Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τέλος στον ΠΑΟΚ οι μεταγραφέs...........


Τις δυσκολίες που συνάντησε ο ΠΑΟΚ στην ενίσχυση του ρόστερ του εξήγησε ο Παντελής Κωνσταντινίδης, με τον «Δικέφαλο» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να μένει ως έχει. «Καλό είναι να έχεις 25-27 παίκτες ευτυχισμένους παρά να φέρεις άλλους δύο και να υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε ενδεικτικά, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι το υπάρχον υλικό αρκεί για την επίτευξη των στόχων της ομάδας. Τι είπε για τις νέες εγκαταστάσεις στην Νέα Μεσήμβρια.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ:

Για τις μεταγραφές: «Γίνεται μεγάλη κουβέντα. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ξεκίνησε το καλοκαίρι ακούγοντας ότι θα φύγουν και θα πουληθούν παίκτες. Οι παίκτες που είναι απαραίτητοι στην ομάδα, υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι ο Βιεϊρίνια είχε φύγει για όλες τις ομάδες του κόσμου αλλά είναι εδώ. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να κρατήσει η ομάδα τους παίκτες που είναι πολύ σημαντικό να τους έχει στο ρόστερ για να μη χαλάσει η καλή χημεία. Θα ήταν πολύ εύκολο να πουλήσουμε 2-3 παίκτες και κανείς δεν θα μιλούσε, αλλά δεν θα είχαμε μία ομάδα με ομοιογένεια».

Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στους ελέγχους που γίνονται και στις αδειοδοτήσεις. Εμείς έχουμε κάνει ένα πλάνο από την αρχή της χρονιάς και είμαστε μέσα σε αυτό το πλάνο. Θα ήταν εύκολο να πάρουμε 2-3 παίκτες χωρίς να σκεφτούμε το αύριο αλλά αυτό δεν γίνεται. Θέλουμε να βαδίζουμε με τη σιγουριά ότι θα έχουμε μέλλον. Είδαμε μία ομάδα να αγωνίζεται τις πρώτες αγωνιστικές με πολλές ελλείψεις και όσοι υπάρχουν στην ομάδα ανταποκρίθηκαν. Είδαμε ότι το ρόστερ μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντεπεξέλθει».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κινηθήκαμε για κάποιους παίκτες, σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά περιθώρια που είχαμε. Δεν μπορέσαμε να το κάνουμε, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες που να μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα αυτής της ομάδας. Όταν μιλάμε για μεταγραφές, όταν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, καλό είναι να κοιτάξεις τους 25-27 παίκτες ευτυχισμένους παρά να φέρεις άλλους δύο και να υπάρχει πρόβλημα. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είναι 100% ικανοποιημένοι από το να έχουμε 1-2 παίκτες ακόμα. Πρέπει να βρούμε κάποιον παίκτη ότι ποιοτικά είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε και να μπορεί να ανταποκριθούμε οικονομικά».

Για τα «θέλω» του Μπόλονι: «Συζητάμε συνέχεια με τον προπονητή. Και εμείς και αυτός δεν είμαστε αντίπαλοι. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που να ταιριάζουν στην ομάδα, αλλά δεν είναι εύκολο και το ξέρει και αυτός. Ψάχνουμε μία-δύο λύσεις που να ταιριάζουν απόλυτα στις ιδέες της ομάδας».

Για τις δυνατότητες του ρόστερ: «Πάντα σε όλες τις ομάδες του κόσμου, χρειάζεται βελτίωση. Οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να κινούνται σε τέτοια πλαίσια, ώστε η ομάδα να είναι καλυμμένη στις υποχρεώσεις που έχει στο μέλλον. Ο κ. Μπόλονι μας είχε ζητήσει 25 παιδιά. Αυτά τα παιδιά υπάρχουν. Η ομάδα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και μην πάμε πολύ μακριά. Είχαμε το παράδειγμα της Καρπάτι, που είχαμε απουσίες, αλλά είδαμε αυτοί που έπαιξαν να πηγαίνουν πολύ καλά. Είχαμε πολλές απώλειες, είδα όμως μία ομάδα που με άφησε ικανοποιημένο».

Για τους απανωτούς τραυματισμούς: «Συζητάμε και προβληματιζόμαστε. Δεν μπορούμε να βρούμε απάντηση. Εύχομαι να τη βρούμε σύντομα».

Για την πορεία των εργασιών στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας: «Σίγουρα μετακομίζει οριστικά η ομάδα. Έτοιμοι δεν είμαστε 100% αλλά έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για να μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα. Ηταν ένας πολύ μεγάλος στόχος, να μεταφερθεί η ομάδα στη Μεσήμβρια για να νιώθει σαν το σπίτι της, να είναι κοντά στις Ακαδημίες και να γίνεται η δουλειά της. Εχουμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα για το κτίριο που είναι πολύ καλό. Τα σημαντικότερα πράγματα υπάρχουν. Πινελιές απομένουν για να τελειώσει αυτό το έργο. Υπάρχουν τρία γήπεδα για την πρώτη ομάδα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στα αποδυτήρια είναι όλα φτιαγμένα, λειτουργικά, ευρύχωρα. Θέλαμε να ερχόμαστε εδώ και να είμαστε σαν το σπίτι μας».

Οι τελευταίεs κινήσειs των αντιπάλων.......

Η Τότεναμ είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ που αναμένεται να κάνει τις περισσότερες κινήσεις την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Η Ρούμπιν Καζάν ενισχύεται με τους αδερφούς Ερεμένκο, ενώ και η Σάμροκ αναμένεται να κάνει 2-3 κινήσεις.
Η Τότεναμ θέλει να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις έστω την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ενδιαφέρεται για τον διεθνή Άγγλο μέσο της Γουέστ Χαμ, Σκοτ Πάρκερ (σ.σ.: τα «σφυριά» απέκτησαν τον Ντιόπ της ΑΕΚ για να καλύψουν το κενό του όταν φύγει...) , ψάχνει να βρει άκρη με τον Λεάντρο Νταμιάο της Ιντερνασιονάλ (δίνει μέχρι σχεδόν 19 εκ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο επιθετικό), ενώ φλερτάρει και με τον Όουεν Χάρντγκριβς, που έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο τεχνικός της Τότεναμ, Χάρι Ρέντκναπ θέλει σίγουρα 2-3 προσθήκες στην ομάδα του και δεν έχει πρόβλημα να αποδεσμεύσει τον Πίτερ Κράουτς, μετά από την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.
Επίσης ο Άγγλος προπονητής μάλλον δεν υπολογίζει στον Τζιοβάνι Ντος Σάντος και ο Μεξικανός πηγαίνει προς Γουίγκαν.
Στη Σάμροκ ο Μάικλ Ο Νιλ προσπαθεί επίσης να κάνει 2-3 κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας του και μέχρι το βράδυ αναμένονται ανακοινώσεις.
Τέλος η Ρούμπιν Καζάν θέλει να κλείσει τους αδερφούς Ερεμένκο (Ρόμαν και Αλεξέι) με τον μικρό (το Ρόμαν) να κοστίζει κοντά στα 13 εκ ευρώ για να μετακομίσει στο Καζάν από τη Ντιναμό Κιέβου.

Τα εισιτήρια για την Ευρώπη...........

Δύο είναι οι ερωτήσεις των ΠΑΟΚτσήδων που κυριαρχούν αυτές τις ημέρες… Η μία αφορά τις μεταγραφές και η άλλη τα εισιτήρια για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Το ρεπορτάζ του PAOK24 για το δεύτερο θέμα, αναφέρει ότι: Από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων για τους τρεις εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες με Τότεναμ, Σάμροκ και Ρούμπιν κατά σειρά.

Από αυτή την Δευτέρα μέχρι και την Δευτέρα 12 του μήνα, οι νυν κάτοχοι διαρκείας θα έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν τις θέσεις τους. Στο ίδιο διάστημα βέβαια όλες οι άλλες ελεύθερες θέσεις (εκτός της θύρας 8) θα είναι διαθέσιμες και για διαρκείας και για μεμονωμένα εισιτήρια.
 
Οι τιμές ΔΕΝ θα διαφέρουν σε σχέση με την περσινή σεζόν. Άρα οι τιμές για τα πακέτα των τριών αγώνων θα  είναι: 50 ευρώ (Θ4), 60 ευρώ (Θ7), 90 ευρώ (Θ5 και Θ6), 120 ευρώ (Θ2 και Θ3) και 160 ευρώ (Θ1). Μόνο στην θύρα ένα θα προκύψει μικρή αύξηση (πέρυσι ήταν 150).
 
Για τα μεμονωμένα εισιτήρια οι περσινές τιμές που θα ισχύσουν και φέτος, ήταν: 20 ευρώ για τη Θύρα 4, 25 ευρώ για τη Θύρα 7, 40 ευρώ για τις Θύρες 5 και 6, 60 ευρώ για τις Θύρες 2 και 3 και 80 ευρώ για τη Θύρα 1.

«Πάγωσε» του Παπαδόπουλου… παίζει του Μάντζιου!


Η αρνητική (τουλάχιστον) αντίδραση των ξενερωμένων -από τη μεταγραφική… ακινησία, παρά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League- οπαδών, στο άκουσμα, χθες, της είδησης ότι ο ΠΑΟΚ ασχολείται με την περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, φαίνεται πως «παγώνει» το θέμα, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να συνεχίζει να κοιτάει προς… Μάντζιο πλευρά.

Ο Παπαδόπουλος, το περιβάλλον του οποίου, από το βράδυ της Τρίτης (30/8), έχει δηλώσει άγνοια  για το ενδιαφέρον της ομάδας της Θεσσαλονίκης, θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, κάτοικος Ισπανίας, στη Θέλτα.

Όσο για τον Βαγγέλη Μάντζιο, είναι πάντα στα υπόψη και μένει να δούμε αν την ύστατη στιγμή γίνει η έκπληξη -αφού, για την ώρα, τέτοια θεωρείται.

Ζημιά με Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη

Καθόλου γούρικη δεν αποδείχθηκε για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ η πρώτη προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας. Πρόβλημα με Βιεϊρίνια και Κλάους Αθανασιάδη οι οποίοι θα μείνουν εκτός αγωνιστικής δράσης και δέκα και είκοσι μέρες -περίπου- αντίστοιχα.

Ο Πορτογάλος υπέστη θλάση α’ βαθμού στους προσαγωγούς και αναμένεται να απουσιάσει για διάστημα δέκα ημερών. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τον Κλάους Αθανασιάδη. Ο Έλληνας επιθετικός διαπιστώθηκε πως εκτός από την θλάση α΄προς β΄βαθμού στον δικέφαλο, υπέστη και θλάση β΄βαθμού στους προσαγωγούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύει εκτός από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, να χάσει και το παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ στη Τούμπα.

Στην προπόνηση έλαβαν μέρος όσοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίστηκαν βασικοί στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Ξάνθη υπό την επίβλεψη του Πρέτο και σ' αυτή συμμετείχαν οι νεαροί Παναγιωτούδης, Πέλκας, Τζανδάρης και Πόποβιτς.

Οι Ίβιτς, Παπάζογλου και Σταφυλίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

«Βελτιώθηκα με τον Χαλκιά δίπλα μου»

Το εγκώμιο του Κώστα Χαλκιά έπλεξε με δηλώσεις του ο Ντάριο Κρέσιτς του ΠΑΟΚ, ο οποίος μίλησε στην γερμανική ιστοσελίδα «transfermarkt». Ο Κροάτης τερματοφύλακας εξήγησε τους λόγους για τους οποίος πήγε στον «δικέφαλο» του Βορρά, ενώ αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 27χρονου γκολκίπερ:

-Κύριε Κρέσιτς, παίζατε στον Πανιώνιο και αλλάξατε για να πάτε στον ΠΑΟΚ. Γιατί την πρώτη περίοδο παίξατε μόνο εφτά φορές;

«Στον ΠΑΟΚ υπέγραψα χωρίς να έχω την προσδοκία να είμαι το νούμερο ένα από την πρώτη χρονιά. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό τον χρόνο για να δουλέψω και να βελτιωθώ έτσι ώστε αν έπαιρνα την ευκαιρία να έδειχνα έτοιμος 100%. Μαζί με τον Χαλκιά έχουμε έναν σκληρό ανταγωνισμό. Εκείνος έχει καθιερωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει πλεονέκτημα. Εγώ παρέμεινα πιστός στις σκέψεις μου και έδινα το 100% στην προπόνηση για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή».

-Στην επόμενη σεζόν καθιερωθήκατε και είχατε καλή απόδοση. Τι ήταν διαφορετικό σε σχέση με το περασμένο έτος;

«Βελτίωσα την απόδοσή μου στις προπονήσεις όπου πάντα δίνω το 100%. Ήξερα ότι θα πάρω την ευκαιρία και θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσω, κάτι που έγινε».

-Παίζετε μαζί με τον Έλληνα τερματοφύλακα Χαλκιά. Πως είστε μαζί τι μπορείς να μάθεις από αυτόν;

«Ο Χαλκιάς είναι πολύ έμπειρος τερματοφύλακας και παίζει στο υψηλό επίπεδο πολλά χρόνια, ακόμη και στην Εθνική ομάδα. Έχουμε πολύ καλή σχέση και σίγουρα μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν, κάτι για το οποίο του είμαι ευγνώμων. Από εκεί και πέρα έχω αναπτύξει το δικό μου στυλ».

-Πέρυσι η σεζόν πήγε καλά για εσάς αφού τερματίσατε πίσω από τον Ολυμπιακό και δύο πόντους πίσω από την τρίτη ομάδα. Τι λείπει για να προσπεράσετε την ομάδα του Πειραιά;

«Την τελευταία σεζόν τερματίσαμε τρίτοι αφού δεν τα καταφέραμε με το βάρος των ευρωπαϊκών αγώνων και του πρωταθλήματος. Υπήρχαν αγώνες απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες που δεν είχαμε φρεσκάδα και δεν ήμασταν καλά συγκεντρωμένοι. Γι’ αυτό χάσαμε πόντους που δεν μας άφησαν να καλύψουμε την διαφορά. Όσον αφορά την ποιότητα του ρόστερ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είμαστε στο ίδιο ύψος, αλλά δεν έχουμε τόσο μεγάλο βάθος και αυτό ίσως είναι ένα μειονέκτημα για εμάς, όπως και η τύχη. Όπως και να έχει η 3η θέση αποτελεί μία επιτυχία».

-Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μονοπωλούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Ποια είναι η έλλειψη των άλλων ομάδων απέναντί τους;

«Όπως σε κάθε χώρα υπάρχουν ομάδες που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και έχουν την δυνατότητα να φέρνουν πιο ποιοτικούς παίκτες. Έτσι γίνεται και εδώ στην Ελλάδα. Επιπλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κάνουν καλή δουλειά και στις ακαδημίες και μπορούν να προωθούν καλύτερους ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα».

-Σε διεθνές επίπεδο οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν δείξει πολλά τελευταία. Τι συμβαίνει κατά την άποψή σου»;

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την κατώτερη ποιότητα των Ελληνικών ομάδων, αλλά με το ότι οι άλλες ομάδες έχουν φθάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κατά την γνώμη μου ο ΠΑΟΚ πήγε καλά πέρυσι στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε επάνω σε αυτή την επιτυχία για να την επαναλάβουμε».

Από ένας έως κανένας.............

Μετά το «ναυάγιο» στην περίπτωση του Νέλσον Ρίβας, οι πιθανότητες να ενισχυθεί ο ΠΑΟΚ μέχρι να εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, είναι κατανοητό πως έχουν μειωθεί δραματικά.

Η Ίντερ ειδοποίησε πως ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Ελλάδα, αφού δεν τα βρήκε ούτε με τους Ιταλούς, ούτε ήθελε να μπει ξανά σε διαδικασία δανεισμού.

Στον «Δικέφαλο» δεν «καίγονταν» για αμυντικό, ωστόσο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις επαφές με την πλευρά των «νερατζούρι» παίρνοντας σε τιμή ευκαιρίας ένα αξιόλογο στόπερ με δυνατότητα να προσφέρει και ως ακραίος.

Αποδείχθηκε ότι οι επαφές δεν έπιασαν τόπο κι έτσι μέχρι αύριο οι Θεσσαλονικείς θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου ώστε να γίνει κάποια κίνηση ενδυνάμωσης του ρόστερ.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνουν μεταγραφή απλά για τη… μεταγραφή. Παρά την πίεση του κόσμου, δεν πρόκειται να ρισκάρουν οικονομικά (μιας και δεν έχει τελεσφορήσει θετικά ακόμη το θέμα των επενδυτών).

Σας παραθέτουμε ενδεικτικά την περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος κλείνει στη Σανταντέρ αντί 350.000 ευρώ τον χρόνο, λεφτά που δεν είχαν την πρόθεση να διαθέσουν. Σίγουρα όχι για αμυντικό χαφ.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι τέλους, κατά πάσα πιθανότητα για επιθετικογενή παίκτη.

Κάτι τρέχει με Ρίβας!

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η μεταγραφή του Νέλσον Ρίβας στον ΠΑΟΚ ήταν… τελειωμένη και μάλιστα είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη η άφιξη του παίκτη στην Θεσσαλονίκη, τα δεδομένα φαίνεται ότι αλλάζουν. Ο παίκτης δεν θα μπει… στο αεροπλάνο σήμερα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εμπλοκή της τελευταίας στιγμής.

Ο Κολομβιανός μέχρι σήμερα θεωρητικά ήταν δεδομένο ότι θα παίξει στον ΠΑΟΚ ο οποίος τα είχε βρει σε όλα με την Ίντερ για τον δανεισμό του παίκτη. Ωστόσο, η άφιξή του που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης αναβλήθηκε. Οι πληροφορίες προς το παρόν από την μία κάνουν λόγο για εμπλοκή που προκύπτει από την συμφωνία του ίδιου του παίκτη με τους «νερατζούρι» και από την άλλη για αλλαγή στάσης από τον «δικέφαλο του Βορρά», καθώς δεδομένα υπήρχαν ενδοιασμοί λόγω της μεγάλης αγωνιστικής αποχής του παίκτη.

Εντός της ημέρας ωστόσο, πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και θα φανεί αν τελικά ο Ρίβας θα φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Για μεγάλα πράγματα ο ΠΑΟΚ»

Αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ και αισιόδοξος για μεγάλα πράγματα δηλώνει ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε κολακευμένος από το ενδιαφέρον που υπήρχε από το εξωτερικό, εξήγησε ωστόσο ότι δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, ενώ υπόσχεται ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν το παν για να καταστήσουν πρωταγωνιστή τον «Δικέφαλο».


Η συνέντευξή του στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»:

«Έχω πολλά περισσότερα ακόμη να δώσω στον ΠΑΟΚ. Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να κάνω αυτό που λέει ο προπονητής: να ανεβάσω ακόμη περισσότερο την απόδοσή μου, πιο ψηλά βοηθώντας περισσότερο τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να έρθει κάποια στιγμή και η κλήση στην εθνική Πορτογαλίας. Αυτός είναι και ένας μεγάλος προσωπικός στόχος.

Έχω περάσει από όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας μου, αλλά όχι ακόμη από την Εθνική ανδρών. Στη θέση που αγωνίζομαι αγωνίζονται και οι καλύτεροι παίκτες της Πορτογαλίας: ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κουαρέσμα κτλ. Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ και ελπίζω κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω στην Εθνική. Θέλω να πιστεύω ότι πλησιάζει αυτή η στιγμή, διότι ξέρω ότι με παρακολουθούν».

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου τους τελευταίους μήνες, περιμένοντας το πρώτο σου παιδί;

«Καταρχάς, είμαι πολύ χαρούμενος. Όλα πηγαίνουν καλά έως τώρα με την εγκυμοσύνη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχω άγχος γι’ αυτό! Περισσότερο από όσο άγχος είχα στο πιο δύσκολο ντέρμπι που μπορεί να έχω παίξει. Νομίζω ότι ο ερχομός του πρώτου μας παιδιού με τη Βάσω με ωριμάζει κιόλας, καθώς αρχίζω να βλέπω αλλιώς τα πράγματα».

Φαίνεσαι πολύ ευτυχισμένος στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Πολλά ακούστηκαν όλο το καλοκαίρι ότι μπορεί να φύγεις αλλά εσύ είσαι ακόμη εδώ...

«Ναι είμαι εδώ και ψάχνω για νέο σπίτι, καθώς με το παιδί που έρχεται θα χρειαστούμε μεγαλύτερο με περισσότερα δωμάτια.
Ναι, είμαι ευτυχισμένος και έχω την αίσθηση ότι διανύω την καλύτερη περίοδο, την καλύτερη φάση της ζωής μου. Είναι τιμητικό να ενδιαφέρονται για μένα διάφορες ομάδες και από ορισμένα πιο προηγμένα πρωταθλήματα, όπως είναι τιμητικό και για τον ΠΑΟΚ. Αλλά ποτέ δεν έγινε τίποτα πιο ουσιαστικό και εγώ συνεχίζω κανονικά στον ΠΑΟΚ έχοντας μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας για να πετύχουμε κάτι καλό φέτος».

Τι μπορεί να είναι αυτό το καλό που προσδοκάς για φέτος με τον ΠΑΟΚ;

«Όλοι στον ΠΑΟΚ έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Δουλεύουμε σκληρά με τον κ. Μπόλονι και θα παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο φέτος, όταν περάσει καλύτερα η φιλοσοφία του. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται παντού. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη… Ήδη περάσαμε στους ομίλους του Europa League. Ο ΠΑΟΚ πρέπει και μπορεί να είναι πρωταγωνιστής παντού».

Μπορεί να είναι πρωταγωνιστής και στο δύσκολο όμιλο του Europa League όπου θα έχει αντιπάλους την Τότεναμ, τη Ρούμπιν Καζάν και την Σάμροκ;

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα παλέψουμε κάνοντας όσο καλύτερα γίνεται τη δική μας δουλειά, για να μαζέψουμε όπως πέρυσι όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε στον όμιλο. Για τις δύο από τις τρεις ομάδες του ομίλου δε χρειάζονται συστάσεις. Όλοι ξέρουμε την Τότεναμ και τη Ρούμπιν Καζάν. Είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες. Όπως και να έχει, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε πάντα».

Στις Σέρρες για Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ

Στις Σέρρες για Γεωργιάδη ο ΠΑΟΚ 


Κόντρα στον Πανσερραϊκό θα «ξεμουδιάσουν» την ερχόμενη Παρασκευή όσοι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα, σε ένα φιλικό το οποίο γίνεται και στο πλαίσιο της μεταγραφής του Γιώργου Γεωργιάδη στους Θεσσαλονικείς. Το ματς θα γίνει στις Σέρρες, με τα εισιτήρια να τιμώνται 10 και 15 ευρώ.

Εξάλλου ο Μπόλονι επιθυμούσε τη διεξαγωγή ενός αγώνα λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και να δει τον Γκαρσία, ο οποίος με τις... τιμωρίες που έχει μαζέψει το επόμενο επίσημο παιχνίδι στο οποίο πρόκειται να παίξει είναι αυτό με την Τότεναμ για το Europa League στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην Εθνική ο Γεωργιάδης

Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα κληθεί να καλύψει το κενό του Στέφανου Αθανασιάδη στην Εθνική ομάδα εν όψει των υποχρεώσεων στα προκριματικά του EURO 2012.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βγήκε νοκ-άουτ λόγω θλάσης στον αριστερό δικέφαλο, με τον Φερνάντο Σάντος να τον αντικαθιστά με τον συμπαίκτη του στον «Δικέφαλο».

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού την Τρίτη λαμβάνοντας μέρος στην πρωινή προπόνηση (9:00) του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.