Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Γύρισε στην... Ελλάδα, ισοπαλία στα Γιάννινα (2-2)

Μετά τον μεγαλειώδη θρίαμβο στο Λονδίνο επί της Τότεναμ και την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ο Δικέφαλος επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα και θέλει μόνο νίκη στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ.
1΄Αρχισε ο αγώνας
6΄ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ. Κόρνερ του Μπεσέρα από δεξιά με πολλά φάλτσα, ο Κρέσιτς έδιωξε άρχικά, αλλά από κοντά ο Μπακαγιόκο την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Σε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ.
7΄Ο Ετο πρόλαβε με το κεφάλι τον Μπεσέρα και έδιωξε σε κόρνερ!
10΄Σουτ του Μπεσέρα, ψηλά άουτ.
14΄Υπερβολική κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη, που ανατράπηκε και διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν δόθηκε το φάουλ.
17΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ! 1-1 με τον Στέφανο Αθανασιάδη!. Σέντρα του Λάζαρ, κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, η μπάλα βρήκε και στον Βάντερσον και από κοντά ο Αθανασιάδης εύκολα ισοφάρισε.
20΄Ο Μπεσέρα σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώνεται δικαιολογημένα ως επιθετικό φάουλ στο Ετο. Διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους και κίτρινη κάρτα στον Πάντο.
29΄Φάουλ του Μπεσέρα βρήκε στο τείχος και πέρασε χωρίς πρόβλημα για τον Κρέσιτς.
30' Παράλληλη σέντρα του Βάντερσον, πλασέ του Μπακαγιόκο, άουτ.
32΄Κίτρινη κάρτα στον Βίλα.
35΄Φάουλ του Μπεσέρα, μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
38΄Οφσάιντ ο Γεωργιάδης, ο Φεγκρούς έπεσε πάνω του με δύναμη και τον γκρέμισε. Εκτός αγώνα προσωρινά ο νεαρός, ευτυχώς δεν χτύπησε.
41΄Ο Μπακαγιόκο μπήκε από αριστερά και σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
43΄Κόρνερ του Μπεσέρα, κεφαλιά του Κώτσιου στο πρώτο δοκάρι, άουτ.
Λήξη ημιχρόνου
Β΄ημίχρονο
48΄Κούρσα του Βίλα από αριστερά και ασίστ στον Μπακαγιόκο που από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα άουτ!
49' ΓΚΟΛ ο Μπακαγιόκο 2-1.Ο Πάντος σέντραρε, ο Φωτάκης σταμάτησε τη μπλαλα αλλά δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Μπακαγιόκο με γυριστό σουτ έκανε το 2-1.
Ο Μπόλονι σηκώνει τον Ιβιτς ενώ ετοίμαζε τον Αρίας.
Πάλι αιφινδιασμός για τον ΠΑΟΚ, πάλι γκολ ο Μπακαγιόκο.
54΄Ο Ιβιτς αντί του Φωτάκη
66΄Ο Ζαϊρί αντί του Σκούφαλη
70΄Ο Παπάζογλου αντί του Γκαρσία και ο Ρομπέρ αντί του Γεωργιάδη
71΄Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Ο Τζημόπουλςο έπιασε την μπάλα με το χέρι και πήρε και κίτρινη κάρτα! Ο Λάζαρ εκτελεί.
73΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ! 2-2 Ο Λάζαρ σουτάρει στο κέντρο της εστίας και ισοφαρίζει! Πανηγυρίζει έξαλλα και παίρνει κίτρινη κάρτα.
76΄Ο Βίλα σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρομπέρ αλλά ήταν εξ επαφής, πολύ κοντά στον αντίπαλο. Ο διαιτητής συνέχισε τη φάση και ο Ζαϊρί σούταρε ψηλά άουτ.
78΄Ο Κυριάκος αντί του Μπεσέρα.
81΄Κίτρινη κάρτα στον Παπάζογλου
84΄Δυνατό διαγώνιο σουτ του Σαλπιγγίδη, μόλις άουτ.
86΄Ο Κεϊτά στη θέση του Μπακαγιόκο
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων
Κίτρινη κάρτα στον Μπουζίντ
Τελευταίο σφύριγμα
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Σκούφαλης, Μπακαγιόκο
Στον πάγκο του ΠΑΣ κάθονται οι: Κηπουρός, Τάσιος, Κεϊτά, Κυριάκος, Ντε Βισέντι, Ζαϊρί, Κουέβας
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθονται οι: Γλύκος, Μπαλάφας, Σνάουτνσερ, Αρίας, Ίβιτς, Ρομπέρ, Παπάζογλου
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημητριάδης, Καρατζίκας

Ο Μαλεζάς έβγαλε 21...

Ο Στέλιος Μαλεζάς έφτασε στα Γιάννινα τις 21 συμμετοχές φέτος, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της χρονιάς! Ο διεθνής αμυντικός του Δικεφάλου είναι ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που έχει παίξει σε όλους τους αγώνες... Ο Μαλεζάς έχει 20 ματς στα οποία έπαιξε 90 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) και ένα που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο: στο παιχνίδι με την Καρπάτι στην Τούμπα μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Κοντρέρας.
Δεύτερος σε συμμετοχές στον φετινό ΠΑΟΚ είναι ο Βιεϊρίνια, με 19 ματς, ο οποίος όμως έχει χάσει τα τελευταία δύο παιχνίδια με Τότεναμ και με τα Γιάννινα. Μέχρι το παιχνίδι με την Κέρκυρα πάντως και ο Πορτογάλος ήταν παρόν σε όλα τα επίσημα ματς της ομάδας... Ένα σκαλί πιο κάτω στα 18 παιχνίδια έχουν φτάσει οι Έτο και Φωτάκης και μετά ακολουθούν πιο πίσω οι υπόλοιποι παίκτες...

Οι Έλληνες σκοράρουν περισσότερο για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 32 γκολ σε 21 επίσημα ματς φέτος, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε στα Γιάννινα μένοντας στο 2-2.
Ο Βιεϊρίνια παραμένει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 7 γκολ (σε 19 ματς), όσα έχει φτάσει και ο Αθανασιάδης, αλλά οι Έλληνες είναι αυτοί που έχουν πετύχει 20 από τα 32 γκολ της ομάδας
Αναλυτικά οι σκόρερ του
7 γκολ: Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης
5 γκολ: Σαλπιγγίδης
3 γκολ: Φωτάκης, Μπαλάφας
2 γκολ: Παπάζογλου, Λάζαρ
1 γκολ: Γκαρσία, Σπαντάσιο, Λίνο
Οι Έλληνες και οι ξένοι
Οι Έλληνες έχουν πετύχει φέτος 20 από τα 32 γκολ και οι ξένοι τα υπόλοιπα 12 γκολ.
Αναλυτικά τα 20 γκολ των Ελλήνων του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι:
7 γκολ: Αθανασιάδης
5 γκολ: Σαλπιγγίδης
3 γκολ: Φωτάκης, Μπαλάφας
2 γκολ: Παπάζογλου
Τα 11 γκολ των ξένων επιτεύχθηκαν από τους:
7 γκολ: Βιεϊρίνια
2 γκολ: Λάζαρ
1 γκολ: Γκαρσία, Σπαντάσιο, Λίνο

Ο κόσμος ήταν και στα Γιάννινα…

Τελικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να λείπει ούτε από τα Γιάννινα!
Παρότι τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί πρόβλημα με τον ΠΑΣ και την αστυνομία των Ιωαννίνων, και αφού προηγήθηκαν εκατέρωθεν ανακοινώσεις, τελικά το πρωί της Κυριακής βρέθηκε η χρυσή τομή.
Μετά από σχετική συνεννόηση των δύο ΠΑΕ, αυτής του ΠΑΣ Γιάννινα και της αντίστοιχης του ΠΑΟΚ, οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» μπόρεσαν να φιλοξενηθούν στη θύρα 7 του γηπέδου των «Ζωσιμάδων» καθώς άνοιξε εκδοτήριο έξω από το γήπεδο και οι οπαδοί του Δικεφάλου μπόρεσαν να βρεθούν στο γήπεδο, πηγαίνοντας μεμονωμένα, με τα αυτοκίνητά τους.
Έτσι παρότι έγινε γνωστό την τελευταία στιγμή ότι θα άνοιγε εκδοτήριο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, περίπου 500 φίλοι του Δικεφάλου ακολούθησαν την αγαπημένη τους ομάδα και στους Ζωσιμάδες!

Μπόλονι: «Δίκαιο το αποτέλεσμα βάση της εικόνας»

Ο Λάσλο Μπόλονι μετά από το ματς με τα Γιάννινα και το 2-2 με τον ΠΑΣ είπε ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα βάση της εικόνας του αγώνα. Αναλυτικά είπε: «Σήμερα δεν αισθάνομαι ότι έχω να πω κάτι αλλά θα απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις».
Γιατί αυτό;
«Όχι για κάποιον λόγο, απλά για να αλλάξουμε κάτι, τώρα ίσως έχετε περισσότερα πράγματα να ρωτήσετε…»
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω λόγω κούρασης και του βαρύ αγωνιστικού χώρου;
«Ήταν και αυτοί κάποιοι από τους λόγους…»
Άλλοι λόγοι ποιοι ήταν;
«Πρέπει να αποδεχθώ το αποτέλεσμα. Η ισοπαλία ήταν ΟΚ. Και οι δύο ομάδες μπορούσαν να κερδίσουν. Μάλλον η ισοπαλία ήταν δίκαια όπως εξελίχθηκε το ματς».
Για το γκολ του ΠΑΣ που ακυρώθηκε τι γνώμη έχει;
«Δεν ξέρω τι θέλετε να σας πω.  Δεν είναι γκολ επειδή ο διαιτητής έδωσε φάουλ και επειδή όντως υπήρχε φάουλ πάνω στον Έτο. Από την άλλη βέβαια ο Έτο έπρεπε να πάει πιο δυνατά στη φάση».
Γιατί αποβλήθηκε;
«Δε μου είπε κάτι ο διαιτητής. Δεν επηρέασε το ματς, αλλά είναι ένας διαιτητής χωρίς προσωπικότητα»
Χριστόπουλος: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση»
Ο τεχνικός των Ιωαννίνων, Γιάννης Χριστόπουλος αρχικά έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη στο Λονδίνο επί της Τότεναμ και την πρόκρισή του στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Μεταξύ άλλων είπε:
«Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη που έκανε ο ΠΑΟΚ με Τότεναμ. Μας έκανε όλους περήφανους. Συγχαρητήρια όμως και στους παίκτες μου. Είχαμε πάθος, αποφασιστικότητα και σωστή λειτουργία, σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε καλό επιθετικό τρανζίσιον, αλλά είχαμε κάποια προβλήματα πίσω. Εμείς συνεχίζουμε προσπάθεια για να μείνουμε στην κατηγορία. Μας λείπουν κάποιοι πόντοι, αλλά θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή βάσει εικόνας που δείξαμε. Αν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό, μπορεί να μείνει η ομάδας μας στην κατηγορία, μάλλον και εύκολα. Σήμερα θα διαφωνήσω με τον κ. Μπόλονι, τον οποίο σέβομαι, που είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, καθώς πιστεύω ότι εμείς δικαιούμασταν  τη νίκη…»

Η προϊστορία στα Γιάννινα


Μοιρασμένη είναι η υπεροχή στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, με τους γηπεδούχους να μετράνε 6 νίκες, 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και σε 4 έφυγε νικητής από την πρωτεύουσα της Ηπείρου ο ΠΑΟΚ. Να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι της σεζόν 1986-1987 δε διεξήχθη λόγω της απεργίας των ΠΑΕ
Τα περισσότερα γκολ για λογαριασμό του Δικεφάλου στα Γιάννινα τα έχει πετύχει ο Νέτο Γκουερίνο (3), με τους Τζώνυ Αναστασιάδη, Κωστίκο και Δαμανάκη να ακολουθούν με 2. Ένα γκολ σημείωσαν οι Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης, Γεωργιάδης, Οκκάς, Τετράτζε, Φωτάκης, Θεοδωρίδης και Αμπονσά. Οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές, πέτυχαν τα 18 συνολικά τέρματα του ΠΑΟΚ, με την ομάδα μας να έχει δεχτεί 21.
Αναλυτικά η προϊστορία:
1974-75, στις 18/5/1975 ο ΠΑΣ επικράτησε με 2-1, Αλβαρέζ (15', 31') ενώ για τον ΠΑΟΚ μείωσε ο Γκουερίνο στο 37'
1975-76, στις 30/1/1975 οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-0 (Αλβαρέζ 4', Γκλασμάνης 67') με τον ΠΑΟΚ να κατακτά τον τίτλο εκείνη τη χρονιά. Αυτή ήταν η μία από τις δύο ήττες του Δικεφάλου μέσα στη σεζόν στην οποία ήρθε ο πρώτος τίτλος του πρωταθλητή για τους παίκτες του Βάλτερ Σκλότσικ.
1976-77, 26/12/1276. Ο ΠΑΟΚ σημειώνει το πρώτο διπλό στα Γιάννινα σε ένα συγκλονιστικό ματς που έμεινε στην ιστορία (4-5)!!! Τα γκολ πέτυχαν οι Εσπινόζα 11', 90', Γκλασμάνης 48', Μπρεντάνος 58' - 10', 27' Γκουερίνο, Κερμανίδης 35', Δαμανάκης 74' και Σαράφης 76'.  
1977-78, 19/12/1977 ισόπαλο (1-1) έληξε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να προηγείται στο 33' με τον Γιάννη Δαμανάκη και να δέχεται την ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα από τον Λιάκο, ο οποίος στη συνέχεια της καριέρας του έπαιξε και στον ΠΑΟΚ.
1978-79, 25/2/1979 ίδιο σκορ στα Γιάννινα 1-1, (Κωστίκος 5' - Κορομπέλης 33') 
1979-80, 8/4/1980 νίκη για τον ΠΑΣ με 3-0 (13' και 70' Σεϊταρίδης και τα δύο με πέναλτι, 82' Θαλης Τσιριμώκος)
1980-81, 2/11/1980, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1 (47' Λιάκος, 69' Παπάζογλου - 22' Κούδας)
1981-82, 6/9/1981 0-0
1982-83, 3/10/1982 0-0
1983-84, 15/4/1984, 1-0
1985-86, 5/1/1986 1-1 με τον Κωστίκο να ισοφαρίζει στο 87'
1986-87, 7/6/1987, δεν διεξήχθη λόγω της απεργίας των ΠΑΕ
1990-91, 7/10/1990, 0-2 με γκολ του Τζώνυ Αναστασιάδη (2', 21')
2000-01, 1-3 σε παιχνίδι που έγινε στην Πάτρα, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με ανατροπή (Αμπονσά 24' , Οκκάς 36' και Τετράτζε 87')
2002-03, 3-2. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ (Γεωργιάδης 16' και Θεοδωρίδης 43'), όμως έφυγε από τους Ζωσιμάδες με ήττα (Ντομορό 87')
2009-10, νίκη για τον "Δικέφαλο" στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων, χάρη σε γκολ του Γιώργου Φωτάκη στο 43'. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το 63' με 10, λόγω αποβολής του Αραμπατζή.

Θλάση ο Χαλκιάς, επιστρέφει ο Κρέσιτς


Στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας πριν η ομάδα αναχωρήσει για τα Γιάννινα, ο Κώστας Χαλκιάς έπαθε θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψει μετά από καιρό ο Ντάριο Κρέσιτς. Εκτός ομάδας είναι και οι τραυματίες Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Λεονάρντο και Τσουκαλάς, ενώ ο Μπόλονι άφησε στη Θεσσαλονίκη και τους Σπαντάσιο, Γιάννου και Κατσικά.
Αναλυτικά η 18μελής αποστολή του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλλίδης, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Ρομπέρ και Σνάουτσνερ.

Με Γιάννου 3-0 οι Νέοι στα Γιάννινα

Με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Γιάννου, που έπαιξε στην Κ20 του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος νικησε 3-0 στα Γιάννινα τον ΠΑΣ και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 30', από πάσα του Γιάννου, ο Πόποβιτς μέσα στην περιοχή έκανε το 0-1. Στο 55’, ο Αποστολόπουλος κέρδισε πέναλτι, αλλά το εκτέλεσε άστοχα. Ομως ο Γιάννου στην επαναφορά έκανε το 0-2. Στο 65΄ο Πέλκας διαμόρφωσε το τελικό 0-3, έπειτα από σουτ του Γιάννου.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Στρέντζος, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Χατζόπουλος. Λαμπάκης, Τσανδάρης, Παναγιωτούδης, Πόποβιτς, Κίτσιου (65’ Ανδριόπουλος), Μπολόσης (46’ Πέλκας), Γιάννου (75’ Παπαδόπουλος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Η αιτία είναι η αστυνομική απαγόρευση

Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ρίχνει την ευθύνη για την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αστυνομία. Αναλυτικά:

"Είναι πασίγνωστο ότι πρόθεσή μας είναι πάντα στους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας να φιλοξενούμε και τους αντίπαλους φιλάθλους.

Άλλωστε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει άρτια και χωρίς προβλήματα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με την παρουσία φιλάθλων και φιλοξενούμενης ομάδας.

Το παιχνίδι είναι γιορτή και σε αυτή συμμετέχουν όλοι. Είναι όμως επίσης γνωστό, ότι η πειθαρχία σε νόμους και διατάξεις είναι απαράβατος όρος για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Όπως λοιπόν και στην φίλη ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν της επετράπη από την αστυνομία προ ολίγων ημερών να φιλοξενήσει πρόσφατα φιλάθλους του Παναιτωλικού και το τήρησε, είναι τουλάχιστο άστοχο να δεχόμαστε μομφή ως «αφιλόξενοι» για τον σεβασμό και την εκτέλεση όμοιας απόφασης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, παρουσιάζουμε το Πρακτικό της Σύσκεψης που διενεργήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2011 (παρόντος εκπροσώπου σας), όπου είναι ξεκάθαρη η αστυνομική απαγόρευση, από την Α.Δ. Ιωαννίνων, ζητώντας και εμείς με τη σειρά μας, όχι ευχάριστα, από τους φίλους του ΠΑΟΚ να μη έρθουν για τον ποδοσφαιρικό μας αγώνα, για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας τους".