Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Έχασε δυο βαθμούς με το οφσάιντ γκολ του Μήτρογλου!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έπιασε μεγάλη απόδοση στο Περιστέρι, έχασε όμως απίστευτη ευκαιρία να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης και να γίνει φαβορί για την πρώτη θέση των πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Ο Δικέφαλος στήθηκε αμυντικά κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις για να ανοίξει το σκορ με τον Σαλπιγγίδη. Το αμφισβητούμενο όμως γκολ του Μήτρογλου έκρινε το παιχνίδι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη του αγώνα

1΄Αρχισε ο αγώνας
3΄Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, πρόλαβε σωτήρια ο Τσιρίλο τον Επστάιν.
9' Σουτ του Ιγκλέσιας, ψηλά άουτ.
11΄Δεύτερο σουτ του Ιγκλέσιας, καλύτερο από το πρώτο, αλλά πάλι ψηλά άουτ.
12΄Ο Σαλπιγγίδης κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, αλλά δεν πρόλαβε.
15΄Πρώτη οργανωμένη επίθεση για τον ΠΑΟΚ, ο Ετο κέρδισε κόρνερ από τον Τόμας.
16΄Απευθείας κόρνερ του Γκαρσία, έδιωξε δύσκολα ο Ιτάνζ.
22΄Φάουλ του Λίνο πέρασε η μπάλα παράλληλα με την εστία και χάθηκε ευκαιρία, καθώς δεν πρόλαβε ο Μαλεζάς.
29΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-1 ο Σαλπιγγίδης. Μπαλιά του Λάζαρ πίσω από τη μεσαία γραμμή στον Σαλπιγγίδη, που πέρασε τον Τόμας, έστρωσε την μπάλα και πριν έρθει δεύτερος αντίπαλος πλάσαρε έξω από την περιοχή τον Ιτάνζ.
45΄Καλό σουτ του Γκαρσία, μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.!
45΄Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο
46΄Καραμάνος και Μπρίτο είναι τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Ατρομήτου στη θέση των Σφακιανάκη και Οικονόμου.
47΄Σουτ του Επστάιν, άουτ.
50΄Μικρή διακοπή, πέταξαν κορδέλες από χαρτιά οι οπαδοί του Ατρομήτου.
55΄Αβίαστα λάθη των παικτων του ΠΑΟΚ, δίνουν ευκαιρία στον Ατρόμητο να εκδηλώνει επιθέσεις κι έχουν κάνει έξαλλο τον Μπόλονι.
57΄Κίτρινη στον Μαλεζά για διαμαρτυρία.
61΄Κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα.
63΄Ο Αναστασάκος στη θέση του Ιγκλέσιας. Σε ρόμβο ο Ατρόμητος στη μεσαία γραμμή.
64΄Πάσα του Αθανασιάδη στον Λάζαρ, μόνος μέσα στην περιοχή δεν έπιασε καλά το σουτ κι έστειλε την μπάλα άουτ.
67΄ΓΚΟΛ 1-1! Από κάθετη πάσα του Αναστασάκου, ο μέχρι τώρα... αόρατος Μήτρογλου πλάσαρε τον Χαλκιά και ισοφάρισε. Τσιρίλο και Γκαρσία διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.
69΄Ο Σαλπιγγίδης έξω από την περιοχή τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Ιτάνζ που είχε βγει, απομάκρυνε.
72΄Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη.
73΄Απίστευτη ασυνεννοησία των παικτών του ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή, που άφησαν την μπάλα και δεν σούταρε κανένας!
75΄Χλιαρό σουτ του Φωτάκη.
76΄Στη θέση του Λίνο ο Γεωργιάδης.
78΄Σουτ του Λάζαρ άουτ.
82' Ο Ιβιτς στη θέση του Σαλπιγγίδη.
83΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Βολίδα του Σταφυλίδη έξω από την περιοχή, έφυγε μόλις άουτ.
87΄Μόνος του μέσα στην περιοχή ο Αναστασάκος πέρασε δύο παίκτες, αλλά άργησε να σουτάρει και τον πρόλαβε η άμυνα του ΠΑΟΚ.
Τελος στον αγώνα
Ολοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπεσαν πάνω στον Γιάχο και διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ του Μήτρογλου.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Αθανασιάδης.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Ιβιτς, Ρομπέρ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Φυτανίδης, Τόμας, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Γκαρσία, Επστάιν, Μήτρογλου.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ράντμαν, Νάστος, Μπρίτο, Καραμάνος, Αναστασάκος, Ζουέλα, Μπάλλας.
Αναλυτικά η βαθμολογία των πλέι οφ μετά από την πρώτη αγωνιστική που έγινε την περασμένη Τετάρτη έχει ως εξής:
1.Παναθηναϊκός……5
2.ΠΑΟΚ……………4
3.Ατρόμητος………..2
4.ΑΕΚ………………3
Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη στο Περιστέρι για να σταματήσει και μία αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς στις τελευταίες έξι επισκέψεις στην έδρα του Ατρομήτου ο Δικέφαλος μετράει δύο ήττες και τέσσερις σερί ισοπαλίες…

«Δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο διαιτητής…»

Ο Λάσλο Μπόλονι μιλώντας μετά από το ματς με τον Ατρόμητο τόνισε ότι χάθηκε το τρίποντο στις λεπτομέρειες και αναφερόμενος στο γκολ των γηυπεδούχων αν ήταν οφ σάιντ τόνισε ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του ο διαιτητής…
«Έκανε πολύ ζέστη οπότε κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο
Εμείς είχαμε συνολικά καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας.
Στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο ψυχολογικά είχαμε στο μυαλό μας να κρατήσουμε το 0-1 παρά να κάνουμε το 0-2.
Μόνο για λίγες στιγμές πήραμε την πρωτοβουλία στη δίκη μας πλευρά. Γι΄ αυτό δεν είχαμε μεγάλη παρουσία στην περιοχή του Ατρόμητου.
Υπήρχε λίγο παραπάνω νευρικότητα στο τέλος του παιχνιδιού.
Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.
Τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στα επόμενα ματς. Μας έλειψε λίγη προσοχή παραπάνω στο παιχνίδι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς παρότι δεν κάναμε κάποιο μεγάλο παιχνίδι».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Ρουμάνος τεχνικός είπε: «Για τα τελευταία 10-15 λεπτά του αγώνα,  εγώ κι εσείς είδαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι…»
Ο Μπόλονι ρωτήθηκε για το αν το γκολ του Ατρόμητου ήταν οφ σάιντ και έκρινε το ματς που θα μπορούσε να μείνει στο 0-1 και να πάρει τρεις βαθμούς ο ΠΑΟΚ.
«Πιστεύω ότι σε αυτό το σημείο κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Με μία τέτοιου είδους απουσία μπορεί να φανεί ακριβή…».
Στο Ρουμάνο υπενθύμισαν ότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχασε τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από ένα γκολ οφ σάιντ, στην ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό με το γκολ οφ σάιντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα.
«Κάποια πράγματα  που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι τυχαία. Ήταν οφ σάιντ; Τι λέτε;
Έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε κι εσείς το διαιτητή αν ήταν ή όχι.
Είναι λυπηρό όμως που σε μία κρίσιμη στιγμή δεν είχε την παρουσία που έπρεπε…».
Για το γεγονός ότι δεν έκανε αλλαγές στην 11άδα είπε:
«Συνήθως λέμε ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ήταν η καλύτερη επιλογή. Το γκρουπ που κερδίζει δεν το αλλάζω. Έτσι σκέφτομαι…»
Τέλος αναφέρθηκε στον τρόπο που σκέφτεται για τις επιλογές κάποιων παικτών…
«Για μένα πολλές φορές είναι προτιμότερο να έχεις σταθερή παρουσία στην απόδοσή σου, όχι σκαμπανεβάσματα αλλιώς είναι λίγο πολύ λόττο. Οπότε προτιμώ παίκτες με περισσότερο σταθερότητα. Δεν μπορώ να περιμένω το λόττο… Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι όταν καταρτίζω την ομάδα…»

Χωρίς νίκη στο Περιστέρι από το 1981!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για 5ο σερί ματς στο Περιστέρι στην ισοπαλία, ενώ για επτά συνεχόμενα ματς δεν μπορεί να κερδίσει στην έδρα του Ατρόμητου!
Ο Σταύρος Πετρακόπουλος, ο… «Πατριάρχης» της στατιστικής του ελληνικού ποδοσφαίρου ο οποίος βρέθηκε προσκεκλημένος το πρωί στο στούντιο του «SPORT 103 FM»  στην εκπομπή «Όχι άλλο κάρβουνο» αναφέρθηκε στις επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τα ματς με τον Ατρόμητο και θυμήθηκε τις πέντε σερί νίκες που είχε πετύχει ο Δικέφαλος στην έδρα των Περιστεριωτών στις πρώτες πέντε επισκέψεις του στο Λεκανοπέδιο Αττικής μέχρι το 1981.
Μάλιστα τόνισε ότι το τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στην Αθήνα σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου 1981μ όταν ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 0-2 με τον Χρήστο Δημόπουλο να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!
Ο «Φονιάς» έμεινε στον ΠΑΟΚ μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1985 και σε 110 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πέτυχε συνολικά 48 γκολ πριν μετακομίσει τον Παναθηναϊκό…

Πλέον δεν είναι σύμπτωση τα γκολ οφ σάιντ…

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση… Αυτό είπε και ο Μπόλονι, αλλά αυτό αποδεικνύεται και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πέρυσι με ένα γκολ οφ σάιντ, του Ζιλμπέρτο Σίλβα ο ΠΑΟΚ έχασε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και μαζί έχασε και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Φέτος οι… «σφαγές» άρχισαν νωρίτερα!
Ο ΠΑΟΚ δε γνώρισε την ήττα στο Περιστέρι, αλλά το γκολ οφ σάιντ του Μήτρογλου του «στέρησε» το δικαίωμα να κρατήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το τελικό 1-1 ισοδυναμεί τελικά με «κλοπή» δύο βαθμών από το Δικέφαλο, οι οποίοι στο τέλος πολύ πιθανό να αποδειχθούν καθοριστικής σημασία για την τελική έκβαση των πλέι οφ.
Υπενθυμίζουμε ότι στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει την τελευταία πενταετία ουκ ολίγες σφαγές…
Τη σεζόν 2006-07 ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με 2-1 μένοντας στο τέλος με εννέα παίκτες λόγω αποβολών των Κωνσταντινίδη και Χαραλάμπους.
Τη σεζόν 2007-08 ο ΠΑΟΚ έμεινε στο Περιστέρι στο 0-0 με τον Ατρόμητο αλλά ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ γκολ του Τόνι Γκονζάλες!
Τη σεζόν 2009-10 το παιχνίδι έμεινε πάλι στο 0-0 αλλά και εκεί ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Κονσεϊσάο ως οφ σάιντ!
Φέτος στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 στο Περιστέρι αλλά ο Δικέφαλος έπαιξε από το 37’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φωτάκης και σήμερα το παιχνίδι έμεινε στο 1-1 λόγω του γκολ οφ σάιντ του Μήτρογλου με το οποίο ισοφάρισαν οι Περιστεριώτες!
Έλεος…

« Ήταν οφ σάιντ το γκολ!!!»

Ο Έτο στις δηλώσεις που έκανε μετά από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο τόνισε ότι το γκολ του Μήτρογλου ήταν οφ σάιντ και έτσι άδικα ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε...
Αναλυτικά τόνισε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για πολλούς λόγους και η ζέστη έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν ιδιαίτερο στεγνός…
Εμείς είμαστε αυτοί που έπρεπε να πάρουμε τη νίκη αλλά δεν μας άφησαν. Το γκολ που δεχθήκαμε είμαι σίγουρος ότι ήταν οφ σάιντ και έτσι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το 0-1 που προηγούμασταν.
Τώρα πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτό το ματς και να σκεφτούμε τη συνέχεια, όπου θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο μπορούμε».
Πως ερμηνεύεται από τον Βραζιλιάνο το τελικό 1-1 του Περιστερίου;
«Ως αποτέλεσμα δεν ήταν κακό διότι δεν χάσαμε, πήραμε και ένα βαθμό… Αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε αν δεν μας ισοφάριζαν με ένα γκολ οφ σάιντ. Τώρα το μυαλό μας όμως πρέπει να στραφεί μόνο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί».
Τελικά ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι πριν από ένα μήνα για το πρωτάθλημα όταν οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0;
«Σίγουρα ήταν διαφορετικά παιχνίδια. Τώρα είμαστε στα πλέι οφ, έχουμε λίγα παιχνίδια για να πετύχουμε το στόχο μας που είναι τα οι έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα το σημερινό ματς ήταν πιο σκληρό»