Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μία ακόμη απόδειξη της μετριότατης παρουσίας του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου είναι ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ σημείωσε την χειρότερη φετινή επίδοσή του σε λάθη, αφού οι παίκτες του υπέπεσαν σε συνολικά 69, ένα περισσότερο από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα που ήταν τα 68 του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια, η προηγούμενη χειρότερη επίδοση στα λάθη ήταν τα 51 του αγώνα της Τρίπολης με τον Αστέρα.
Να σημειωθεί ακόμη ότι αυτή ήταν η έκτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία με κεφαλιά
ΟΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡ
Ο Μπερτράν Ρομπέρ έφθασε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σταδίου με την ΑΕΚ τις 50 συνολικά συμμετοχές του στη Σούπερ Λίγκα. Από αυτές, οι 25 είναι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και οι άλλες μισές είναι με τον Πανθρακικό, από τον οποίο ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το προπερασμένο καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του Ρομπέρ με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο.
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΜΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
Το αποτέλεσμα του μίνι γκάλοπ που διοργάνωσε ο ίδιος μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να έπεισε τον Μπονγκάνι Κουμάλο ότι η ισοπαλία που έφερε η ομάδα του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν ένα αποτέλεσμα, που κάθε άλλο παρά ικανοποίησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός έθεσε το ερώτημα αν το 0-0 ήταν θετικό για τον κόσμο, λαμβάνοντας τις …αναμενόμενες απαντήσεις. “Παίζαμε με ομάδα Β' Εθνικής” ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές.

Έξαλλος ο Λάζαρ!

Πυρ και μανία με την διαιτησία του Αρετόπουλου ήταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα όμως οι παίκτες και το τεχνικό τιμ. Αυτός που δεν μπορούσε πάντως να χωνέψει τις αποφάσεις του διαιτητή, ήταν ο Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος κατά γενική παραδοχή δέχτηκε πολλές κλωτσιές στην διάρκεια του ματς.
Ο Ρουμάνος μέσος, όταν ρωτήθηκε για την απόδοση και την εικόνα της ομάδας, απάντησε: «Ειλικρινά δεν θέλω να μιλήσω γιατί αυτά που έγιναν σήμερα δεν περιγράφονται. Είμαι εκτός εαυτού». Ο Λάζαρ ήταν τρελαμένος από την αντιμετώπιση του διαιτητή, γιατί σε δύο τρεις περιπτώσεις που τον ανέτρεψαν με σκληρό τρόπο, δεν έδειξε κίτρινη κάρτα, ενώ μία φάση «σήκωνε» και κόκκινη.
Ακόμα και η φάση με τον Κάτσε, που δεν δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, δημιουργήθηκε αφού η πρώτη που είδε ήταν ανύπαρκτη, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον δύο φάσεις που θα μπορούσε να δείξει απευθείας κόκκινη σε Φούντα και Μητρόπουλο.
Επίσης, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπουγαϊδης ή ο Κουτρουμπής, βγάζει στην κυριολεξία την φανέλα του Σίλντενφελντ μαρκάροντας τον μέσα στην περιοχή και αυτήν την φάση η Nova την έδειξε ένα και μόνο ριπλέι (για αυτό και δεν φάνηκε ποιος ακριβώς ήταν).

Το ΟΑΚΑ, ο τελικός, ο Άγγελος και ο Κάτσε...

Μετά το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο, η επόμενη επίσκεψη του Δικέφαλου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μπορεί να είναι στον… τελικό του Κυπέλλου! Αν όλα πάνε καλά βέβαια… Για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έχει παίξει εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ και με τον Παναθηναϊκό αλλά και με την ΑΕΚ, ενώ αν κάποια από τις δύο ομάδες της Αθήνας μπουν στα πλέι οφ, αυτά λογικά θα ξεκινήσουν μετά από τον τελικό του Κυπέλλου που είναι ορισμένος για τις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ (τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσαν μετά από τον τελικό…)
ΚΡΑΤΑΕΙ  ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΆΓΓΕΛΟΥ
Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) και τις 2 εκτός έδρας ισοπαλίες με Άρη (2-2) και ΑΕΚ (0-0) ο φετινός ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη έχασε κάθε πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ του Άγγελου Αναστασιάδη στον Δικέφαλο για την καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή. Πριν από αυτά τα 3 ματς ο ΠΑΟΚ είχε μαζέψει 15 βαθμούς εκτός έδρας και είχε άλλα 6 παιχνίδια μακριά από την Τούμπα στα οποία χρειάζονταν 13 βαθμούς για να σπάσει το ρεκόρ του Αναστασιάδη ο οποίος είχε μαζέψει 27 βαθμούς εκτός Τούμπας τη σεζόν 2003-04. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει 17 βαθμούς εκτός έδρας αλλά μένουν μόλις 3 ματς εκτός…
ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝ Σ’ ΟΛΑ
Το προχθεσινό ματς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο ήταν το όγδοο στο φετινό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, στο οποίο δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Από την άλλη, ήταν το ένατο παιχνίδι, στο οποίο κράτησε ανέπαφη την εστία του. Σε κάθε περίπτωση, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δε θα έχουν να θυμούνται σχεδόν τίποτα από την προχθεσινή αναμέτρηση με την Ενωση.
ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ
Επειδή πολλά ακούστηκαν για τον Κάτσε και αν έπρεπε να αποβληθεί στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Τσακίρης, ίσως ο κορυφαίος ρεπόρτερ της ΑΕΚ γράφοντας στο “gazzetta.gr” το είδε κάπως αλλιώς. Στάθηκε σωστά στο ότι δεν έπρεπε να του δοθεί η πρώτη κίτρινη!
“ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΤΡΙΝΗ…”
Ο Γιώργος Τσακίρης (που είναι ΑΕΚτσής) έγραψε: “Πολύ κουβέντα έγινε και φαντάζομαι όλοι θα το σκέφτεστε (ΑΕΚτσήδες, ή ΠΑΟΚτσήδες) σχετικά με το αν έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κάτσε. Δεν συμφωνώ σε καμία περίπτωση και δεν το κάνω γιατί θέλω να τα ‘χω καλά με τους ΠΑΟΚτσήδες. Αλλά εκτιμώ πως η πρώτη κίτρινη που του δείχνει ο Αρετόπουλος είναι πολύ αυστηρή για το μαρκάρισμά του, άρα δεν μπορώ να γίνω αυτό που σιχαίνομαι και να ζητήσω δεύτερη σε μαρκάρισμα που προφανώς μπορεί και να δοθεί”.
Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδιναν μέτρα για τα νέα κοστούμια που τους ετοιμάζει η ΠΑΕ, έβαζαν όλοι υπογραφές και σε δύο φανέλες της ομάδας. Η μία ήταν του Γκαρσία. Η άλλη; Του Βιεϊρίνια! Κι ας έχει φύγει εδώ κι ένα χρόνο…
EΜΕΙΝΑΝ ΑΘΗΝΑ ΔΩΝΗΣ - ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ
Ο Γιώργος Δώνης έγινε ξανά κάτοικος Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι. Ο Κώστας Κατσουράνης εγκαταστάθηκε το Δεκέμβριο. Φυσικά δεν έκοψαν τους δεσμούς τους με την Αθήνα. Και οι δύο εκμεταλλεύτηκαν το χθεσινό ρεπό και έμειναν στην πρωτεύουσα από το βράδυ του Σαββάτου για να έρθουν σε επαφή με δικούς τους ανθρώπους. Από σήμερα όμως επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς αρχίζει η προετοιμασία για το ματς με την Κέρκυρα στην Τούμπα που ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο…
ΞΑΝΑ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ
Με τη συμπλήρωση σχεδόν ενός μήνα από την τελευταία του παρουσία στην Τούμπα, ο Γιάννης Παπακώστας θα εμφανιστεί και πάλι στην έδρα του ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο. Ο Ελληνας τεχνικός είχε καθίσει στον πάγκο της Καλλιθέας στις 24 Ιανουαρίου για τον αγώνα ρεβάνς Κυπέλλου, στον οποίο γνώρισε… πανηγυρικό αποκλεισμό και ήττα με 6-0. Πλέον, ως προπονητής της Κέρκυρας, ελπίζει τουλάχιστον να μην γνωρίσει άλλη συντριβή και να καταφέρει η ομάδα του να “κλέψει” κάτι από το ματς του Σαββάτου.
Ο ΜΕΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, Ο ΔΕ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ
Δεν τέθηκαν τελικά αντιμέτωποι στην προχθεσινή αναμέτρηση μεταξύ της Κέρκυρας και του Πανιωνίου ο Δημήτρης Στάμου και ο Κώστας Παναγιωτούδης, δύο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που παραχωρήθηκαν δανεικοί τον προηγούμενο μήνα. Ο μεν Στάμου ήταν εκτός αποστολής για τους Φαίακες, ο δε Παναγιωτούδης ακολούθησε την αποστολή του Πανιωνίου στο νησί της Κέρκυρας, ωστόσο παρέμεινε στον πάγκο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΡΙ ΕΝΤΟΣ
Τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο γήπεδο της Τούμπας περιμένουν τον ΠΑΟΚ, αφού μεταξύ των δύο αγώνων για το πρωτάθλημα κόντρα σε Κέρκυρα και Πανιώνιο μεσολαβεί και ο πρώτος προημιτελικός αγώνας για το κύπελλο Ελλάδας εναντίον του Λεβαδειακού. Πάντως, στην περσινή σεζόν είχε δώσει μέχρι και τέσσερα σερί εντός έδρας ματς, και μάλιστα σε διάστημα μόλις έντεκα ημερών, από τις 15 Ιανουαρίου 2012 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2012. Η αρχή έγινε με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα, οπότε και οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-1. Το δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι ήταν με την ΑΕΚ για το κύπελλο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε επίσης νικητής με σκορ 2-0. Το τρίτο κατά σειρά εντός έδρας παιχνίδι ήταν για τη Σούπερ Λίγκα με τον Πανιώνιο, στο οποίο ο Δικέφαλος υπερίσχυσε της ομάδας της Νέας Σμύρνης με σκορ 1-0. Το τέταρτο ματς, όμως, και τελευταίο στη σειρά των συνεχόμενων αγώνων στην Τούμπα ήταν μοιραίο για τον ΠΑΟΚ, αφού υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Ατρόμητο στην παράταση με 2-1 (κανονικός αγώνας 1-1) και έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Ο Γκαρσία, ο Ολίσε και ο Φωτάκης!

Σχεδόν μετά από έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος, ο Πάμπλο Γκαρσία ετοιμάζεται για να πάρει φανέλα βασικού ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα το ερχόμενο Σάββατο (17.15). Ο 36χρονος μέσος έχει ολοκληρώσει το έξτρα ατομικό πρόγραμμα, που διήρκεσε δέκα ημέρες, και πλέον παρουσιάζεται έτοιμος να κάνει την επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα του Δικέφαλου μετά από τρεισήμισι μήνες. Η τελευταία φορά που ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής είχε βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 4 Νοεμβρίου 2012. Όσο για την πιο πρόσφατη παρουσία του ήταν σχεδόν πριν από ένα μήνα, στις 27 Ιανουαρίου, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο του εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη.
Είναι σαφές ότι μετά την αποθεραπεία του, ο Γκαρσία χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του, έτσι ώστε να βρει σταδιακά τον ρυθμό του. Και η νέα αρχή για τον Ουρουγουανό μέσο προσφέρεται να γίνει σε ένα εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ουραγό του πρωταθλήματος.
Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον καλό Γκαρσία, αφού με την ποιότητα και την εμπειρία του είναι ικανός να δώσει πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή της ομάδας.
ΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΤΣΕ, ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
Όπως είναι γνωστό, από το ματς του Σαββάτου θα απουσιάσει ο Εργκούς Κάτσε, ο οποίος χρωστά άλλη μια αγωνιστική τιμωρίας. Στη διάθεση του Γιώργου Δώνη τίθενται και πάλι οι Αθανασιάδης και Κατσικάς, αν και ο πρώτος θα χρειαστεί να λείψει από το αμέσως επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, όπου θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του (στο ματς με τους Νεοσμυρνιώτες έχει δηλωθεί να λείψει ως τιμωρημένος και ο Λάζαρ). Εξάλλου, σήμερα θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος πρόκειται να απουσιάσει ο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο προχθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ.
ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΩΤΑΚΗ
Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιστρέφουν σήμερα (Δευτέρα 18/2) στις προπονήσεις. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 16.00 στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου της Νέας Μεσημβρίας, οπότε και θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Γιώργου Φωτάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Μεσσήνιος μέσος είχε αποκλειστεί από την αποστολή του αγώνα με την ΑΕΚ, αφού δεν είχε απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στη μέση. Το πιθανότερο είναι πάντως ο Φωτάκης να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας και να υπολογίζεται ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα.
ΠΑΡΕΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ Ο ΟΛΙΣΕ
Το βέβαιο είναι ότι από την αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου με την Κέρκυρα θ’ απουσιάσει ο Ολίσε, ο οποίος συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας, μετά τη θλάση που υπέστη πριν από μία εβδομάδα. Ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός θα χρειαστεί άλλες δύο εβδομάδες, προκειμένου να είναι σε θέση να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου και να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του.

Τα... κακά της μοίρας του!

Τραυματισμοί, τιμωρίες, μεταγραφές, αλλαγή συστήματος έχουν δημιουργήσει μία… γνώριμη πλέον κατάσταση στην επιλογή της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο; Δεν είναι ποτέ η ίδια…

Σχεδόν μετά από κάθε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, η ίδια συζήτηση επανέρχεται με ακόμα δριμύτερο τρόπο. Η εικόνα της ομάδας δεν ικανοποιεί τον κόσμο, υπάρχουν γκρίνιες και ενστάσεις για επί μέρους αγωνιστικά θέματα, σε μία σεζόν πάντως που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί πάρα πολλοί παίκτες και έχουν σημειωθεί πολλές (πολύ περισσότερο από τον συνηθισμένο μέσο όρο…) αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.
Ωστόσο, μία ανάλυση των ενδεκάδων που έχει χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Δώνης, στα εφτά ματς πρωταθλήματος και τα δύο κυπέλλου, μέσα στο 2013 αποδεικνύει από μόνη της, τη… χαμένη πυξίδα όσον αφορά την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο.
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν οι ενδεκάδες στους αγώνες με τον Πανθρακικό για το πρωτάθλημα στην Κομοτηνή και με την Καλλιθέα (το πρώτο ματς κυπέλλου στην Αθήνα) που ακολούθησε μεσοβδόμαδα. Εξι παίκτες που έπαιξαν βασικοί στην Κομοτηνή, δεν ξεκίνησαν το ματς στο Ελ Πάσο. Το 2-0 από την Καλλιθέα, μπορεί να αποτέλεσε μαγική εικόνα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ποιος μπορεί όμως να αρνηθεί, ότι η παρουσία έξι διαφορετικών παικτών στην ενδεκάδα που άρχισε το ματς, έπαιξε και αυτή τον δικό της ξεχωριστό ρόλο.
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ
Μέχρι ν’ αποκτηθεί ο Σαρλ Ιτάνζ, ο Παναγιώτης Γλύκος με τον Σανθ Χακόμπο μοιραζόταν τον χρόνο συμμετοχής. Τόσο από τιμωρίες (όπως αυτή του Γλύκου στο Ηράκλειο και του Χακόμπο στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό), όσο και εξαιτίας εκατέρωθεν τραυματισμών. Από τότε που ήρθε ο Καμερουνέζος έπαιξε απευθείας και δεν φαίνεται ότι μπορεί να χάσει τη θέση του.
Σε αυτά τα 9 ματς πάντως του 2013 ο Παναγιώτης Γλύκος είχε 4 συμμετοχές, ο Ιτάνζ 3 και ο Χακόμπο 2. Ο Δώνης εμπιστεύεται απόλυτα τον Ιτάνζ και τουλάχιστον από την παρουσία του Καμερουνέζου στα τρία παιχνίδια με Αρη, ΟΦΗ και ΑΕΚ φαίνεται να δικαιώνεται.
Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΕΣ ΛΙΝΟ
Στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο ΠΑΟΚ διαθέτει μόνο επιθετικογενή μπακ. Ο Αλβες Λίνο, που στο τέλος της φετινής σεζόν θα κλείσει τα 36 του χρόνια, παραμένει μία σταθερή αξία ξεκινώντας τα 7 από τα 9 ματς βασικός. Και στο Ολυμπιακό στάδιο προχθές, ήταν αναμφισβήτητα μέσα στους διακριθέντες παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Σταφυλίδης πρόλαβε να ξεκινήσει 2 φορές βασικός ως αριστερό μπακ (γιατί έπαιξε και στην μεσαία γραμμή…) πριν τραυματιστεί στο χέρι.
Η “ΜΑΧΗ” ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ
Στο άλλο άκρο της άμυνας, το δεξιό βρίσκεται σε… εξέλιξη, η μάχη των δύο νεαρών παικτών του ΠΑΟΚ, του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου και του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Ο τελευταίος, μπορεί να είναι 2,5 χρόνια μικρότερος του πρώτου, αλλά έχει 5 συμμετοχές, έναντι 4 του Αποστολόπουλου. Οι δυο τους πάντως, έχουν καταφέρει να εκτοπίσουν τον Αραούχο Ετο, με τον Βραζιλιάνο να παίζει προχθές ως αλλαγή έπειτα από 2,5 ολόκληρους μήνες.
Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ
Αν περάσουμε στο κέντρο της άμυνας, θα διαπιστώσουμε κάποιες ιδιομορφίες. Οπως για παράδειγμα, την παρουσία του Κώστα Κατσουράνη που δεν είναι η φυσική του θέση, αλλά μπορεί και αντεπεξέρχεται λόγω της εμπειρίας του. Πάντως κι εδώ υπήρχαν πολλές διαφορετικές συμμετοχές και πολλά διαφορετικά δίδυμα παικτών, γιατί στο κέντρο της άμυνας έχει μεγάλη σημασία ποιος συνυπάρχει με ποιον και αν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά τους.
Οι πολλές διαφορετικές συμμετοχές βεβαίως, οφείλονται και στην αποχώρηση του Ματέους Βιβιάν, με την ταυτόχρονη έλευση του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης πάντως φαίνεται ακλόνητος ως ο ένας σίγουρος στόπερ, όσο είναι υγιής. Ο Βιβιάν πρόλαβε να κάνει 2 συμμετοχής, ο Σίλντενφελντ και ο Κατσουράνης έχουν από 4 συμμετοχές, ο Κατσικάς 7, ενώ σε ένα ματς έπαιξε βασικός και ο Ιντζίδης.
“ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΟΥΠΙ” ΛΑΖΑΡ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ
Στη μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι ακόμα πιο σύνθετα. Με την αλλαγή συστήματος να αλλάζει κάποιες φορές και την επιλογή των παικτών, ο Κοστίν Λάζαρ και ο Εργκούς Κάτσε, είναι φανερά οι δύο παίκτες που έχουν “τραβήξει κουπί” σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια του έτους. Και οι δύο, έπαιξαν βασικοί στα 8 από τα 9 ματς, με τον Λόρενς σ’ έναν πιο επιθετικό ρόλο να έχει 5 συμμετοχές, τον Φωτάκη 4, τους Ρομπέρ και Καμαρά 3, αλλά και τον Σταφυλίδη 2 συμμετοχές σε ρόλο διαφορετικό απ’ ό,τι μας είχε συνηθίσει ως αριστερό μπακ. Τρεις φορές στα χαφ έπαιξε και ο Κατσουράνης, ο οποίος πάντως και όταν ξεκίνησε στόπερ, στην πορεία των αγώνων προωθήθηκε στα χαφ (όπως συνέβη προχθές στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ όταν πέρασε στα στόπερ ο Κουμάλο).
ΟΙ “ΣΤΑΘΕΡΕΣ” ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Σχετικά με την επιθετική γραμμή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Εκεί, ο Κλάους Αθανασιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκονται πάντα στις επιλογές του Δώνη, αν είναι φυσικά διαθέσιμοι. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει 8 συμμετοχές, ο Κλάους Αθανασιάδης 7, ενώ μία φορά πρόλαβε να παίξει και ο Γεωργιάδης ενδιάμεσα του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ…
Με αυτά και με αυτά, έχουν απομείνει τα 8 παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τα έξι των πλέι οφ και αυτά του κυπέλλου, που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πόσα θα είναι. Μάξιμουμ μαζί με τον τελικό θα είναι πέντε. Στα 16 σίγουρα ματς, που μπορούν να γίνουν και 19 αν ο ΠΑΟΚ φτάσει στον τελικό, το στοίχημα για τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του, είναι να βρεθεί ένα πιο σταθερό σχήμα, με πιο ξεκάθαρους ρόλους από τους παίκτες.
Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πόσο ομαλή αγωνιστικά θα είναι η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία, αν επιμείνει ο Δώνης σε αυτό που είπε προχθές για τον Κατσουράνη (ότι αποκτήθηκε για στόπερ και όχι αμυντικό χαφ…) και αν επίσης σταθεροποιηθεί ακόμα και η επιλογή ενός συστήματος.
Πάντως, είναι γεγονός, πως όταν μία ομάδα έχει για πολλά συνεχόμενα παιχνίδια σχεδόν την ίδια ενδεκάδα (με τις λιγότερες δυνατές διαφοροποιήσεις), το πλεονέκτημα είναι ότι οι παίκτες που την αποτελούν έχουν περισσότερους αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο, αποκτούν έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό και πορεύονται με μεγαλύτερη σιγουριά γιατί ακριβώς συνηθίζουν έναν τρόπο παιχνιδιού με συγκεκριμένους συμπαίκτες.
Βέβαια, στον δεύτερο γύρο και ειδικά φέτος στον ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο πλέον να συμβεί κάτι τέτοιο όχι μόνο γιατί υπάρχουν ακόμα τραυματίες παίκτες (ο Ολίσε αποτελεί το τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα), αλλά γιατί σε κάθε ματς προκύπτουν απουσίες από τις κάρτες. Το Σάββατο κόντρα στην Κέρκυρα, δεν παίζει πάλι ο Κάτσε, απέναντι στον Πανιώνιο ο Κλάους, ενώ τέσσερις κάρτες συμπλήρωσε και ο Λόρενς. Οσο όμως είναι δυνατό, καλό θα ήταν να σταθεροποιηθεί ένα σχήμα που θα κληθεί να φέρει σε πέρας τους στόχους της ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Δηλαδή, την κατάκτηση του κυπέλλου και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την κατάκτηση της πρωτιάς στα πλέι οφ.

Ένας... μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ!

Στην 3ης θέση της βαθμολογίας υποχώρησε πάλι ο ΠΑΟΚ, μετά τη χθεσινή εκτός έδρας νίκη που σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης στο γήπεδο της Βέροιας. Η ομάδα της Αρκαδίας εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στον αγώνα του Σαββάτου εναντίον της ΑΕΚ και πλέον φιγουράρει πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Πάντως, ο Δικέφαλος μπορεί να προσβλέπει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, δεδομένου του θεωρητικά ευνοϊκού προγράμματος μέχρι το φινάλε.
Ειδικότερα, στις οχτώ αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου, ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει πέντε αγώνες στην Τούμπα και μόλις τρία παιχνίδια μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Εντός έδρας ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί διαδοχικά την Κέρκυρα, τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό, τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη, έχει να παίξει μακριά από τη Θεσσαλονίκη διαδοχικά με Πλατανιά, Ολυμπιακό και Λεβαδειακό.
Αυτό που προέχει για τον ΠΑΟΚ είναι να αξιοποιήσει σε απόλυτο βαθμό την έδρα του στα τρία ματς που ακολουθούν. Το ερχόμενο Σάββατο υποδέχεται την Κέρκυρα, τη μεθεπόμενη Πέμπτη φιλοξενεί τον Λεβαδειακό για το κύπελλο και τη μεθεπόμενη Κυριακή θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο ότι οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θα πρέπει να κάνουν το 3Χ3, έτσι ώστε να προσθέσουν έξι βαθμούς στο ενεργητικό τους, αλλά και να κάνουν βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.
Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι, όχι μόνο να τερματίσει στη δεύτερη θέση, για λόγους ουσίας αλλά και γοήτρου, αλλά και να έχει κερδίσει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς διαφοράς από τους διώκτες του, ενόψει της μάχης που θα ακολουθήσει στη διαδικασία των πλέι οφ με έπαθλο τη θέση που οδηγεί στη συμμετοχή για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν άρχιζαν σήμερα οι αγώνες για τα πλέι οφ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ θα είχαν από δύο βαθμούς, ο Ατρόμητος θα είχε έναν βαθμό, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα είχε κανέναν βαθμό στην ειδική βαθμολογία.
Για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, προέχει να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα του, έτσι ώστε να καταφέρει να αξιοποιήσει το θεωρητικά ευνοϊκό πρόγραμμα αγώνων, που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Superleague     ΠΑΟΚ – Κέρκυρα            23/02/13     17:15
Κύπελλο         ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός        28/02/13     20:00         
Superleague     ΠΑΟΚ – Πανιώνιος         03/03/13     17:15         
Κύπελλο          Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ       06/03/13     18:00         
Superleague     Πλατανιάς – ΠΑΟΚ         09/03/13     19:30        
Superleague     ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός     17/03/13     19:30        
Superleague     Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ        31/03/13     19:30        
Superleague     ΠΑΟΚ – Βέροια             06/04/13     17:15         
Superleague     Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ       14/04/13     19:00        
Superleague     ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα     21/04/13     19:00

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)