Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σιδηρόπουλος σφυρίζει στην Ξάνθη

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου θα σφυρίξει στον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη. Αναλυτικά:
Σάββατο (22/9)

Λεβαδειακός-Πανιώνιος (22/9, 17:15)
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών),
Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Ταρανάς (Αθηνών), Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Χατζής (Καρδίτσα)

Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς (22/9, 17:15)
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου),
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Μερκενίδης (Μακεδονίας), Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Ξάνθη-ΠΑΟΚ (22/9, 19:30)
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου),
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κυριακή (23/9)

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (23/9, 16:00)
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας),
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Γεωργαράκος (Αθηνών), Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γκρούτσης (Κορινθίας)

ΟΦΗ-ΑΕΚ (23/9, 18:15)
Διαιτητης: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών),
Βοηθοί: Κούλα (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης), Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Παρατηρητής: Καλύβας (Βοιωτίας)

Άρης-Κέρκυρα (23/9, 18:15)
Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας),
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Βερρής (Λέσβου), Μαντάκης (Ημαθίας)
Παρατηρητής: Γρυλλάκη (Χανίων)

Ολυμπιακός-Πανθρακικός (23/9, 20:30)
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας),
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής), Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Παρατηρητής: Αμυγδάλης (Σερρών)

Δευτέρα (24/9)

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (24/9, 20:30)
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά),
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Παρατηρητής: Παπαδάκος (Λακωνίας)

Το θέμα με το 5% και τα κίτρινα «παπαγαλάκια»

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να δίνουν εισιτήρια στις φιλοξενούμενες ομάδες, minimum στο 5% της χωρητικότητας του γηπέδου. Μπορεί να δώσουν και παραπάνω όμως αν υπάρξει σχετική συμφωνία μεταξύ τους (στο Ούντινε ο ΠΑΟΚ είχε τελικά 6.500 κόσμο που ήταν πάνω από το 20% της χωρητικότητας του Φρίουλι…).
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός. Το να δίνεται το 5% στους φιλοξενούμενους είχε θεσμοθετηθεί κάποια στιγμή πριν από χρόνια, αλλά καταργήθηκε. Η ανταλλαγή εισιτηρίων γίνεται έπειτα από σχετική συμφωνία των δύο ομάδων, όμως, δυστυχώς, στην Ελλάδα πρέπει να συναινέσει και η αστυνομία, η οποία πολλές φορές κόβει τις εκδρομές.
Ο ΠΑΟΚ ζήτησε και πήρε από την Ξάνθη 1.200 εισιτήρια σε ένα γήπεδο 7.244 θέσεων. Κοινώς πήρε το 17% των εισιτηρίων. Κάποιοι επιμένουν πάλι ότι ο Άρης ζήτησε το 5% των εισιτηρίων για την Τούμπα (παρότι έχει καταργηθεί). Κύριοι, τα 2.500 εισιτήρια δεν είναι το 5% σε ένα γήπεδο 28.701 θέσεων. Απλά μαθηματικά είναι…
ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ…
Ο Άρης ζήτησε 2.500 εισιτήρια για το ματς της Τούμπας, αλλά αρνείται να δώσει 2.500 για το ματς του β’ γύρου. Καταρχάς το 5% της Τούμπας είναι 1.400 εισιτήρια και όχι 2.500. Αλλά δόθηκε η γραμμή να λένε ότι ζήτησαν το 5%, λέγοντας ότι αυτό είναι 2.500 εισιτήρια και το αναπαραγάγουν όλοι. Σανό αμάσητο για τα πρόβατα…  Για να είναι το 5% στα 2.500 εισιτήρια θα έπρεπε η Τούμπα να έχει χωρητικότητα 50.000 θέσεις…

Δίχτυ στη Θ4 και άλλες αποφάσεις του ΔΣ

Στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε στην Τούμπα συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του γηπέδου της Τούμπας αλλά και κάποια βελτιωτικά έργα στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας. Οσον αφορά τα έργα της Τούμπας, αυτό που αποφασίστηκε χθες σχετίζεται με το νέο δίχτυ που θα μπει μπροστά από τα δύο πέταλα του γηπέδου.
Πιο συγκεκριμένα, θα αντικατασταθούν οι κατασκευές που υπάρχουν τώρα και θα τοποθετηθούν ειδικά δίχτυα, όπως συμβαίνει σε πολλά γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Μπροστά από τη Θύρα 4, θα τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ ύψους 12 μέτρων, σε μικρή απόσταση από την κερκίδα, προκειμένου να μην πέφτουν πυρσοί και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ήδη έχει βρεθεί εταιρία που θα κάνει τις εργασίες, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το ντέρμπι με τον Άρη. Το δίχτυ θα στηρίζεται σε πυλώνες που δε θα εμποδίζουν καθόλου την ορατότητα των φιλάθλων (όπως κάποιοι στύλοι της ΔΕΗ, όχι οι ξύλινοι…).
Σχετικά με τα έργα που θα γίνουν στη Νέα Μεσημβρία, αυτό που αποφασίστηκε είναι η αλλαγή χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο που χρησιμοποιεί η επαγγελματική ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη κίνηση και αυτό αποφασίστηκε ότι θα γίνει άμεσα. Θα γίνει έρευνα αγοράς προκειμένου να βρεθεί η συμφερότερη λύση, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτική η προπόνηση της πρώτης ομάδας.

Ξάνθη: η εκδρομή και τα εισιτήρια

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε 1200 εισιτήρια για το μεθαυριανό ματς στην Ξάνθη και η ΠΑΕ θα ενημερώσει σήμερα για τον τρόπο διάθεσής τους. Το πιθανότερο είναι τα εισιτήρια να διατεθούν από την Τούμπα, ενώ είναι ακόμα αμφίβολο αν λειτουργήσει εκδοτήριο στα Πηγάδια (μάλλον δε θ’ ανοίξει).
Οσο για τις εκδρομές, πρέπει να σημειωθεί ότι πράγματι υπάρχει νόμος από τον περασμένο Φεβρουάριο, με τον οποίο απαγορεύεται η μαζική μετακίνηση οπαδών με λεωφορεία. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει ο νόμος, είναι να αναγνωρίζουν επίσημα οι ΠΑΕ τους συνδέσμους και τις λέσχες οπαδών, παίρνοντας την ευθύνη της μετακίνησής τους. Μέχρι να γίνει αυτό, ο νόμος δεν τίθεται σε ισχύ.

Συμφωνία με Umbro και κέρδος που αγγίζει το 50%!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η Umbro θα πορευτούν μαζί για τη σεζόν που διανύουμε, καθώς απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, η οποία ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί το καλοκαίρι. Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ειπώθηκε ότι απομένει απλά η απάντηση της Umbro, σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που υπάρχουν η θέση της εταιρίας είναι θετική.
ΑΠΟ ΤΑ 21 ΣΤΑ 12,5…
Η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση που άρχισαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ έφερε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τιμή που θα αγοράζει τη φανέλα από την εταιρία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ενώ αρχικά η τιμή οριζόταν στα 21 ευρώ, με τη νέα συμφωνία πέφτει στα 12,5 ευρώ, αγγίζοντας ουσιαστικά το 45% μείωση!
Υπάρχουν και άλλες επιμέρους λεπτομέρειες που δείχνουν μία εντυπωσιακή διαφοροποίηση, υπέρ βέβαια των συμφερόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι εκπρόσωποι της οποίας ήταν ανένδοτοι και ιδιαίτερα σκληροί στις διαπραγματεύσεις με τους ομολόγους της εταιρίας που αντιπροσωπεύει την Umbro στην Ελλάδα.
Ακόμα και η τιμή χονδρικής με την οποία θα προμηθεύεται προϊόντα ο ΠΑΟΚ είναι μειωμένη πάνω από 50%, ενώ όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν θετική επίπτωση και στα προϊόντα που θα διατίθενται από τη νέα μπουτίκ.
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Από κει και πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία αφορά διάρκεια ενός χρόνου ή καλύτερα μιας σεζόν, ουσιαστικά δηλαδή μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα κιόλας, ο ΠΑΟΚ έχει νόμιμο δικαίωμα να μαζέψει προσφορές απ’ όλες τις εταιρίες ένδυσης για τα επόμενα χρόνια (μεταξύ των οποίων ασφαλώς μπορεί να είναι και η Umbro). Θυμίζουμε ότι αρχικά, οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε μία συμφωνία 1+2 χρόνια, γεγονός που δέσμευε τον ΠΑΟΚ και δεν άφηνε τα χέρια λυμένα ώστε να προχωρήσει σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με άλλες εταιρίες.
Με βάση όσα ειπώθηκαν χθες, η μπουτίκ κάτω από τη θύρα 8 θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν από τον αγώνα με τον Άρη.
ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΤΙΚ
Εγκαίνια πριν από το ντέρμπι με τον Αρη την άλλη Κυριακή θα γίνουν στη νέα μπουτίκ του ΠΑΟΚ, κάτω από τη θύρα 8 της Τούμπας. Η μπουτίκ θα ανήκει σε θυγατρική της “ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ”, μέσω της οποίας έγινε και η αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

«BEST GOAL» του Λόρενς

Ο Λίαμ Λόρενς κέρδισε τον διαγωνισμό του καλύτερου γκολ της περασμένης αγωνιστικής. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πετύχει το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, απέσπασε το 52,13% των ψήφων, έναντι 46,3 % που απέσπασε ο Αγκάνθο του Αρη. Οσο για τον Μπάρκογλου της Κέρκυρας, αρκέστηκε στο 1,57% των ψήφων. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα παραλάβει ο Λόρενς το βραβείο του καλύτερου γκολ της περασμένης αγωνιστικής.
Στο μεταξύ, σήμερα στις 13.00 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογείται ενώπιον της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης.
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΡΗ
Αρχισε από χθες μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι της 30ης Σεπτεμβρίου (ο αγώνας θα αρχίσει στις 20.30) στο γήπεδο της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη (η διάθεση από τα εκδοτήρια του γηπέδου θα αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα) για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Θύρα 1: 40 ευρώ,
θύρες 2, 3: 30 ευρώ, θύρες 5, 6: 20 ευρώ, θύρες 4, 4α: 15 ευρώ, θύρες 7, 7α: 15 ευρώ, VIP 3ου: 120 ευρώ και VIP 4ου: 80 ευρώ.

"Τρέχει" να προλάβει τον... Αρη ο Σαλπι!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης διανύει την 4η εβδομάδα αποθεραπείας από τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με τον Πανθρακικό στην Τούμπα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 26 Αυγούστου.
Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε υποστεί κάταγμα στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού και αυτό σήμαινε αυτομάτως ότι έπρεπε να μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα. Ισως και παραπάνω…
Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανέφερε τότε ότι ο Σαλπιγγίδης υπέστη “ρωγμώδες κάταγμα αυχένος κεντρικής φάλαγγας 3ου δακτύλου του δεξιού ποδιού με ενδαρθρική επέκταση και η αποθεραπεία του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 4-6 εβδομάδες”.
Η πορεία της αποθεραπείας του πάει αρκετά καλά και πλέον στην 4η εβδομάδα από τότε που τραυματίστηκε μπορεί να εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις και πόνο, αλλά πλέον ανεβάζει σταθερά ρυθμούς.
Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι θα μπορέσει να είναι έτοιμος μέχρι την επόμενη εβδομάδα και έτσι θα τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για το ματς με τον Αρη που ακολουθεί στην Τούμπα την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, μετά το προσεχές παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια το ερχόμενο Σάββατο (22/9).
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θέλει να επιστρέψει μέχρι την επόμενη εβδομάδα στην αγωνιστική δράση και θεωρεί ότι θα τα καταφέρει διότι το παιχνίδι με τους κίτρινους είναι στο τέλος της 5ης εβδομάδας αποθεραπείας του και φαίνεται ότι δε θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο.
Μέχρι τώρα ο “Σάλπι” είχε χάσει λόγω του τραυματισμού του τα παιχνίδια με τη Ραπίντ στη Βιέννη, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ενώ θα απουσιάσει σίγουρα και από το ματς με την Ξάνθη το προσεχές Σάββατο.
Σε καλό δρόμο βρίσκεται και η αποθεραπεία του Βιβιάν Ματέους, ο οποίος επίσης θα απουσιάσει από το ματς με την Ξάνθη, αλλά δείχνει ότι έχει πολλές πιθανότητες για να είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Αρη.
Αντίθετα, ο Πάμπλο Γκαρσία, μάλλον θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο και καθώς έχει ήδη τρεις θλάσεις μέσα σε δύο μήνες, ίσως επιστρέψει μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου λόγω των εθνικών ομάδων.