Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Δύο ώρες νωρίτερα το Σαχτάρ-ΠΑΟΚ


Δύο ώρες νωρίτερα θα ξεκινήσει το ματς Σαχτάρ Καραγκαντί-ΠΑΟΚ εξαιτίας κακώς καιρικών συνθηκών.....

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Σαχτάρ Καραγκαντί για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:00GR.
Ωστόσο, η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει πως εκείνη τη μέρα (28 Νοεμβρίου) στο Καζακστάν η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους -15 βαθμούς Κελσίου.
Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η σέντρα του αγώνα να γίνει δύο ώρες νωρίτερα και το ματς θα ξεκινήσει στις 17:00GR.

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί


Ο προπονητής της Σαχτέρ Καραγκαντί, Βίκτορ Κουμίκοφ, αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δικαιώθηκε γιατί θεωρούσε τον "Δικέφαλο" φαβορί από την αρχή της φάσης των ομίλων του Europa League.
 Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

"Το αυριανό παιχνίδι θα είναι για μας το τελευταίο εντός έδρας σ αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν. Θα κάνουμε ό,τι περνά από τις δυνάμεις μας για να ολοκληρώσουμε ικανοποιητικά τη σειρά των εντός έδρας παιχνιδιών. Πριν αρχίσουν τα ματς των ομίλων είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και τώρα μπορώ να το επιβεβαιώσω.

Το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν μέσα από αυτό την πρόκριση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε", δήλωσε στο εισαγωγικό του σχόλιο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για το αν οι κλιματολογικές συνθήκες μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο της Σαχτιόρ: "Τον ίδιο καιρό που έχουμε εδώ έχει και στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα, ίσως, είναι λίγο πιο ζεστά. Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια δεν έχει πολύ κρύο. Μπορούμε να πούμε πώς στην Αστάνα έχουμε καιρό φθινοπώρου. Πιστεύω, κατά συνέπεια, ότι δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι. Αν είχε μείον 20 βαθμούς και το χιόνι στους δρόμους έφθανε μέχρι το γόνατο θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό".

Για το αν έχει πάρει πριμ για την πορεία της ομάδας στο Europa League: "Για την πορεία συνολικά, ναι, όχι για το Europa League".

Για το αν περιμένει τον κόσμο να είναι ο "12ος παίκτης" της Σαχτιόρ: "Οι οπαδοί έχουν ιδιαίτερη σημασία στο δικό μας σύλλογο. Αν το γήπεδο είναι γεμάτο, το επίπεδο υποστήριξης είναι διαφορετικό, δημιουργεί μία άλλη αύρα. ΟΙ παίκτες παίζουν πολύ καλύτερα όταν οι οπαδοί τους υποστηρίζουν και τους δίνουν ώθηση. Ακόμη πιστεύω πώς αν στα παιχνίδια με την Αλκμααρ και την Μακάμπι Χάιφα το γήπεδο ήταν γεμάτο οι πιθανότητες να κερδίσουμε θα ήταν πολλές περισσότερες".

Τους παίκτες της Σαχτέρ Καραγκαντί εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Εβγκένι Ταράσοφ, ο οποίος δήλωσε:

"Είμαστε έτοιμοι, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την πρώτη νίκη στον όμιλο. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τη χώρα. Μπορεί να μην έχουμε επίσημο ματς στα πόδια μας το τελευταίο διάστημα, όμως μέσα από τα διπλά και τις ασκήσεις στις προπονήσεις προσπαθήσαμε να κρατηθούμε σε ρυθμούς αγώνων. Πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούμε".

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στο Καζακστάν

 
Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο Καζακστάν, έχοντας ως στόχο το πρώτο ευρωπαϊκό "διπλό" τη φετινή σεζόν.
 Το πρόγραμμα του "Δικεφάλου" σήμερα περιλαμβάνει τη συνέντευξη Τύπου του Χουμπ Στέφενς για το αυριανό παιχνίδι και την πρώτη προπόνηση της ομάδας στο Καζακστάν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της για το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ μέχρι την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη:

"Στις ιδιαίτερες συνθήκες γύρω από τον αγώνα με την Σαχτέρ Καραγκαντί προσπαθεί να προσαρμοστεί ο ΠΑΟΚ. Η μεγάλη διαφορά ώρας (+4) και το πολικό ψύχος που επικρατεί στην Αστάνα είναι τα δύο βασικά εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η αποστολή του Δικεφάλου μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Χουμπ Στέφενς επέλεξε για πρώτη φορά να ταξιδέψει η ομάδα δύο μέρες πριν από το παιχνίδι προκειμένου οι παίκτες του να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν όσο γίνεται περισσότερο στα δεδομένα ενός ευρωπαϊκού αγώνα που διεξάγεται σε ένα από τα πλέον απομακρυσμένα μέρη από την υπόλοιπη Ηπειρο.

Ο Ολλανδός τεχνικός ακολουθεί τακτική σταδιακού εγκλιματισμού καλύπτοντας ρυθμίζοντας το πρόγραμμα της ομάδας στην ενδιάμεση ώρα, στο +2 από την Ελλάδα.

Η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΟΚ, στην οποία εκτός του Στέφενς θα μιλήσει κι ο Γιώργος Τζαβέλλας είναι προγραμματισμένη στις 14.00 ώρα Ελλάδας και στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση της ομάδας στο Αστάνα Αρένα.

Την ημέρα του αγώνα το ξυπνητήρι για τα μέλη της αποστολής θα χτυπήσει στις 05.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, 09.30 τοπική, μετά το πρωινό θα ακολουθήσει το καθιερωμένο ξεμούδιασμα των ποδοσφαιριστών με μια μικρή βόλτα στην παγωμένη Αστάνα και το ματς είναι προγραμματισμένο στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα μείνει το βράδυ της Πέμπτης (28.11) στην Αστάνα και θα αναχωρήσει την Παρασκευή (29.11) στις 13.00 τοπική ώρα προκειμένου να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη στις 14.45!".

«Είμαι σκληρός, αλλά και δίκαιος»

Την επιθυμία του να δεί αύριο τον ΠΑΟΚ να παίζει το... παιχνίδι του, εξέφρασε μεταξύ των άλλων στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό παιχνίδι ο Χουμπ Στέφενς, σχολιάζοντας και τις προ ημερών δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός υπογράμμισε:

Για το πώς αντιμετωπίζει τον σημερινό αγώνα σε συνδυασμό με το ότι ακόμα και μία ενδεχόμενη ήττα  δεν θα είναι καταστροφική για τον ΠΑΟΚ: « Εμείς ήρθαμε εδώ για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα αντιμετωπίσουμε πολλές καινούργιες συνθήκες. Την ώρα, τον καιρό, τον πλαστικό χλοοτάπητα. Όλα θα είναι διαφορετικά για εμάς. Αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με έναν επαγγελματικό τρόπο και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για το ότι καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει κερδίσει στην έδρα της Σαχτέρ: «Είναι πολύ δύσκολο κόντρα στην Σαχτέρ να παίξεις το ποδόσφαιρο που θέλεις. Το είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι. Παίζουν με πολύ δύναμη,. Εμείς πρέπει να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας . Δεν ξέρω το κατά πόσο είναι εφικτό, θα το δούμε αύριο».

Για το ότι πολλές ομάδες παραπονέθηκαν για το μεγάλο ταξίδι που χρειάστηκε να κάνουν για να φτάσουν στο Καζακστάν: «Ξέραμε από την ημέρα της κλήρωσης τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και γι΄ αυτό ήρθαμε μία ημέρα νωρίτερα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Το αν πράξαμε σωστά, θα το δούμε αύριο».

Για το αν έμαθαν οι παίκτες του να διαχειρίζονται τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Το ελπίζω. Φυσικά είναι εμπειρία για τους παίκτες να παίζουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Νομίζω πως τα έχουμε καταφέρει. Δεν είναι βέβαια εύκολο. Θα δούμε μετά τον Δεκέμβριο.  Δεν είχαμε πολλούς τραυματισμούς και αυτό είναι καλό. Μας βοήθησε να αλλάζουμε την ομάδα όποτε χρειάζεται. Όχι μόνο αυτούς που είναι κουρασμένοι πνευματικά, αλλά και αυτούς που δεν βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση».

Για το αν κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα έχει και άλλες... εμπνεύσεις όπως αυτή της χρησιμοποίησης του Τζαβέλλα ως στόπερ: «Δεν είναι μόνο τα παιχνίδια, είναι και οι προπονήσεις. Βάλαμε τον Γιώργο στην προπόνηση στο κέντρο της άμυνας, δεν είχαμε και πολλούς κεντρικούς αμυντικούς εκεί νη τη στιγμή. Μίλησα μαζί του γι΄ αυτό. Πιστέψτε με. Όλοι οι παίκτες έχουν κάθε μέρα την ευκαιρία να μου δείξουν πως μπορούν να παίξουν. Αυτός πήρε την ευκαιρία και έπαιξε καλά στο κέντρο της άμυνας. Ήταν για μένα λόγος να τον εμπιστευτώ. Αύριο θα δούμε».

Για τη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη πως είναι σκληρός προπονητής και ενδεχομένως ορισμένοι παίκτες μπορεί να μην τον αντέχουν: «Εγώ είμαι αυτός που είμαι. Αν πρέπει ορισμένες φορές πρέπει να είμαι σκληρός, θα είμαι σκληρός. Αν πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θα τους δώσω συγχαρητήρια. Ήρθα να κάνω μια δουλειά στον ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει προπονητής που δεν θέλει να κερδίζει. Αν για να κερδίζουμε πρέπει να είμαι σκληρός, θα είμαι. Δεν είμαι πάντα σκληρός, κυρίως προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Απέναντι στην ομάδα μου, στον ΠΑΟΚ, στους ποδοσφαιριστές και στον εαυτό μου».

Για την τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη πως για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου αφεντικό θα είναι ο Στέφενς: «Πρέπει να περιμένουμε, θα το δούμε τον Γενάρη».

Λούκας, εσύ MVP

Ηταν ο παίκτης που ξεκίνησε από τον πάγκο και άλλαξε τη ροή του αγώνα κόντρα στον Αρη. Με ένα γκολ και μία ασίστ σε λιγότερο από μισή ώρα παιχνιδιού, ο Λούκας ήταν ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του πολυτιμότερου παίκτη της 12ης αγωνιστικής της Super League.
Είναι το τρίτο σχετικό βραβείο που κερδίζει ο Ισπανός παίκτης του ΠΑΟΚ, αφού είχε συγκεντρώσει την προτίμηση του κοινού τόσο στην πρώτη αγωνιστική όπου κόντρα στην Ξάνθη πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε τα άλλα δύο, όσο και την ένατη αγωνιστική που πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ στο ματς με τον Πανθρακικό.

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 3-1 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)