Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα.............

Ώρα… Τσάμπιονς Ληγκ για τον Δικέφαλο του Βορρά. Στις 21:45 ο ΠΑΟΚ δίνει το σημαντικότερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του κόντρα στην Σάλκε. 
Ένα 90λεπτο έμεινε για τον ΠΑΟΚ ώστε να καταφέρει αυτό που αποτελεί όνειρο πολλών ετών. Μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στην Γερμανία οι πιθανότητες του Δικεφάλου έχουν αυξηθεί και αυτές θα προσπαθήσει να διεκδικήσει η ομάδα του Στέφενς.

Ο ΠΑΟΚ παίζει κόντρα στην Σάλκε χωρίς τους Λίνο – Λόρενς και Λάζαρ. Η Σάλκε παίζει κόντρα στον Δικέφαλο χωρίς τους Χούντελαρ και Παπαδόπουλο. Ποιος θα καταφέρει να καλύψει καλύτερα τα κενά που υπάρχουν, θα φανεί το βράδυ. Πιθανότητα αυτή η ομάδα που δεν θα επηρεαστεί από τις απουσίες και από το άδειο γήπεδο λόγω της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, θα είναι και εκείνη που θα πάρει την πρόκριση.

Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει με 4-2-3-1 και τους: Χακόμπο, Κίτσιου, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλη, Σαλπιγγίδη, Λούκας, Στοχ, Αθανασιάδη.

Από την άλλη η Σάλκε φαίνεται ότι θα παίξει με τους: Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Μάτιπ, Χόγκλαντ, Φούγκς, Νόισταντερ, Τζόουνς, Ντράξλερ, Κλέμενς, Φαρφάν και Σάλαι.

Διαιτητής απόψε στην Τούμπα είναι ο Ολλανδός Κάιπερς, όπως βέβαια και οι τέσσερις βοηθοί του.

Ω… ΠΑΟΚάρα

Να που και ο Στοχ αρχίζει να δένεται με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Ο Σλοβάκος έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης…
 
 
«Είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί μπορούμε να γράψουμε ιστορία για τον ΠΑΟΚ!!! Πάμε να παλέψουμε για αυτό παιδιά, είναι ώρα να τα καταφέρουμε αυτή τη φορά! Οοο ΠΑΟΚάρα!»

Αυτό γράφει και εντυπωσιάζει ο Σλοβάκος που σε γενικές γραμμές είναι χορτασμένος από εκδηλώσεις λατρείας προς το προσώπου του, αλλά τώρα με ένα διάσημο σύνθημα από τους ΠΑΟΚτσήδες μπαίνει και αυτός στο κλίμα…

TI ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΝΤΩΝΕΙ!..

Τι ωραια που θα τεντωνει μεσα στην Τουμπα το σεντονι..............
Το σημερινο ματs για την ΠΑΟΚΑΡΑ μαs ειναι θεμα τιμηs και θα γραψουμε με χρυσα γραμματα την δικια μαs ιστορια..............

Η σύμπτωση και η εμπειρία

Όπως σημειώνεται σε άρθρο στο «Goal» υπάρχει μία απίστευτη σύμπτωση ενόψει του βραδινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε που αφορά στο σύνολο ευρωπαϊκών συμμετοχών που έχουν οι 19 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή του ΠΑΟΚ και οι 22 παίκτες της Σάλκε που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.
Η καθεμία εκ των αποστολών μετρά από 421 ευρωπαϊκά παιχνίδια!
Για τον ΠΑΟΚ οι τέσσερις πρώτοι είναι Ελληνες. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Κώστας Κατσουράνης με 87 και τον ακολουθούν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 84, Νίκος Σπυρόπουλος με 49, Αλέξανδρος Τζιόλης με 40.
Η πεντάδα ολοκληρώνεται με τον Τόμας Νέσιντ που έχει γράψει 37 ευρωπαϊκές συμμετοχές.
Για τη Σάλκε πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Τζέφερσον Φαρφάν με 72 και τον ακολουθεί ο Τίμο Χίλντεμπραντ με 62.
Για τον γκολκίπερ της Σάλκε η μία από αυτές ήταν στην Τούμπα, το 2005, με τη φανέλα της Στουτγκάρδης. Την πεντάδα για τους παίκτες της Σάλκε που είναι στην αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαρνέτα (39), Χέβεντες (37) και Τζόουνς (35).
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Ο Κώστας Κατασουράνης δεν είναι απλά από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά είναι κι αυτός με τις περισσότερες παραστάσεις και συμμετοχές σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «κάπτεν» της Εθνικής ομάδας μετράει 29 παρουσίες με τέσσερις διαφορετικές ομάδες: ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Σήμερα θα κάνει την 30η εμφάνισή του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και εύχεται ο αριθμός των συμμετοχών να αυξηθεί σε τουλάχιστον άλλους έξι αγώνες με τη συμμετοχή του «Δικέφαλου» στους φετινούς ομίλους της διοργάνωσης.
Δέκα ποδοσφαιριστές από το σημερινό ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν πάρει ήδη γεύση από αγώνες στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός από τον Κατσουράνη, ο Τόμας Νέτσιντ μετράει 14 συμμετοχές και 2 γκολ με τις φανέλες της Σλάβια Πράγας και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στη λίστα υπάρχουν επίσης οι: Σπυρόπουλος (11), Σάλπιγγίδης (8/1), Τζιόλης (7), Ολίσε (7), Βούκιτς (6), Γκαρσία (5), Μιγκέλ Βίτορ (5), Λίνο (3).
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Από όλους τους παίκτες που έχει δηλώσει ο ΠΑΟΚ στη λίστα της Ευρώπης, μόλις 5 δεν έχουν παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Τζανδάρης, Πόζογλου και Λόπεθ. Οι τέσσερις πρώτοι βέβαια είναι νεαροί αλλά και ο Λόπεθ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη.

Με Ολλανδό τεχνικό στην Ευρώπη

Ο Χουμπ Στέφενς θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στα “σαλόνια” των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν τα καταφέρει, θα γίνει παράλληλα και ο πρώτος Ολλανδός στον πάγκο του που “σκοτώνει” ένα από τα “θηρία” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Δυστυχώς οι προσπάθειες των συμπατριωτών του στο παρελθόν δεν έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Δικεφάλου.
Λίμπρεχτς, Ίσραελ, Γιάκομπς και Χάαν ανέλαβαν τα ηνία του ΠΑΟΚ και προσπάθησαν με τις γνώσεις τους να ανεβάσουν επίπεδο στην ομάδα τους σε Ελλάδα και Ευρώπη (ο Λίμπρεχτς δεν κοουτσάρησε εκτός συνόρων). Άφησαν το στίγμα τους αλλά όχι και παρακαταθήκη μια μεγάλη πρόκριση.
Ο ΠΑΟΚ του Ρίνους Ίσραελ είχε την τύχη – ατυχία να βρεθεί απέναντι στη μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα. Στην Ιταλία ηττήθηκε 1-0 με γκολ από πέναλτι του μεγάλου Ντιέγκο και στην Τούμπα αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με γκολ των Σκαρτάδου, Καρέκα.
Δύο πραγματικές σπουδαίες ποδοσφαιρικές μάχες έδωσε και ο ΠΑΟΚ έχοντας προπονητή τον Ρομπ Γιάκομπς και αντίπαλο τη Σεβίλη. Μετά από δύο 90λεπτα που δεν μπήκε γκολ, τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι υπέρ των Ισπανών (3-4).
Πικρό φινάλε και μάλιστα πάλι στα πέναλτι είχε και η προσπάθεια του Άρι Χάαν. Πρώτα φυσικά ο “ιπτάμενος Ολλανδός” πρόλαβε να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε εντός και εκτός έδρας αναμέτρηση στα ευρωπαϊκά κύπελλα συντρίβοντας τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας στη Γεωργία με 7-0 ενώ και στη ρεβάνς ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 (ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ). Κόντρα στην Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ έκανε μια εντυπωσιακή “ανατροπή”. Παρότι ηττήθηκε στην Τούμπα με 2-1 και βρέθηκε να χάνει 1-0 και στον επαναληπτικό, πέτυχε δύο γκολ με τους Μαραγκό, Σάμπρι, οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι αλλά και πάλι ήταν άτυχος. Οι Πορτογάλοι ήταν πιο εύστοχοι και πέρασαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Πλέον ο Χουμπ Στέφενς καλείται να δώσει τέλος σ’ αυτή την μικρή παράδοση την καλύτερη χρονική στιγμή…
Ρίνους Ίσραελ
(7 Σεπτεμβρίου 1988) Νάπολι – ΠΑΟΚ 1-0 (Μαραντόνα 59′)
(21 Σεπτεμβρίου 1988) ΠΑΟΚ – Νάπολι 1-1 (Σκαρτάδος 65′ – Καρέκα 17′)
Ρομπ Γιάκομπς
(19 Σεπτεμβρίου 1990) Σεβίλη – ΠΑΟΚ 0-0
(3 Οκτωβρίου 1990) ΠΑΟΚ – Σεβίλη 0-0 (3-4 πέναλτι)
Άρι Χάαν
(16 Σεπτεμβρίου 1999) Λοκομοτίβ Τιφλίδας – ΠΑΟΚ 0-7
(Γεωργιάδης 17′,45′, Σάμπρι 43′, Φρούσος 56′, 62′, Μαραγκός 67′, Φραντζέσκος 69′,)
(30 Σεπτεμβρίου 1999) ΠΑΟΚ – Λοκομοτίβ Τιφλίδας 2-0 (Βαλέντσια 52′, Σαλπιγγίδης 87′)
(21 Οκτωβρίου 1999) ΠΑΟΚ – Μπενφίκα 1-2 (Φραντζέσκος 89′ – Γκόμεζ 68′, Γκιάρο 90′)
(4 Νοεμβρίου 1999) Μπενφίκα – ΠΑΟΚ 1-2 (Κανταούροφ 25′ – Μαραγκός 30′, Σάμπρι 44′) (4-1 στα πέναλτι)

Με τις ευχές απ” το αλάνι!

Η χθεσινή επέτειος από το «έπος της Πόλης» αποτελεί οδηγό στη σημερινή ρεβάνς με τη Σάλκε, όπου ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με την ιστορία.
Το ιστορικό γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πριν τρία χρόνια ξύπνησε και πάλι τις μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος και ο Βόσνιος μιλώντας στα «Σπορ του Βορρά» από το μακρινό Χονγκ Κονγκ έστειλε στον Δικέφαλο τις ευχές του για μία νέα ιστορική πρόκριση.
Στη συνέντευξη που έδωσε το «αλάνι» επανέλαβε πολλές φορές το μήνυμά του προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ που έχει γίνει η αγαπημένη του ομάδα: «Θα είμαι πάντα ένας από εσάς.»!
Η συνέντευξη έγινε τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου…
- Ζλάταν, στην Ελλάδα ξημερώνει η 26η Αυγούστου. Ασφαλώς και θα θυμάσαι τι έγινε πριν τρία χρόνια στην Κωνσταντινούλη;
«Πώς δεν θυμάμαι. Δεν ξεχνιούνται τέτοιες στιγμές. Η 26η Αυγούστου θα είναι για πάντα μια ξεχωριστή ημέρα, όχι μόνο για μένα, αλλά για την ομάδα, τους φιλάθλους και όλους τους Ελληνες. Απίστευτο το συναίσθημα να πετυχαίνεις ένα γκολ, που έστειλε τον ΠΑΟΚ στα ουράνια.».
- Αυτόν τον Αύγουστο, πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία. Μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στη Σάλκε και να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του;
«Καταρχήν, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους ποδοσφαιριστές για τον αγώνα εναντίον της Σάλκε. Όλοι είμαστε μαζί τους και ξέρω ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι».
- Πού μπορεί να κριθεί ένας τόσο κρίσιμος αγώνας, όπως η ρεβάνς του Γκελζενκίρχεν;
«Θα μιλήσω μόνο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν κοιτάω τι θα κάνει η γερμανική ομάδα μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Αν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μείνουν ψύχραιμοι και παίξουν όπως ξέρουν, τότε σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
- Η άδεια Τούμπα ξέρεις «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ.
«Το ξέρω πολύ καλά. Χωρίς τους φιλάθλους μας, μέσα στο γήπεδό μας είναι τελείως διαφορετική η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Η παρουσία τους δίνει τεράστια δύναμη, καθώς όλος ο πλανήτης γνωρίζει την ατμόσφαιρα της γεμάτης Τούμπας».
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα ξημερώσει σήμερα μπροστά στη δορυφορική τηλεόραση του για να παρακολουθήσει με αγωνία την σπουδαία αναμέτρηση της Τούμπας. Κι όπως λέει, «αυτό το ματς δεν χάνεται με τίποτα».

Βασικός ο Φαρφάν!

Στην αρχική ενδεκάδα της Σάλκε θα βρίσκεται ο Φαρφάν σύμφωνα με τα όσα λένε οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που ακολούθησαν την ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο Γιενς Κέλερ θα παρατάξει ένα 4-2-3-1 με τον Χίλντεμπραντ κάτω από τα δοκάρια, τους Φουκς, Χόγκλαντ, Χέβεντες και Ματίπ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Νόιστατερ και Τζόουνς στα χαφ, Φαρφάν και Κλέμενς στα άκρα της επίθεσης, τον Ντράξλερ σε ελεύθερο ρόλο και τον Ζαλάι μοναδικό φορ.

H 11άδα του ΠΑΟΚ!

Οι απουσίες των Λάζαρ, Λόρενς και Λίνο αναγκάζουν τον Χουμπ Στέφενς να «ανακατέψει» την τράπουλα και να παρουσιάσει μία διαφορετική ενδεκάδα από αυτήν του Γκέλζενκιρχεν.
Από όσα έδειξε ο Ολλανδός σκέφτεται να παρατάξει τον δικέφαλο στον αγώνα με την Σάλκε με τερματοφύλακα τον Χακόμπο, κεντρικούς αμυντικούς τους Βιτόρ-Κατσουράνη, στην θέση του Λίνο ως αριστερό μπακ τον Σκόνδρα ή τον Σπυρόπουλο  και δεξιά τον Κίτσιου. Στα αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Κάτσε, Τζιόλης, ο Λούκας ως δεκάρι, ο  Στοχ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και μοναδική κορυφή ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Φυσικά ποτέ δεν μπορεί να αποκλειστεί η οποιανδήποτε έκπληξη, αλλά η παραπάνω ενδεκάδα είναι μάλλον και η επικρατέστερη.
Ποια θα μπορούσε να είναι η έκπληξη; Να παίξει ο Στέφενς με 4-4-2, δηλαδή τον Σαλπιγγίδη δίπλα ή λίγο πίσω από τον Κλάους και στα άκρα τους Λούκας, Στοχ.