Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μπόλονι: «Έλλειψη ενθουσιασμού»

Καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, καθώς και από την έλλειψη ενθουσιασμού που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές εμφανίστηκε ο Λάσλο Μπόλονι, αμέσως μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Εργοτέλη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για την διαιτησία, καθώς θεωρεί ότι ούτε η δεύτερη κίτρινη στον Αρίας ήταν σωστή, ούτε υπήρχε φάουλ στη φάση που ο Λεάλ σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

«Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ αργό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη μεγάλη μας ευκαιρία σε εκείνο το διάστημα. Όταν δεν σκοράρεις, χάνεις το κίνητρό σου και έτσι δεν μπορέσαμε να δείξουμε όσα μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ. Τελικά χάσαμε γιατί δεν κατορθώσαμε να σκοράρουμε όταν έπρεπε. Πιστεύω ότι χάσαμε διότι δεν είχαμε αρκετό ενθουσιασμό για να κερδίσουμε. Τρίτος λόγος είναι ότι χωρίς επιθετικούς δεν μπορείς να κερδίσεις. Σήμερα (σ.σ.: χθες) ήταν απόντες. Θα πρέπει να αποθεραπεύσουμε τους παίκτες και να επιστρέψουμε με καλύτερες ιδέες».

Για το τι έφταιξε και γύρισε το παιχνίδι: «Δεχτήκαμε δύο γκολ περίεργα. Το πρώτο ήταν πολύ καλό χτύπημα από Λεάλ, αλλά ίσως δεν ήταν φάουλ. Το δεύτερο γκολ το δεχτήκαμε διότι είχαμε χάσει ενέργεια αφού παίζαμε αρκετή ώρα με 10 παίκτες».

Για το αν η κόκκινη του Αρίας ήταν σωστή: «Δεν ξέρω αν ήταν σωστή δεύτερη κίτρινη του Αρίας».

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να αλλάξουμε το μυαλό μας. Σε λίγες μέρες που μένουν για τις μεταγραφές δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους παίκτες, επομένως πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι επειδή η ομάδα σας έμεινε με 10 παίκτες: «Όταν σκοράρεις από φάουλ δεν έχει σημασία αν παίζεις με δέκα ή έντεκα παίκτες. Όσοι είναι να προωθηθούν στις στημένες φάσεις θα το κάνουν έτσι και αλλιώς. Το πρόβλημά μου είναι γιατί δεν μπορέσαμε επιθετικά να κάνουμε κάτι καλό. Για ένα ακόμα ματς σκόραρε ο Μπαλάφας και αυτό κάτι λέει».

ΠΑΟΚ: Γιατί μονιμοποιείται στη μετριότητα;

Αν ήθελε κανείς «διαβάσει» την ακτινογραφία από την εμφάνιση και το τραγικό τέλος του ΠΑΟΚ κόντρα με τον Εργοτέλη, δεν θα χρειαστεί να σταθεί στις «παοκτσήδικες» ευκαιρίες του πρώτου μέρους, στο γκολ του ήρωα Μπαλάφα που έδινε για κάτι παραπάνω από ένα τέταρτο της ώρας το «διπλό» στην ομάδα του, αλλά, στα τεράστια κενά που δημιουργούσαν τόσο οι απουσίες των βασικών όσο και η μετριότητα της αμυντικής λειτουργίας.

Και τα δύο ενδεχομένως να συνδέονται με την αδυναμία της διοίκησης να προχωρήσει εγκαίρως σε μεταγραφές. Βέβαια, αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για αδυναμία, αλλά, για επιλογή, καθότι μεταγραφές έγιναν τελικά στις… καθυστερήσεις.

Η αμαρτωλή ιστορία με τις μεταγραφές είναι βέβαιο ότι θα ταλαιπωρήσει έστω και για λίγο ακόμη αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι δυό που αποκτήθηκαν, Σπαντάσιο και Λεονάντρο, δεν θα αλλάξουν τις ισορροπίες στον ΠΑΟΚ και κατά συνέπεια, θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα αποδώσει η ομάδα με τους υπάρχοντες, αφού προηγουμένως μαζευτούν όλοι μαζί και καλυφθούν όλα τα κενά.

Μέσα στην εφιαλτική ανατροπή, με τον Εργοτέλη να αλωνίζει στην αριστερή πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ,  πολύ πιο νωρίς από τις κρίσιμες στιγμές του 84΄ και 86΄ , διαφαίνεται μια αδυναμία που μέχρι πρότινος δεν ήταν τίποτε λιγότερο από το κυρίαρχο στοιχείο του, το μεγάλο του πλεονέκτημα: μπορούσε να διαχειριστεί το χρόνο που απέμενε όταν σημείωνε ένα μόνον γκολ. Έμοιαζε συνήθως να κλειδώνει τις νίκες του όταν βγαίνει μπροστά στο σκορ, κρατώντας το μηδέν στα μετόπσιθεν.

Θα επιλέξουμε το «απροετοίμαστος» να αντιμετωπίσει κυρίως τον Λεάλ και επιρρεπής στο λάθος, όταν θα πρέπει να περιορίσει τη δράση του Μπούντιμιρ. Ποδοσφαιριστές που είναι το Α και το Ω του Εργοτέλη κι όχι ήρωες μιας στιγμής.

Σε κανέναν δεν είναι πλέον χρήσιμο να επιμείνει σε όσα έχουν συμβεί ή όσα ΔΕΝ έχουν συμβεί για τον ΠΑΟΚ, που όφειλε να είναι ενισχυμένος και ισχυρός για να αντιμετωπίζει καταστάσεις σαν αυτή στο Παγκρήτιο, όπου βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη και δεν είχε τη δυναμική να την κρατήσει μέχρι το τέλος.

Είναι σίγουρα χρήσιμο να βρούμε τι είναι τελικά αυτός ο φετινός ΠΑΟΚ που και σε αρκετές ακόμη περιπτώσεις θα πρέπει να αντιπαρέλθει τις απουσίες βασικών, όπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα, σε κάθε πρωτάθλημα. Είναι η ομάδα που μας γοήτευσε στο ξεκίνημά της ή μήπως αυτό που είδαμε κόντρα στον Εργοτέλη… μονιμοποιείται.

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 2-1 (Τελικό)


Τον ΠΑΟΚ υποδέχθηκε Εργοτέλης στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Απίστευτη εξέλιξη στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 68' με τον Μπαλάφα και τους Κρητικούς να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή σ' ένα τρίλεπτο (85'-87') με τους Λεάλ και Μπούντιμιρ!

Με δέκα παίκτες από το 54', λόγω αποβολής του Αρίας, αγωνίζεται ο "δικέφαλος του Βορρά". 

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Σίλβα, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Λεάλ

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Μπέτο, Ολίσε, Σασιασβίλι

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Έτο, Μπαλάφας, Ίβιτς, Αρίας, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδη

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Λαζάρ, Παπάζογλου, Σπαντάτσιο, Τσουκαλάς, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ