Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Οι νίκες μας δίνουν ψυχολογία»

Ο Λίαμ Λόρενς, έστω και αν δεν βρήκε δίχτυα στο χθεσινό παιχνίδι, είχε ουσιαστική συμβολή στη νίκη της ομάδας του επί της Ξάνθης με το ευρύ 3-0. Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός ήταν άξιος συμπαραστάτης του Στέφανου Αθανασιάδη στη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας διαδρόμους προς την εστία του Βιβιανί και σε άλλους συμπαίκτες του.
«Όταν πετυχαίνεις δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων, τότε η προσπάθεια για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης γίνεται πιο εύκολη» ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο έμπειρος ποδοσφαιριστής. Και πρόσθεσε: «Φεύγουμε από την Ξάνθη με πολύ καλές εντυπώσεις από το παιχνίδι. Οι νίκες δεν δίνουν μόνο βαθμούς, αλλά βοηθούν στην εδραίωση της καλής ψυχολογίας για την ομάδα μας. Μας βοηθούν να ισορροπούμε ως ομάδα και να προετοιμαστούμε με ακόμη πιο μεγάλη διάθεση για το επόμενο παιχνίδι».
Αν και …φρέσκος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Λόρενς έχει φροντίσει να μάθει για τις ιδιαιτερότητες του επόμενου αγώνα για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και η ομάδα του θα φιλοξενήσει στην Τούμπα τον Άρη. «Ξέρω ότι πρόκειται για το ντέρμπι της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, για εμάς είναι ένα ακόμη παιχνίδι, στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Μόνος του ψηλά στην κερκίδα, δίπλα στα δημοσιογραφικά θεωρεία, παρακολούθησε το χθεσινό παιχνίδι ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του ΠΑΟΚ αγωνιούσε πριν την έναρξη του αγώνα για την έκβαση του, ωστόσο μετά τα λήξη του ματς ήταν εμφανώς ικανοποιημένος για την αίσια κατάληξη για την ομάδα του. Στο τέλος αποχώρησε από το γήπεδο, όπου τον περίμεναν οι γονείς του.
«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» Ο ΜΙΧΑΛΗΤΣΟΣ
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος, μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, βρέθηκε χθες στα Πηγάδια και παρακολούθησε από κοντά τον ΠΑΟΚ ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης. Πάντως, μετά το 60΄ αποχώρησε από το γήπεδο, θεωρώντας ότι είχε μαζέψει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στο παιχνίδι του Δικέφαλου.

"Το 1ο γκολ στον γιο που περιμένω!"

Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε προχθές ο Μπερτράν Ρομπέρ. Και έφθασε τα δύο συνολικά μετά και το γκολ που είχε πετύχει εναντίον της Μπνέι Γιεχούντα στην Τούμπα. Αναγεννημένος δηλώνει ο Ρομπέρ στα ΣΠΟΡ στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε. Και είναι έτοιμος για να προσφέρει πολλά περισσότερα στο μέλλον. Τον ρωτήσαμε για το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και ο Ρομπέρ δήλωσε με νόημα: “Πράγματι είναι το πρώτο μου γκολ στην Λίγκα με τον ΠΑΟΚ μετά από 15 αγωνιστικές. Βέβαια είχα πετύχει και γκολ στην Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πέρυσι δεν έπαιζα, είναι πολύ καλό για εμένα, γιατί θέλω να βοηθήσω την ομάδα και για αυτό προσπαθώ περισσότερο”.
-    Πού θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το πρώτο σου γκολ στο πρωτάθλημα;
-    “Ασφαλώς και το αφιερώνω στους φιλάθλους που ήρθαν στην Ξάνθη μαζικά, μας συμπαραστάθηκαν, μας ώθησαν για να φθάσουμε στη νίκη. Θέλω όμως να το αφιερώσω και στην σύντροφό μου, η οποία σε ένα μήνα θα φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι. Το 1ο γκολ λοιπόν στο πρωτάθλημα είναι για τον γιο που περιμένω”.

-    Πώς αισθάνεσαι στον ΠΑΟΚ από την αρχή της περιόδου;
-    “Αναγεννημένος. Με μία λέξη περιγράφω αυτό που αισθάνομαι. Είμαστε μία νέα ομάδα που μπορεί να πετύχει πολλά, αρκεί να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Πιστεύω πως έχουμε παίκτες με ποιότητα που μπορούν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Και αυτό που ακολουθεί είναι σημαντικό όχι επειδή παίζουμε με τον Άρη και θεωρείται ένα τοπικό ντέρμπι, αλλά γιατί θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Δεν κοιτάζουμε μακροπρόθεσμα, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε την ήττα από τον Ατρόμητο, έχουμε δείξει καλά στοιχεία στα υπόλοιπα παιχνίδια. Κοιτάμε το επόμενο”.

-    Σε βοήθησε ο προπονητής σου;
-    “Ο προπονητής μου, μου έδειξε σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει όμως να τα δώσω όλα μέσα στο γήπεδο, να δικαιώσω όσους με εμπιστεύονται. Μπορώ να προσφέρω περισσότερα”.

Ο πανηγυρισμός
για το γκολ
με τον Μαλιαρίτση


Ο Ρομπέρ αμέσως μετά το γκολ που πέτυχε με όμορφη προσπάθεια, έτρεξε προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ και αγκάλιασε τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Μαλιαρίτση. Τον ρωτήσαμε εάν του είχε πει κάτι πριν από τον αγώνα ο συνεργάτης του Δώνη και ο Ρομπέρ απάντησε: “Όχι δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, για το αν θα πετύχω γκολ. Απλά ο κ. Μαλιαρίτσης είναι μέσα στο τιμ και όλοι οι συνεργάτες του προπονητή μας, βρίσκονται κοντά μας. Η ενίσχυση και η συμπαράσταση που μας προσφέρουν, αποδεικνύουν το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει”.

Μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να έρθουν μαζικά στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή έστειλε ο Ρομπέρ μέσω των ΣΠΟΡ. Μάλιστα τόνισε: “Θέλουμε να έρθουν οι φίλαθλοί μας στην Τούμπα, να γεμίσουν το γήπεδο και να μας συμπαρασταθούν στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να είμαστε, για να φθάσουμε σε μία ακόμη νίκη”.

Ελπίδες για Σαλπιγγίδη

Το απόγευμα στις 17:00 επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό ρεπό και όλοι στρέφουν την προσοχή τους στον Σαλπιγγίδη. Εφόσον ο διεθνής επιθετικός μπει στο πρόγραμμα και αυξήσει ρυθμούς τις επόμενες ημέρες, έχει ελπίδες για να συμμετέχει στην αποστολή του κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη. Ελπίδες υπάρχουν και για τον Ματέους, αλλά είναι περισσότερο περιορισμένες σε σύγκριση με τον Σάλπι, ενώ ο Γκαρσία δεν προλαβαίνει. Ο Γιώργος Δώνης θα ζητήσει από τους παίκτες του να παραμείνουν προσηλωμένοι στην προσπάθεια και να αφοσιωθούν πλήρως στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί. Ο ΠΑΟΚ θέλει ξεκάθαρα τη νίκη.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να γίνουν τα έργα στην Τούμπα κυρίως για την τοποθέτηση του προστατευτικού διχτύου στη θύρα 4. Ακόμη αναμένεται να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά για να λειτουργήσει η μπουτίκ το αργότερο μέχρι την Κυριακή.

Ο Λάζαρ δεν ξέχασε την υπόσχεση που έδωσε

Το παιχνίδι στην Ξάνθη είχε τελειώσει κι ο Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα είχε διαμορφώσει με προσωπική ενέργεια το τελικό 3-0, δεν ξέχασε την υπόσχεση που είδε δώσει πριν από την έναρξη του αγώνα. Ετσι, ο Ρουμάνος μέσος, πριν κατευθυνθεί στα αποδυτήρια, πλησίασε έναν φίλαθλο της τοπικής ομάδας που παρακολούθησε το παιχνίδι από το αναπηρικό του καροτσάκι και του δώρισε τη φανέλα του, δίνοντάς του ξεχωριστή ικανοποίηση.

Γίνεσαι
προληπτικός
με το ζόρι


Είναι να μην πιστεύεις στις συμπτώσεις μετά από αυτά που συμβαίνουν; Για έβδομη φορά στην ιστορία του έδωσε ο ΠΑΟΚ αγώνα πρωταθλήματος ανήμερα της 22ης Σεπτεμβρίου και βγήκε και πάλι νικητής, όπως ακριβώς συνέβη και τις προηγούμενες αντίστοιχες έξι φορές. Μάλιστα, από τις συνολικά επτά νίκες της συγκεκριμένης ημερομηνίας, οι τέσσερις έχουν σημειωθεί μακριά από την Τούμπα.

“Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ από μία χώρα σε μία άλλη είναι πολύ πιο σκληρή από ό,τι νόμιζα” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Λίαμ Λόρενς σε συνέντευξη του στην ιρλανδική έκδοση της Sun. Kαι πρόσθεσε: “Τρεις ημέρες πέρασα με την αποσυσκευασία των προσωπικών μου αντικειμένων. Είμαι ακόμα στην αναμονή για τα έπιπλα. Αλλά μου έχουν πει ότι έτσι γίνεται στην Ελλάδα (…). Η πόλη είναι όμορφη, είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να ζήσεις. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και πολύ φιλόξενοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας τεράστιος σύλλογος, πολύ μεγαλύτερος από ό,τι περίμενα”.

Ο Ιρλανδός δεν εγκαταλείπει την σκέψη ο Τραπατόνι να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για την Εθνική Ιρλανδίας. “Ξέρω ότι είμαι πολύ μακριά και έξω από τα... μάτια του, αλλά ελπίζω να μην με ξεχάσει”.

Το προφητικό
σχόλιο
της Πέμπτης


Προφητικό το σχόλιο του Τάσου Σταμπουλή στη στήλη rotation της περασμένης Πέμπτης, το οποίο ανέφερε: “Ειπώθηκε και αυτό χθες μεταξύ σοβαρού κι αστείου στον ΠΑΟΚ, μετά την οργισμένη ανακοίνωση του Χρήστου Πανόπουλου κατά παικτών και προπονητή για την εμφάνιση που έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική στην Κέρκυρα: “Τα τελευταία χρόνια στην Ξάνθη “φαγώθηκαν” δύο προπονητές του ΠΑΟΚ, οι Παράσχος και Καραγεωργίου. Καιρός δεν είναι και ο ΠΑΟΚ να “φάει” έναν προπονητή της τοπικής ομάδας;”.

“Ξέφυγαν” οι Ολλανδοί με ΠΑΟΚ και Ντρέντε

Ξεσάλωσαν οι Ολλανδοί με τον Ντρέντε. Λίγη ώρα μετά τη λήξη του προχθεσινού αγώνα του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια εναντίον της Ξάνθης, σε ιστοσελίδες της χώρας υπήρξαν εκτενείς αναφορές για το νικηφόρο παιχνίδι του Δικέφαλου, τον οποίο ανέφεραν ως την επόμενη ομάδα του Ολλανδού ποδοσφαιριστή. Λίγο ακόμη και θα πιστέψουμε ότι όντως ο Ντρέντε θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το επόμενο βήμα είναι Ολλανδοί δημοσιογράφοι να έρθουν στη Θεσσαλονίκη και να κάνουν επιτόπιο ρεπορτάζ…

Οι διευκρινίσεις Δώνη περί... κριτικής!

Πέρασαν στα "ψιλά" οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Δώνης πριν τον αγώνα με την Ξάνθη θέλοντας να δώσει εξήγηση στην περίφημη δήλωση περί... πτυχίων προπονητικής. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης παραποιήθηκαν. Διαβάστε τι ακριβώς είπε για το θέμα που δημιουργήθηκε:


«Κοιτάξτε να δείτε, το θέμα είναι πάρα πολύ βασικό όταν θέλεις να παρουσιάσεις κάτι να το παρουσιάσεις αληθινά κι όχι να θέλεις να παραποιήσεις κάτι απλώς για να υπάρχει κάτι αρνητικό γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει πως αυτό που πουλάει είναι η αρνητική είδηση κι αυτό που θα είναι λίγο . πώς να το πούμε, θα είναι λίγο 'πικάντικο' προς τα έξω. Εγώ έκανα τη χάρη σε κάποιους λόγω της σχέσης που έχω να βγω στο διαδικτυακό αυτό κανάλι, οι οποίοι ήταν πολύ ασεβείς και πολύ αγενείς απέναντί μου με τις ερωτήσεις που έκαναν. Απάντησα πάνω σ' αυτές τις ερωτήσεις, αυτό που θέλω να διευκρινίσω απλώς στον κόσμο τον δικό μας είναι ότι ουδέποτε είπα εγώ ότι κάποιος για να κάνει κριτική πρέπει να έχει δίπλωμα προπονητή. Θα ήταν πάρα πολύ γελοίο να πω κάτι τέτοιο και μπορεί να τ' ακούσει κάποιος σε βίντεο αυτό το πράγμα. Αυτό που είπα εγώ κι αυτό που συνεχίζω να λέω είναι πως ο καθένας έχει δικαίωμα στην κριτική, δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος δίπλωμα για να κάνει κριτική. Εμείς και αυτούς που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την ομάδα και λένε θετικά σχόλια γι' αυτήν και αυτούς που κάνουν αρνητικά σχόλια για την ομάδα και μπορεί να είναι απογοητευμένοι από κάποια πράγματα εμείς τους θέλουμε, γιατί αυτό είναι υγεία και μ' αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει για να γίνει πιο μεγάλη και πιο δυνατή ομάδα».