Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη Σαββίδη στην D Zeit

Στην Τούμπα το Σάββατο βρέθηκαν και Γερμανοί δημοσιογράφοι που εξασφάλισαν συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη, την οποία θα δημοσιεύσουν τις επόμενες μέρες. Η γερμανική εφημερίδα είναι μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στη χώρα και ασφαλώς το γεγονός ότι ενδιαφέρθηκαν να φιλοξενήσουν συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προκαλεί η εμπλοκή του στον ΠΑΟΚ και η πρόθεση περαιτέρω επενδύσεων στην ελληνική αγορά.

“Τώρα πάμε για δύο εκτός έδρας νίκες…”

Ο Έτο τόνισε στη Nova ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έπαιξε τόσο καλά απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά μετράει το αποτέλεσμα. “Δεν παίξαμε καλά. Η ΑΕΚ ήταν πίσω και μας περίμενε. Στο τέλος όμως μένει το αποτέλεσμα. Προσπαθούσαμε να διασπάσουμε την άμυνα και είμαι χαρούμενος που έκανα μια καλή σέντρα και ο Αθανασιάδης έβαλε το γκολ”, τόνισε ο Βραζιλιάνος για να προσθέσει: “Σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια εκτός έδρας, εάν θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές. Σήμερα(σ.σ.χθες) ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι, όπου με ένα γκολ πήραμε τρεις βαθμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι”.

“Κρατάμε το αποτέλεσμα”

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατσικάς μιλώντας για τη νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 επισήμανε: “Ο κ. Δώνης μας είχε πει πως η ΑΕΚ θα παίξει κλειστά και αμυντικά. Αυτό που μετράει σε κάθε παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα. Καταφέραμε να κερδίσουμε ασχέτως αν δεν ήμασταν καλοί σε όλη τη διάρκεια. Στο δεύτερο μπήκαμε φορτσάτοι και ευτυχώς ήρθε το γκολ του Αθανασιάδη στο 56' και μας έδωσε τη νίκη. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί και κοιτάμε τη συνέχεια με αισιοδοξία. Έχουμε δυο εκτός έδρας παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για να ανέβουμε κι άλλο στη βαθμολογία”.
Όσο για τη δική του επιστροφή μετά την τιμωρία του είπε: “Όταν παίζεις συνεχόμενα ματς, ένας τραυματισμός ή μια κόκκινη σε αφήνει πίσω σχετικά με τους άλλους παίκτες. Μπορώ να πω πως δε με επηρέασε, επανήλθα δριμύτερος και μαζί με τα άλλα παιδιά φτάσαμε στη νίκη”.

«Μας βγαίνει η δουλειά που κάνουμε»

Ο Κλάους Αθανασιάδης συνεχίζει να πυροβολεί τις αντίπαλες εστίες και να σημειώνει πολύτιμα γκολ, με κάθε πιθανό τρόπο. Προχθές, με το γκολ που σημείωσε από την σέντρα του Ετο έφτασε τα 5 γκολ σε 7 ματς πρωταθλήματος και τα 9 συνολικά στη σεζόν, αν προστεθούν και τα 4 που έχει πετύχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Ο 24χρονος επιθετικός βρέθηκε χθες στην Αθήνα, στην βάφτιση του μικρού γιου του προπονητή του Γιώργου Δώνη και στο περιθώριο της τέλεσης του μυστηρίου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και της «Αθλητικής Κυριακής».
Αρχικά, ο Κλάους αναφέρθηκε στο ματς με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι σημασία είχε η κατάκτηση της νίκης: «Είναι γεγονός ότι από αυτό το παιχνίδι, κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Μπορεί να μην ήταν μεγάλο παιχνίδι αυτό που κάναμε με βάση την εικόνα και την απόδοσή μας, επομένως σημασία για μας έχουν οι τρεις βαθμοί».
Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για τα πολλά γκολ που σημειώνει και για το γεγονός ότι ήδη βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα, πίσω από τον Τζιμπούρ του Ολυμπιακού (και μαζί με τον Εμμάνουελ Περόνε του Αστέρα Τρίπολης, που πέτυχε χθες δύο γκολ εναντίον της Βέροιας): «Το θέμα του σκοραρίσματος, δεν έχει να κάνει μόνο με μένα προσωπικά, αλλά με ολόκληρη την ομάδα. Αυτά που κάνουμε στο γήπεδο, να ξέρετε ότι τα δουλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση».
«ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ»
Ο Αθανασιάδης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην εθνική ομάδα των ανδρών, αφού έχει μονιμοποιηθεί πλέον στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος, παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος δεν τον έχει χρησιμοποιήσει: «Το έχω δηλώσει και πρόσφατα, ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εκεί, άσχετα αν δεν έχω παίξει. Ειλικρινά θέλω σαν τρελός να παίξω και για την εθνική, το περιμένω πώς και πώς, αλλά είναι θέμα προπονητή, αυτός θ’ αποφασίσει πότε θα γίνει κάτι τέτοιο».
Σχετικά με το νέο τεχνικό τιμ είπε: «Από τη στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα αλλά όλα αυτά μας έχουν βγει μέχρι αυτή τη στιγμή».
«ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ»
Στο τέλος των δηλώσεών του, ο παίκτης του ΠΑΟΚ κλήθηκε να σχολιάσει και τη νέα διοικητική κατάσταση, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: «Είναι κοντά στην ομάδα και τους παίκτες όπως και ο προπονητής. Μας ευχαριστεί αυτό και στόχος μας πάντα είναι το πρωτάθλημα» κατέληξε.

Το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ και το σερί με ΑΕΚ!

Το απόλυτο των επιτυχιών συνεχίζει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Από την αρχή της σεζόν ο Δικέφαλος έχει δώσει συνολικά έξι παιχνίδια στην έδρα του (δύο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με Μπνέι Γιεχούντα και Ραπίντ Βιέννης και τέσσερα για τη Σούπερ Λίγκα, κατά σειρά με Πανθρακικό, Αστέρα Τρίπολης, Αρη και ΑΕΚ) και μετρά ισάριθμες νίκες. Η Τούμπα αποδεικνύεται το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα και η βάση της προσπάθειάς του για να φθάσει σε μια υψηλή διάκριση.
Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να αποκτήσει μια ισορροπία με τα εκτός έδρας παιχνίδια του, έτσι ώστε στο τέλος του πρωταθλήματος να έχει φθάσει σε μια ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών.
Και τα δύο ματς που ακολουθούν μακριά από τη Θεσσαλονίκη, κατά σειρά με Κέρκυρα και Πανιώνιο, δίνουν την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και μακριά από την Τούμπα.

ΣΤΑ 9 ΓΚΟΛ Ο ΚΛΑΟΥΣ
Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με εννέα γκόλ είναι ο Κλάους Αθανασιάδης. Και το νέο γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ ήταν επίσης εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο Αθανασιάδης δε θέλησε να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως έχει πετύχει γκολ και στα έξι εντός έδρας παιχνίδια του Δικεφάλου φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετρώντας σε αυτά επτά από τα εννιά του γκολ.
Με τον ρυθμό και την συχνότητα που πετυχαίνει γκολ ο Κλάους, είναι βέβαιο πως θα ξεπεράσει την περσινή του επίδοση και θα μπορέσει να φθάσει και τα 20 γκολ τη σεζόν.
Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΧΑΚΟΜΠΟ
Χαρούμενος για την πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και τη νίκη της ομάδας του, έστω με τον τρόπο που ήρθε, ήταν ο Σάνθ Χακόμπο. Ο Ισπανός μπορεί να μην έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, όμως δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε.

Η ΤΑΞΗ… ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ
Η ΑΕΚ είχε καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων να χτίσει μια ευνοϊκή γι’ αυτήν παράδοση αποτελεσμάτων στο γήπεδο της Τούμπας (είχε περισσότερες ισοπαλίες παρά ήττες), ωστόσο τα τελευταία χρόνια η τάξη… αποκαθίσταται. Ετσι, η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ ήταν η έκτη εντός έδρας συνεχόμενη για το πρωτάθλημα, είτε για την κανονική διάρκεια, είτε για τη διαδικασία των πλέι οφ. Το σερί άρχισε στα πλέι οφ της σεζόν 2009-2010, ενώ ακολούθησαν δύο νίκες (από μία σε κανονική περίοδο και πλέι οφ), τόσο στην προπέρσινη περίοδο, όσο και στην αντίστοιχη περσινή.