Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η ιστορία του ασπρόμαυρου κασκόλ!

Το κασκόλ στο οποίο ο Σαββίδης αναφέρθηκε στο μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ έχει τη δική του μικρή ιστορία.
Όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαίου 2006 για να αρχίσει συζητήσεις με τους τότε υπεύθυνους της ομάδας, έτυχε θερμής υποδοχής από οπαδούς της ομάδας και ένας από αυτούς του δώρισε το συγκεκριμένο κασκόλ.
Έκτοτε ο ομογενής επιχειρηματίας δεν το έχει αποχωριστεί, αλλά, επιπλέον, το φοράει και σε δημόσιες παρουσίες του.
Όπως, παραδείγματος χάρη, συνέβη στον αγώνα της πρεμιέρας του Euro 2012, μεταξύ της Πολωνίας και της Ελλάδας όπου εμφανίστηκε με το κασκόλ του ΠΑΟΚ!

“Πρώτος κίνδυνος είναι η Τούμπα…”

Το πρώτο  ματς του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ Βιέννης πλησιάζει. Πλέον μένει λιγότερο από μία εβδομάδα για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος Γκέρσον της Ραπίντ μίλησε στα ΣΠΟΡ για τις μάχες της ομάδας του με το Δικέφαλο…
Τα ΣΠΟΡ εντόπισαν τον Βραζιλιάνο αμυντικό της ομάδας της Βιέννης, τον Γκέρσον Γκιμαράες Τζούνιορ όπως είναι το πλήρες όνομά του, ο οποίος δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τις επερχόμενες μάχες της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.

Ο 20χρονος Βραζιλιάνος έδειξε ότι σέβεται το όνομα και την ιστορία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, καθώς είχε γνώση για την περσινή πορεία του Δικέφαλου στο Γιουρόπα Λιγκ και τη μεγάλη του πρόκριση σε βάρος της Τότεναμ…
-Η Ραπίντ μετά τη Βοϊβοντίνα κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Πώς βλέπεις αυτή τη σειρά των αγώνων;
“Ξέρουμε ότι μας περιμένουν δύο δύσκολα και περίπλοκα παιχνίδια. Είναι δύσκολο στο Γιουρόπα Λιγκ να βγάλεις συμπεράσματα και να κάνεις προγνωστικά πριν από τους αγώνες. Ξέρουμε καλά όμως ότι είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι και παρότι παίζουμε εκτός έδρας, εμείς θα ψάξουμε τη νίκη. Γι’ αυτό ακριβώς θα προετοιμαστούμε όλη την εβδομάδα”.
-Γνωρίζεις για την περσινή και προπέρσινη πορεία του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ; Οτι έφτασε δύο σερί σεζόν στους “32”; Ξέρεις ότι πέρυσι πέτυχε μία σπουδαία νίκη μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, και την απέκλεισε;
“Ναι τα γνωρίζω, αλλά δεν αλλάζουν κάτι αυτά. Ολες οι ομάδες που αγωνίζονται στο Γιουρόπα Λιγκ κάποια στιγμή έχουν καταφέρει πολλά και γι’ αυτόν το λόγο βρίσκονται εδώ. Ολες οι ομάδες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε εδώ έχουν την ιστορία τους και τις επιτυχίες τους, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι”.
-Ο Σαλπιγγίδης είναι ίσως ο πιο έμπειρος επιθετικός του ΠΑΟΚ. Ως νεαρός αμυντικός τον φοβάσαι;
“Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά ένας επιθετικός όπως και όλοι οι άλλοι… Ετσι ψυχρά πρέπει να τον δούμε, αλλά και να τον προσέξουμε πολύ. Αλλά όλο το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, πρέπει να προσέξουμε γενικά”.
-Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει το πρώτο παιχνίδι μέσα στην Τούμπα για σας;
“Ο πρώτος κίνδυνος είναι η έδρα, η Τούμπα όπου το έργο μας θα είναι δύσκολο. Ξέρουμε ότι είναι μία από τις πιο καυτές έδρες στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο παιχνίδι μας για να μη χαθεί ο στόχος. Ελπίζω πάντως ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι”.

Δεν ξεχνούν τον ΠΑΟΚ και τον «Σάλπι» στην Τότεναμ...

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου βρέθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και στον τελικό του μπάσκετ μεταξύ των ΗΠΑ και της Ισπανίας συνάντησε δύο παίκτες της Τότεναμ: τον Τομ Χάντλστοουν και τον αριστερό μπακ Ντάνι Ρόουζ.
Σε άρθρο του στην “gazzetta.gr” αναφέρθηκε στη συνάντηση με τους Αγγλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βέβαια δεν έχουν ξεχάσει τον ΠΑΟΚ…
Ο Ντάνι Ρόουζ θυμόταν και κάτι διαφορετικό από τον Χάντλστοουν, ο οποίος δεν είχε παίξει στο διπλό του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο... “Εκείνον τον κοντό, που έπαιζε στην πλευρά μου... Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά ήταν πολύ δυνατός και γρήγορος. Καλός παίκτης!”, έλεγε. Προφανώς μιλούσε για το Σαλπιγγίδη… “Ναι, ναι, αυτός... Δύσκολο όνομα, αλλά τον θυμάμαι από το παιχνίδι στο Λονδίνο”. Και πώς να τον ξεχάσει, αφού ο “Σάλπι” ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο προς τον θρίαμβο... “Εκείνο που μου έχει μείνει από το παιχνίδι είναι οι φωνές των φανς του ΠΑΟΚ. Ετσι φωνάζουν πάντα;”, ρωτούσε.
“ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ”
Ο Χάντλστοουν δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ στο Λονδίνο, διότι ήταν τραυματίας. Ωστόσο μιλώντας στο “gazzetta.gr” τόνισε: “Δεν ξέρω και πολλά από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά θυμάμαι μόνο ότι πέρυσι αποκλειστήκαμε από τον ΠΑΟΚ. Και εκείνο που μου έκανε εντύπωση, αν και ήμουν τραυματίας και βρισκόμουν στην εξέδρα, ήταν το πόσο φωνακλάδες ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά τρελοί…”.

Ελάχιστες ελπίδες για Γκαρσία

Μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ εναντίον της Ραπίντ Βιέννης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ουρουγουανός μέσος, ο οποίος είχε υποστεί θλάση στο παιχνίδι εναντίον της Μπνέι Γιεχούντα στο Τελ Αβίβ στις 2 Αυγούστου, ολοκλήρωσε μεν το πρόγραμμα της αποθεραπείας του, ωστόσο δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Ο έμπειρος Λατινοαμερικάνος χαφ εξακολουθεί να γυμνάζεται μόνος του και οι πιθανότητες να προλάβει την αναμέτρηση της Πέμπτης δεν είναι με το μέρος του. Εφόσον δεν ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, το πιθανότερο είναι να προφυλαχθεί από τον Γιώργο Δώνη ενόψει του αγώνα ρεβάνς στη Βιέννη στις 30 Αυγούστου ή, στο πιο θετικό ενδεχόμενο, ενόψει του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Πανθρακικό την μεθεπόμενη Κυριακή για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.