Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ντι Νατάλε: «Πω πω λαός!»

Μετά από το τέλος του χθεσινού ματς στο Φρίουλι, στα αποδυτήρια ο μεγάλος απών της Ουντινέζε (λόγω τραυματισμού), ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έστησε ένα “πηγαδάκι” με τον Λάσλο Μπόλονι και το Μπρούνο Τσιρίλο.
Εκεί ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας “παραμιλούσε” με την εκπληκτική παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ! “Ο κόσμος σας ήταν φανταστικός! Οι οπαδοί σας δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Φρίουλι…”, έλεγε ο Ντι Νατάλε μιλώντας με θαυμασμό στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τους 6.000 (ίσως και περισσότερους…) φίλους του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας στην Ιταλία.
Από την πλευρά του ο Λάσλο Μπόλονι έκανε το δικό του γνωστό χιούμορ απευθυνόμενος στον Ντι Ντατάλε.
“Κάλμα, κάλμα. Κάνε και μασαζάκι και μη βιάζεσαι να επιστρέψεις στα γήπεδα…”, έλεγε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στον πρώτο σκόρερ της Ουντινέζε που παραμένει τραυματίας, έχασε το χθεσινό ματς και είναι εξαιρετικά αμφίβολος και για τη ρεβάνς της Τούμπας…
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ
Πραγματικά η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ χθες στο Φρίουλι ήταν μοναδική! Περισσότεροι από 6.000 φίλοι του Δικεφάλου (από όλη την Ελλάδα αλλά και από διάφορα μέρη της Ευρώπης…) κέρδισαν από νωρίς τη μάχη της κερκίδας κάνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να νιώθουν σαν να παίζουν στην Τούμπα! Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί δεν ακούγονταν στις κερκίδες και ακόμη και από την τηλεόραση περνούσαν μόνο τα συνθήματα και οι φωνές του κόσμου του Δικεφάλου!

Και το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι για πρώτη φορά σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, αυτοί του ΠΑΟΚ ήταν περισσότεροι από τους γηπεδούχους! Κι όμως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έκανε κι αυτό το θαύμα! Και μαζί με τους Έλληνες βρέθηκαν και καμιά 50 Σέρβοι οπαδοί της Παρτιζάν σε μία μοναδική παράσταση που δόθηκε στο Φρίουλι κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τον πιο τρελό και ταξιδιάρικο λαό…

“Νίκη με Αρη και πλει οφ”

Ικανοποιημένος από την ισοπαλία, αλλά ειλικρινής για την εικόνα των δύο ομάδων και του αγώνα, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός μέσος αρχικά αναφέρθηκε στο ματς, σε συνδυασμό με τον αγώνα ρεβάνς: “Η Ουντινέζε είναι μία πολύ σκληρή ομάδα. Αμυνθήκαμε καλά, αλλά μας έλειψε να επιτεθούμε περισσότερο. Πιστεύω θα είναι πολύ δύσκολος ο επαναληπτικός στην Τούμπα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και με την παρουσία των φίλων μας πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Στην Τούμπα θα πρέπει να πιέσουμε παραπάνω. Παίζουν με τρεις πίσω και ανοίγουν πολύ καλά το παιχνίδι”.
Για τις πιθανότητες πρόκρισης μετά την λευκή ισοπαλία είπε: “Πήραμε το 0-0 και την ισοπαλία, αλλά θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες στην Τούμπα. Σήμερα κυριάρχησαν λίγο παραπάνω από ότι εμείς. Εμείς αμυνθήκαμε πολύ καλά, αλλά στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να παίξουμε”.

Όσο για την παρουσία του κόσμου και το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη, πρόσθεσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε. Έρχεται ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά. Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε την Κυριακή. Είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε στα πλέι οφ”

Γεωργιάδης: «Πάθος και δύναμη για νίκη με Άρη»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στο Novasports για την εμπειρία του πρώτου αγώνα με την Ούντινε και την αίσθησή του για την αναμέτρηση με τον Αρη στο γήπεδο της Τούμπας.

Αρχικά μίλησε για το ευρωπαϊκό ματς με την Ουντινέζε λέγοντας ότι:
«Κατ' αρχήν, το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν θετικό για εμάς. Η αλήθεια είναι πως πηγαίναμε και για την ισοπαλία και για τη νίκη. Παίζαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε πως αυτή τη χρονιά στην Ιταλία πάει πάρα πολύ καλά η Ουντινέζε αλλά ξέραμε πως έχει και δυο σημαντικές απώλειες, του ΝτιΝατάλε και του Ισλα και καλώς ή κακώς αυτοί οι παίκτες είναι βαρόμετρο για την ομάδα. Πιστεύω ότι δεν παίξαμε τόσο καλά όσο μπορούμε να παίξουμε κι όσο έχουμε δείξει αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα κι αυτό κρατάμε».

- Μήπως περιμένατε να δείτε κάτι διαφορετικό στον αγωνιστικό χώρο κι η δυναμική που έβγαλε η ιταλική ομάδα σας φόβισε στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μη βρείτε τον εαυτό σας;
«Πιστεύω πως δεν ήταν στη δυναμική της ομάδας αλλά στο σύστημα που έπαιξε ... Μας μπέρδεψαν λίγο με το σύστημα, έπαιξαν 3-5-1-1 κι έπρεπε να προσαρμοστούμε ανάλογα με τους παίκτες που έβγαιναν από τα πλάγια. Και στο πρώτο εικοσάλεπτο είναι η αλήθεια ότι υποφέραμε λίγο. Εβγαιναν από παντού αλλά ευτυχώς σε μια δυο φάσεις η τύχη ήταν με το μέρος μας, κρατήσαμε το μηδέν και πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο δεν κινδυνεύσαμε σε καμία φάση και το μηδέν - μηδέν ήρθε άνετα».

- Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που συμμετέχει σ' ευρωπαϊκές διοργανώσεις παραμένοντας αήττητη, μάλιστα έπειτα από δώδεκα αγώνες. Αυτό σα γεγονός εσένα τί σου λέει;
«Σίγουρα είναι πολύ θετικό όταν έχεις να χάσει δώδεκα αγώνες στο Europa League, ένας θεσμός ο οποίος είναι πολύ σοβαρός και συμμετέχουν πολύ καλές ομάδες. Αυτό μου λέει πως όταν η ομάδα παίζει στο Europa League είναι πολύ σοβαρή, ότι προσέχει πάρα πολύ κι ότι δεν είναι τυχαία τ' αποτελέσματα που φέρνει. Γιατί τυχαίο μπορεί να ήταν ένα, δυο κι όχι δώδεκα».

- Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή ν' αγωνίζεται εκτός έδρας με μια ατμόσφαιρα που θυμίζει την ... έδρα του;
«Ηταν πάρα πολύ ευχάριστο για εμάς. Πιστεύω πως ακόμη κι ολόκληρος ο κόσμος το έχει καταλάβει, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι παντού. Σε κάτι τέτοια ματς, που είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα, πάντα μας στηρίζουν και στην ουσία παίζαμε στην έδρα μας. Η Ουντινέζε δεν είχε περισσότερους φιλάθλους από ότι είχαμε εμείς».

- Από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, στην ελληνική και στον αγώνα με τον Αρη στο γήπεδο της Τούμπας. Για έναν ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με τη λογική που έχει μέσα του, πως γίνεται αυτή η προσαρμογή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα;
«Για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, πρέπει να γίνει, καλώς ή κακώς η κούραση μετράει αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι μη χάσουμε γιατί ξέρουμε ότι και για εμάς και για τον κόσμο αυτό το παιχνίδι δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι ολόκληρη η χρονιά γι' αυτούς και το καταλαβαίνουμε κι εμείς από το μέρος μας. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

- Για να μπορέσει να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο επιθυμητό γι' αυτόν αποτέλεσμα ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει;
«Αυτά τα ματς πιστεύω κρίνονται στο πάθος και στη δύναμη. Αμα έχεις πάθος και δύναμη και δείξεις πολύ θέληση μπορείς να το πάρεις το παιχνίδι», κατέληξε ο νεαρός χαφ του «Δικεφάλου.

«Να...περάσει ο Άρης!»

Ο Απόστολος Γιάννου παρέλαβε το βραβείο του MVP της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, για την εμφάνιση που είχε κάνει στην Κρήτη όπου πέτυχε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στο 0-2 με τον ΟΦΗ.
Αρχικά ο νεαρός τόνισε:
«Χαίρομαι πολύ για αυτό το βραβείο. Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια. Να δίνω αφορμή για τέτοια βραβεία. Είναι πολύ καλό για μένα. Εκανα μια καλή αρχή, θέλω να συνεχίσω, να γίνεται πιο συχνά αυτό και να πάρω κι άλλα βραβεία».
Για τις αυξημένες απαιτήσεις του προπονητή του, μετά τα δύο του γκολ στην Κρήτη, είπε:
«Νομίζω ότι οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες, αλλά κι εγώ μπορώ να αντεπεξέλθω σε όλα αυτά. Θα προσπαθώ σε κάθε αγώνα να γίνομαι καλύτερος».
Για το παιχνίδι με τον Άρη, σχολίασε:
«Θέλαμε να ξεκουραστούμε, μια κι ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Εμείς βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα ο Άρης και μετά η Ουντινέζε. Χαλαρώσαμε και συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το ματς».
Για το αν μπορεί να αγωνιστεί στο ίδιο βασικό σχήμα με τον Κλάους, είπε:
«Γιατί όχι; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορώ να παίξω όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου».

Γκουιντολίν: «Μπορούσε 2-0 στο 10λεπτο!»

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες η Ουντινέζε υποδέχεται σήμερα στις 21.45 στο Φρίουλι την ομάδα της Κάλιαρι. Η ομάδα του Φραντζέσκο Γκουιντολίν, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την κούραση από το ματς με τον ΠΑΟΚ και στα υπέρ της είναι ότι επιστρέφει στην δράση ο Γκανέζος Ασαμόα, όσο και ο Μπαρέτο.
“Διανύουμε το χρονικό σημείο της σεζόν, στο οποίο θα πρέπει να δείξουμε τη δύναμη μας. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, έχουμε αρκετούς τραυματισμούς παικτών, με πιο πρόσφατο του Πίνζι, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, πιθανώς και το ματς που ακολουθεί εκτός έδρας με την Μπολόνια” ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Φραντζέσκο Γκουιντολίν, και πρόσθεσε: “Ξέρω ότι θα βρούμε μπροστά μας ομάδες, που σε διάστημα είκοσι ημερών έχουν δώσει μόλις έναν αγώνα, σε αντίθεση μ’ εμάς, που θα έχουμε δώσει στο ίδιο διάστημα τρία και τέσσερα παιχνίδια. Ευτυχώς επιστρέφουν οι Ασαμόα και Μπαρέτο, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Από την άλλη, ο Ντι Νατάλε δεν μπορεί να αρχίσει καν τρέξιμο, ενώ η απώλεια του Ίσλα είναι πράγματι πολύ σημαντική”.
Σχολιάζοντας την κατάσταση στην ομάδα, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό, υπογράμμισε: “Θα πρέπει να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό για όσα έχουμε πετύχει, να είμαστε δηλαδή ψηλά στη βαθμολογία και να συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Πρέπει να ζούμε το παρόν και να ελπίζουμε ότι το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο”.
Κι ο τεχνικός της Ουντινέζε κατέληξε: “Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχαμε τις ευκαιρίες και στο πρώτο 10λεπτο το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 2-0. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν σκοράραμε. Κόντρα στην Κάλιαρι θα πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να γυρίσουμε στις επιτυχίες”.
Η Ουντινέζε αναμένεται να παραταχθεί και στο σημερινό παιχνίδι με σύστημα 3-5-1-1. Ο Χαντάνοβιτς θα υπερασπιστεί την εστία, οι Μπενάτια, Ντανίλο και Ντομίτζι θα είναι οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν (από δεξιά προς αριστερά) οι Μπάστα, Φερνάντες (δεν έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ), Πασιέντζα, Ασαμόα και Αρμέρο, επιτελικός μέσος θα είναι ο Τόρε (επίσης δεν έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ) και στη θέση του φορ θα αγωνιστεί ο Φλόρο Φλόρες.

Ο κομπλεξικός σκηνοθέτης από την Ιταλία

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ούτε περιμένεις σωστή αντιμετώπιση από όλους, απλά προσδοκείς να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Κυρίως όσοι δουλεύουν στη τηλεόραση και μεταφέρουν στον κόσμο, τις εικόνες από ένα σημαντικό γεγονός. Σαν τον προχθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε. Και κυρίως τη μαζική παρουσία 6000 οπαδών του ΠΑΟΚ στο Φρίουλι και τη Ιταλική κωμόπολη. Ένας είναι ο βασικός υπεύθυνος που δεν έδειξε η ελληνική τηλεόραση (ANT1) πλάνα από τη μεγαλειώδη ΠΑΟΚτσήδικη εξέδρα. Ο Ιταλός σκηνοθέτης. Προφανώς από κόμπλεξ, δεν έδωσε εντολή στους καμεραμάν να δείξουν πλάνα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ο ίδιος, μέσα από το κοντρόλ, να “προωθήσει” τη εικόνα σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις τηλεοράσεις που ήταν συντονισμένες στα τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδωσαν τη αναμέτρηση και έχουν τα δικαιώματα για το Γιουρόπα Λίγκ. Είπαμε, ήταν φιλόξενοι οι περισσότεροι Ιταλοί, ο δήμαρχος του Ούντινε έβαλε λεωφορεία για να μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Μόνο ο Ιταλός σκηνοθέτης έδειξε το κόμπλεξ του.

ΣΦ ΠΑΟΚ: «Καλό καλοκαίρι στον Άρη…»

Πριν από λίγο 13 σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ συνυπέγραψαν μία ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:
«Άφθονο γέλιο για μια ακόμα φορά προκάλεσαν οι φωνούλες και τα γραφικά όπως πάντα γραφόμενα των "οπαδών" του Άρη Θεσσαλονίκης. Τα παιδάκια με τα σπυράκια και το πλατύ σβέρκο, πλέον φαίνεται πως μεγάλωσαν και έβγαλαν γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι τους, πιάνοντας στο στόμα τους το μόνιμο επιβήτορά τους, τον ΠΑΟΚ.
Μετά το σβήσιμο από το χάρτη όλων των εσωτερικών τους εχθρών (λοιπούς συνδέσμους και "ποντίκια" πάσης φύσης), οι λαλίστατοι συμπολίτες χρησιμοποιούν πότε το οπαδικό (γελάει ο κόσμος), πότε το διοικητικό και πότε το δημοσιογραφικό τους προφίλ (αναφερόμαστε στον γνωστό ευτραφή μπλόγκερ-τζούκ μποξ) προκειμένου να σπιλώνουν το μεγαλύτερο κοινωνικό κίνημα της Ελλάδας. Η αγάπη τους για την προπαγάνδα άλλωστε είναι τόσο μεγάλη όσο το πάθος της Τζούλιας για το σεξ, και έτσι οι νοσταλγοί του Γκέμπελς ακολουθούν τη γνωστή πεπατημένη που τους καθιέρωσε στην ελίτ των πιο σιχαμένων οπαδών του πλανήτη. Μάταια όμως, καθώς η φωνή τους μοιάζει με αυτήν του τρελού του χωριού και ως τέτοια αντιμετωπίζεται από εμάς.
Μόνο ως τέτοια μπορεί να λογιστεί η φωνή αυτών που δεν ντράπηκαν να ρίξουν οι ίδιοι την ομάδα τους στη Β' Εθνική για να εξυπηρετήσουν ευκολότερα τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Αυτών που στόχο ζωής έχουν να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ, και να τραβούν με κάθε ευκαιρία την προσοχή ώστε να συγκρίνουν την ομαδούλα τους με τη δική μας και τους καρπαζοεισπράκτορες φιλάθλους τους με τους οπαδούς μας. Αυτών που επί χρόνια απαξίωναν τα πάντα στον ίδιο τους το σύλλογο, βάσει μελετημένου σχεδίου, και τώρα που ανέλαβαν αυτοί την εξουσία κατάφεραν να τον φέρουν ένα βήμα από την καταστροφή. Αυτών που μια ζωή κυνηγιούνται από το σύστημα ενώ οι ίδιοι αποτελούν τα πιο πιστά παιδιά του. Αυτών που γνώρισαν πρόσωπα και καταστάσεις στο Ωραιόκαστρο εν έτει 2012 και βάφτισαν ΠΑΟΚτσή, τον Παναθηναϊκό Τάσο Σιδηρόπουλο.
Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία σας για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος, την ανάγκη που νοιώθετε ώστε να καταφέρετε να υπνωτίσετε τους εναπομείναντες φιλάθλους-πρόβατα που συνεχίζουν να σας ανέχονται, αλλά ακόμα και για εσάς τους ατελείωτους, η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της αλήθειας έχουν τα όριά τους. Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι, καθώς η χρονιά για εσάς αρχίζει με το Άρης-ΠΑΟΚ και τελειώνει με το ΠΑΟΚ-Άρης. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να ευχηθούμε "και του χρόνου" αφού η ζωή είναι μικρή και κρύβει εκπλήξεις...
Υ.Γ.1 Θα θέλαμε να μας εξηγήσετε πώς γίνεται κάθε χρόνο να βλέπουμε τις ίδιες φάτσες 17χρονων με μαλλί καπελάκι στη Θύρα 3. Ανακαλύψατε το μαγικό φίλτρο νεότητας; Θα αλλάξετε ποτέ κομμωτή;
Υ.Γ.2 Αν θέλετε αντικειμενικές συγκρίσεις, θα σας υποδείξουμε το σωστό δρόμο. Βάσει τίτλων, δεν μπορείτε να απευθυνθείτε ούτε στον ιστορικό Πανιώνιο, ούτε στη Λάρισα. Ισάξια σας σωματεία είναι ο Ηρακλής και η Καστοριά, ενώ πολύ αμφιβάλουμε αν μπορείτε να κοντράρετε τον ΟΦΗ. Οι φωνές σας λοιπόν, αγγίζουν τα υπόλοιπα λιμά που σαν εσάς απλά συμπληρώνουν το πρωτάθλημα.
Υ.Γ.3 Η ενασχόλησή μας με τον συγκεκριμένο σύλλογο περιλαμβάνει αποκλειστικά τις μέρες πριν τα μεταξύ μας παιχνίδια, και πάντα πρέπει να ενέχει χιουμοριστική διάθεση. Προτρέπουμε τον κόσμο της ομάδας μας να μην απαντήσει σε καμία πρόκληση των απλήρωτων παικτών του συμπολίτη (καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τους τρόπος να κερδίσουν κάτι από το παιχνίδι της Κυριακής), παρά να βοηθήσει με τη φωνή του την ομάδα μας να φτασει σε ένα εύκολο τρίποντο.

ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ: ΒΑΛΜΑΔΑΣ, ΒΟΡΕΙΟΙ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΘΥΡΑ-4, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΡΗΝΗΣ, ΚΥΜΙΝΩΝ-ΜΑΛΓΑΡΩΝ, ΠΕΡΑΝ, ΠΟΛΙΧΝΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΟΥΜΠΑΣ,  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

“Στην Τούμπα το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ…”

Τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Ζόρζε Ροζάριο ήταν ο δεξί χέρι του Φερνάντο Σάντος. Τον είχε ακολουθήσει τον Σάντος σε όλες τις ομάδες που είχε εργαστεί για πάνω από μία δεκαετία. Όταν όμως ο Σάντος ανέλαβε την Εθνική, ο Ροζάριο αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα για να ψάξει αλλού την τύχη του.
Πριν από λίγες εβδομάδες ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ολανένσε και πήρε μαζί του ως άμεσο συνεργάτη τον Ζόρζε Ροζάριο, με τον οποίο βέβαια είχε συνεργαστεί ως παίκτης στον ΠΑΟΚ αλλά και ως τεχνικός διευθυντής.
Ο Ροζάριο θα καθίσει σήμερα στον πάγκο της Ολανένσε (8η στο πρωτάθλημα) στο εκτός έδρας ματς με τη Φεϊρένσε, διότι ο Κονσεϊσάο είναι τιμωρημένος.
Ο Ροζάριο όσο ήταν στον ΠΑΟΚ μαζί με τον Σάντος μέτρησαν 4Χ4 νίκες στην Τούμπα στα ματς πρωταθλήματος με τον Άρη!
Με Σάντος και Ροζάριο στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα με Άρη: Τη σεζόν 2007-08 το σκορ ήταν 3-0, τη σεζόν 2008-09 η νίκη ήταν με 1-0, τη σεζόν 2009-10 έγινε το άνετο 4-1 και στα πλέι οφ της ίδιας χρονιάς ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει και με 2-0. “Είχαμε και μία ισοπαλία στο Κύπελλο, αλλά μετά πήραμε την πρόκριση στην έδρα του Άρη”, θυμήθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στα ΣΠΟΡ και αναφέρονταν βέβαια στην πρόκριση του 2009 μέσα στο Χαριλάου με το χαμένο πέναλτι του Καράμπελα...
Μιλώντας στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» ο Ροζάριο έδειξε ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο και αναφέρθηκε στους συμπατριώτες του που θα κάθονται στους δύο πάγκους των δύο ομάδων: στον Μανουέλ Μασάδο του Άρη και στον Χοακίμ Πρέτο, ο οποίος είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μπόλονι.
Αρχικά μιλώντας για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη τόνισε:
“Στην Τούμπα δεν είναι το ματς; Ε, εκεί έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο ο ΠΑΟΚ! Η Τούμπα αλλάζει τα δεδομένα. Στην έδρα του ο ΠΑΟΚ αυξάνει 25% τις πιθανότητες να κερδίσει, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του. Είδα και το ματς που έδωσε ο ΠΑΟΚ προχθές με την Ουντινέζε όπου πήρε μία σημαντική ισοπαλία μέσα στην Ιταλία. Διαπίστωσα ότι είχε εξαιρετική τακτική για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και τα κατάφερε. Ο Μπόλονι είναι πολύ καλός προπονητής και νομίζω ότι φαίνεται η δουλειά που κάνει στον ΠΑΟΚ. Και έχει δίπλα του έναν ακόμη πολύ καλό προπονητή, τον Χοακίμ Πρέτο, με τον οποίο γνωριζόμαστε από πολύ παλιά. Για πέντε χρόνια παίζαμε μαζί στις Ακαδημίες και τις μικρές ομάδες της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας! Ξέρω ότι έχει άψογη συνεργασία με τον Μπόλονι και η στρατηγική του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή στα παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει. Στο ματς με τον Άρη ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα”.
“Εύχομαι  να κερδίσει ο ΠΑΟΚ”
Κάνοντας μία... “σούμα” των δεδομένων που υπάρχουν για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ο Ροζάριο τόνισε:
“Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλό momentum και έτσι φαντάζομαι ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Το προβάδισμα το έχει ο ΠΑΟΚ και λόγω έδρας, αλλά και επειδή είναι καλύτερη ομάδα. Ξαναλέω ότι η Τούμπα αλλάζει τα δεδομένα. Θυμάμαι για παράδειγμα ότι την πρώτη μας δύσκολη χρονιά στον ΠΑΟΚ με το Φερνάντο Σάντος (σ.σ.: 2007-08) που δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, είχαμε κερδίσει άνετα τον Άρη στην Τούμπα (3-0). Επίσης θυμάμαι καλά το 4-1 και τη νίκη στα πλέι οφ της τελευταίας μας σεζόν στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όπως και να το κάνουμε επειδή έχω τον ΠΑΟΚ μέσα στην καρδιά μου, του εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό το ματς με τον Άρη και φυσικά να κερδίσει για να το ευχαριστηθεί και ο κόσμο του...”.
Ο Ροζάριο αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη του προπονητή του Άρη, το Μανουέλ Μασάδο:
“Ο Άρης συμμαζεύτηκε σημαντικά από τότε που ο Μανουέλ Μασάδο ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία. Είναι καλός και έμπειρος προπονητής, ο οποίος δίνει μεγάλο βάρος στην τακτική και ξέρει να στήσει καλά τις ομάδες του. Από όσο έχω παρακολουθήσει έχει πάρει αρκετά καλά αποτελέσματα με τον Άρη τον τελευταίο καιρό και από εκεί που ο Άρης ήταν 12ος ή 13ος έχει ανέβει στην 7η-8η θέση”.
Η επαφή Πρέτο με Μασάδο
Ο Χοακίμ Πρέτο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Μανουέλ Μασάδο που από τα μέσα Ιανουαρίου ανέβαλε τον Άρη. Μάλιστα ο Πρέτο γνώριζε για το φλερτ από τις 21 Δεκεμβρίου, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν στην Αθήνα για να παίξει με τον Εθνικό Αστέρα! Ο Δικέφαλος ενδιαφέρονταν για έναν παίκτη από τη Γκιμαράες, και ο Πρέτο επικοινώνησε με το Μασάδο για να πάρει στοιχεία. Εκείνος του είπε ότι είχε απορρίψει τότε πρόταση του Άρη, αλλά τελικά 20 μέρες μετά είπε το “ναι”.
Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για Κονσεσάο!
Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει ούτε… μαντήλι να κλάψει, αλλά ενδιαφέρεται για του χρόνου να δώσει την τεχνική της ηγεσία στο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μαζί με τον Ζόρζε Ροζάριο! Οι ανεπίσημες κινήσεις έγιναν μέσω των γνωριμιών που έχει ο Ροζάριο με ανθρώπους της ΑΕΚ, από την εποχή που δούλεψε εκεί με το Φερνάντο Σάντος.
“Τόσο εγώ όσο και ο Σέρτζιο θα θέλαμε βέβαια περισσότερο να δουλέψουμε στο μέλλον στον ΠΑΟΚ, ωστόσο γνωρίζουμε καλά ότι ο Μπόλονι και ο Πρέτο κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχουν ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει να δει περισσότερες χαρές…”, επισήμανε ο Ροζάριο στα ΣΠΟΡ.

“Ο ΠΑΟΚ ξέρει τον τρόπο”

Ο Μλάντεν Φούρτουλα είναι από αυτούς που έχουν “φάει με το κουτάλι” τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρη, όντας μέλος της ομάδας στη “χρυσή δεκαετία” του 1970, αλλά και λίγα χρόνια περισσότερα, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Είναι όμως και από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που έχει ζήσει τις περισσότερες νίκες όταν η ομάδα υποδεχόταν στην Τούμπα τον Άρη.
Κατά κανόνα λοιπόν έβγαινε νικητής και ως τερματοφύλακας είναι ο πλέον κατάλληλος να μας μιλήσει και για την θέση “νούμερο 1” στον Δικέφαλο. Καταρχάς αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας και τον πρόσφατο αγώνα στο Ούντινε:
“Η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στην Ευρώπη όπου είναι 12 ματς αήττητη, με αντιπάλους όπως οι Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν και Ουντινέζε. Είχε και σημαντικές απουσίες, έφυγαν παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και Κοντρέρας. Για μένα, ήταν μεγάλη απώλεια ο Χιλιανός, ο καλύτερος αμυντικός που πέρασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ.
Για το ματς στην Ιταλία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίξαμε τρεις μέρες πιο μπροστά με τον ΟΦΗ και με συνεχόμενα παιχνίδια πήγαμε στο Ούντινε. Για ένα ματς το οποίο δεν ήταν καθόλου εύκολο, γιατί η Ουντινέζε κάνει πολύ καλή πορεία και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο κι εμείς δεν κάναμε μπροστά ευκαιρίες, αλλά το 0-0 το θέλαμε. Μας αφήνει έτσι ελπίδες στη ρεβάνς της Τούμπας να πάρουμε την πρόκριση”.
Πως βλέπει όμως ο “Φούκι” τον αγώνα ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης; Ιδού: “Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και κάθε παίκτης ξεχωριστά, να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Θα το επαναλάβω πως είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά με την συμπαράσταση του κόσμου, η οποία όπως πάντα είναι θρυλική, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Αν γίνει αυτό, τότε θα πρόκειται για την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, όλων των εποχών”!
Ο Μλάντεν Φούρτουλα αναφέρθηκε στον κόσμο κι έβγαλε το καπέλο του για την μεγαλειώδη παρουσία του στο Ούντινε: “Ειλικρινά, πείτε μου ποια ελληνική ομάδα στην παρούσα οικονομική κρίση, μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ποια ομάδα μπορεί να προκαλέσει τέτοια κινητοποίηση; Η απάντηση είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Να πηγαίνουν 6.000 κόσμου για πλάκα στην Ιταλία, δεν είναι απλή υπόθεση. Αλλά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έδειξαν για μία ακόμη φορά ποιοι είναι”.
Ερχόμαστε στο σημερινό ντέρμπι. Ποια είναι η αίσθηση του βετεράνου τερματοφύλακα; “Εντάξει, είναι ένα κλασικό ντέρμπι, άλλωστε μόνο αυτό έμεινε δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, λόγω της πτώσης του Ηρακλή. Θα ήθελα πάντως και Ηρακλή και Καλαμαριά στη μεγάλη κατηγορία. Δεν θα είναι εύκολο ματς, τα ντέρμπι έχουν την δική τους φιλοσοφία, αλλά στην γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ ξέρει να παίρνει τα δύσκολα παιχνίδια.
Προερχόμαστε από δύο καλά ματς και αποτελέσματα στα οποία δε δεχτήκαμε γκολ. Πρέπει λοιπόν να το διατηρήσουμε αυτό, να μπούμε σοβαρά και μην ξεχνάμε ότι χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Αν πάρουμε το ματς με τον Άρη, ανεβαίνει και η ψυχολογία της ομάδας για τη ρεβάνς με την Ουντινέζε, αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Να παίξουμε έξυπνα και τακτικά ώριμα, αυτό το παιχνίδι μπορούμε να το πάρουμε. Όσο για την κούραση, ξέρει ο προπονητής να φρεσκάρει την ομάδα. Η τακτική αφορά περισσότερο τον προπονητή”.
“Πιστεύω πολύ στον Κρέσιτς”
Από τους καλύτερους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μλάντεν Φούρτουλα, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την απόδοση του Ντάριο Κρέσιτς: “Έχω πολύ καλή γνώμη για τον Ντάριο και νομίζω ότι έπρεπε πιο μπροστά να πάρει τη θέση του πρώτου τερματοφύλακα. Εννοώ να ήταν μόνιμος και βασικός. Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό. Είναι καλό βέβαια που έπαιξε και ο Παναγιώτης Γλύκος, γιατί κερδίσαμε έναν παίκτη. Πιστεύω αυτό το ματς και αυτή η απόδοση του στο Ούντινε, θα τον βοηθήσει να αναδείξει περισσότερο τα πλούσια προσόντα που διαθέτει”.
Άρα, ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος στην θέση νούμερο 1; “Αυτό πιστεύω. Δεν χρειάζεται ενίσχυση. Κρέσιτς και Γλύκος έχουν πολύ καλή ηλικία, πολύ καλά προσόντα και επιπλέον είναι πολύ καλά παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος για να πάρει η ομάδα κάποιον άλλον. Ας επιλεχθεί και ένας πιτσιρικάς για τρίτος και η ομάδα είναι κομπλέ κάτω από τα δοκάρια. Αν πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά, δεν θα διαψεύσουν τις προσδοκίες μας”.
“Μαγνήτης τα δύο ντέρμπι”
Τι θυμάται ο Μλάντεν Φούρτουλα από τα ντέρμπι του παρελθόντος; “Οι περισσότερες νίκες που είχαμε ήταν με τον Ολυμπιακό. Αυτό το ντέρμπι και εκείνο με τον Άρη, ήταν τα δύο ματς μαγνήτης. Είχαν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, την δική τους ψυχολογία και φιλοσοφία. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο εύκολο ή δύσκολο, πάντως είχε ενδιαφέρον για το φίλαθλο κοινό. Εύχομαι πέρα από το ενδιαφέρον σαν ματς, από πλευράς των φιλάθλων να γίνει ο αγώνας σε ένα κόσμιο περιβάλλον.