Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

AΠΕΤΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΑ -ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ


Ο Γιώργος Δώνης ήταν εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και στις δηλώσεις του τόνισε ότι φταίνε όλοι και περισσότερο από όλους ο ίδιος ως προπονητής της ομάδας.

Μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε:

«Πάνω από όλα είναι μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Ήταν ένα δυνατό κτύπημα για μας. Επίσης απογοητεύσαμε και τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Χάσαμε αυτή την ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό. Δεν ήμασταν αντάξιοι της κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο χάσαμε την ευκαιρία να περάσουμε στον τελικό. Συγχαρητήρια στον Αστέρα για την πρόκριση στον τελικό».

Για το παιχνίδι είπε:

«Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών. Εμείς ήμασταν προσηλωμένοι σε ένα πλάνο. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε είχαμε σπασμωδική αντίδραση, δεν μπορούσαμε ούτε να δημιουργήσουμε αλλά ούτε και να απειλήσουμε. Είναι μία ήττα που πονάει πολύ. Όλοι έχουμε ευθύνη και τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο προπονητής. Σίγουρα ήμασταν κακοί και περιλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό. Πολλές φορές η διατήρηση του αποτελέσματος σε κάνει να σκέφτεσαι παθητικά. Δεν μπορούμε πάντα να τα εξηγήσουμε όλα στο ποδόσφαιρο. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε δεν υπήρξε αντίδραση και η συμπεριφορά μας με τη μπάλα στα πόδια ήταν κακή.... Μπορείτε να ρίξετε την ευθύνη για οτιδήποτε σε μένα και να κάνετε όπως θέλετε την κριτική σας για την τακτική».

Για το κλίμα στον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό είπε: «Είμαστε όλοι στεναχωρεμένοι και απογοητευμένοι. Περνάμε μια δύσκολη στιγμή που δημιουργεί προβληματισμό. Δεν είναι ώρα για συμπεράσματα. Στο τέλος της χρονιάς ο ιδιοκτήτης θα αποφασίσει... Ξέρουμε ότι όλοι κρινόμαστε. Και εγώ και οι παίκτες…»

Για τη συνέχεια είπε: «Το καλοκαίρι σίγουρα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ με την ιδιοκτησία που έχει να βάλει μεγαλύτερους στόχους και θέλει να πάρει περισσότερους τίτλους. Αυτό είπα και στους παίκτες, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να φέρουμε τίτλους, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει όσους του αξίζουν. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε φέτος. Όταν στους κρίσιμους αγώνες δεν κάνεις αυτό που μπορείς, χάνεις έναν στόχο και αυτό είναι μία αποτυχία... Στα δύο κρίσιμα ματς με τον Αστέρα δεν κάναμε αυτό που θα μπορούσαμε. Όταν δεν κάνεις αυτό που μπορείς τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις…»

Το όνειρο κατέληξε σε εφιάλτη...

Για μια ακόμη χρονιά ο ΠΑΟΚ ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από τον τελικό του κυπέλλου.

Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα της Τούμπας και έδωσε τη χαρά της πρόκρισης στον Αστέρα.

Σε ένα κομβικό παιχνίδι της σεζόν, το οποίο θεωρητικά τεχνική ηγεσία και παίκτες του ΠΑΟΚ περίμεναν πώς και πώς, οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους και αναγκάστηκαν ν’ αποχωρήσουν με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο της Τρίπολης. Η ομάδα του Τσιώλη είχε υπομονή στο παιχνίδι της, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο β΄ μέρος και έφθασε δίκαια στην πρόκριση στον τελικό.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τον ΠΑΟΚ αν στην πρώτη καλή φάση του αγώνα ο Λόρενς δε σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι αλλά τα δίχτυα της εστίας του Γεωργακόπουλου. Βέβαια, με τα αν δεν γράφεται η ιστορία, ούτε, πολύ περισσότερο με μια ουσιαστικά ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν μπορεί μια ομάδα να έχει απαίτηση να κατακτήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, πέρασε χωρίς κόστος για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο το β΄ μέρος ήταν αποκλειστικά υπόθεση του Αστέρα. Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση στην εστία του Ιτάνζ, η οποία τελικά καρποφόρησε για αυτούς στο 61΄ με τον Ουσέρο. Και εκεί που θα περίμενε κανείς την αντίδραση του ΠΑΟΚ, αυτή ουδέποτε υπήρξε. Ο Δώνης επιχείρησε από τον πάγκο με τις αλλαγές των Ολίσε και Φωτάκη να βοηθήσει την ομάδα του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της, ωστόσο ήταν φανερή η αδυναμία για οργανωμένες επιθέσεις. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Αστέρα, που έφθασε σε ένα δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, και πάλι με τον Ουσέρο, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό. Στα ελάχιστα λεπτά που απέμειναν για το τελευταίο σφύριγμα του Σπάθα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έψαξαν σπασμωδικά ένα γκολ, που θα έστελνε τουλάχιστον το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο και η τελευταία ευκαιρία με τον Λόρενς στο 89΄ έφυγε ανεκμετάλλευτη.

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ 2 ΗΜΙΧΡΟΝΑ

Οσο πόνεσε τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ ο χθεσινός αποκλεισμός, άλλο τόσο πόνο προκάλεσε η κακή παρουσία του συνόλου σχεδόν των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Και, φυσικά, με τέτοια παρουσία σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, δεν θα μπορούσαν να είχαν καμία απαίτηση για να εξασφαλίσουν σκορ πρόκρισης. Ακόμη και μετά το πρώτο γκολ του Ουσέρο, όταν ήταν υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να βγουν μπροστά και να απαντήσουν στο γκολ του Αστέρα, δεν είχαν καμία μέθοδο στο παιχνίδι τους. Θα έλεγε κανείς ότι ακόμη κι αν το παιχνίδι είχε άλλα δύο ημίχρονα, ο ΠΑΟΚ δε θα μπορούσε να φθάσει τουλάχιστον σ’ ένα γκολ με τον εντελώς ανορθόδοξο τρόπο, με τον οποίο προσπαθούσε να φθάσει μπροστά στην εστία του Γεωργακόπουλου.

“ΝΑΥΑΓΙΟ” ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ…

Σ’ ένα ματς που θα χρειαζόταν η ατομική προσπάθεια και η ατομική έμπνευση, ένας παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε έναν. Σε κακή βραδιά οι περισσότεροι, μόνο οι Κατσουράνης και Λίνο απλά ήταν πιο σοβαροί από τους υπόλοιπους.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗ

Σαρλ ΙΤΑΝΖ 6

Ενώ άρχισε με σιγουριά και καλές εξόδους, στην πορεία του βγήκε μία νευρικότητα που παραλίγο θα στοίχιζε. Είχε δύο άστοχες εξόδους και “ξέφυγε” στην φάση με τον Περόνε, όταν πήρε κάρτα. Στα γκολ δεν φέρει ευθύνη.

Αλέξης ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 5

Πολλά λάθη, καθόλου σταθερότητα, αγχωμένες επιλογές, ελάχιστες προωθήσεις, συνέθεσαν μία κακή εικόνα στο ημίχρονο που έπαιξε. Ωστόσο στις καθυστερήσεις ήταν αυτός που έσωσε την εστία στο πλασέ του Ντε Μπλάσις

Αλβες ΛΙΝΟ 7

Τα πήγε τέλεια με τον Ναβάρο, υποχρεώνοντας τον Τσιώλη ν’ αλλάξει πλευρά στον Ισπανό. Ηταν από τους καλύτερους παίκτες, μόνο που στην φάση του γκολ έχασε την κεφαλιά από τον Περόνε που αποδείχθηκε μοιραία.

Κώστας ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ 7

Ισως ήταν και το καλύτερο του παιχνίδι ως στόπερ με πολλές επεμβάσεις και ψύχραιμες τοποθετήσεις όποτε και όπου υπήρχε ανάγκη. Μετά το 78’ προωθήθηκε στον άξονα, απέναντι στην άμυνα “μαζινό” του Αστέρα.

Γκόρντον ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ 4

Κακή βραδιά από τον συνήθως καλό Σίλντενφελντ. Εχανε φάσεις, δεν είχε καθαρό μυαλό, ειδικά στο καλό τέταρτο του Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να τα έχει χαμένα, κρίμα για τον Κροάτη αμυντικό…

Εργκούς ΚΑΤΣΕ 5

Επωμίστηκε πολλές ευθύνες στη μεσαία γραμμή και στο κρίσιμο ματς δεν τις άντεξε. Ατσαλα μαρκαρίσματα, πολλά τα φάουλ που παραχώρησε, λίγες οι πρωτοβουλίες του, γενικά κακή η παρουσία του.

Κοστίν ΛΑΖΑΡ 6

Στο πρώτο μέρος ήταν ο μόνος που κρατούσε μπάλα και βρισκόταν σε πολλούς διαφορετικούς χώρους (και μακριά από τον τομέα ευθύνης του) κερδίζοντας πολλές μονομαχίες. Σταδιακά κουράστηκε και έκανε λάθη.

Λίαμ ΛΟΡΕΝΣ 6

Παρ’ ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως ήθελε, ούτε πρόσφερε πολλά από δεξιά, ήταν αυτός που είχε το δοκάρι και το σουτ στο 88’ που παραλίγο να έστελνε το ματς στην παράταση. Τουλάχιστον προσπάθησε…

Αμπντούν ΚΑΜΑΡΑ  4

Χάθηκε κυριολεκτικά στο ματς. Λες και τον… κατάπιαν τα βουνά της Αρκαδίας. Κάτι σποραδικές ενέργειες που πήγε να κάνει, το μόνο που μπορεί να θυμάται η πάσα στον Λόρενς για το σουτ που έγινε στο δοκάρι.

Δημήτρης ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 4

Σε τέτοια ματς η ομάδα χρειάζεται την ενέργεια και τις εμπνεύσεις που μπορεί να δώσει. Δεν το έκανε, δεν του βγήκε τίποτα, πέρασε αναλώνοντας την ενέργεια του σε ανούσιες μονομαχίες. Πολύ λίγα πράγματα.

Στέφανος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 4

Εμεινε όπως και ο Σαλπιγγίδης με ελάχιστη τροφοδότηση, αναγκάστηκε να βγαίνει από την περιοχή για να βοηθάει στην κυκλοφορία, προσπάθησε αλλά πέρασε επίσης απαρατήρητος, χωρίς καμία τελική προσπάθεια.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΕΤΟ

Ο Δώνης πήγε να διορθώσει την κατάσταση με τον Αποστολόπουλο, αλλά ο Ετο αποδείχθηκε ακόμα χειρότερος…

ΟΛΙΣΕ

Οποιος περίμενε μετά από δύο θλάσεις, ο Λιβεριανός να κάνει την διαφορά, μάλλον ζει εκτός ποδοσφαίρου…

ΦΩΤΑΚΗΣ

Μπήκε αργά στο ματς και δεν πρόλαβε ουσιαστικά να συμμετέχει όπως θα ήθελε, αφού και ο Αστέρας αμυνόταν μαζικά

Απόντες την κρίσιμη ώρα

Η απογοήτευση ήταν το συναίσθημα που κυρίευσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ με το τελευταίο σφύριγμα από τον Σπάθα.

Οι ελπίδες τους για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 11ης Μαΐου στο Ολυμπιακό στάδιο είχαν καταρρεύσει και ήταν υποχρεωμένοι να κοιτάξουν κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα.

Δεν ήταν μυστικό ότι όλοι στον ΠΑΟΚ είχαν επενδύσει πολλά σε πιθανή παρουσία της ομάδας στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο την κρίσιμη στιγμή, τη στιγμή που θα έπρεπε να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας της Τρίπολης, ήταν απόντες.

Μετά το παιχνίδι δεν υπήρχε η παραμικρή διάθεση για δηλώσεις και το ταξίδι της επιστροφής έγινε ακόμη πιο δύσκολο μετά την έκβαση του δεύτερου ημιτελικού αγώνα.

Πλέον, τεχνική ηγεσία και παίκτες του ΠΑΟΚ καλούνται να εξιλεωθούν στα πλέι οφ και να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ειδική βαθμολογία και τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Μετά τον ελαφρύ τραυματισμό του Ιτάνζ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δόθηκε εντολή στον Παναγιώτη Γλύκο ν’ αρχίσει προθέρμανση, σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να αντικαταστήσει τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα. Τελικά δε χρειάστηκε...

ΣΗΜΕΡΑ ΡΕΠΟ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα έχουν ρεπό σήμερα και η επιστροφή τους στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 17.00. Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, στον Δικέφαλο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεχάσουν τη χθεσινή ρεβάνς με τον Αστέρα Τρίπολης και να επικεντρωθούν στη μάχη των πλέι οφ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως είναι γνωστό, τα πλέι οφ αρχίζουν στις 15 Μαΐου και την πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Το σχέδιο “απόδρασης” της ομάδας!

Μία κηδεία χωρίς υπερβολή θύμιζαν τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Επί περίπου 40’ δεν βγήκε κανείς από εκεί, με μοναδική εξαίρεση τον Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος έκανε “υποχρεωτικά” δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι που μετέδιδε το ματς, λόγω συμβατικής υποχρέωσης.

Κι επειδή ο φόβος σε αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί, στήθηκε ολόκληρο σχέδιο απόδρασης της ομάδας από το αεροδρόμιο Μακεδονία!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, για να κατανοήσετε και το κλίμα που επικρατούσε στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, μετά τον τραγικό αποκλεισμό από τον Αστέρα και την μη παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου για τρίτη συνεχόμενη σεζόν (προηγήθηκαν πέρυσι ο Ατρόμητος και πρόπερσι η ΑΕΚ).

ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ

Μετά το παιχνίδι λοιπόν, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά στα αποδυτήρια και οι παίκτες έμειναν κλεισμένοι για αρκετή ώρα. Ο Δώνης απευθύνθηκε για λίγο στους παίκτες του, μοίρασε την ευθύνη σε όλους, αλλά και στον εαυτό του, όπως έκανε λίγο αργότερα και στην συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ζήτησε από τους παίκτες να μείνουν ενωμένοι για να μπορέσουν να πετύχουν τον στόχο στα πλέι οφ, που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι οι παίκτες και γενικά όλη η αποστολή έφυγαν από την πίσω πόρτα των αποδυτηρίων, αποδεικνύοντας ότι στις δύσκολες στιγμές, η διαχείριση μιας κρίσης μοιάζει σχεδόν ερασιτεχνική…

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ… ΠΙΣΤΑ

Στο μεταξύ, η αποστολή κατευθύνθηκε οδικώς προς την Καλαμάτα, όπου έφτασε στις 00.30’. Και εκεί η κατάσταση ήταν τραγική, αφού δεν μιλούσε κανείς και γενικά επικρατούσε ξανά νεκρική σιγή και μία… απόλυτη βουβαμάρα.

Πάντως, οι υπεύθυνοι της ομάδας, πληροφορήθηκαν ότι εξαγριωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθούν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” για αν αποδοκιμάσουν την ομάδα. Αυτές οι πληροφορίες, οδήγησαν σ’ ένα σχέδιο απόδρασης της αποστολής, ώστε να μην έρθει μπροστά στον κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, το λεωφορείο πήρε τα μέλη της αποστολής από την πίστα του αεροδρομίου “Μακεδονία” και θα έφευγε από τέτοιο σημείο ώστε να μην έρθει σε επαφή με τους φιλάθλους, τους οποίος συνάντησαν μόνο οι κ.κ. Βρύζας, Γεωργιάδης και Ποικιλίδης.

Με την αποστολή επέστρεψε κανονικά και ο Γιώργος Δώνης, για τον οποίο το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ.

Ο αποκλεισμός από τον τελικό του κυπέλλου, είναι μία ακόμα αποτυχία μετά την μη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ο προπονητής χρεώνεται μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτές τις αποτυχίες. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ, δεν είχε τεθεί θέμα απομάκρυνσης του, αλλά είναι γεγονός ότι οι συζητήσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών έδιναν κι έπαιρναν. Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ θ’ αγωνιστεί ξανά σε περίπου 3 εβδομάδες, στις 15 Μαίου στο Περιστέρι.

ΕΜΕΙΝΑΝ  ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Μπορεί η αποστολή του ΠΑΟΚ να επέστρεψε αργά χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ από την Καλαμάτα, ωστόσο με την αποστολή δεν επέστρεψαν δύο παίκτες της ομάδας. Ο Κώστας Κατσουράνης και ο Κλάους Αθανασιάδης, μετέβησαν στην Αθήνα (τους περίμενε με αυτοκίνητο φίλος του Κατσουράνη) για προσωπικές τους υποθέσεις και θα έρθουν αύριο στη Θεσσαλονίκη για την απογευματινή προπόνηση. Το κλίμα βέβαια στην ομάδα είναι πολύ άσχημο και αυτό φαινόταν από την… απουσία διαλόγων μετά το ματς και στο αεροδρόμιο.