Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή θα είναι η νέα Τούμπα!



Όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση του Ιβάν Σαββίδη, η Τούμπα θα αποτελέσει το νέο στολίδι της Θεσσαλονίκης. Δείτε φωτογραφίες.

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι χωρητικότητας 35.000 θέσεων και θα κατασκευαστεί με νέο μεταλλικό κέλυφος. Όπως καταλαβαίνει κανείς μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό γήπεδο, το οποίο θα πλαισιώνεται από διάφορα εμπορικά κέντρο στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και ειδικό χώρο για θέσεις πάρκινγκ. Παράλληλα θα τοποθετηθούν νέες σουίτες για την διοίκηση, όπως και διάφορες άλλες αλλαγές.


Αυτό είναι το πλάνο του μεγαλομετόχου για την νέα Τούμπα, ενώ εσείς μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης

Μέσα Λίνο - Λάζαρ, έξω Γκαρσία - Σκόνδρας

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ μία μέρα πριν την αναμέτρηση με την Σαχτέρ Καραγκαντί. Ο Στέφενς είχε πολλές επιλογές για την 18άδα και τελικά επέλεξε τους…
 
 
Παίκτες που ήταν και στην Βέροια, με την προσθήκη των Λίνο – Λάζαρ, αλλά και την έξοδο από την αποστολή του Γκαρσία και του Σκόνδρα.

Οι 18 που θα διανυκτερεύσουν σπίτια τους και θα συγκεντρωθούν το πρωί στο ξενοδοχείο, είναι οι: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Κατσικάς, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Νέτσιντ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Στην διάρκεια της προπόνησης έγιναν λίγες ασκήσεις τεχνικής για την κυκλοφορία της μπάλας και εξάσκηση στις στημένες φάσεις.

Σκέφτεται δεκατρείς για την 11άδα

Ο Χιουμπ Στέφενς δεν έδειξε ακριβώς τις σκέψεις του για τον αυριανό αγώνα, όμως όπως και να χει τα σενάρια είναι λίγα. Αναλυτικά.
 
Σήμερα, ο Στέφενς έδειξε μέσα από μία κουβέντα που είχε με τους παίκτες, πως έχει στο μυαλό του για το αρχικό σχήμα δεκατρείς από αυτούς. Δηλαδή αυτοί που ξεκίνησαν στην Βέροια και οι Λάζαρ και Λίνο.

Η ενδεκάδα της Βέροιας ήταν το 4-4-2 με Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Τζαβέλλα στην άμυνα, Λούκας, Τζιόλη, Νίνη και Στοχ στη μεσαία γραμμή και Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη στην επίθεση.

Με τους δύο που επιστρέφουν, ο Λίνο απλά θα πάρει τη θέση του Τζαβέλλα αν επιλεγεί, όμως η περίπτωση Λάζαρ είναι πιο σύνθετη αφού πρώτον μπορεί να πάρει τη θέση του Νίνη και να παραμείνει η υπόλοιπη ομάδα ως έχει ή να πάρει τη θέση ενός εκ των δύο φορ και να πάει ο Νίνης στη φυσική του θέση.

Ο Στέφενς πάντως κρατά κλειστά τα χαρτιά του και θα τα ανοίξει μία ώρα πριν από το παιχνίδι.
 

Περίεργη κατάσταση το άδειο γήπεδο

Ο επιθετικός της Σάχτερ Καραγκάντι, Σεργκέι Χιζνιτσένκο, τόνισε ότι είναι επιτυχία για την ομάδα του που βρίσκεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ χαρακτήρισε περίεργη κατάσταση την απουσία κόσμου από τις κερκίδες.
 
 
Για το αν επηρεάζει η απουσία του κόσμου:
«Όπως είπε και ο προπονητής, ίσως να είναι πιο εύκολο για εμάς να παίξουμε σε άδειο γήπεδο, αλλά για εμάς θα είναι μια περίεργη κατάσταση και εγώ προσωπικά δεν έχω παίξει ξανά σε άδειο γήπεδο».

Για τον ΠΑΟΚ και τη μελέτη του:
«Εχουμε δει μόνο βιντεοσκοπημένα τα παιχνίδια και είναι δύσκολο να κρίνεις από το βίντεο. Πρέπει να βγεις στο γήπεδο και εκεί θα καταλάβεις το παιχνίδι».

Για το πως εισπράττουν οι παίκτες της Σάχτερ την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ:
«Είναι ιστορικό για τη χώρα μας γιατί είμαστε οι πρώτοι που παίζουμε εδώ. Στεναχωρηθήκαμε που δεν παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και κυρίως επειδή κερδίσαμε τη Σέλτικ 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. Αυτά όμως έχουν ξεχαστεί και όλοι έχουμε πολύ μεγάλη θέληση να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν δεν περάσουμε στην επόμενη φάση θα στεναχωρηθούμε, αλλά και εδώ παίζουν ομάδες με πολύ μεγάλη εμπειρία, πρωταθλήτριες και θέλουμε σε αυτά τα έξι παιχνίδια να το χαρούμε και ότι βγει».

Για το τι συμβολίζει αυτό που γράφει στο κεφάλι του:
«Δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό παιχνίδι. Βρήκα αυτό το σχέδιο από τον Μοχάμεντ Ζιντάν και έκανα το σχέδιο με την καρδιά που σημαίνει μπάλα».

Το καλύτερο ρόστερ του ομίλου ο ΠΑΟΚ

Ο προπονητής της Σάχτερ Καραγκάντι, Βίκτορ Κουμίκοφ, συνέχισε να πλέκει το εγκώμιο του ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου και διαθέτει, τόσο το καλύτερο ρόστερ, όσο και τον καλύτερο προπονητή…

Αρχικά δήλωσε: «Σεβόμαστε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πως έχει πολύ καλούς παίκτες, έχει τον Ιβάν Σαββίδη τον οποίο ξέρουμε. Το ότι είναι ο ιδιοκτήτης σημαίνει ότι  η ομάδα θα πάει πολύ καλά. Συνειδητοποιούμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρος και τεχνικά είναι προετοιμασμένος καλύτερα. Σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση, το πάθος και τη θέληση για να νικήσουμε, πιστεύω ότι θα δείξουμε αυτά που μπορούμε».

Για την απουσία του αμυντικού Βασίλιεβιτς:
«Θα παίξει φυσικά κάποιος άλλος. Οσον αφορά την τακτική, δε θα αλλάξει τίποτα. Εχουμε τρία σχήμα παιχνιδιού και ανάλογα με το πώς θα πάει ο αγώνας, θα βλέπουμε τι τακτική θα χρησιμοποιήσουμε και με τι σχήμα θα παίξουμε».

Για το μεγάλο ταξίδι και αν επηρεάζει την ομάδα του:
«Αν θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε τέτοια μακρινά ταξίδια. Είμαστε πολύ μακριά, οπότε όλοι καταλαβαίνουν τη δυσκολία και οι παίκτες συνηθίζουν. Βέβαια μετά από τέτοια ταξίδια, οι παίκτες κάνουν αποκατάσταση».

Για τα αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη:
«Πρώτον έχουμε πολλή λίγη εμπειρία στα μεγάλα παιχνίδια. Δεύτερον πάντα είναι δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας, είτε εναντίον του ΠΑΟΚ είτε εναντίον της Σέλτικ, γιατί έχουν τους φίλους τους. Επηρεάζει και το μεγάλο ταξίδι, αλλά και η διαφορά ώρας».

Για το που περιμένει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ:
«Εχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ποιος μπορεί να μας απειλήσει. Δεν είναι μόνο ένας παίκτης αλλά αρκετοί. Δεν ξέρω που θα τους αντιμετωπίσουμε, αλλά πιστεύω μακριά από την περιοχή μας».

Για την αναφορά του στους Στοχ, Σαλπιγγίδη και την ταχύτητα, σε συνδυασμό με την απουσία κόσμου αύριο στην Τούμπα:
«Για την πρώτη ερώτηση, δεν ήταν τυχαίο ότι ανέφερα Σαλπιγγίδη και Στοχ και εκτός από αυτό όλη η επίθεση το ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορη. Για τη δεύτερη ερώτηση, για οποιαδήποτε ομάδα δεν έχει την υποστήριξη του κόσμου είναι δύσκολο. Για εμάς ίσως να είναι λίγο πιο εύκολο, αλλά δε χαιρόμαστε και νομίζω θα ήταν καλύτερο να έχει κόσμο το γήπεδο αύριο».

Για την απουσία του κόσμου και αν αποτελεί πλεονέκτημα για τη Σάχτερ:
«Συνήθως λένε ότι αυτό είναι πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους. Δεν έχουμε παίξει ποτέ όμως σε αυτές τις συνθήκες και θα το δούμε αύριο μέσα στο γήπεδο αυτό».

Για τον χαρακτηρισμό του ΠΑΟΚ ως φαβορί και για το αν βλέπει μέσω του Γιουρόπα Λιγκ κάποια ευρωπαϊκή υπέρβαση για την ομάδα του:
«Οσον αφορά την πρώτη ερώτηση, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του ομίλου και αυτό το βασίζω στη μελέτη των αντιπάλων. Θεωρώ ότι από όλες τις ομάδες ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο ρόστερ και προπονητή. Στη δεύτερη ερώτηση, η ομάδα μας είναι στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος και στα τελευταία 6-7 παιχνίδια, δεν έπαιζαν πολλοί βασικοί. Η ομάδα δεν έχει πολλή εμπειρία από τρεις αγώνες την εβδομάδα και για αυτό έχουμε μείνει πίσω».

Για το αν υπάρχει ιατρικό λάθος στον τραυματισμό του Βασίλιεβιτς:
«Πραγματικά είναι μεγάλη απώλεια γιατί είναι από τους παίκτες που διαμορφώνουν την ομάδα. Είναι σημείο αναφοράς. Φταίει και αυτός επειδή δεν ανέφερε εγκαίρως ότι έχει τραυματισμό και φταίνε και οι γιατροί που δεν αντέδρασαν σωστά».

Για το τελετουργικό με το μαύρο πρόβατο:
«Κουράστηκα να σχολιάζω αυτό το γεγονός. Εμείς θέλουμε να τιμήσουμε μια παλιά παράδοση και αυτό ίσως να μας βοηθάει και ψυχολογικά».

Στέφενς και κατασκοπεία

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί κάθε φορά και διαφορετικό άνθρωπο για να κατασκοπεύσει αντιπάλους… Τι ισχύει τελικά… 

Την μία φορά στην Ουκρανία πήγε ο Γεωργιάδης… Άλλη φορά τον συγκεκριμένο ρόλο τον έπαιξε ο Λόκχοφ. Προχθές στο Καζακστάν για να δει την Σαχτέρ βρέθηκε ο Κώστας Λαγωνίδης, ο οποίος –επίσημα- στον ΠΑΟΚ έχει καθήκοντα υπευθύνου σκάουτ (ποδοσφαιριστών) στις ακαδημίες. Την ίδια «δουλειά» ως κατάσκοπος κάνει και ο Κυριάκος Τσιτιρίδης, που εκτός των άλλων έχει και την ευθύνη χρήσης και λειτουργίας του VIS Truck. Ποιος έχει την κεντρική ευθύνη κατασκοπείας των αντιπάλων; Όλοι μαζί…

Στην προπονητική του Στέφενς, αυτός ο τομέας δεν είναι και τόσο σημαντικός. Δεν θεωρεί ο Ολλανδός προπονητής ότι η αναγνώριση του αντιπάλου, είναι απαραίτητη στο 100%. Γι’ αυτό και δεν έχει ορίσει έναν και μοναδικό συνεργάτη που θα αναλάβει τον ρόλο να παρακολουθεί τον εκάστοτε αντίπαλο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρεί ο Στέφενς ότι η κατασκοπεία και μέσω εικόνας (ανάλυση DVD από ματς αντιπάλου) είναι αρκετή. Και αυτή την δουλειά έχει την ευθύνη να την κάνει ο Κυριάκος Τσιτιρίδης… 

Με τις λευκές στη πρεμιέρα

Με τις λευκές εμφανίσεις θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στον αγώνα της Πέμπτης (19/09, 22:05, ΑΝΤ1) με την Σαχτέρ Καραγκαντί για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. 
Οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς θα φορέσουν την λευκή φανέλα με λευκό σορτσάκι και κάλτσες, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας θα παίξει με μπλε εμφάνιση.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η Σαχτέρ θα παραταχθεί με πορτοκαλί εμφάνιση, μαύρο σορτσάκι και μαύρες κάλτσες, ενώ ο τερματοφύλακάς της θα παίξει με  στολή σε χρώμα πράσινο σκούρο.

Ο Γάλλος διαιτητής Φρέντι Φοτρέλ και οι βοηθοί του Σιρίλ Γκρινόρ, Λορέν Στιέν, Μπενουά Μπαστιέ, Βίλφρεντ Μπιέν θα φορούν μαύρες στολές.

Να σπάσει το ρόδι

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ποτέ σε πρεμιέρα ομίλων, ενώ μετρά μόνο ήττες σε κεκλεισμένων των Θυρών Ευρωπαϊκά παιχνίδια...

Κεκλεισμένων των Θυρών
Το 1991, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Τιρόλ Ίνσμπουργκ με 2-0 στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπας. 22 χρόνι αργότερα, ήρθαν άλλες δυο ήττες, πρώτα από την Μέταλιστ Χάρκιβ με 2-0 και στη συνέχεια από την Σάλκε με 3-2.

Πρεμιέρα ομίλων
Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται για τέταρτη φορά σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετράει δυο προκρίσεις από τη συγκεκριμένη διαδικασία, όμως σε καμία από τις τρεις φορές δεν κατάφερε να κερδίσει στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

20 Οκτωβρίου 2005
Σαχτάρ Ντόνετσκ - ΠΑΟΚ 1-0 (68« πέν. Μπραντάο)

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Σούτκοφ, Ρατ, Σεϊχάν, Ντουλτζάι, Λεβαντόφσκι, Ελάνο, Τίμοστσουκ, Ματουζάλεμ, Σρνα, Μαρικά (59» Αγκαχόβα), Μπραντάο.
ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Ακιέλ (88« Χριστοδουλόπουλος), Χασιώτης, Μπαλάφας (71» Σικαμπάλα), Ουντέζε, Ζαγοράκης (86« Εγκωμίτης), Σαλπιγγίδης, Κωνσταντινίδης, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Μίετσελ.

16 Σεπτεμβρίου 2010
Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-1 (47» Κουεμάχα - 78« Μαλεζάς)

Κλαμπ Μπριζ: Στάινεν, Βερμιούλεν (24» Σίμεϊς), Ντονκ, Χούφκενς, Ντίας, Γκέρερτς, Οτζιτζά, Νταλμά (80« Βάργκας), Πέρισιτς, Ντιράρ, Κουεμάχα
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς (89» Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (90«+1 Φιλομένο), Παπάζογλου (73» Ελ Ζαρ).

15 Σεπτεμβρίου 2011
ΠΑΟΚ - Τότεναμ 0-0

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (62« Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τόουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φάλκε (82» Φρέντερικς), Ντος Σάντος (92 Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο.

Με συνοδεία για τελευταία φορά

Όπως συνέβη στα παιχνίδια με Μέταλιστ και Σάλκε, έτσι και σήμερα οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα βρεθούν στο "Μακεδονία Παλάς" για να συνοδέψουν την αποστολή μέχρι το γήπεδο...
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 7:00, την ώρα που εντός του ξενοδοχείου ο Ιβάν Σαββίδης θα μιλά σε πολιτικούς και φορείς της βορείους Ελλάδος για τα σχέδια που έχει "για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ".