Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ 0-4 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


ΠΑΟΚ οδοστρωτήρας, νίκησε με 0-4 στην Κέρκυρα

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, σάρωσε τους γηπεδούχους με 0-4 και επέστρεψε στις νίκες, κλείνοντας την παρένθεση που είχε ανοίξει στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος πέτυχε για πρώτη φορά τέσσερα γκολ και καθήλωσε τον αντίπαλό του, ενώ θα μπορούσε να πετύχει πολλά ακόμη γκολ. Οι παίκτες του Μπόλονι εγκλώβισαν τους γηπεδούχους με την τακτική τους και την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, έφταναν όποτε ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή και ταλαιπωρούσαν συνεχώς τους αμυντικούς της Κέρκυρας. Ο Γκαρσία βρήκε δίχτυα από κόρνερ, ο Κλάους πέτυχε το δέκατο φετινό γκολ του και ο Λάζαρ, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου σκόραρε δύο γκολ.
Λεπτό προς λεπτό
1΄Το παιχνίδι άρχισε
2΄Αστοχο δυνατό σουτ του Γιάννου.
6΄Εύκολα ο Χαλκιάς επενέβη σε προσπάθεια του Καραλή.
9΄Πολλά αβίαστα λάθη και από τις δύο πλευρές.
13΄Σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Γιάννου, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε μπροστά από τον Βέντζελ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
15΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λάζαρ που σούταρε από το ημικύκλιο, αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.
15΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-1 με τον Γκαρσία! Ο Πάμπλο εκτελεί κόρνερ από δεξιά με αριστοτεχνικό τρόπο και στέλνει την μπάλα απευθείας στα δίχτυα, στο δεύτερο δοκάρι! Τέλεια εκτέλεση από τον Ουρουγουανό!
17΄Τρελός πανηγυρισμός στον πάγκο για την γκολάρα του Γκαρσία.
19΄Ο Βέντσελ χτύπησε με τον Σαλπιγγίδη και σηκώθηκε για αλλαγή ο Βενέτης.
21΄Πάσα του Λάζαρ και σουτ του Αθανασιάδη έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Νέα χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
23΄Τρίτη ευκαιρία για τον Αθανασιάδη με κεφαλιά άουτ από κόρνερ του Λίνο.
23΄Ο Βενέτης στη θέση του Βέντσελ.
27΄Μακρινό διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη έφυγε άουτ.
29΄Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ που κυριαρχεί απόλυτα. Ο Λάζαρ σούταρε ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε, αλλά στη συνέχεια υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Αθανασιάδης.
30΄Κίτρινη κάρτα στον Σνάουτσνερ.
30΄Φάουλ του Γκουστάβο, εύκολα ο Χαλκιάς.
34΄Ο Λάζαρ κλέβει και κάνει κούρσα από δεξιά, στρώνει στον Σαλπιγγίδη, που σούταρε, αλλά απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Γκαλίνοβιτς. Ο ΠΑΟΚ χάνει απίστευτες ευκαιρίες.
35΄Κίτρινη κάρτα στον Τσιρίλο για διαμαρτυρία.
37΄Ισχυρό σουτ του Λάζαρ, μόλις άουτ. Ο Ρουμάνος είναι εντυπωσιακός.
37΄Μακρινό σουτ του Ιωάννου, άουτ.
43΄Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Κέρκυρα, ο Ηλιάδης στη θέση του Γκοσυτάβο, ως δεξί μπακ.
45' Κάθετη πάσα του Σαλπιγγίδη, ο Γιάννου πρόλαβε κι έκανε την προβολή, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε με έξοδο.
45+2΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-2 ο Αθανασιάδης! Ο Λάζαρ σε θέση δεξιού εξτρέμ έκανε τη σέντρα και ο Αθανασιάδης με βολέ απευθείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό είναι το δέκατο γκολ του Κλάους σε 21 παιχνίδια!
Τέλος στο ημίχρονο
Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο
Αποβλήθηκε ο Λάσλος Μπόλονι λίγο πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο! Ενας οπαδός πήγε πίσω από τον πάγκο και άνοιξε διάλογο, οι τόνοι ανέβηκαν και ο διαιτητής που είδε το συμβάν απέβαλλε τον προπονητή του ΠΑΟΚ! Ο Μπόλονι βλέπει πλέον το ματς μαζί με τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ.
51΄Σουτ του Γκαρσία, άουτ
54΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-3 ο Λάζαρ! Κάθετη πάσα του Γιάννου στον Λάζαρ που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε με ευκολία τον Γκαλίνοβιτς.
60' Σουτ του Γιάννου στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.
64΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-4 πάλι ο Λάζαρ! Το σόου του Ρουμάνου συνεχίζεται. Επαιξε το 1-2 με τον Γιάννου και με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο ματς ενώ έχει και μια ασίστ στο γκολ του Αθανασιάδη.
70΄ο Γεωργιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη και ο Τσουκαλάς στη θέση του Λάζαρ.
71΄Ο Μπάρκογλου αντί του Ιωάννου.
75΄Ο Μπαλάφας ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του Τσιρίλο.
76΄Σουτ του Μαρτίν, σε ετοιμότητα ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.
77΄Σουτ του Γιάννου άουτ. Τώρα γίνεται η αλλλαγή του Μπαλάφα.
88΄Σε καλή θέση ο Σταφυλίδης, κακό το σουτ που επιχείρησε.
89΄Μόνος του ο Λίνο σε θέση τετ α τετ, πρόλαβε με προβολή από πίσω ο Βενέτης. θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι.
91΄Ο Σταφυλίδης πέρασε όποιον βρήκε και σούταρε, η μπάλα έφυγε από τον Γκαλίνοβιτς, αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα.
92΄Κίτρινη στον Γιάννου.
93΄Τέλος του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Βέντζελ, Μαϊστόροβιτς, Ερίφε, Γραμόζης, Ιωάννου, Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Βενέτης, Χαμπλ, Μπάρκογλου, Μαζνόφ, Ηλιάδης
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Λάζαρ, Γκαρσία, Γιάννου, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Αθανασιάδης
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Τσουκαλάς, Νιμανί
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος
Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας, Γιώργος Γεωργιάδης
Τέταρτος διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας

Γκολ από κόρνερ ο Γκαρσία και 0-4 μετά από 12 χρόνια

Κάποια πράγματα είχαμε χρόνια να τα δούμε στον ΠΑΟΚ πριν από το εντυπωσιακό 0-4 του Δικεφάλου στην Κέρκυρα…
Ο Πάμπλο Γκαρσία πέτυχε γκολ από κόρνερ (έκανε το 0-1) ενώ εκτός έδρας νίκη με 0-4 ο Δικέφαλος είχε να κάνει στο πρωτάθλημα από τις 11 Μαρτίου 2000 όταν είχε κερδίσει με 0-4 τον Πανηλειακό…
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τσιρίλο έγινε στο Αγρίνιο ο 13ος διαφορετικός σκόρερ του Δικεφάλου στο φετινό πρωτάθλημα, και ο Γκαρσία έγινε σήμερα ο 14ος…
Περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα έχει μόνο ο Ολυμπιακός, καθώς με το γκολ του Ορμπάιθ έχει πλέον 15 διαφορετικούς παίκτες που βρήκαν τα αντίπαλα δίκτυα, ενώ 13 διαφορετικούς σκόρερ έχει ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, και πιο πίσω από 12 έχουν ΑΕΚ και Κέρκυρα.
Ο Γκαρσία είχε να σκοράρει σε επίσημο ματς από τις 28 Ιουλίου 2011, όταν είχε διαμορφώσει το τελικό 0-2 του ΠΑΟΚ στο Όσλο με τη Βαλερένγκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στο πρωτάθλημα ήταν το πρώτο φετινό του τέρμα…
Από τα 39 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα οι αμυντικοί έχουν πετύχει τα έξι, οι μέσοι τα επτά, και οι επιθετικοί τα υπόλοιπα 26.
Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στη φετινή Superleague είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης που με το γκολ στην Κέρκυρα έφτασε τα 10 στο πρωτάθλημα ενώ συνολικά μαζί με Ευρώπη και Κύπελλο έχει φτάσει στα 15 επίσημα γκολ.
Αναλυτικά οι 14 σκόρερ του Δικεφάλου στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι εξής:

10 Γκολ: Αθανασιάδης

5 γκολ: Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια

3 γκολ: Λίνο, Λάζαρ

2 γκολ: Γιάννου, Γιάννου, Παπάζογλου, Μπαλάφας

1 Γκολ: Τσιρίλο, Ίβιτς, Φωτάκης, Σπαντάσιο, Γκαρσία

Βόμβα περί σκέψεων αποχώρησης από Μπόλονι!!!

Ο Λάσλο Μπόλονι πέταξε μία «βόμβα» στις δηλώσεις του μετά από το ματς με την Κέρκυρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει χρήση ενός όρου που έχει στο συμβόλαιό του (όπως τόνισε χαρακτηριστικά…) προφανώς μιλώντας περί αποχώρησης!
Μπορεί να μην το διευκρίνισε αλλά από τα συμφραζόμενα αυτό φάνηκε…
Διότι μετά από την ανάλυση του αγώνα και τις ερωτήσεις για το 0-4 ο Ρουμάνος έκανε έναν μονόλογο απαντώντας μόνος του σε ερωτήσεις που έκανε στον εαυτό του, για να καταλήξει λέγοντας ότι:
«Τους τελευταίους μήνες σκέφτομαι όλο και περισσότερο να κάνω χρήση ενός όρου που έχω στο συμβόλαιό μου, παρότι μου αρέσει πολύ η Ελλάδα… Αλλά Δε μου αρέσει η διοργάνωση του ποδοσφαίρου, ούτε η αστυνομία και κάποια άλλα πράγματα. Θα πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω… Αν έχω την ευκαιρία θα κάνω χρήση αυτού του όρου…»
Αναλυτικά τόνισε:
«Ξέρετε ότι συνήθως κατά τη διάρκεια του αγώνα σημειώνω κάποια πράγματα. Επειδή μιλάτε για θέματα τακτικής στο ημίχρονο ζήτησα από τον Γκαρσία να καλύπτει καλύτερα τη ζώνη μπροστά από τους δύο αμυντικούς για να παίζουμε με υπεραριθμία στο κέντρο από την Κέρκυρα. Το δεύτερο πράγμα που ζήτησα ήταν η προσοχή στον Ιωάννου, γιατί ο τρόπος που ζητάει τη μπάλα είναι πολύ έξυπνος και έχει ιδιαίτερο τρόπο να την υποδέχεται. Μίλησα με τους δύο στόπερ, τους ζήτησαν να έχουν λίγο το νου τους και να καλύπτουν καλύτερα αυτές τις κινήσεις. Κατά βάση στο κομμάτι της τακτικής ήταν ένα καλό παιχνίδι, αλλά κάποια πράγματα χρειάστηκε να τα αλλάξουμε στο ημίχρονο. Η υπεροχή μας από το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ σημαντική και το δεύτερο γκολ που ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, ήταν μία πολύ ωραία κίνηση και συνδυασμός με τον Λάζαρ».
Για το αν έπαιξε ρόλο το κακό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Εκεί αφήσαμε 20 λεπτά. Οσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, η πίεση μεγαλώνει για όλους μας στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος για αυτό το αποτέλεσμα, το 0-4 και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα Γιάννινα».
Για την αποβολή του: «Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα για αυτό. Όπως όλοι, έχω και εγώ, αρνητικά σημεία, όχι τόσα πολλά βέβαια… Πιστεύω ότι όταν κάνεις ένα λάθος η τιμωρία είναι φυσιολογική. Το να τιμωρηθείς όμως γιατί δε σε τιμώρησαν 4,5 ή 7 εβδομάδες πριν, νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Το να έχω το μήνυμα και από τους τέσσερις διαιτητές, ότι με το πρώτο λάθος θα πρέπει να αποβληθώ, νομίζω ότι πρόκειται για καθαρή προκατάληψη από μέρους τους. Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες. Συνήθως πίνω νερό στους αγώνες και σήμερα μετά από 45 λεπτά, έπρεπε να πάω στην τουαλέτα. Και όταν είδα το 0-2, ήθελα να πάω μέσα στα αποδυτήρια. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας προπονητής δε μπορεί να πάει στα αποδυτήρια όποτε το θελήσει. Στο πρώτο λεπτό, στο 20ο, όποτε το αποφασίσει. Το να έχεις μπροστά σου τέσσερις επίσημους ή όχι δεν ξέρω και πίσω τους ένα στρατό από αστυνομικούς και να μη με αφήνουν να μπω μέσα, για ποιο λόγο; Δεν ήθελα να κάνω την ανάγκη μου πάνω μου! Εσπρωξα κάποιον για να μπω μέσα. Ο τέταρτος διαιτητής, άκουσε τι έδειξε η κάμερα και μου απαγόρευσε να επιστρέψω στον αγώνα. Αυτό συνέβη, αλλά δε  μου αρέσει όταν μου δίνουν τέτοιου είδους μηνύματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δε μπορώ να μπω στα αποδυτήρια όποτε το θελήσω. Ρώτησα τον διαιτητή στο ημίχρονο, γιατί έπρεπε να αποβληθώ και μου είπε ότι δε μπορούσε να μου δώσει απάντηση. Και σίγουρα εκείνη τη στιγμή, ο τέταρτος διαιτητής ήταν στον αγωνιστικό χώρο.
Βάζω ένα ακόμα ερώτημα. Γιατί δύο μέτρα πίσω από μένα, πρέπει να έχω έναν τύπο που δεν ξέρω ποιος είναι, να μιλάει με άσχημη προφορά, αλλά να μιλάει ρουμάνικα και επί 45 λεπτά, να μου λέει να το βουλώσω, να καθίσω στον πάγκο μου; Γιατί θα πρέπει να αποδεχτώ κάτι τέτοιο; Θέλω να κάνω ένα βήμα πίσω και να μιλήσω για τον αγώνα εναντίον του Αρη.  Γιατί επί μία ώρα να αποδεχτώ να με φτύνει ο κόσμος; Η διοργανώτρια αρχή, αποδέχεται εκεί και μόνο εκεί να μην υπάρχει προστατευτικό. Σε όλο το άλλο γήπεδο υπάρχουν τα προστατευτικά, στα τρία μέτρα πίσω μου δεν υπήρχε και μου έριχναν καφέδες. Γιατί θα πρέπει να το αποδεχτώ; Δεν είμαι ο… Δίας και έχασα την ψυχραιμία μου. Και μετά με τη συνοδεία πέντε αστυνομικών πρέπει να βγω έξω αλλά ούτε ένας δεν υπήρχε να τους σταματήσει. Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί η αστυνομία, υπεύθυνος για αυτός είναι ο υπουργός τους. Θα ήθελα να τελειώσω γιατί είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένος με αυτό. Εχω να κάνω ακόμα μία ρητορική ερώτηση. Γιατί στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα; Ημουνα μέσα στον κόσμο στην ουσία στο Λονδίνο, ο αντίπαλος προπονητής δίπλα μου και οπουδήποτε και αν παίξαμε δεν υπήρχε  κανένα πρόβλημα. Γιατί στην Ελλάδα δημιουργείται τέτοιο πρόβλημα; Και σας δίνω και την απάντηση. Πιθανότατα δεν είμαι αρκετά έξυπνος. Γιατί εξυπνάδα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι και εγώ μάλλον δεν έχω προσαρμοστεί εδώ. Είμαι πολύ λυπημένος σήμερα. Για πρώτη φορά μετά τους τελευταίους 6-7 μήνες έχει μπει κάτι στο μυαλό μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν έχω την ευκαιρία να κάνω χρήση αμέσως ενός όρου συμβόλαιο μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο, αλλά δεν είμαι ηλίθιος. Μου αρέσει η Ελλάδα, μου άρεσε η Κέρκυρα και μάλιστα θα ήθελα να επιστρέψω εδώ ως τουρίστας, μου αρέσουν οι Ελληνες, έχουν υποφέρει πολλά, δε μου αρέσει η διοργάνωση του πρωταθλήματος, δε μου αρέσει η Αστυνομία, δεν κάνει τίποτα. Και αν έχω την ευκαιρία θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο στο συμβόλαιο μου».

«Ούτε εμείς περιμέναμε ότι θα κερδίζαμε τόσο άνετα…»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μιλώντας μετά από το ματς με την Κέρκυρα και ευρύ 0-4, δεν έκρυψε ότι ούτε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του περίμεναν μία τόσο άνετη νίκη…

Αναλυτικά είπε:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κι εμείς τόσο μεγάλη νίκη σήμερα. Ωστόσο όπως είχα πει και την Παρασκευή θέλαμε να κάνουμε μία μεγάλη εμφάνιση, η οποία θα συνοδευόταν από μία μεγάλη νίκη, όπως και τα καταφέραμε.
Πιστεύω ότι όταν ξεκινήσαμε το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο φαινόταν ότι δεν πατούσαμε καλά, αλλά μετά το δεύτερο γκολ το έργο μας ήταν πιο εύκολο, γιατί η Κέρκυρα έπαιζε και για την παραμονή, και η προσπάθεια της ήταν πιο δύσκολη. Από εδώ και πέρα έχουμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θέλουμε τη νίκη και θα παλέψουμε για αυτήν. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι, να μην έχουμε άλλες απουσίες και τραυματισμούς για να πάμε στα πλέι οφ και να πάρουμε την πρώτη θέση».

«Θέλαμε πιο πολύ τη νίκη»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν έκρυψε στις δηλώσεις του ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες και έτσι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με την Κέρκυρα για να καθαρίσει το παιχνίδι…
Ο πρώτος σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ (με 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) ο οποίος σκόραρε και απέναντι στην Κέρκυρα είπε:
«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Από το 1ο λεπτό δείξαμε ότι το θέλουμε πιο πολύ. Είχαν προηγηθεί οι βαθμολογικές απώλειες στα ματς με την Τρίπολη και τον Παναιτωλικό και δεν είχαμε κανένα περιθώριο για περαιτέρω απώλειες και γι΄αυτό μπήκαμε αποφασισμένοι. Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια…», τόνισε ο Κλάους.
Λάζαρ: «Δίκαιη νίκη»
Ο Κοστίν Λάζαρ μιλώντας από την πλευρά του τόνισε ότι: «Ο καλός αγωνιστικός χώρος μας βοήθησε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα πάρουμε αυτό που θέλαμε. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, ήμασταν ανώτεροι και κερδίσαμε δίκαια…» 

Η άποψη του Λαζάρ, ο Πρέτο και άλλα ενδιαφέροντα!

Το τέλειο άγγιξε με τη χθεσινή του εμφάνιση ο Κοστίν Λάζαρ. Ο 30χρονος Ρουμάνος μέσος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κέρκυρας από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, οδηγώντας την ομάδα του σε μια εντυπωσιακή σε έκταση εκτός έδρας νίκη.
Παρ’ όλα αυτά, ο Λάζαρ παρουσιάστηκε μετριόφρων στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Παραδέχτηκε, βέβαια, ότι η χθεσινή ήταν η καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έσπευσε, ωστόσο, να αποδώσει τα εύσημα συνολικά στους συμπαίκτες του.
“Ναι, πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνισή μου. Όλη η ομάδα, όμως, απέδωσε καταπληκτικά” τόνισε αρχικά ο Ρουμάνος, και συνέχισε:
“Εγώ, εκτός από τα δύο γκολ, είχα και μία ασίστ. Είναι κι αυτός ένας επιπλέον λόγος για να αισθάνομαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη του αγώνα. Γενικότερα, παίξαμε πάρα πολύ καλά, είχαμε πάθος και επιμονή και κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Σε αυτό μας βοήθησε και ο αγωνιστικό χώρος του γηπέδου της Κέρκυρας, που όντως ήταν σε πολύ καλή κατάσταση”.
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Ο Λάζαρ, βέβαια, έχει δώσει από την αρχή της σεζόν τα διαπιστευτήρια του, ωστόσο η χθεσινή του απόδοση ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Ο Ρουμάνος σέρβιρε το γκολ στον Αθανασιάδη και πέτυχε δύο τέρματα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.
Πιθανώς, τα επιτεύγματά του να ήταν ακόμη πιο μεγάλα, αν ο Λάσλο Μπόλονι (για την ακρίβεια ο Χοακίμ Πρέτο, αφού ο Ρουμάνος προπονητής είχε αποβληθεί από τον πάγκο του) δεν τον είχε αποσύρει από το παιχνίδι ήδη από το 70΄.
Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί μια εξίσου καλή απόδοση από τον Λάζαρ στο κυριακάτικο παιχνίδι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα, από όπου θα λείψουν δύο χαφ, οι τιμωρημένοι Γκαρσία και Φωτάκης.
Πρέτο: «Κάναμε το παιχνίδι να φαίνεται εύκολο»
Αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα ο Χοακίμ Πρέτο, συνεργάτης του Λάσλο Μπόλονι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, τόνισε σε δηλώσεις του: “Είχαμε αγωνιστική πειθαρχία, κι αυτό το γεγονός μας επέτρεψε να φθάσουμε σε μια άνετη νίκη. Παίξαμε καλά και μας άξιζε αυτό το τρίποντο. Αν είμαστε το ίδιο πειθαρχημένοι και στη συνέχεια, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε επιτυχίες. Μπορεί το τελικό 4-0 να μην αντικατοπτρίζει τη δυναμικότητα του αντιπάλου μας, ωστόσο με την απόδοσή μας κάναμε να φαίνεται εύκολο το παιχνίδι”.
Διπλή υποψηφιότητα
Δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ προβάλλουν ως φαβορί για την κατάκτηση των βραβείων του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, αλλά και για το αντίστοιχο βραβείο του καλύτερου γκολ.
Ειδικότερα, ο Κοστίν Λάζαρ είναι υποψήφιος για τον τίτλο του πολυτιμότερου της αγωνιστικής. Ο Ρουμάνος τα έκανε όλα στο χθεσινό παιχνίδι, πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση.
Υποψήφιος στην κατηγορία του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός δεν σκοράρει συχνά, αλλά όταν το πετυχαίνει, σημειώνει γκολ σπάνιας ομορφιάς, όπως δηλαδή συνέβη χθες στο γήπεδο της Κέρκυρας.
Άνετα οι νέοι το Σάββατο
Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΟΚ, επικρατώντας το Σάββατο στην Κέρκυρα της τοπικής ομάδας με 5-2. Έτσι, διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση με 51 βαθμούς, πέντε λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν, ανοίγοντας το σκορ στο 18΄ με τον Πατινιώτη. Ο Πολύζος στο 15΄ κι ο Τζανδάρης στο 28΄ έφεραν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, αλλά στο 40΄ ο Σέρβος ισοφάρισε για την Κέρκυρα.
Στο δεύτερο, όμως, ημίχρονο οι παίκτες του Νίκου Κολομπούρδα πάτησαν γκάζι και έφθασαν με άνεση στην τελική επικράτηση. Οι Μπολόσης (55΄), Πόποβιτς (62΄) και Ανδριόπουλος (70΄) ήταν οι σκόρερ των νικητών στο β΄ μέρος.
Για τους νικητές αγωνίστηκαν οι Στρέζος, Κωνσταντινίδης Δ., Αγγελίδης, Πολύζος, Ποζατζίδης (46' Κιόσσε), Τζανδάρης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Μπολόσης (60' Παπαδόπουλος Β.) και Ταουσιάνης (46' Ανδριόπουλος).

«Το έψαχνα καιρό...»

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της χθεσινής αναμέτρησης, ήταν αναμφισβήτητα ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός έστειλε… αδιάβαστο τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, καθώς η φορά της μπάλας προς την εστία του ήταν τόσο δύσκολο ν’ ανακοπεί από την εκτέλεση του κόρνερ, που ο Κροάτης τερματοφύλακας όσο και να πήγε το σώμα του προς τα πάνω, δεν κατάφερε ν’ αποτρέψει το γκολ.
Μιλώντας μετά τον αγώνα στα ΣΠΟΡ, ο Λατινοαμερικάνος άσος του ΠΑΟΚ, αποκάλυψε που αφιερώνει αυτό το εκπληκτικό τέρμα: “Αυτό το γκολ, είναι αφιερωμένο στην οικογένεια μου και τον κόσμο του ΠΑΟΚ” είπε και δεν έκρυψε ότι ήταν κάτι που το αναζητούσε με τον τρόπο που εκτελούσε τα κόρνερ: “Είναι αλήθεια, ότι το έψαχνα καιρό αυτό το γκολ. Ήθελα να πετύχω ένα γκολ με εκτέλεση κόρνερ. Κι άλλες φορές είχα εκτελέσει με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο κάτι γινόταν και η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα απευθείας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά έγινε αυτό σήμερα”.
Ακόμα, ο Πάμπλο Γκαρσία σημείωσε: “Μετά το 0-1 πιστεύω ότι κυριαρχήσαμε απόλυτα στο παιχνίδι. Πήγαμε στ’ αποδυτήρια με το 0-2 υπέρ μας και όλα έγιναν πιο εύκολα. Μετά ήρθαν γρήγορα και τα άλλα δύο γκολ και πετύχαμε την πιο εύκολη νίκη εκτός έδρας. Γενικά εκτός έδρας τα πηγαίνουμε καλά. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε με σοβαρότητα τα επόμενα παιχνίδια και να προετοιμαστούμε σωστά για τα πλέι οφ”.
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα εκτίσει την μία αγωνιστική της τιμωρίας του από κίτρινες κάρτες, ενώ ταυτόχρονα θ’ απουσιάσουν και οι Μαλεζάς, Φωτάκης που θα εκτίσουν την δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του.

Η αλλαγή τακτικής!

Με τρεις αλλαγές στην αρχική του σύνθεση του παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στην χθεσινή αναμέτρηση με την Κέρκυρα, σε σχέση με το παιχνίδι της προπερασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό. Εκτός από την αναγκαστική απουσία του Φωτάκη, ο Λάσλο Μπόλονι άφησε εκτός αρχικού σχήματος και τους Αποστολόπουλο και Γεωργιάδη. Έτσι, τα νέα πρόσωπα ήταν οι Σνάουτσνερ, Σταφυλίδης και Γιάννου.
Βέβαια, η πιο σημαντική αλλαγή στην οποία προχώρησε ο Ρουμάνος τεχνικός, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν η μετατροπή του συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Έτσι, οι Σνάουτσνερ και Σταφυλίδης κάλυψαν το δεξιό και αριστερό άκρο της άμυνας, οι Τσιρίλο και Μαλεζάς ήταν οι δύο στόπερ, οι Γκαρσία και Λάζαρ ήταν οι δύο μέσοι που κινούνταν στον άξονα, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Λίνο αγωνίστηκαν, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Το δίδυμο στην επίθεση συνέθεσαν οι Αθανασιάδης και Γιάννου.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για τον ΠΑΟΚ, κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Μπόλονι να κάνει και τις τρεις αλλαγές, κάτι που ο Ρουμάνος προπονητής δε συνηθίζει. Έτσι, από το 70΄ προχώρησε στην αντικατάσταση των Σαλπιγγίδη και Λάζαρ, προκειμένου να τους δώσει κι ανάσες ξεκούρασης, βάζοντας στη θέση τους τους Γεωργιάδη και Τσουκαλά.
Ο Μπαλάφας αποτέλεσε την τρίτη αλλαγή για τον Δικέφαλο, αντί του Τσιρίλο. Ο Μπαλάφας προορίζεται για το αρχικό σχήμα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είτε ως στόπερ (θα λείψει ο τιμωρημένος Μαλεζάς), είτε ως μέσος (δεν υπολογίζονται οι επίσης τιμωρημένοι Γκαρσία και Φωτάκης).

Ο Γιάννου στον Sport 103 fm

Ο Απόστολος Γιάννου μίλησε στον Sport 103 fm για την εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, για τη δική του παρουσία και για το στόχο της πρώτης θέσης στα πλέι οφ:

Για την εμφατική νίκη στην Κέρκυρα: «Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, με μια πολύ καλή εμφάνιση για μας».

Για τη συνεργασία του με τον Λάζαρ: «Γενικά η ομάδα είχε καλή συνεργασία, έτυχε να πετύχει ο Λάζαρ τα δυο γκολ και να περάσει από μένα η μπάλα. Παίζαμε πιο μπροστά από τον Γκαρσία χτες. Και στην προπόνηση όταν παίζουμε μαζί με τον Λάζαρ, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον».

Για το τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς: «Ήταν η συγκέντρωση, δεν μπαίναμε καλά στα τελευταία ματς .Θέλαμε να μπούμε δυνατά, να έχουμε τον έλεγχο του ματς. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ είχαμε το σκορ, δε χάσαμε τη συγκέντρωσή μας.
Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει, ήμασταν οι κάτοχοι της μπάλας, και πιέζαμε συνεχώς».

Για τα χαφ του ΠΑΟΚ που πίεζαν ψηλά: «Η πίεση έπαιξε ρόλο, το έχουμε δουλέψει αυτό. Θέλαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο ώστε να κάνει το λάθος. Βγαίναμε με 3-4 παίκτες στην επίθεση.
Η επιθετικότητα μας ταιριάζει.

Για το τι ήθελαν να δείξουν με αυτήν την εμφάνιση: «Θέλαμε να δώσουμε και ένα μήνυμα και στον κόσμο και σε εμάς. Θέλαμε να δείξουμε ένα καλό εαυτό. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ώστε να μπούμε γερά στα πλέι οφ».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Νομίζω όλοι αυτό έχουμε στο μυαλό, τη δεύτερη θέση. Θέλουμε να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, γι’ αυτό θα μπαίνουμε πιο δυνατά στα παιχνίδια».

Για το ποια είναι η θέση του: «Είναι και επιθετικός. Στόχος μου είναι να παίζω, όπου κι αν είναι. Είτε στα πλάγια, είτε και φουνταριστός».

Για τη συνύπαρξη με τον Κλάους: «Δουλεύουμε καλά με τον Στέφανο. Είτε είναι αυτός μπροστά είτε εγώ».

Για το αν ήθελε να στείλει ένα μήνυμα και ο ίδιος, γιατί είχε βρεθεί εκτός 18άδας: «Κάθε ματς πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Πρέπει να είμαι έτοιμος όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής μου».

Ο δικηγόρος που έκανε έξαλλο τον Μπόλονι και η συνάντηση!

Έξαλλος με την συμπεριφορά της αστυνομίας, των διαιτητών και φυσικά των συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων στην Σούπερ Λίγκα, ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Λάσλο Μπόλονι, κάτι που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του.
Ο Ρουμάνος τεχνικός μιλούσε πολλή ώρα και έβγαλε τα εσώψυχα του, λέγοντας ευθέως ότι θα σκεφτεί πολύ αν συνεχίσει την προπονητική με τις παρούσες συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο των όσων διαδραματίστηκαν και τα γεγονότα που οδήγησαν στην έκρηξη του 59χρονου προπονητή.
Πριν τον αγώνα λοιπόν, όταν βγήκε για τα αποδυτήρια για να κατευθυνθεί στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ένας άνθρωπος που είχε στο σακάκι του καρφιτσωμένη διαπίστευση της Σούπερ Λίγκα, τον χαιρέτησε εγκάρδια και μάλιστα του μίλησε στη ρουμανική γλώσσα και ο Μπόλονι ανταπέδωσε…
Μόλις τέλειωσε το ημίχρονο όμως, ο ίδιος άνθρωπος κινήθηκε προς το μέρος του και τον εξύβρισε πάλι στα ρουμανικά! Ο Μπόλονι εξεπλάγην, αντέδρασε έντονα και επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το συμβάν. Ωστόσο, ο τέταρτος διαιτητής Δημήτρης Στυλιάρας (του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας) απέβαλλε τον Λάσλο Μπόλονι και τον ανάγκασε να παρακολουθήσει όλο το δεύτερο ημίχρονο από την κερκίδα και πιο συγκεκριμένα από το μπουθ που φιλοξενούσε τους παράγοντες του ΠΑΟΚ.
Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι ο υβριστής του Μπόλονι είναι δικηγόρος και ονομάζεται Βασίλης Προβατάς. Μετά το συμβάν βέβαια εξαφανίστηκε από το γήπεδο και οι υπεύθυνοι της Κέρκυρας τον αναζητούσαν μάταια. Επειδή φορούσε διαπίστευση της Σούπερ Λίγκα και έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, το πιο λογικό σήμερα είναι ο ΠΑΟΚ να κινηθεί νομικά εναντίον του, κάτι που μπορεί να κάνει και ο ίδιος ο Λάσλο Μπόλονι.
Τι έλεγε ο 4ος διαιτητής
Ενδιαφέρον και ερωτηματικά ταυτόχρονα, παρουσιάζουν οι ισχυρισμοί του τέταρτου διαιτητή και η απάντηση των υπευθύνων του συνδρομητικού καναλιού. Ο Στυλιάρας λοιπόν, έλεγε ότι ενήργησε με βάση το γράμμα του νόμου, ενώ κατ’ ιδίαν έλεγε και κάτι ακόμη.
Πως το περιστατικό κατέγραφε κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, επομένως θα μπορούσε να μείνει έκθετος αν μεταδιδόταν και να απολογούνταν στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας, γιατί δεν εφάρμοσε τον κανονισμό!
Μετά το ματς όμως, οι υπεύθυνοι του καναλιού τόνιζαν με βεβαιότητα, ότι δεν υπήρχε κάμερα στον συγκεκριμένο χώρο, άρα και ποτέ δεν καταγράφηκε το επεισόδιο του Μπόλονι με τον… απίθανο δικηγόρο – υβριστή. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός, ότι δεν μεταδόθηκε ποτέ τέτοιο πλάνο.
Τι λέει ο ΠΑΟΚ
Βρύζας και Μπόλονι συζητούσαν για αρκετά λεπτά μετά το ματς, ενώ σήμερα θα γίνει συνάντηση του προέδρου και του Παντελή Κωνσταντινίδη μαζί του. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο  ΠΑΟΚ εννοείται πως δεν κινεί καμία διαδικασία και δεν αλλάζει κάτι στον πάγκο, πιστεύοντας ότι σήμερα ο Μπόλονι θα είναι πιο ήρεμος. Αν όμως σήμερα επιμείνει ο προπονητής και τραβήξει το σχοινί, τότε ασφαλώς ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί ανάλογα με τα συμφέροντα του.
Ρεκόρ 35ετίας το αήττητο 8 ματς εκτός έδρας
Ο ΠΑΟΚ έμεινε για ενδέκατο παιχνίδι εκτός έδρας αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις και για όγδοο εκτός έδρας παιχνίδι αήττητος στο πρωτάθλημα. Αυτό, συνιστά ρεκόρ 35ετίας, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί την σεζόν 1976-77. Και μάλιστα μπορεί να διευρυνθεί, αν ο ΠΑΟΚ δεν ηττηθεί σε Περιστέρι και Λιβαδειά.
Μετά το τέλος της 26ης αγωνιστικής, στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έχει 2 πόντους, ενώ Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από 0.
*Σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα έχουν ρεπό.