Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μόνο νίκη με Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει απόψε (20.00) τις φετινές του υποχρεώσεις εντός έδρας, υποδεχόμενος στην Τούμπα τον Ατρόμητο στην έκτη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ο αγώνας είναι μονόδρομος νίκης για τον “Δικέφαλο”, που χρειάζεται δική του νίκη και ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, για να τερματίσει στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας και να συμμετάσχει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ
ΠΑΛΙ ΣΧΗΜΑ


Η ομάδα ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της με μια απογευματινή προπόνηση στην Τούμπα, με τον Λάσλο Μπόλονι να μη δείχνει ούτε σ’ αυτήν τις προθέσεις του για την ενδεκάδα που θα παρατάξει σήμερα. Είναι κάτι που συνειδητά απέφευγε ο Ρουμάνος τεχνικός και στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ειδικά για το σημερινό, με τις τόσες απουσίες βασικών παικτών που έχει να αντιμετωπίσει, η ενδεκάδα αποτελεί γρίφο όσο ποτέ άλλοτε.
Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής έμειναν οι τέσσερις τιμωρημένοι Γκαρσία, Τσιρίλο, Φωτάκης και Ίβιτς, καθώς και ο τραυματίας Κώστας Χαλκιάς, που δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις από το ματς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο. Από τη χθεσινή μέρα, το μόνο ευχάριστο για τον 59χρονο τεχνικό ήταν ότι γυμνάστηκαν κανονικά και τέθηκαν στη διάθεσή του οι Ετό, Γεωργιάδης και Νιμανί, που αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα τραυματισμών το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η αποστολή για τον τελευταία επίσημο αγώνα της σεζόν, όπως την ανακοίνωσε ο Λάσλο Μπόλονι, αποτελείται από τους εξής 20 παίκτες: Αθανασιάδη, Αποστολόπουλο, Γεωργιάδη, Γιάννου, Γλύκο, Κατσικά, Μαλεζά, Μπαλάφα, Παναγιωτούδη, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδη, Σταφυλίδη, Τσουκαλά, Λίνο, Έτο, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ. Δύο εξ’ αυτών θα μείνουν εκτός 18άδας, με πιθανότερους τους δύο τελευταίους (τον Γάλλο και τον Πολωνό).

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ
ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ


Οσον αφορά το πιθανό σχήμα που θα παρατάξει ο Λάσλο Μπόλονι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ καλείται να ισορροπήσει μία ενδεκάδα στην οποία θα αγωνιστούν αρκετά νέα πρόσωπα και σε νευραλγικές μάλιστα θέσεις.
Ας αρχίσουμε καταρχάς από τους σίγουρους. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι σίγουρα ο Ντάριο Κρέσιτς, αριστερό μπακ ο Κώστας Σταφυλίδης (που πήρε ανάσες στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Τετάρτη), στο κέντρο της άμυνας ο Στέλιος Μαλεζάς. Ο Λάζαρ, που συνήλθε από το κρύωμα της προηγούμενης Τετάρτης, θα είναι ο ένας κόφτης, ο Σαλπιγγίδης θα παίξει δεξιά και ο Αθανασιάδης στην κορυφή της επίθεσης. Τις υπόλοιπες πέντε θέσεις διεκδικούν αρκετοί παίκτες, με τον Σωτήρη Μπαλάφα, μάλιστα, να είναι υποψήφιος για δύο διαφορετικές θέσεις. Η μία είναι στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Μαλεζά και αν δεν επιλεχτεί εκεί, τότε βασικός θα ξεκινήσει ο Γιώργος Κατσικάς.
Τη θέση του δεξιού μπακ διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες ο Αποστολόπουλος και ο Έτο. Επίσης, τη θέση του αριστερού χαφ διεκδικούν οι Νιμανί και Γεωργιάδης, ενώ για τον άξονα, εκτός από τον Μπαλάφα, υποψήφιοι είναι και οι Παναγιωτούδης, Γιάννου. Ο τελευταίος έχει, πάντως, περισσότερες πιθανότητες να παίξει ως οργανωτής, γιατί είναι κάτι που το έχει ξανακάνει τη φετινή σεζόν.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ κατέλυσε για τελευταία φορά φέτος σε ξενοδοχείο και από αύριο οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι, με τους διεθνείς να συνεχίζουν τον αγωνιστικό τους “Γολγοθά” ενόψει του Euro 2012.

Ο Βιεϊρίνια αποκλειστικά στα ΣΠΟΡ: «Γελάνε με Ολυμπιακό»

O Αντρέ Βιεϊρίνια επέστρεψε σπίτι του! Η αγωνιστική σεζόν τελείωσε στη Γερμανία και ξεκίνησαν για τους παίκτες της Βόλφσμπουργκ οι καλοκαιρινές διακοπές. Ετσι αυτός ήρθε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου για να βρεθεί ξανά μαζί με τη σύντροφό του, τη Βάσω, την κόρη του, την Κριστίνα (έγινε έξι μηνών την Παρασκευή...), αλλά και με ανθρώπους που αγαπάει και του έλειψαν τους τέσσερις μήνες που μετακόμισε από τον ΠΑΟΚ στη Βόλσφμπουργκ.
Τώρα θα μείνει λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, πριν πάρει την οικογένειά του και πάνε στην Πορτογαλία. Διότι και οι Πορτογάλοι συγγενείς (ειδικά οι παππούδες και οι γιαγιάδες...) περιμένουν να δουν ξανά το εγγόνι (τη μικρή Κριστίνα) από κοντά.

Τα ΣΠΟΡ ήταν στην άφιξη του Βιεϊρίνια στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και ο Πορτογάλος, παρά το περασμένο της ώρας δεν είχε πρόβλημα να πει δυο λόγια για την εμπειρία του στη Γερμανία, αλλά και να γελάσει με την ψυχή του όταν τον ρωτήσαμε για τα σενάρια που γράφουν κάποιοι για πιθανή μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. “Πλέον γελάνε και οι Γερμανοί μ’ αυτήν την ιστορία...”, τόνισε και φωτογραφήθηκε με μία σημαία του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” δείχνοντας ότι στην Ελλάδα μία μόνο ομάδα είναι στην καρδιά του: ο ΠΑΟΚ!
-    Σου έλειψε ο ΠΑΟΚ; Η Τούμπα; Η Θεσσαλονίκη;
-     “Φυσικά μου έλειψαν! Αφησα εδώ πολλούς φίλους, τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ομάδα, τη Θεσσαλονίκη και τόσους πολλούς ανθρώπους που αγαπώ και είναι λογικό να μου λείπουν όλα αυτά στη Γερμανία..
Αλλά αυτή είναι η ζωή ενός ποδοσφαιριστή και συνεχίζω κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από όλα αυτά που έζησα στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη”.
-    Ο ΠΑΟΚ δίνει το τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν απέναντι στον Ατρόμητο στην Τούμπα. Θα πας;
-     “Ελπίζω (γελάει...). Είναι 100% σίγουρο ότι θα είμαι στην Τούμπα για να δω το τελευταίο ματς του ΠΑΟΚ...”.
-    Πώς ήταν οι πρώτοι σου μήνες στη Γερμανία; Ηταν δύσκολη η προσαρμογή και η μετάβαση σε ένα πρωτάθλημα πιο δύσκολο και απαιτητικό από ότι το ελληνικό που ξεχώριζες; Είχες και τον τραυματισμό που σε έριξε πίσω...
-    “Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά το πιο δύσκολο από όλα ήταν ο τραυματισμός που είχα. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα δε μου φάνηκε τόσο δύσκολη. Βρήκα κάποιους παίκτες στη Βόλφσμπουργκ που μιλούν πορτογαλικά και με βοήθησαν πολύ στην ομαλότερη ένταξή του στην ομάδα και στο σύνολο. Σίγουρα υπάρχουν άλλες, καλύτερες συνθήκες για να δουλέψεις στη Γερμανία, αλλά αυτές σε βοηθούν να μένεις συγκεντρωμένος μόνο στο ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και προσωπικά το πιο δύσκολο κομμάτι για μένα στους τέσσερις μήνες που είμαι στη Βόλφσμπουργκ ήταν ο τραυματισμός που με άφησε εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες. Ηταν πολύς καιρός για μένα χωρίς ποδόσφαιρο...”.
-    Κάποια παραπανίσια κιλά που χρειάστηκε να χάσεις, σε δυσκόλεψαν ;
-     “(Γέλια) Ποια κιλά; Βλέπεις πουθενά παραπανίσια κιλά; (νέα γέλια...)”.
-     Τι περιμένεις για την επόμενη σεζόν; Ισως περισσότερες ευκαιρίες από τη Βολφσμπούργκ; Την καθιέρωσή σου στην ομάδα;
-    “Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα ευκαιριών ή καθιέρωσης. Δεν έπαιζα, μόνο όταν ήμουν τραυματίας. Οι άνθρωποι της Βόλφσμπουργκ και ο προπονητής ο κ. Μάγκατ με πιστεύουν πολύ και ξέρουν ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους προς το πρόσωπό μου. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά θα είμαι πολύ πιο έτοιμος και θα αποδώσω πολύ καλύτερα. Πλέον ήδη γνωρίζω το γερμανικό πρωτάθλημα, την ομάδα της Βόλφσμπουργκ, τους συμπαίκτες μου, το προπονητικό τιμ και του χρόνου θα είμαι κι εγώ καλύτερος αλλά και η ομάδα ανώτερη από τη σεζόν που τελείωσε...
Οπως εξελίχθηκαν όμως οι πρώτοι μου μήνες στη Γερμανία με τον τραυματισμό που είχα, μου θύμισαν και το ξεκίνημα που είχα στον ΠΑΟΚ! Οταν είχα πρωτοέρθει στον ΠΑΟΚ είχα ξεκινήσει τη σεζόν με το... αριστερό, καθώς είχα τραυματιστεί πριν δείξω τι μπορώ να κάνω. Και μετά πήγαν όλα καλά... Ε, κάτι ανάλογο φαίνεται ότι γίνεται και στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ... Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε όπως και όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ...”.

-    Ξέρεις ότι στην Ελλάδα συνεχίζουν να υπάρχουν δημοσιεύματα σε κάποιες εφημερίδες ότι θα πας στον Ολυμπιακό; Κάποιοι επιμένουν ότι πας στην ομάδα του Πειραιά!
-     “(Γελάει...). Πόσα χρόνια γράφονται αυτά; Αρκετά δεν είναι πλέον; Κι εγώ ακούω και διαβάζω διάφορα σενάρια που με μπλέκουν με τον Ολυμπιακό, αλλά το μόνο που κάνω είναι να γελάω με αυτά. Τι άλλο να κάνω; Δε βαρέθηκαν να λένε τα ίδια και τα ίδια; Πλέον γελάνε και στη Γερμανία στη Βόλφσμπουργκ με αυτά που διαβάζουν ή ακούν... Τι άλλο να πω; Κάθε καλοκαίρι, κάθε μεταγραφική περίοδο τα ίδια κάνουν...”.

-    Το ξέρεις ότι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν κληθεί στην Εθνική Ελλάδας από τον Φερνάντο Σάντος; Ο Χαλκιάς, ο Σαλπιγγίδης, ο Μαλεζάς και ο Φωτάκης...
-    “Ναι το ξέρω... Και είμαι χαρούμενος για όλους. Αλλά σκέφτομαι ότι ίσως πρέπει να κάνω ένα τηλέφωνο στο Φερνάντο Σάντος για να πάρει και τον Κλάους! (γελάει...) Το αξίζει πιστεύω, γιατί φέτος έκανε σπουδαία χρονιά... Μόνο αυτός έχασε την Εθνική από τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει μέλλον και θα παίξει στην Εθνική....”.

-    Ησουν ο MVP του ΠΑΟΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επειδή ήσουν μισή σεζόν στο Δικέφαλο, αλλά και επειδή παρακολουθούσες στη Γερμανία τα ματς του ΠΑΟΚ, ποιος πιστεύεις ότι ήταν ο MVP της ομάδας φέτος;
-    “Είναι μία δύσκολη απάντηση... Ακόμη και στα δύο χρόνια που με ψήφισε εμένα ο κόσμος για το βραβείο, εγώ ένιωθα ότι τον τίτλο του MVP τον άξιζαν αρκετοί ακόμη παίκτες της ομάδας. Και φέτος υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να κερδίσουν το βραβείο. Δεν μπορώ να εστιάσω μόνο σε έναν... Ο Γκαρσία, ο Κλάους έκανε φέτος σπουδαία σεζόν, ο Μαλεζάς, ο Σαλπιγγίδης που κάνει πολλές δουλειές... Αυτοί είναι οι παίκτες που ξεχώρισαν”.