Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πορεία πρωταθλητισμού!

Συγκριτικά με την περσινή αγωνιστική περίοδο η βαθμολογική συγκομιδή του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επιπλέον 9 βαθμούς έχει ο φετινός ΠΑΟΚ. Με 23 βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας ενώ πέρυσι με 14 βρίσκονταν στην 6η θέση του πρωταθλήματος.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Το έλεγε ο Δώνης προχθές με νόημα και είχε δίκαιο. Στην ουσία επαναλάμβανε αυτό που είχε αναφέρει πριν από ένα μήνα, όταν αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να προσφέρουν σε συγκεκριμένα παιχνίδια κυρίως λόγω τραυματισμών. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τις απουσίες της ομάδας με παίκτες βασικούς, ενδεκαδάτους. Και όμως, παρά τις απουσίες, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 2η θέση με διαφορά πέντε βαθμών από τον τρίτο Πανιώνιο που έχει 18. Με το συγκεκριμένο ρόστερ, είναι πολύ σημαντική η πορεία του ΠΑΟΚ.
ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΠΗΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Η πορεία της ομάδας είναι ο καλύτερος καθρέφτης. Και από την έως τώρα πορεία, ανέβηκε ο πήχης από την ίδια την ομάδα. Κάτι που είπε την Κυριακή ο Γιώργος Γεωργιάδης όταν δήλωσε πως όλοι θέλουν αυτή η ομάδα να ανέβει πιο ψηλά.
ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥΡΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΑΖΟΡΕΪΝΟΦ
Στη Θεσσαλονίκη παραμένει και ο υπεύθυνος της ομάδας Ποτεντέλνικα (της ακαδημίας που χρηματοδοτεί στο Ροστόφ ο Ιβάν Σαββίδης), Αλεξάντερ Ραζορέινοφ, ο οποίος έχει στενή συνεργασία με τον γενικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο.
Το διήμερο που πέρασε, οι δύο άνδρες ασχολήθηκαν περισσότερο με τον σχεδιασμό της συνεργασίας των δύο ακαδημιών, πως μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη και με ποιον τρόπο μπορούν να έρθουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η προσπάθεια, αποτυπώθηκε και εγγράφως.

Σκέφτεται να βρεθεί στο ΟΑΚΑ ο Σαββίδης!

Ο Σαββίδης έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους στενούς του συνεργάτες για όλα τα θέματα και φυσικά δεν ενημερώνεται μόνο για τον ΠΑΟΚ. Αυτό που προκύπτει ως πληροφορία της τελευταίας στιγμής, είναι πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο και να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είχε πάρει μέχρι χθες το βράδυ την οριστική του απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει ακόμη και σήμερα. Ο Σαββίδης σκέφτεται να είναι παρών στο ΟΑΚΑ γιατί θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που “παραπαίει” αγωνιστικά, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η νίκη για τον ΠΑΟΚ είναι εξασφαλισμένη. Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες και τον Δώνη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του αγώνα και να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Και με αυτή την προοπτική να διατηρηθούν σε απόσταση πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος λογικά δεν θα έχει βαθμολογικές απώλειες. . .
Και πώς να έχει απώλειες ο Ολυμπιακός, όταν έχει σύμμαχό του την διαιτησία. Πώς να έχει απώλειες, όταν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, οι διαιτητές (Αμπάρκιολης και Σιδηρόπουλος) δεν σφύριξαν εμφανέστατα πέναλτι κατά των Πειραιωτών.
Θυμίζουμε ότι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 2-0, ο Αμπάρκιολης αρνήθηκε ολοκάθαρο πέναλτι υπέρ των Κρητικών. Και στο ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ, ο Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια στο χέρι του Χολέμπας και σε μία ακόμη καθαρή περίπτωση (τράβηγμα του Παπάζογλου στον Κατίδη). Με αυτές τις περιπτώσεις που περιγράψαμε είναι έξαλλος ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Έχασε την υπομονή του, ξέρει πως το παιχνίδι δεν παίζεται στα ίσια και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και από την δική του την πλευρά για να αλλάξει η κατάσταση.
Ο Σαββίδης θα είναι παρών στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στις 25 Νοεμβρίου στη Τούμπα ενώ όπως αναφέραμε και νωρίτερα, σκέφτεται πολύ σοβαρά να βρεθεί και στο ΟΑΚΑ αυτή την Κυριακή. Πάντως την τελική του απόφαση αναμένεται να την ανακοινώσει στους συνεργάτες του. Ήδη στην Τούμπα, προετοιμάζονται κατάλληλα για το ενδεχόμενο να έρθει ο μεγαλομέτοχος στην Ελλάδα και να δει το παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Εφόσον ταξιδέψει στην Αθήνα, θα έχει επαφές και με τους στενούς του συνεργάτες.

Με Γκαρσία στο ΟΑΚΑ!

Ενθαρρυντικά μηνύματα είχε η προπόνηση του ΠΑΟΚ την Τρίτη (13/11). Ο Γιώργος Δώνης, είδε τόσο τον Πάμπλο Γκαρσία, όσο και τον Μπερτράν Ρομπέρ να παίρνουν κανονικά μέρος στο πρόγραμμα και ν’ αφήνουν βάσιμες ελπίδες ότι μέχρι την Κυριακή θα είναι πανέτοιμοι για να ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την πορεία τους τις επόμενες μέρες, αλλά οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές ότι θα τα καταφέρουν. Ο Ουρουγουανός θέλει όσο τίποτα άλλο να βοηθήσει την ομάδα στα δύο δύσκολα συνεχόμενα ντέρμπι (όπως έχουν αναφέρει τα ΣΠΟΡ), ενώ και ο Γάλλος είναι πολύτιμος αν σκεφτεί κανείς ότι οι άλλοι δύο ακραίοι της ομάδας (Λόρενς και Γεωργιάδης) είναι νοκ άουτ. Χθες και οι δύο ακολούθησαν ξανά ατομικό πρόγραμμα.
Στη χθεσινή προπόνηση έγιναν ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό διπλό (χωρίς τους έξι διεθνείς φυσικά), ενώ το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει οικογενειακό διπλό της πρώτης ομάδας με την ομάδα νέων (Κ-20) στις 15.30’ στην Τούμπα. Ο Γιώργος Δώνης και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα μέσα από μία διαδικασία που πάντα βοηθάει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες και των δύο ομάδων.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΛΑΖΑΡ
Αρκετοί φίλαθλοι τηλεφώνησαν χθες στα ΣΠΟΡ και ρωτούσαν αν ο Κοστίν Λάζαρ έχει το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί την Κυριακή κατά του Παναθηναϊκού. Πράγματι, ο Ρουμάνος μέσος (που βρίσκεται στο Βουκουρέστι για το φιλικό με το Βέλγιο) εξέτισε την ποινή του και είναι στη διάθεση του προπονητή του, αφού η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον τιμώρησε με μία αγωνιστική και 80 ευρώ πρόστιμο, για την αποβολή του στη Νέα Σμύρνη. Βέβαια, ο Δώνης περιμένει έναν διαφορετικό Λάζαρ.

Σιωπηρή άρνηση από την Γ.Γ.Α για ΟΑΚΑ!

Δεν περίμεναν καμία διαφορετική απόφαση οι επιτελείς του ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια που ζήτησαν για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δεν περίμεναν και δεν προσδοκούσαν καλύτερη αντιμετώπιση. Απλά ήλπιζαν πως έστω και την τελευταία στιγμή θα ανάψει το πράσινο φως για να δοθούν τα 1500 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ. Ήλπιζαν γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. χθες από νωρίς το πρωί, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ είχαν την πληροφόρηση πως η Γ.Γ.Α. αρνείται να δώσει εισιτήρια, ενώ την ίδια στάση κρατά και η αστυνομική διεύθυνση Αττικής. Λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε πως η άρνηση της Γ.Γ.Α ήταν οριστική. Και ως εκ τούτου δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν την επιθυμία των δεκάδων ΠΑΟΚτσήδων που θέλουν να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους σε ένα ακόμη παιχνίδι.
Θυμίζουμε πως οι δύο ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) είχαν συμφωνήσει ώστε να δοθούν 1500 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Κυριακής. Σημαντικές προσπάθειες για το θέμα έκαναν οι Μάκης Γκαγκάτσης και Μάκης Τσάτσος.
Τελικά με την άρνηση της αστυνομίας και της Γ.Γ.Α ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τους οργανωμένους οπαδούς του στο ΟΑΚΑ.  Πάντως είναι βέβαιο, πως έστω και μεμονωμένα, αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να δουν το παιχνίδι. Όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.
Όσο για το μεθεπόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, μέχρι χθες οι Πειραιώτες δεν είχαν ζητήσει εισιτήρια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ακόμη κι αν ζητήσουν όμως, θεωρείται απίθανο να δοθούν.