Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ρέντναπ: «Δυνατή ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Τη δυναμική του ΠΑΟΚ και της έδρας του εξήρε ο Χάρι Ρέντναπ.

Ο προπονητής της Τότεναμ στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση του Κάρλο Κουντιτσίνι στον αγώνα της Πέμπτης, που χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στα «σπιρούνια», μίλησε για τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εφημερίδα “Metrosport”, ο Άγγλος προπονητής:

-Φύγατε με έναν βαθμό από τη Θεσσαλονίκη. Ικανοποιημένος;
«Δόξα τω Θεώ, πήγαν καλά τα πράγματα για εμάς. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αυτό, όμως εγώ θεωρώ ότι έχουμε αποκομίσει πολλά κέρδη από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές μας κατάλαβαν τι είναι να παίζεις σε μία "καυτή" έδρα και απέναντι σε μία καλή ομάδα, ενώ είχαμε και το καλό μας... δοκάρι (γέλια) που έσωσε τα πλάνα μας στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ήταν γενικά υπέροχο αυτό που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη».

-Εννοείτε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
«Ναι, ασφαλώς. Καταπληκτική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος φώναζε συνέχεια, παρότρυνε την ομάδα του και νομίζω ότι έδωσε μεγάλη βοήθεια στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ειλικρινά, δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό και το απόλαυσα. Από εκεί και πέρα, είχαμε μία υπέροχη φιλοξενία και νιώσαμε ότι ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο».

-Ξέρετε ότι κόσμος έλεγε ότι υποτιμήσατε το παιχνίδι. Ήρθατε στη Θεσσαλονίκη χωρίς πολλούς βασικούς.
«Αυτό δεν ισχύει και θα ήθελα να το ξαναπώ. Η Τότεναμ δεν υποτίμησε ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε τον καταπληκτικό θεσμό του Europa League. Πώς να υποτιμήσουμε έναν θεσμό που θέλουμε να κατακτήσουμε άλλωστε; Ήταν μία αρνητική συγκυρία όμως. Πολλοί βασικοί μας ποδοσφαιριστές είχαν προβλήματα τραυματισμών και ήταν ανέτοιμοι. Είχαμε μπροστά και το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ και δε θέλαμε να ρισκάρουμε έναν πιο σοβαρό τραυματισμό. Οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν όμως είναι παίκτες της Τότεναμ. Είναι αυτοί που θα κληθούν να παίξουν και σε άλλα σημαντικά παιχνίδια. Αυτό που έχω να πω είναι, ότι η Τότεναμ, να είναι σίγουροι όλοι, θα παίξει με τους πιο έτοιμους παίκτες της στα επόμενα παιχνίδια του Europa League».

-Μείνατε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας σας;
«Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ναι. Ξέρασε τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και ανταποκριθήκαμε αρκετά καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα που είχε ενθουσιασμό. Όμως και εμείς σταθήκαμε καλά, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά που πραγματικά κινδυνέψαμε πολύ. Ευτυχώς, όμως, έχουμε και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα όπως ο Κουντιτσίνι».



-Είπατε προηγουμένως, ότι στόχος σας είναι η κατάκτηση του Europa League.
«Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικός ο στόχος για μία ομάδα που αγωνίστηκε με επιτυχία πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω ότι για τους παίκτες είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστούν και να έχουν κίνητρο για το Europa League, όμως η Τότεναμ είναι ένα φαβορί και πρέπει να το αποδείξει. Δεν έχουμε πάλι και πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια για να το υποτιμούμε».

-Γνωρίζατε κάτι παραπάνω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;
«Αυτό που ξέραμε πάντα είναι ότι οι ελληνικές έδρες είναι δύσκολες. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, με τους συλλόγους και την εθνική ομάδα να είναι περισσότεροι ανταγωνιστικοί. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι ξέρω πολλά. Τώρα πάντως θυμηθήκαμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει κάποτε την Άρσεναλ και αυτό μας έκανε πιο... χαρούμενος (γέλια) και πιο προσεκτικούς».

-Αν υποθέσουμε ότι είχατε τη δυνατότητα να πάρετε έναν παίκτη από τον ΠΑΟΚ, ποιον θα διαλέγατε;
«Έχουμε ήδη πολλούς καλούς παίκτες... ευχαριστώ (γέλια). Δεν ξέρω πραγματικά αν μπορούμε να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία, γιατί το αγγλικό πρωτάθλημα έχει άλλες απαιτήσεις. Με βάση την εικόνα που είδα σε αυτό το παιχνίδι, πιθανότατα θα διάλεγα τον παίκτη με το νούμερο 9, τον Σαλπιγγίδη. Έχει τα στοιχεία που θέλει ένας προπονητής, ειδικά για τα δικά μας δεδομένα. Ήταν ένας μπελάς από την πλευρά που έπαιζε, γιατί μάρκαρε συνέχεια και έχει την ταχύτητα να βγαίνει μπροστά για να δημιουργεί κινδύνους. Ξέρω ότι είναι και διεθνής, οπότε... μάλλον θα είναι αρκετά ακριβός (γέλια). Εντάξει, για να μην παρεξηγηθώ, εσείς με ρωτήσατε, δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος σκοπός από την πλευρά μας».

-Μιλήσατε και για τον Βιεϊρίνια στη συνέντευξη Τύπου.
«Ναι, μου άρεσε πολύ και αυτός ο παίκτης. Έχει σπουδαία ποιότητα και είναι μαχητής. Μεγάλο πρόβλημα μας δημιούργησε και αυτός».

-Η Τότεναμ μπορεί να κερδίσει φέτος θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Είναι ο στόχος μας, όμως εύκολο σίγουρα δε θα είναι. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην ομάδα και έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους».

-Φαβορί για το πρωτάθλημα Αγγλίας;
«Το πρωτάθλημα της Αγγλίας έχει πάντοτε ανατροπές, όμως συνήθως τα τελευταία χρόνια, μετά τις ανατροπές το παίρνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (γέλια). Είναι μία εξαιρετική ομάδα, που δουλεύει καιρό με τους ίδιους παίκτες. Ξεκίνησε δυνατά και είναι το φαβορί κατά την άποψή μου. Όμως υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη».