Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τα συγχαρητήρια του Κλάους


Ο Νίκος Αναστασόπουλος ξεκίνησε από την Τούμπα την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Και χτες ένα παιδί που ξεκίνησε επίσης από τον ΠΑΟΚ, αλλά έμεινε στην Τούμπα, ο Στέφανος Αθανασιάδης, τον επιβράβευσε για τις σπουδαίες επεμβάσεις του, όχι μόνο στη διπλή ευκαιρία του α’ ημιχρόνου, αλλά και για την απόκρουση στην κεφαλιά του στο β’ μέρος δίνοντας του συγχαρητήρια στη διάρκεια της αναμέτρησης.
Ο Νίκος Ανασασόπουλος παραδέχθηκε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ βοήθησε τον Δικέφαλο να φτάσει στη νίκη.

Ο πορτιέρο της Βέροιας μεταξύ άλλων είπε: “Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον βοήθησε πολύ. Εμείς δεν επηρεαστήκαμε και δείξαμε ότι έχουμε μια υγιή ομάδα και ένα ποιοτικό σύνολο και θα αφήσουμε καλά δείγματα γραφής στο μέλλον. Χάσαμε καλές ευκαιρίες και εάν έμπαιναν τα γκολ το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο. Μια ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν προβληματίζει ενώ έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα ήταν αποτυχία εάν χάναμε και παίζαμε συνεχώς άμυνα. Είμαστε δυνατή ομάδα και έχουμε μέλλον. Κρατάμε την καλή εικόνα. Επικρατεί απογοήτευση αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο”.



Ο Μίλγιαν Μρντάκοβιτς από την πλευρά του βρήκε ξανά δίκτυα (έχει 4 γκολ σε 4 αγωνιστικές!) αλλά αυτή τη φορά το γκολ του δεν γλίτωσε την ομάδα του από την ήττα. “Είμαι χαρούμενος που σκόραρα αλλά εάν είχα ισοφαρίσει νωρίτερα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό”, τόνισε και πρόσθεσε: “Δεν αξίζαμε την ήττα. Πάντα είμαι θυμωμένος όταν χάνω ευκαιρίες. Πιστεύω να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη σε αυτό το πρωτάθλημα. Σε κάθε ματς μπαίνω για να σκοράρω και ελπίζω να συνεχίσω έτσι”.

«Είναι μεγάλος ο ΠΑΟΚ»


Ο νέος προπονητής της Βέροιας, ο Τον Κάανεν από την πλευρά του μιλώντας για την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ είπε:

«Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε και το δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Τα πρώτα 5 λεπτά του ματς είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Από ατυχία δεν προηγηθήκαμε καθώς στη μία περίπτωση η μπάλα σταμάτησε στο στήθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο πράγμα που ήθελα όταν ήρθα στη Βέροια ήταν να οργανώσω την ομάδα και απέναντι στον ΠΑΟΚ είχαμε πολύ καλή οργάνωση. Τα καταφέραμε καλά σε αυτόν τον τομέα.

Είμαι χαρούμενος που είδα τον Αμαραντίδη και τον Γεωργιάδη να ανταποκρίνονται καλά επειδή τους άλλαξα πλευρά για να παίξουν πάνω στα καλά πόδια του Λούκας και του Στόχ. Καλή αμυντική δουλειά έκαναν και οι Ορέστες και Μπαρμπας.

Στο πρώτο ημίχρονο γινόμασταν πιο δυνατοί όσο περνούσε το ματς αλλά από μία ασυνεννοησία δεχτήκαμε το πρώτο γκολ.

Παρόλα αυτά αντιδράσαμε καλά και οι παίκτες μου συνέχισαν να βγάζουν καλή προσπάθεια και ενέργεια στο γήπεδο. Συνεχίσαμε να παίζουμε οργανωμένα και αυτό ήταν ευχάριστο.

Είχαμε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε τις χάσαμε και αυτό με στεναχωρεί.

Αν ο Μρντάκοβιτς έκανε το 1-1 στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω θα κερδίζαμε.

Μετά από 60-65 λεπτά ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται καλύτερος. Έχει και πολύ καλή ατομική ικανότητα κάποιων παικτών του.

Σε μία άτυχη στιγμή για την άμυνά μας ο Στοχ έκανε μία  όμορφη εκτέλεση και έκανε το 0-2. Ακόμη και μετά το 0-2 εμείς παλέψαμε. Όταν έγινε το 1-2 πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά ο χρόνος που έμενε ήταν πολύ λίγος.

Οι παίκτες μου είχαν καλή αυτοπεποίθηση μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό και απέδειξαν και απέναντι στον ΠΑΟΚ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση. Αυτό μου δίνει εμπιστοσύνη σαν κόουτς για τη συνέχεια.

Μην ξεχνάτε ότι παίζαμε με τον ΠΑΟΚ! Είναι μία μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες και εμείς βγάλαμε μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι…»

«Χαρούμενοι για τους τρεις βαθμούς»


Ο Χουμπ Στέφενς μετά το διπλό του ΠΑΟΚ στη Βέροια με 1-2 τόνισε:

«Είμαστε χαρούμενοι που παίρνουμε μαζί μας τρεις πόντους φεύγοντας από τη Βέροια. Ξέραμε ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως Βέροια. Ο αντίπαλος παίζει πολύ με μεγάλες μπαλιές και σε αυτό το γήπεδο (που δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση) είναι δύσκολο να δώσεις τη σωστή απάντηση πάντα. Ωστόσο εμείς πετύχαμε τα γκολ μας στη σωστή στιγμή και πήραμε αυτό που θέλαμε. Φυσικά δεν είμαι χαρούμενος για το γκολ που δεχθήκαμε αλλά μπορεί να συμβεί αυτό σε κάθε ματς. Απλά να ξέρατε δεν σχολιάζω ποτέ τους διαιτητές ακόμη και αν με ρωτήσουν…»

Υπάρχει κάτι για το διαιτητή για το οποίο περίμενε να ερωτηθεί;

«Δε θα κάνω σχόλιο σας είπα…»

Ποιες ήταν οι δυσκολίες του αγώνα;

«Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς καθώς έπρεπε να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο που δεν είναι καλό. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ξέραμε εξ αρχής ότι ο αντίπαλος θα παίξει με ψηλές μπαλιές και σε αυτό το γήπεδο που δεν ήταν σε καλή κατάσταση είναι δύσκολο να μαρκάρεις σωστά. Επίσης δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστά παιχνίδι από την άμυνα και να αναπτύξουμε σωστά την ομάδα επίσης λόγω γηπέδου. Πετύχαμε όμως τα γκολ στη σωστή στιγμή και κερδίσαμε»

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές ευκαιρίες εκτός από τα γκολ, αλλά ευκαιρίες είχε και η Βέροια. Αυτό τον προβλημάτισε;

«Η Βέροια έχει καλή ομάδα. Σας το ξαναείπα. Έπαιζε και εντός έδρα σε αυτό το γήπεδο. Εμείς δεν είχαμε πάντα τις σωστές απαντήσεις, αλλά τελικά η νίκη μετράει»

Για την πρεμιέρα του Νίνη και του Τζαβέλλα είπε:

«Έπαιξαν και οι δύο στην αρχική 11άδα. Νομίζω όσοι έπαιξαν τα πήγαν καλά. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Αλλά και αυτοί παίζουν σε μία ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό: η ομάδα».

Η Βέροια ήταν όπως την περίμενε ή καλύτερη;

«Είναι δύσκολο να παίξεις στην έδρα της Βέροιας. Ήταν αήττητη, και είναι πιο δυνατή στην έδρα της. Τώρα έχασε από μας. Περιμέναμε δύσκολο ματς. Έχασαν ένα σήμερα αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Νομίζω και σε άλλα παιχνίδια θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερα πράγματα… Αλλά δεν είμαι ο κόουτς της Βέροιας αλλά του ΠΑΟΚ… Τον κ. Κάανεν να ρωτήσετε περισσότερα… Είδα πάντως μία καλή ομάδα».

Γιατί έκανε δύο αλλαγές στις καθυστερήσεις; Υπήρχε κάποιος λόγος;

«Το γεγονός ότι περιμέναμε ψηλές μπαλιές από τον αντίπαλο μας έκανε να σκεφτούμε ότι θα ήταν   καλό να βγάλουμε δύο κοντούς παίκτες και να βάλουμε δύο πιο ψηλούς στις καθυστερήσεις. Επίσης ο Βούκιτς μπορεί να κρατήσει μπάλα και να κερδίσει χρόνο για να κρατήσουμε τη νίκη».

Για το αν ο Νίνης έπαιξε δίπλα στον Τζιόλη στα χαφ από ανάγκη ή αν σκέφτεται να τον χρησιμοποιεί εκεί και στο μέλλον είπε:

«Αυτό θα το δούμε στο μέλλον…»

“Διπλό” στην… Τούμπα!

Η Βέροια έχανε τις ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ πετύχαινε τα γκολ… Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του χθεσινού αγώνα στην άκρως… ασπρόμαυρη πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ο “Δικέφαλος” έφτασε, λοιπόν, στο πρώτο “διπλό” της χρονιάς κι αυτό κρατάει από τη δεύτερη εξόρμηση του εκτός Θεσσαλονίκης για το πρωτάθλημα.

Είναι αλήθεια πως ο χθεσινός ΠΑΟΚ δεν είχε καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο. Όχι, ότι και πάλι δεν προβλημάτισε. Προβλημάτισε και με το παραπάνω. Ειδικά με την συμπεριφορά των παικτών του στη μεσαία γραμμή, που έδινε στιγμές - στιγμές την εντύπωση ότι η Βέροια είναι η απόλυτη κυρίαρχος του γηπέδου. Όμως, ο χθεσινός ΠΑΟΚ είχε –σε σχέση με την εμφάνιση της 2ης αγωνιστικής- μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, καθώς από τις τέσσερις ευκαιρίες, έκανε τις δύο γκολ. Παρά το γεγονός, ότι οι δύο κλασικοί φορ του, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης, δεν βρήκαν στόχο. Ειδικά, ο Κλάους βρέθηκε δύο και τρεις φορές μια ανάσα από το γκολ. Όμως, ισάριθμες φορές είδε τον Αναστασόπουλο να του αρνείται τη χαρά να πανηγυρίσει…

Με τα 3/4 του γηπέδου να έχουν καταληφθεί από χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες και το εθνικό στάδιο της Βέροιας να έχει μετατραπεί σε μια μικρή Τούμπα, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο νωθρά και χωρίς ουσιαστικά να έχει κάποιο προσανατολισμό. Τα κενά στη μεσαία γραμμή έκαναν τους γηπεδούχους να μοιάζουν (και λόγω χρωμάτων) με… την Μπαρτσελόνα! Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν κυριολεκτικά αγνώριστος. Δεν υπήρχε στο γήπεδο και η Βέροια είναι αυτή που έχανε με τους Μρντάκοβιτς, Ορέστες και Μπαρκάν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη…

Η… κοκκινομπλέ “καταιγίδα” κόπασε μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι και με τη βοήθεια της κερκίδας άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και με τον πιο κλασικό τρόπο του φετινού ΠΑΟΚ, μια στημένη φάση, ο Μιγκέλ Βίτορ στο 17ο λεπτό με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα. Παρά το υπέρ του 1-0 ο “Δικέφαλος” συνέχισε να μην παίζει φοβερό ποδόσφαιρο. Απλά είχε ισορροπήσει την κατάσταση, ήταν μπροστά στο σκορ και θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0, αν ο Αναστασόπουλος δεν νικούσε για δεύτερη φορά τον Αθανασιάδη σ’ ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 37ο λεπτό.

Δεν άλλαξαν και πολλά στο δεύτερο μισό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι η ομάδα που σκόραρε πρώτη με τη βολίδα του Στοχ στο 66’, η Βέροια ήταν πάλι αυτή που έχανε στο ξεκίνημα του β’ μέρους τις ευκαιρίες, ενώ το γκολ του Μρντάκοβιτς στο 83’ μετέτρεψε σε γκραν γκινιόλ τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

Χωρίς λόγο, ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά και μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1, δεν ήταν λίγοι που σκέφτηκαν ότι μπορεί να έρθει και η ισοφάριση. Τελικά, οι παίκτες του Στέφενς δεν απειλήθηκαν. Ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της Βέροιας με τους παίκτες του Κάατεν να προσπαθούν τελείως ανορθόδοξα να φτάσουν και να απειλήσουν την εστία του Χακόμπο.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Τι; Η αδυναμία του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Ο Στέφενς επέλεξε να πάει σε ένα 4-4-2 τοποθετώντας τον νεοαποκτηθέντα Σωτήρη Νίνη δίπλα στον Αλέξανδρο Τζιόλη, τον Λούκας δεξιά και τον Στοχ αριστερά. Ουσιαστικά έμεινε ένας, ο Τζιόλης, να μαρκάρει, καθώς κανένας από τους άλλους τρεις ποδοσφαιριστές δεν φημίζεται για τις αμυντικές ικανότητές του.

Αυτή την αδυναμία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, του ΠΑΟΚ να καλύψει τα κενά του στη μεσαία γραμμή δεν την έχει πληρώσει ακριβά. Η απουσία του Κοστίν Λάζαρ κατά πρώτο λόγο και του παλιού καλού Πάμπλο Γκαρσία είναι ζητούμενα για τα οποία ο Στέφενς καλείται να βρει λύσεις. Γιατί το χθεσινό “πείραμα” με τον Νίνη δεν πέτυχε. Τόσο απλά…!

Με την επιστροφή του Λάζαρ και ενδεχόμενη μετατόπιση του Νίνη πίσω από τον φορ, ίσως να λυθεί το πρόβλημα, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να περιμένει από την τριάδα Στοχ-Λούκας-Νίνη να μαρκάρει στον ίδιο ικανοποιητικό βαθμό με τον οποίο ξεδιπλώνει τις αρετές της στην επίθεση…

Η ΤΑΚΤΙΚΗ

Για τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος και πρώτο εκτός έδρας, ο Χουμπ Στέφενς εμπιστεύτηκε το 4-4-2 και μάλλον νιώθει δικαιωμένος. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, τα νέα πρόσωπα δηλαδή στο ρόστερ, τους Νίνη και Τζαβέλλα.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ στα δύο πρώτα τέταρτα των δύο ημιχρόνων. Στα διαστήματα 1’-15’ και 45’ – 60’ άλλωστε, οι γηπεδούχοι έχασαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες τους στο παιχνίδι.

Ωστόσο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν επιθετικές εμπνεύσεις, παρά το γεγονός ότι υπήρχε φανερό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και οι γηπεδούχοι περνούσαν πολύ εύκολα στην επίθεση. Είναι γεγονός πάντως ότι ο Δικέφαλος στάθηκε τυχερός, αφού πέτυχε τα γκολ αμέσως μετά τις χαμένες ευκαιρίες της Βέροιας. Θετικό ήταν το ντεμπούτο Τζαβέλλα και Νίνη, που χρειάζονται σίγουρα χρόνο για να ενσωματωθούν στο σύνολο.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΝΘ ΧΑΚΟΜΠΟ 8

Κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, στα δύσκολα διαστήματα των πρώτων δεκαπέντε λεπτών σε κάθε ημίχρονο. Είχε σωτήριες αποκρούσεις και στο δεύτερο μέρος, δεν φέρει ευθύνη στο γκολ.

ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ 7

Ανοιξε τον δρόμο για τη νίκη σκοράροντας ξανά μετά την πρεμιέρα, είχε πολλές και καλές τοποθετήσεις, με μία κακή στιγμή όμως στην μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Μρντάκοβιτς. Συνολικά θετικός.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ 7

Ηταν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ μέχρι την φάση του 1-2. Εκεί φέρει την ευθύνη καθώς μαρκάρει λάθος. Νωρίτερα όμως έδωσε πολλές λύσεις, ειδικά στο ψηλό παιχνίδι με τις πολλές κεφαλιές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ 6

Με καλές και κακές στιγμές στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ. Είχε συμμετοχή στην καλή κυκλοφορία, δεν βοήθησε τόσο πολύ επιθετικά, ενώ στο πρώτο μέρος είχε πρόβλημα με τον Καλτσά.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΥ 6

Εδωσε πολλές μονομαχίες από την πλευρά του και τις περισσότερες τις κέρδισε. Παρ’ ότι όμως είχε και επιθετική δραστηριότητα, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στα τελειώματα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΙΟΛΗΣ 7

“Κράτησε” όσο μπορούσε στη μεσαία γραμμή, αφού ήταν αδύνατο να τα προλάβει όλα μόνος του. Είχε συνήθως ψύχραιμες επιλογές και τοποθετήσεις, ενώ χθες βοήθησε αρκετά και στην άμυνα.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ 7

Εδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό που περιέγραφε ο Στέφενς. Την σωστή προώθηση του παιχνιδιού δηλαδή επιθετικά. Με έξυπνες και καλές ενέργειες δημιουργικά, είχε ένα θέμα όμως στα μαρκαρίσματα.

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ 7

Με την ποιότητα του “έβγαλε” από το άγχος του 0-1 τους συμπαίκτες του για 20’, όταν σκόραρε. Στο πρώτο μέρος είχε πολλές λάθος πάσες, στο δεύτερο εκτός του γκολ βελτιώθηκε συνολικά.

ΠΕΡΕΘ ΛΟΥΚΑΣ 6

Η καλή τεχνική και η ποιότητα του είναι δεδομένη. Εκτέλεσε το κόρνερ στο 0-1 και έβγαλε δύο τρεις καλές μπαλιές (ειδικά η μία στον Κλάους). Μπορεί όμως καλύτερα, αφού δεν απέφυγε τα λάθη.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  8

Παρ’ ότι δεν σκόραρε (ας όψεται ο Αναστασόπουλος που έβγαλε τα… άβγαλτα), έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Πάντα σε σωστή θέση, με πολλές θετικές ενέργειες και εκτός περιοχής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ  7

Ηταν πολύ μαχητικός, βοήθησε πολλές φορές και στην μετάβαση του παιχνιδιού στην επίθεση, αλλά δεν του βγήκαν κάποια πράγματα. Είχε πάντως ορισμένες μπαλιές – “ξυράφι”.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΟΛΙΣΕ

Τον έβαλε ο Στέφενς για την ταχύτητα του, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ηταν πάντως μαχητικός

ΒΟΥΚΙΤΣ

Μπήκε στις καθυστερήσεις για να κερδίσει χρόνο η ομάδα. Φυσικά δεν πρόλαβε να κάνει κάτι.

ΝΕΤΣΙΝΤ



Τα ίδια ισχύουν και για τον Τσέχο, η συμμετοχή του οποίου “θυσιάστηκε” για τις καθυστερήσεις του ματς.