Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο Φωτάκης για 11άδα

Υπάρχουν και θετικά νέα για τον ΠΑΟΚ πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος. Το πιο τρανταχτό είναι η διαφαινόμενη επιστροφή του Γιώργου Φωτάκη στην αποστολή του ΠΑΟΚ αφενός και στην ενδεκάδα, αφετέρου. Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη των προβλημάτων που αντιμετώπισε η ομάδα σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο και τις απουσίες βασικών παικτών στα προηγούμενα παιχνίδια, η επιστροφή του διεθνή μεσοεπιθετικού αποτελεί μια “ηλιαχτίδα” στο “μαύρο” τοπίο που επικρατεί. Ο Φωτάκης με τη συμμετοχή του και στη χθεσινή πρωινή προπόνηση αναμφίβολα διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα. Με την επιστροφή του Φωτάκη σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, αυξάνονται οι λύσεις που έχει ο Μπόλονι για το βασικό σχήμα και φυσικά οι προοπτικές για να παρουσιάσει μια ενδεκάδα ευέλικτη και παραγωγική, η οποία θα διεκδικήσει τη νίκη το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό. Με τη χθεσινή του παρουσία, ο Φωτάκης “μετράει” τρεις συνεχόμενες προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς. Ο διεθνής μέσοεπιθετιθκός θα προπονηθεί και σήμερα για να διαπιστωθεί πως είναι απολύτως έτοιμος. Και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, θα επιστρέψει στην αποστολή του ΠΑΟΚ μετά από δύο παιχνίδια όπου απουσίαζε (Σάμροκ Ροβερς και Αρη).
Εκτός πλάνων για το κυριακάτικο παιχνίδι είναι οι Γκαρσία, Αθανασιάδης, Τσουκαλάς και Αλβες Λίνο. Οι τέσσερις και χθες ακολούθησαν θεραπεία. Κατά τη προσφιλή του συνήθεια ο Ρουμάνος προπονητής δεν έδειξε την ενδεκάδα του κυριακάτικου αγώνα. Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις και όσα συζητά με τους παίκτες του, δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει πολλά πράγματα και η μόνη αλλαγή που θα κάνει λογικά, θα είναι η είσοδος του Φωτάκη στα χαφ αντί του Ρομπέρ. Επιπροσθέτως ο Μπόλονι αναμένεται να στηρίξει την επιλογή του Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο νεαρός επιθετικός πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στον Άρη.
Χθες ο Μπόλονι δεν έδειξε κάτι χειροπιαστό. Περισσότερο λοιπόν υπό μορφή εκτιμήσεων, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ματς με τους πράσινους αναμένεται να αποτελείται από τους εξής παίκτες. Τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια. Τον Έτο στο δεξί άκρο της άμυνας. Τους Πάμπλο Κοντρέρας και Στελιο Μαλεζά, στα μετόπισθεν, στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ, εφόσον ο Λάζαρ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και της σημερινής πρωινής προπόνησης που θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Μεσημβρίας, θα πάρει θέση μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Δίπλα του αναμένεται να είναι ο Ντιέγκο Αρίας. Πιο μπροστά από τους δύο χαφ, θα παίξει ο Φωτάκης. Δεξιά προορίζεται ο Σαλπιγγίδης που ξεκουράστηκε τις δύο τελευταίες ημέρες και αριστερά ο Βιεϊρίνια. Στη κορυφή της επίθεσης λογικά θα παίξει ο Παπάζογλου.
ΟΚ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ευτυχώς ο τραυματισμός του Γεωργιάδη στο προχθεσινό φιλικό παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα δεν αποδείχθηκε σοβαρός κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο νεαρός άσος θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Χθες λοιπόν ο Γιώργος Γεωργιάδης συμμετείχε κανονικά και δεν αισθάνεται ενοχλήσεις. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε δεχθεί ένα χτύπημα από παίκτη της αντιπάλου ομάδας, σε μία κόντρα που έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και αποχώρησε με πόνους. Όμως χθες προπονήθηκε κανονικά και εκτός απροόπτου διεκδικεί μια θέση στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Σε κατάσταση ετοιμότητας είναι ο Σωτήρης Μπαλάφας που συμμετείχε στην αποστολή της ομάδας στο ματς με τον Άρη, όμως δεν αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Έβγαλε όμως όλο το πρόγραμμα των ημερών που προηγήθηκαν και θέτει υποψηφιότητα αφενός για την αποστολή και αφετέρου για την ενδεκάδα του αγώνα, εάν προτιμήσει κάτι διαφορετικό ο Μπόλονι.
ΕΝΟΛΧΗΣΕΙΣ Ο ΛΑΖΑΡ
Ενοχλήσεις αισθάνθηκε χθες ο Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος άσος παραπονέθηκε στον Μπόλονι και τον Χοακίμ Πρέτο για μια μικρή ενόχληση στον προσαγωγό που όμως πρακτικά δεν προκαλεί ανησυχία. Σήμερα, όμως, το πρωί, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στη προγραμματισμένη προπόνηση του ΠΑΟΚ θα φανεί πώς μπορεί ο Λάζαρ να ανταποκριθεί και φυσικά να αγωνιστεί την Κυριακή. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό επίπεδο, επικεντρώνει την προσοχή του στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καθώς η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών, καθώς αρκετοί χάθηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια.
Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο θα αναλύσει ο Μπόλονι τα υπέρ και τα κατά του Παναθηναϊκού στους παίκτες του. Χθες για παράδειγμα ο Ρουμάνος απέφυγε να αναφέρει το παραμικρό, για το παιχνίδι της Κυριακής. Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο Μπόλονι μιλά στους παίκτες για τον αντίπαλο, την παραμονή ή ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής του παιχνιδιού, όταν η αποστολή έχει αποσυρθεί σε ξενοδοχείο. Κάτι ανάλογο, αναμένεται να συμβεί και για αυτό το παιχνίδι.

Δώρο στον πρόεδρο τη νίκη με Παναθηναϊκό


Ιδιαίτερη η προχθεσινή μέρα για τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Ο λόγος; Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε τα γενέθλιά του, κλείνοντας τα σαράντα του χρόνια καθώς είναι γεννημένος στις 27 Οκτωβρίου 1971. Ο Ζαγοράκης δέχτηκε τις θερμές ευχές των υπαλλήλων στα γραφεία της ΠΑΕ, τους οποίους και κέρασε για τη γιορτή του. Ο ίδιος, πάντως, περιμένει την Κυριακή για να γιορτάσει, προσδοκώντας την κατάκτηση του τρίποντου από τον ΠΑΟΚ στο σπουδαίο ντέρμπι εναντίον της εκ των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα ομάδας του Παναθηναϊκού. Και η ομάδα μπορεί να του κάνει δώρο τη νίκη με τους πράσινους.
Να “ζεσταθεί” η μηχανή…
Μόλις δύο γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος είναι ο φτωχός απολογισμός για τον ΠΑΟΚ. Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει ξανά να “ζεσταθεί” η επιθετική μηχανή του Δικέφαλου, έτσι ώστε την Κυριακή να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας του Παναθηναϊκού.
Σε οικείο περιβάλλον οι νέοι Κ20
Σε γνώριμα λημέρια θα βρεθούν αύριο οι παίκτες της ομάδας νέων Κ-20 του ΠΑΟΚ, αφού η αναμέτρησή τους με τον Παναθηναϊκό έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Λώλα στη Σουρωτή. Οι παίκτες του Νίκου Κολομπούρδα θα έχουν την ευκαιρία με νίκη να πλησιάσουν στην κορυφή, όπου βρίσκονται οι “πράσινοι”.
Απέκτησε μεγάλη αξία
Μπορεί ένα παιχνίδι να είναι καθοριστικής σημασίας, έστω κι αν διανύουμε ακόμη την 8η αγωνιστική; Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ειδικότερα, πάντως, για τον ΠΑΟΚ και τη μεθαυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, είναι όντως πολύ σημαντική, αν δε θέλει να χάσει από τόσο νωρίς την επαφή του με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Με άλλα λόγια, στο απευκταίο ενδεχόμενο που δεν καταφέρει να βγει νικητής από το ντέρμπι, μάλλον θα χρειαστεί να χαμηλώσει τον πήχη των φετινών φιλοδοξιών του στη Σούπερ Λίγκα.
Τα φιλόδοξα σχέδια των Ιρλανδών
Απαλλαγμένοι από το κυρίως άγχος τους, που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στη χώρα τους, θα παρουσιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη οι παίκτες της Σάμροκ Ρόβερς εναντίον του ΠΑΟΚ. Οι Ιρλανδοί, πάντως, δεν αρκούνται στα καλά λόγια και στη συμπάθεια που έχουν εισπράξει μέχρι τώρα από τους αντιπάλους τους, αλλά θέλουν να… εξαργυρώσουν τις καλές εμφανίσεις τους και με έναν τουλάχιστον βαθμό. Και επειδή μετά τον αγώνα με τον Δικέφαλο, ακολουθεί γι’ αυτούς η αναμέτρηση στο Καζάν με τη Ρουμπίν και, στο φινάλε του ομίλου, με την πανίσχυρη Τότεναμ, θεωρούν ότι η ευκαιρία τους είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το ερώτημα είναι τι θα πουν επ’ αυτού οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι…
Εννέα στους δέκα αισιοδοξούν…
Συντριπτικό είναι το ποσοστό όσων έχουν πάρει ήδη μέρος στη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας των ΣΠΟΡ (sportouvorra.gr) και απάντησαν στην ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά 2404 φίλαθλοι και σε ποσοστό 90.8% απάντησαν θετικά, και μόνο 245, ποσοστό 9.2%, είχαν απαντήσει μέχρι χθες το μεσημέρι αρνητικά.