Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Πάοκ πάνω από όλα............


Τα 6 διπλά με Ολυμπιακό την τελευταία 10ετία

Μέσα στην τελευταία 10ετία ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει έξι φορές τον Ολυμπιακό μέσα στο νομό Αττικής. Η αναφορά γίνεται για το νομό Αττικής διότι ο Δικέφαλος έχει κερδίσει τους ερυθρόλευκους τρεις φορές στο νέο Καραϊσκάκη, δύο φορές στη Ριζούπολη και μία φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει έξι φορές εκτός έδρας τον Ολυμπιακό από το 2000 και μετά, την ίδια περίοδο έχει μόλις ένα διπλό με Παναθηναϊκό (με 1-2 στη Λεωφόρο στις 9/12/2001) και άλλο μόνο ένα διπλό με την ΑΕΚ (στη Νέα Φιλαδέλφεια με το εκπληκτικό 3-4 την 1η Δεκεμβρίου του 2002)...

Με τον Ολυμπιακό τα καταφέρνει καλύτερα ο ΠΑΟΚ όταν κατηφορίζει προς Αττική...

Ο τελικός της Νέας Φιλαδέλφειας

Ο ΠΑΟΚ είχε διαλύσει με 2-4 τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου του 2001 (12/5) στη Νέα Φιλαδέλφεια.  Τα γκολ είχαν πετύχει οι Εγκωμίτης, Μπορμπόκης, Γεωργιάδης και Ναλιτζής

Τα διπλά σε Ριζούπολη

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, για το Κύπελλο στις 12/03/03, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στην έδρα του με 1-2 (με γκολ Γεωργιάδη και Οκκά, ενώ μείωσε ο Χούτος). Οι ερυθρόλευκοι χρησιμοποιούσαν τότε τη Ριζούπολη ως έδρα και ο Δικέφαλος (είχε κερδίσει με 3-1 το πρώτο ματς στην Τούμπα) πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά (στη συνέχεια απέκλεισε και την ΑΕΚ και τελικά πήρε το Κύπελλο κερδίζοντας με 1-0 τον Άρη στην Τούμπα...)

Λίγους μήνες μετά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ξανά στη Ριζούπολη τον Ολυμπιακό με 1-2 στις 11/01/04, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 67΄με τον Καστίγιο, αλλά ο Δικέφαλος γύρισε το παιχνίδι και πήρε το διπλό με γκολ των Σαλπιγγίδη (68΄) και Σπάσιτς (87΄)

Μόνο ο ΠΑΟΚ τρία διπλά στο Νέο Καραϊσκάκη

Ο ΠΑΟΚ ήταν και η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο νέο Καραϊσκάκη! Στις 16 Οκτωβρίου 2005 σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 με απευθείας φάουλ του Γιάγια Τουρέ στο 59΄. Ο ΠΑΟΚ όμως γύρισε το παιχνίδι και με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη (66΄και 71΄) μετά από ασίστ του Σικαμπάλα πήρε τη νίκη με 1-2.

Τέλος τη σεζόν 2009-10 ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα μετά από πολλά χρόνια που κέρδισε δύο φορές μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού μέσα σε τέσσερις μήνες!

Αρχικά επικράτησε με 0-1 στο Καραϊσκάκη στις 24 Ιανουαρίου 2010 για το πρωτάθλημα με το γκολ του Εντίνιο στο 20΄ και λίγους μήνες μετά επικράτησε ξανά με 0-1 στα πλέι -οφ στις 12 Μαΐου 2010 (ακριβώς εννέα χρόνια μετά από τον τελικό του 2001 που είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ με 2-4 τον Ολυμπιακό μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια!) με το γκολ του Ίβιτς στο 33....

Ετοιμοι γιά το ντέρμπι..........

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, με δήλωσή του στο επίσημο σάιτ των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στο  ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραïσκάκης».
«Το  παιχνίδι είναι το πρώτο ντέρμπι για εμάς φέτος και αυτό που θέλουμε είναι τα ντέρμπι να τα παρακολουθούμε για το ποδόσφαιρο που έχει παιχτεί σε αυτά και για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος. Θέλουμε από τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο και να μας υποστηρίξουν, γιατί χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως ταυτόχρονα πρέπει να δείξουμε και τον σεβασμό στον αντίπαλό μας, όπως και εμείς θέλουμε να μας σέβονται όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας», τόνισε ο Ισπανός προπονητής και συμπλήρωσε: «Αυτό που επίσης θέλουμε στον αυριανό αγώνα είναι το παιχνίδι να έχει υψηλό ρυθμό και για το λόγο αυτό δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν διακοπές. Οπως είπα και πριν τα ντέρμπι στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι το παράδειγμα για το ποδόσφαιρο και ο κόσμος να διασκεδάζει το θέαμα, αποφεύγοντας παράλληλα και την δημιουργία οποιουδήποτε προβλήματος. Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δυνατός αγώνας, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε».

Αποστολή Νο 3 γιά Μπόλονι

Το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά αποτελεί μιας πρώτης τάξεως πρόκληση για τον Λάζλο Μπόλονι. Με θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα κλείσει με επιτυχία μια τριάδα παιχνιδιών - φωτιά. 
Η νίκη με την ΑΕΚ ήρθε δια... περιπάτου, η ισοπαλία στο Καζάν ήρθε με περίσσιο τσαμπουκά και πλέον απομένει ο Ρουμάνος «μαέστρος» του πάγκου να κάνει τα... μαγικά του στον Πειραιά για να «μονιμοποιηθούν» τα χαμόγελα στα πρόσωπα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ, με τις πολλές θλάσεις και τις απουσίες (και λόγω τιμωριών), θα καταφέρει κάτι τέτοιο. Δηλαδή να βρίσκεται (σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο στο Γιουρόπα Λιγκ) μέσα σε όλους τους στόχους του, έχοντας μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το όνειρο των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι να επαναληφθούν τα θετικά αποτελέσματα του 2010 επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν ο «Δικέφαλος» είχε περάσει... αέρα από τον Πειραιά. Ποιος θα ξεχάσει το 0-1, στις 24 Ιανουαρίου του 2010 με το γκολ του Εντίνιο (για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας) ή την επικράτηση με το ίδιο σκορ για τα πλέι οφ (12 Μαίου του 2010) της σεζόν 2009-2010, χάρη στο γκολ του Ίβιτς.

Kαι τώρα οι δυο μας!

Στον Πειραιά θα χτυπάει απόψε η καρδιά των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων, όπου ο "Δικέφαλος" θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.
To παιχνίδι στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα αρχίσει στις 20:30, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το  Novasports1 .
Η αναμέτρηση -αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν- έχει σίγουρα τη σπουδαιότητά της, καθώς αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φύγει νικητής, θα συνεχίσει να  απολαμβάνει την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ η ψυχολογία του θα απογειωθεί...
Η ομάδα έρχεται από δυο πολύ καλά αποτελέσματα (ΑΕΚ, Ρούμπιν) και είναι πανέτοιμη για ένα ακόμα, στο πιο δύσκολο ίσως παιχνίδι της τριάδας αγώνων της τελευταίας εβδομάδας.
Τα προβλήματα που έχει να λύσει ο Λάσλο Μπόλονι ακούνε στα ονόματα των Κοντρέρας και Αρίας, που αποχώρησαν τραυματίες από τον αγώνα στο Καζάν. Η απουσία του πρώτου είναι αυτή που περισσότερο πονοκεφαλιάζει τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά όλοι ελπίζουμε πως ο Μπρούνο Τσιρίλο θα καλύψει το κενό του Χιλιανού.
Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει και έτσι εκτός απροόπτου ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με τους: Κάτω από τα δοκάρια ο Κρέσιτς, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζά, και Λίνο. Αμυντικά χαφ  οι Μπαλάφας (ή Φωτάκης) και Γκαρσία, μπροστά τους ο Σαλπιγγίδης, ο Φωτάκης (ή Ίβιτς) και ο Βιεϊρίνια, με  τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λεονάρντο, Σπαντάτσιο, Λαζάρ, Γεωργιάδης και Ρομπέρ.
Όσον αφορά τον αντίπαλο ο Βαλβέρδε θα έχει στην αρχική  11άδα τους: Κοστάντσο, Τοροσίδη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μοντέστο (ή Φέισα), Ορμπάϊθ, Φουστέρ, Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ .
Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Μέγερι, Ποτουρίδης, Πάντελιτς, Αμπντούν και Μακούν.
Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κουκουλάκης, με βοηθούς τους Γκάγκα και Πάνου. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως ο Ηρακλειώτης διαιτητής (;) -του οποίου ο ορισμός είναι σκέτη πρόκληση- θα αντιδράσει στα εμετικά αντεθνικά -και όχι μόνο- συνθήματα που ακούγονται κατά κόρον στο συγκεκριμένο γήπεδο, όταν αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ομάδα του δημοσίου...

Play station το γκολ του “Κλάους”!


Ο Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε στο Καζάν το 5ο φετινό του γκολ σκοράροντας για 3ο σερί παιχνίδι καθώς είχαν προηγηθεί και τα γκολ που σημείωσε στα ματς με τον Πανιώνιο (1-2) στη Νέα Σμύρνη και με την ΑΕΚ (3-0) στην Τούμπα. Αυτό όμως το τέρμα που πέτυχε στη Ρωσία, με το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με 0-1 στο 21’ έμοιαζε με γκολ βγαλμένο από το… “play station”!

Ήταν μία αντεπίθεση στην οποία η μπάλα ξεκίνησε από τα πόδια του Έτο από το δεξί άκρο της άμυνας και με ταχύτατες εναλλαγές κατέληξε σε γκολ! Από τον Βραζιλιάνο η μπάλα πήγε στον Φωτάκη στον άξονα, αυτός την “έσπασε” με τη μία στον κενό χώρο στα δεξιά στον Γεωργιάδη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή των Ρώσων και γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής (στο πρώτο δοκάρι) όπου έχοντας σωστή τοποθέτηση την περίμενε ο Αθανασιάδης και με τη μία την έστειλε στα δίχτυα της Ρουμπίν γράφοντας το 0-1.

Η όλη προσπάθεια δεν ήταν τυχαία.

Πρόκειται για μία φάση καλά δουλεμένη στην προπόνηση.

Μάλιστα όσοι βρέθηκαν στο Καζάν και παρακολούθησαν την τελευταία προπόνηση την περασμένη Τετάρτη (πριν από το ματς της Πέμπτης) διαπίστωσαν ότι ο Μπόλονι επέμεινε σε τέτοιου είδους φάσεις (και από τα δύο άκρα) και μάλιστα ο Αθανασιάδης τελείωσε σε αρκετές περιπτώσεις με γκολ τις προσπάθειες που γίνονταν, στην ίδια εστία που πέτυχε και το γκολ στο επίσημο παιχνίδι!

Πρόκειται για μία φάση με αυτοματοποιημένες κινήσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, μέσω των οποίων ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις φτάνοντας με μεγάλη ταχύτητα από τη δική του περιοχή στην αντίπαλη εκμεταλλευόμενος τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει η ομάδα στα άκρα.


ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ



Τους έταξε διπλό πριμ! Τόσο φοβάται ο Μαρινάκης; 

Το… σύστημα του Ολυμπιακού βρίσκεται επί ποδός πολέμου ενόψει του αυριανού ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τους ερυθρόλευκους στο Καραϊσκάκη. Αφού έκαναν “sold out” μέσα σε λίγες ώρες, αφού θυμήθηκαν τον “σφαγέα” διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη (ο οποίος είχε υποχρεώσει με τις αποφάσεις του τον ΠΑΟΚ σε αποκλεισμό στο Κύπελλο το 2009 αφήνοντας το Δικέφαλο με εννέα παίκτες και μετρώντας ένα γκολ οφσάιντ του Ντάρμπισιρ) χθες έσπευσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να υποσχεθεί διπλό πριμ νίκης στους παίκτες του για το αυριανό ντέρμπι!
ΧΩΡΙΣ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;
Σύμφωνα με πληροφορίες από το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, δύσκολα θα προλάβει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος το αυριανό ντέρμπι των ερυθρολεύκων με τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υποφέρει από μία ίωση και έτσι πιθανότατα δίπλα στον Μέλμπεργκ θα αγωνιστεί ο Μαρκάνο. Βέβαια το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα ξεκαθαρίσει σήμερα, ενώ σίγουροι απόντες από το ντέρμπι από την πλευρά του Ολυμπιακού θα είναι οι Φετφατζίδης και Μανιάτης.


Χιλιόμετρα κάνανε πάλι...

Λίγες δεκάδες ηρωικών φιλάθλων του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο μακρινό Καζάν για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας τους με τη Ρουμπίν και στο τέλος πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα.
Κοντά τους βρέθηκαν στο τέλος του αγώνα οι Βιεϊρίνια και Μαλεζάς, που τους ευχαρίστησαν για την εκεί παρουσία τους. Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί έκαναν την εμφάνισή τους στην πόλη του Καζάν άλλοι εννέα οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είχαν την τύχη να ζήσουν από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση. Σε ό,τι αφορά τους Βόρειους, που μετέβησαν οδικώς στο Καζάν (3.870χλμ με 66 ώρες ταξίδι!!!), ξεκίνησαν ήδη μετά το τέλος του αγώνα το μακρινό ταξίδι της επιστροφής στη βάση τους.

Μπαλάφας: “Έχουμε ταυτότητα με Μπόλονι”

Ο Σωτήρης Μπαλάφας μίλησε στην “ΕΡΑ ΣΠΟΡ” για την ισοπαλία (2-2) του ΠΑΟΚ με τη Ρουμπίν στο Καζάν, αλλά και τη συνέχεια της σεζόν.
“Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το διπλό, κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία”, τόνισε.
“Έχουμε μια ταυτότητα πλέον ως ομάδα, υπάρχει βάθος στον πάγκο και το αποδεικνύουμε όταν παίζουμε και με αλλαγές. Είμαστε τρία χρόνια μαζί και όταν έρχεται ένας νέος παίκτης, μπαίνει κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο ο προπονητής. Ο κ. Μπόλονι θέλει να κρατάει το μηδέν πίσω, αλλά η ομάδα δεν κλείνεται και να έχει το προβάδισμα προσπαθεί να βάλει κι άλλα γκολ. Έχουν έρθει γρήγοροι παίκτες και η ομάδα έγινε ακόμη πιο γρήγορη”.
Σε ερώτηση για το αν ήταν ασυνήθιστο να ξεκουράζει ο ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστές (Γκαρσία - Σαλπιγγίδης) σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι (με τη Ρουμπίν) είπε:
“Ο προπονητής προτίμησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες και να βάλει κάποιους άλλους που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, αλλά τους έχει την ίδια εμπιστοσύνη”.
Για τους στόχους είπε: “Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά. Η ομάδα βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και στοχεύει ψηλά. Η ομάδα αντέχει σε Ελλάδα και Ευρώπη γιατί υπάρχει πληθώρα παικτών. Λογικό είναι να θέλουμε να πάρουμε έναν τίτλο”.
Τέλος μιλώντας για την οικονομική κρίση και τον κόσμο του ΠΑΟΚ είπε: “Ο δικός μας κόσμος μας στηρίζει συνέχεια και γεμίζει σε κάθε ματς το γήπεδο”