναχώρηση της αποστολής του ΠΑΟΚ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία.
Οι δηλώσεις του Ουρουγουανού προχθές προκάλεσαν αίσθηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο ταξίδι για τη Βιέννη, είχε μαζί τον μεγάλο του γιο, τον Μπέντζαμιν (δεξιά στη φωτογραφία) ο οποίος κάθε χρόνος που περνάει του μοιάζει όλο και περισσότερο.
Μαζί τους εννοείται ότι βρισκόταν ο ατζέντης του Δημήτρης Καγιόγλου, που δε χάνει κανένα ταξίδι του ΠΑΟΚ και ταξιδεύει μαζί με την ομάδα σε όποια έδρα κι αν αγωνίζεται.

Το πέταλο των ΠΑΟΚτσήδων

Ο Σπύρος Μηλιωρίδης μαζί με το Μάκη Τσάτσο, το Μάκη Γκαγκάτση αλλά και άλλους ανθρώπους του ΠΑΟΚ έκαναν τη δική του επιθεώρηση στο γήπεδο. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι τα πλαστικά καρεκλάκια στην κερκίδα που θα φιλοξενήσει οπαδούς του Δικεφάλου είναι καλυμμένα με πλαστικό σαν να είναι καινούρια, έτσι ώστε να φαίνεται ότι δεν υπάρχουν σπασμένα καθίσματα πριν από το παιχνίδι… Σήμερα θα γίνει από νωρίς η μεγάλη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας με την παρουσία ανθρώπων του ΠΑΟΚ, της Ραπίντ, της αστυνομίας και της ΟΥΕΦΑ.
Το πέταλο στο «Χάναπι» που θα φιλοξενήσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς με τη Ραπίντ είναι δεξιά από τα επίσημα.
 Χθες έφτασαν στη Βιέννη δύο φίλοι του ΠΑΟΚ (50ρηδες…) που είχαν κανονίσει διακοπές στη Βουδαπέστη από καιρό, αλλά άφησαν εκεί τις γυναίκες τους και έκαναν το ταξίδι μέχρι την πρωτεύουσα της Αυστρίας για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα! Η διοίκηση του ΠΑΟΚ εξασφάλισε ορισμένα ακόμη εισιτήρια για το σημερινό ματς τα οποία θα  μπορεί να προμηθευτεί ο κόσμος (10:00-14:00) σήμερα από το ξενοδοχείο που μένει ο Δικέφαλος.