Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

«Μαζί μπορούμε τη λύση»

Μπορεί ο Ζήσης Βρύζας να μην έκρυψε τον προβληματισμό του για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε πολλά σημεία ωστόσο έστειλε ενωτικά και αισιόδοξα μηνύματα ότι στο τέλος διοίκηση και κόσμος μπορούν να τα καταφέρουν και να βρουν τη λύση, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων τόνισε:
“Ψάχνω κάθε μέρα επενδυτή. Αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολη η κατάσταση χωρίς αυτόν τον επενδυτή, εκτός και αν ο κόσμος στηρίξει την ομάδα. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βρούμε λύσεις. Πρέπει με κάθε κόστος η ομάδα να παραμείνει ανταγωνιστική. Κάθε ματς και κάθε έσοδο που μπορούμε να έχουμε από αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό…”, είπε και απάντησε σε ερωτήσεις για τη δική του παρουσία στις διοικήσεις με πρόεδρο τον Θόδωρο Ζαγοράκη: “Δεν ήμουν στο λογιστήριο. Ήμουν τεχνικός διευθυντής στα 2,5 χρόνια και μόνο τρεις μήνες ανέλαβα την προεδρία όταν μου είπε ο Θόδωρος (σ.σ.: Ζαγοράκης) μπες μπροστά και θα προχωρήσουμε… Ήταν μέχρι να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα και να επανέλθει. Τότε υπεύθυνος οικονομικών ήταν ο Ηλίας Βιολίδης. Και η ενημέρωση που είχα εγώ στα οικονομικά ήταν πολύ ελλιπής. Αυτή ήταν η πραγματικότητα…”.
Ο Βρύζας ρωτήθηκε για το αν βρίσκει φυσιολογικά τα όσα συνάντησε σε αυτό το διάστημα και είπε: “Όχι, δεν είναι σίγουρα δικαιολογημένο αυτό που έγινε. Αυτά που συναντώ σήμερα, ήταν μέσα στους όρους που έθεσα το καλοκαίρι για να επιστρέψω όταν συναντήθηκα με τον Ζαγοράκη. Την προηγούμενη φορά που ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο, δεν μάθαινα τίποτα από αυτά που γινόντουσαν. Έγιναν πολλά λάθη στον τρόπο λειτουργίας. Πώς είναι δυνατόν να διαχειρίζεσαι 26 εκ. ευρώ το χρόνο και να μην έχεις οικονομικό διευθυντή; Για αυτόν τον λόγο προχωρήσαμε στις προκηρύξεις. Μάλιστα αυτήν ή την επόμενη εβδομάδα θα επιλέξουμε οικονομικό και εμπορικό διευθυντή”.
Βέβαια σε μία αποστροφή του λόγου του, ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τόνισε: “Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με μεμψιμοιρίες και ας κοιτάξουμε να βρούμε λύσεις για το μέλλον. Δεν ωφελεί να λοιδορούμε το παρελθόν. Θέλουμε λύσεις και όχι κραυγές… Δεν βγαίνει ο ΠΑΟΚ όπως είναι. Όλοι πρέπει να καταλάβουν για παράδειγμα ότι η αλλαγή στη φορολογία των ποδοσφαιριστών ήταν μία δυσβάσταχτη απόφαση για τις ομάδες. Ή ακόμη και οι υγιείς χορηγοί κοιτάνε σήμερα να κόψουν ή να μειώσουν τα συμβόλαιά τους. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι…”

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΙΟΛΙΔΗ
Ο Ζήσης Βρύζας δεν έκρυψε ότι πραγματοποίησε πρόσφατα μία συνάντηση με τον Ηλία Βιολίδη για το θέμα της οφειλής του τελευταίου προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αποκάλυψε ότι υπάρχει συμφωνία για την αποπληρωμή. “Στη συνάντηση που είχαμε ο Ηλίας Βιολίδης ζήτησε να διακανονίσουμε τις 318.000 ευρώ που οφείλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά από τις 30 Ιουνίου 2012”, τόνισε ο Βρύζας για να προσθέσει: “Εγώ όμως τον πίεσα και ήρθαμε σε συμφωνία να διακανονιστεί η οφειλή και να καλυφθεί τελικά πριν από τις 30/06/2012. Του είπα να βρει τρόπο να μας φέρει τα λεφτά και οτιδήποτε κάνει για το θέμα να μας ενημερώνει συνεχώς. Πιστεύω ότι θα τηρήσει στο ακέραιο τη συμφωνία”. 

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΒΡΥΖΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το σώμα, ήταν και αυτό της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του προέδρου Ζήση Βρύζα και του τεχνικού διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ πρότεινε μισθό 7.000 ευρώ (καθαρά) το μήνα για τον Βρύζα και 3.500 ευρώ (καθαρά) το μήνα για τον Παντελή Κωνσταντινίδη. “Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντί σας και να ξέρετε τι ακριβώς γίνεται… ” τόνισε ο Ζήσης Βρύζας.
Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των παριστάμενων, καθώς μόλις δύο άτομα ήταν αρνητικά στις αμοιβές Βρύζα και Κωνσταντινίδη…

ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ
Ο Ζήσης Βρύζας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει και νέα πώληση παίκτη του ΠΑΟΚ τον προσεχή Ιούνιο. “Αν υπάρξει πρόταση για την πώληση κάποιου παίκτη η σωτηρία του ΠΑΟΚ θα είναι για μένα πάνω από την απώλεια οποιουδήποτε. Εγώ δε θα παίξω με τις ψυχές του κόσμου.
Για τη μείωση του μπάτζετ είπε: “Ήταν στα 12 εκ. ευρώ μεικτά, έπεσε στα 6,2 εκ. ευρώ και στόχος μας είναι να το πάμε κάπου στα 7,5 - 8 εκ. ευρώ του χρόνου”.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ο Βρύζας αποκάλυψε ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί πρόταση για να συμμετέχει το Μάιο σε τουρνουά στην Αυστραλία (με τη διεξαγωγή δύο φιλικών) από όπου μπορεί να προκύψουν έξτρα έσοδα.

Αναμένεται τοποθέτηση
Μετά από τη θυελλώδη χθεσινή γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα ΣΠΟΡ διερεύνησαν τις αντιδράσεις από την πλευρά του Θόδωρου Ζαγοράκη για όσα παρουσιάστηκαν και ειπώθηκαν στην Τούμπα. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από παριστάμενους φιλάθλους και μικρομετόχους για την οικονομική διαχείριση επί των ημερών του πρώην προέδρου της ΠΑΕ (για 4,5 χρόνια αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι την αποχώρησή του στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου…). Και είναι βέβαιο πως με κάποιον τρόπο ακόμη ίσως και σήμερα ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα πάρει θέση για όσα συζητήθηκαν και ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση.
Στη διάρκεια της συνέλευσης τέθηκε θέμα για τα χρήματα που είχε να παίρνει ο Ζαγοράκης ως παίκτης (600.000 ευρώ) και διευκρινίστηκε (από τον Γιάννη Παπαδόπουλο) ότι πήρε μόνο τα δεδουλευμένα, ενώ μεγάλος ντόρος έγινε για ένα ποσό 320.000 ευρώ που πήρε ο πρώην πρόεδρος από την ΠΑΕ χωρίς παραστατικά.
Ο Βρύζας εξήγησε ότι: “Εγώ ξέρω πως υπάρχει ένα ποσό 320.000 ευρώ που πήρε ο Ζαγοράκης για σκοπούς του ΠΑΟΚ. Ήταν 200.000 τον προηγούμενο Μάρτη που βάσει απόφασης του διοικητικού συμβουλίου πάρθηκαν για μεταγραφικούς λόγους και άλλες 120.000 ευρώ πριν αποχωρήσει. Προτείνουμε να εγκριθεί το ποσό αυτό ως μισθοδοσία του Θοδωρή Ζαγοράκη για όλα τα χρόνια που ήταν στον ΠΑΟΚ” τόνισε ο Βρύζας, όμως εκεί υπήρξε αντίδραση των μετόχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελικά η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.
Ο Βρύζας πρόσθεσε ότι: “Πολλές φορές υπάρχουν έξοδα που δε δικαιολογούνται σε μία ΠΑΕ. Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που ξέρουν τι έγινε”.

Γκαρσία: «Μας στέρησαν τίτλους»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε στην εκπομπή της NOVA η "Ωρα των Πρωταθλητών" για το δεσιμό του με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο της ομάδας.
Μεταξύ άλλων:
Ο Ουρουγουανός παίκτης αρχικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και τη νίκη της ομάδας του στο Ολυμπιακό στάδιο: "Μία πολύ σημαντική νίκη την οποία την χρειαζόμασταν για τα πλέι οφ και πλέον νιώθω πως σιγά σιγά βελτιωνόμαστε".
Για το αν προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ να πάρει τη δεύτερη θέση, τόνισε: "Απομένουν ακόμα αρκετά παιχνίδια. Πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι κουρασμένος από την διοργάνωση των πλέι οφ, όμως θα πρέπει όλοι να μπούμε με όρεξη σε αυτά".
Για τα συγχαρητήρια στον Χαλκιά μετά την απόκρουση του πέναλτι και την απόδοσή του γενικότερα στο ματς, είπε: "Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες είναι δυναμικοί και όλοι έχουν όρεξη να κάνουν την δουλειά τους. Πιστεύω ότι ο Κώστα πέρασε μία μεγάλη περίοδο χωρίς να παίζει, αυτό είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή. Χθες είχε την ευκαιρία να παίξει και να κάνει μία μεγάλη εμφάνιση, είχε την ευκαιρία να αποκρούσει και ένα πέναλτι που για μένα δεν υπήρχε. Οποιος παίκτης της ομάδας έχει καλή απόδοση για μένα είναι πολύ ευχάριστο".
Για το αν πιστεύει πως είναι σκληρός παίκτης: "Αυτό που λέτε, μου το έλεγαν και στην Ισπανία, πως είμαι ένας παίκτης πολύ σκληρός. Σε όλη την καριέρα μου δεν έχω τραυματίσει κανέναν παίκτη, πάντοτε έχω παίξει πάρα πολύ σκληρά, αλλά χωρίς κακή πρόθεση να κάνω ζημιά σε κάποιον. Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο και να παίζω καλά. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που γουστάρουν το ποδόσφαιρο που παίζω εγώ και κάποιοι που δεν θα τους αρέσει".
Για το εάν είναι εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης: "Δεν γνωρίζω αν συμβαίνει αυτό. Ζω το ποδόσφαιρο με πάθος και προσπαθώ να δίνω το 100% της απόδοσής μου. Και πάντοτε έχω προσπαθήσει γι αυτό, πρώτα για όλο τον κόσμο και την οικογένειά μου".
Για το εάν θα ήθελε να είναι στην Εθνική και την "παρέα του Φορλάν" που πήρε το Κόπα Αμέρικα: "Σίγουρα όποιος παίκτης είχε την ευκαιρία να βρισκόταν μαζί τους να ζήσει το Μουντιάλ και την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα ήταν τυχερός. Εγώ πέρασα δέκα χρόνια ευχάριστα στην Εθνική και πάντοτε ήμουν έτοιμος να προσφέρω. Όμως για διάφορες καταστάσεις πρέπει και εμείς να δώσουμε ευκαιρία σε αυτή τη νέα γενιά που έρχεται. Είναι νόμος της ζωής αυτό. Επρεπε να τελειώσει κάποια στιγμή η καριέρα στην Εθνική, αλλά σίγουρα κάθε άνθρωπος στη χώρα θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μοιάζει με την Εθνική Ουρουγουάης που πάντα προσπαθεί να μπει σφήνα σε Αργεντινή και Βραζιλία: "Δεν είναι να μπούμε στη μέση ο στόχος. Αυτό που προσπαθούμε είναι να είναι ο ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει να είναι. Πιστεύω ότι μας λείπει το τελευταίο σπρώξιμο, είχαμε καλές ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια. Αλλά έγιναν κάποια… λερωμένα πράγματα που δεν έπρεπε και δεν μας αφήσανε να το κατακτήσουμε. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, αυτοί που είμαστε και αυτοί που θα έρθουν, προκειμένου να γίνουμε επικεφαλείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τον κόσμο μας που το δικαιούται. Πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για να το πετύχουμε αυτό".
Για το εάν θα μείνει στον ΠΑΟΚ: "Ποτέ δεν έχω κάνει πλάνα μελλοντικά. Προσπαθώ να ζω την κάθε μέρα και το έχω καταλάβει πως οι μέρες μου στο ποδόσφαιρο αρχίζουν και τελειώνουν, είναι κάτι που δεν το αποφασίζω εγώ μόνος μου. Το σημαντικό σε όλα αυτά είναι να φτάσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται και ο Θεός θα μας πει τι θα γίνει".
Για το εάν θα κάνει τατουάζ τον Δικέφαλο στο σώμα του: "Ναι θα το κάνω. Όταν φύγω από την ομάδα όμως. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που δέθηκα περισσότερο μαζί της και με τον κόσμο. Σε όλα τα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο, στην Παμπλόνα ήμουν τρία χρόνια και εκεί με αγαπούσαν, αλλά αυτό που ζω εδώ το ξεπερνάει όλο αυτό. Σίγουρα έχω προσαρμοστεί στην Ελλάδα, δεν είμαι ο άνθρωπος που του αρέσει να αλλάζει καθημερινά, είμαι συνήθως στο σπίτι με την οικογένειά μου, προπόνηση σπίτι, σπίτι προπόνηση, έχω την γυναίκα μου που μου μαγειρεύει, είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσει να βγαίνει πολύ, αλλά σήμερα θα την βγάλω έξω για φαγητό".
Για την στιγμή που αγωνίστηκε μόλις μετά τον χαμό της μητέρας του και εάν αυτή ήταν η στιγμή που δέθηκε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Πιστεύω πως όλη αυτή η συμπαράσταση του κόσμου σε αυτές τις πικρές στιγμές της ζωής είναι σημαντικά. Δυστυχώς η ζωή είναι έτσι, αλλά πιστεύω πως ο κόσμος εδώ μου έχει συμπαρασταθεί, αλλά αυτό είναι νόμος ζωής. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος γι αυτόν τον κόσμο. Θα πρέπει να κερδίσουμε κάτι γι' αυτούς για να ανταποδώσουμε την αγάπη τους".