Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (3-1) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ


«Νίκη αυτοπεποίθησης»


Στο ότι ο ΠΑΟΚ είχε την δυνατότητα να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, στάθηκε ο Στέλιος Μαλεζάς. «Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε. Έτσι, δώσαμε τον Ατρόμητο το δικαίωμα να μπει στο ματς και στο δεύτερο ημίχρονο καρδιοχτυπήσαμε. Στο τέλος κινδυνέψαμε να δεχτούμε κάποιο γκολ, όμως καταφέραμε να πετύχουμε και τρίτο γκολ και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είχαμε πει και πριν το ματς πως σήμερα (σ.σ. χθες) έπρεπε να μπούμε δυνατά για να φτάσουμε στη νίκη. Ήμασταν ξεκούραστοι, είχαμε καθαρό μυαλό και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πραγματικά πολύ καλοί» είπε αρχικά ο αρχηγός του Δικεφάλου μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι, που ερωτηθείς για την σημασία της νίκης απάντησε: «Πήραμε τρεις βαθμούς. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Σε ένα ακόμα ματς πάντως δεν χάσαμε και αυτό μας βοηθάει να αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση». Αναφορικά τέλος με το επικείμενο ματς με την Ρουμπίν αλλά και τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στην Σούπερ Λίγκα, ο Κατερινιώτης στόπερ τόνισε: «Αυτό που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι να κοιτάω το παιχνίδι που έρχεται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό με την Ρουμπίν, στο οποίο πρέπει να διασκεδάσουμε και να χαρούμε το ποδόσφαιρο και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βέβαια, πρέπει να δούμε και το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι με την Δόξα Δράμας και πρέπει να το κερδίσουμε πάση θυσία».

Χαμόγελα και… εντός συνόρων!

Με οδηγό το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κατάφερε, έπειτα από δύο αγωνιστικές, να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας του Ατρομήτου με 3-1. Ο «Δικέφαλος» μετά από αυτό το τρίποντο έφτασε τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα η ομάδα του Γιώργου Δώνη γνώρισε τη δεύτερή της ήττα τη φετινή σεζόν.
Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε πως είναι αποφασισμένος για τους τρεις βαθμούς. Το γκολ του Λίνο στο 19′, έλυσε ακόμη περισσότερο τα πόδια των παικτών του Μπόλονι, οι οποίοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Βιεϊρίνια από την άσπρη βούλα δέκα λεπτά αργότερα. Το πέναλτι που υπέδειξε ο Τριτσώνης αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, όμως ο Ζουέλα τράβηξε καθαρά τον Αθανασιάδη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι με τη λήξη της ανάπαυλας είχαν 13 τελικές προσπάθειες, δείγμα της πολύ καλής ημέρας στην οποία βρέθηκαν οι μεσοεπιθετικοί του «Δικεφάλου».
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, κάτι που ευνόησε του Περιστεριώτες, οι οποίοι στο 60′ μείωσαν με τον Μπρίτο. Αυτό άγχωσε τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι αδυνατούσαν να πετύχουν το τρίτο γκολ που θα «καθάριζε» την υπόθεση νίκη. Στο 89′ μάλιστα το σύνολο του Γιώργου Δώνη έχασε σπουδαία ευκαιρία να φύγει με τον βαθμό, αφού το φάουλ του Επστάιν βρήκε το δοκάρι μετά την απόκρουση του Κρέσιτς. Στο 93′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς ο Αθανασιάδης πέτυχε το 3-1, εξανεμίζοντας έτσι τις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι.
Το φιλμ του αγώνα:
3′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Βιεϊρίνια σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε και στην επαναφορά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων νίκησε και τον Λίνο.
9′ Σουτ του Σαλπιγγίδη, μετά από στρώσιμο με το στήθος από τον Αθανασιάδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
11′ Ο Ιτάνζ μπλόκαρε το αδύναμο σουτ του Αθανασιάδη.
12′Πολύ καλή στιγμή για τον Ατρόμητο. Ο Επστάιν έφυγε στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Κρέσιτς από πλάγια θέση, όμως ο Κροάτης τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια.
14′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκαρσία, όμως ο Ιτάνζ λέει το «όχι» στον Ουρουγουανό μέσο του ΠΑΟΚ.
19′ ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛ! Υπέροχη εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ, σημειώνοντας το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.
22′ Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να διπλασιάσουν τα τέρματα τους! Ο Φωτάκης σούταρε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τον Ιτάνζ να διώχνει με τα πόδια στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
28′ Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ! Ο Τριτσώνης το υπέδειξε μετά από μαρκάρισμα του Ζουέλα πάνω στον Αθανασιάδη.
29′ ΓΚΟΟΟΛΛΛ! Ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του.
40′ Σουτ του Επστάιν έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.
43′ Σουτ από τον Μήτρογλου πέρασε άουτ.
45′ Ο Ιτάνζ μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα το σουτ του Φωτάκη.
49′ Σουτ με προβολή από τον Αθανασιάδη, όμως ο Ζουέλα αποκρούει και αποσοβεί τον κίνδυνο.
60′ ΓΚΟΟΛΛ! Ο Ατρόμητος μειώνει σε 2-1 με σουτ του Μπρίτο, έπειτα από πάσα του Τάτου.
75′ Σουτ από τον Γεωργιάδη, με τον Ιτάνζ να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ.
77′ Σουτ του Ίβιτς, με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Τόμας εντός περιοχής, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε.
89′ Δοκάρι για τον Ατρόμητο! Ο Επστάιν εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Κρέσιτς τελευταία στιγμή αποσόβησε τον κίνδυνο με την βοήθεια του δοκαριού.
93′ ΓΚΟΟΟΛΛΛ! Ο Αθανασιάδης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από πάσα-τακουνάκι του Βιεϊρίνια.
Κίτρινες: Μαλεζάς (80′)/Μπάλλας (18′), Πίτου Γκαρσία (31′), Μήτρογλου (95′), Σφακιανάκης (96′)
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ (Αρίας 91′), Φωτάκης (Ιβιτς 73′), Σαλπιγγίδης (Γεωργιάδης 69′), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ζουέλα, Τομάς, Γιαννούλης (Σφακιανάκης 46′), Μπάλλας, Τάτος, Γκαρσία (Αναστασάκος 53′), Επστάιν, Μπρίτο (Μακρής 85′), Μήτρογλου.

Γκαρσία: «Το ίδιο δυνατοί την Πέμπτη»

Ο Πάμπλο Γκαρσία χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ στον αποψινό αγώνα, τονίζοντας ότι ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να «κόψει» βαθμούς από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν την ερχόμενη Πέμπτη.
«Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Ο Ατρόμητος βρίσκεται πάνω από εμάς στη βαθμολογία και πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε βαθμούς από τους αντιπάλους που είναι πάνω από εμάς», δήλωσε για το παιχνίδι και συνέχισε:
«Δεν πιστεύω ότι θεωρήσαμε ότι κρίθηκε το παιχνίδι μετά το 2-0. Απλά ο Ατρόμητος είχε την τύχη να βάλει ένα γκολ έξω από την περιοχή, όμως εμείς ήμασταν αυτοί που πιέζαμε για το τρίτο γκολ και ευτυχώς το πετύχαμε».
Για το παιχνίδι με την Ρούμπιν υπογράμμισε: «Δουλέψαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω να παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και την Πέμπτη, στο ματς με τη ρώσικη ομάδα. Στην έδρα μας πρέπει πάντα να κερδίζουμε»
Τέλος, για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ επεσήμανε πως: «Πολλές ομάδες αποκλείστηκαν από Τσάμπιονς Λιγκ, όμως εμείς πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι, παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Χαλάρωμα και… φουλ για Ρώσους


Χαλάρωμα περιλαμβάνει η το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας για τους χθεσινούς «ασπρόμαυρους» μαχητές. Το ραντεβού δόθηκε για τις 10:30 το πρωί, στο αθλητικό κέντρο του Δικεφάλου, στη Νέα Μεσημβρία, και όσοι έπαιξαν χθες κόντρα στον Ατρόμητο θα ακολουθήσουν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης, πριν… φουλάρουν από αύριο ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με αντίπαλο τη Ρουμπίν Καζάν. Οι υπόλοιποι θα προπονηθούν κανονικά, ενώ ο Λάσλο Μπόλονι θα περιμένει να δει την αντίδραση του οργανισμού, τόσο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όσο και του Γιώργου Γεωργιάδη, οι οποίοι έσφιξαν τα δόντια και αγωνίστηκαν χθες. Εννοείται ότι οι τραυματίες Χαλκιάς, Κοντρέρας και Παπάζογλου είναι εκτός μάχης, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ οι Λεονάρντο, Σπαντάσιο, Γιάννου και Κατσικάς. Αναφορικά με τον Παπάζογλου, στο χθεσινό ματς με τον Ατρόμητο εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής από τις 4 κίτρινες κάρτες, που είχε συμπληρώσει στον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα.

Ο ΠΑΟΚ 3-1 τον Ατρόμητο με σπουδαίο πρώτο ημίχρονο


O ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα και θέλει με κάθε τρόπο τη νίκη. Ο Σαλπιγγίδης δοκίμασε πριν το παιχνίδι και αποφάσισε να παίξει με παυσίπονα, καθώς έχει πόνους στους κοιλιακούς. Στην ενδεκάδα επιστρέφει και ο Λίνο.
1΄Αρχισε ο αγώνας
3΄Ο  Βιεϊρίνια έκανε δυνατό δεξι σουτ από το ύψος της περιοχής αριστερά, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε δύσκολα χαμηλά στη βάση της δοκού.Νέο σουτ από τον Λίνο μπλόκαρε ο Ιτάνζ στο ίδιο σημείο.
7΄Σέντρα του Λίνο, ο Αθανασιάδης έστρωσε στον Σαλπιγγίδη, που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.
11΄Σουτ του Βιείρίνια στην αγκαλιά του Ιτάνζ.
12΄Στην κόντρα ο Ατρόμητος με τον Επστάιν, που νίκησε στην κούρσα τον Ετο και σούταρε στη γωνία, αλλά αντέδρασε σωστά ο Κρέσιτς.
14΄Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκαρσία, πέρασε από το τείχος, έδιωξε πολύ δύσκολα ενστικτωδώς με τα πόδια ο Ιτάνζ!
18΄Φάουλ του Μπάλα στον Βιεϊρίνια πάνω στη γραμμή της περιοχής και κίτρινη κάρτα.
19΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!Ο Λίνο εκτελεί με απίστευτο τρόπο το φάουλ και τινάζει τα δίχτυα!
21΄Ο Αθανασιάδης μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έσπασε στο πέναλτι για τον Φωτάκη που σούταρε, αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή.
26΄Πέναλτι υποδεικνύει ο βοηθός, που δεν είδε ο διαιτητής! Ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει τον Ατρόμητο στην άμυνα με μαζικές επιθέσεις και δικαιώνεται με την απόφαση του Ακρίβου.
29΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 2-0! Ο Βιεϊρίνια εκτελεί σωστά το πέναλτι και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Νεύρα ανάμεσα σε Βιεϊρίνια και Ιτάνζ.
31΄Κίτρινη στον Γκαρσία για φάουλ στο Φωτάκη.
42΄Αδρανεια της άμυνας, σουτ του Μήτρογλου, μόλις άουτ.
Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο
46΄Αρχιζει το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σφακιανακης στην ενδεκάδα στη θέση του Γιαννούλη.
52΄Κάθετη πάσα του Λάζαρ στον κενό χώρο, ο Ιτλανζ βγήκε από την περιοχή και έδιωξε μπροστά από τον Φωτάκη.
53΄Ο Αναστασάκος στη θέση του Πίτου Γκαρσία
60΄Ο Τάτος πάσαρε στον αμαρκάριστο Μπρίτο, που με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή μειώνει σε 2-1.
69΄Ο Γεωργιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη.
73΄Ο Ιβιτς στη θέση του Φωτάκη.
75΄Δεξί κεραυνός του Γεωργιάδη, ο Ιτάνζ κράτησε το 2-1 και έδιωξε σε κόρνερ.
77΄Σουτ του Ιβιτς, η μπάλα κόντραρε στον Τόμας και βρήκε στο χέρι του, ο Τριτσώνης το θεώρησε ακούσιο και συνέχισε τη φάση.
80' Κίτρινη στον Μαλεζά
83΄Κάθετη πάσα για τον Γεωργιάδη, πρόλαβε ο Επστάιν.
85΄Ο Μακρής στη θέση του Μπρίτο
88΄Τεράστια απόκρουση του Κρέσιτς! Φάουλ από δεξιά, πέρασε απ' όλους και έσκασε στην περιοχή κι ενώ πήγαινε στα δίχτυα, ο Κροάτης έδιωξε πολύ δύσκολα!
90΄Τελευταία αλλαγή του ΠΑΟΚ. Ο Αρίας αντί του Λάζαρ.
90΄Τέσσερα λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.
90+1 Ο Αρίας πλάσαρε, αλλά ο Ιτλανς στην έξοδο εδιωξε σε κόρνερ
90+4 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ Πάσα του Ιβιτς στον Βιεϊρίνια, τακουνάκι στον Αθανασιάδη και πλασέ στα δίχτυα!
90+4 Κίτρινη κάρτα σε Μήτρογλου και Σφακιανάκη
Λήξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης
Στον πάγκο είναι οι: Γλύκος, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Ίβιτς, Αρίας, Γιάννου
Εκτός αποστολής έμειναν οι Σνάουτσνερ και Ρομπέρ

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Ζουέλα, Γιαννούλης, Τάτος, Μπάλλας, Μπρίτο, Επστάιν, Πίτου Γκαρσία, Μήτρογλου
Στον πάγκο είναι οι: Ράντμαν, Μπέλιτς, Νάστος, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μακρής
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθήνας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθήνας) - Ποντίκης (Πρέβεζας)


Η εκδίκηση του Βιεϊρίνια


Ο Αντρέ Βιεϊρίνια πήρε την εκδίκηση του από τον Ιτάνζ, ο οποίος πέρυσι είχε αποκρούσει πέναλτι του Πορτογάλου στο 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Στις 20 Μαρτίου 2011 ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στο 19’ ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι από τον Ολιβέιρα, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0 από το 13’ με γκολ του Σφακιανάκη.
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών καθώς νωρίτερα στη σεζόν ο Ίβιτς (με Άγιαξ στο 3-3 στην Τούμπα) και ο Σαλπιγγίδης (στο 0-3 με τον Ολυμπιακό Βόλου) είχαν αστοχήσει σε πέναλτι.
Ο Βιεϊρίνια δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ιτάνζ, ο οποίος απέκρουσε τη μπάλα ωστόσο στην επαναφορά ο Λίνο ισοφάρισε σε 1-1.
Σήμερα ο Βιεϊρίνια όμως δεν αστόχησε (παρά τα… καραγκιοζλίκια του Ιτάνζ πριν την εκτέλεση του πέναλτι) και με το 3ο φετινό του εύστοχο πέναλτι (ο Πορτογάλος έχει φέτος 3Χ3…) έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ…
Ο Πορτογάλος πήρε την εκδίκησή του από τον Ιτάνζ, ο οποίος και μετά από το 2-0 συνέχισε να προκαλεί…

Χέρι - χέρι οι πρώτοι σκόρερ Αθανασιάδης και Βιεϊρίνια


Ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Αντρέ Βιεϊρίνια οδηγούν μαζί χέρι χέρι την κούρσα των φετινών σκόρερ του ΠΑΟΚ. Σήμερα σκόραραν και οι δύο και έφτασαν τα οχτώ γκολ φέτος στα επίσημα ματς του Δικεφάλου.

Συνολικά ο Δικέφαλος έχει φτάσει φέτος τα 35 γκολ σε 22 επίσημα ματς. Ως τώρα έχουν σκοράρει 10 διαφορετικοί παίκτες του ΠΑΟΚ, πέντε ξένοι (Βιεϊρίνια, Λάζαρ, Λινο, Γκαρσία, Σπαντάσιο) και πέντε Έλληνες (Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπαλάφας και Παπάζογλου).

Αναλυτικά οι φετινοί σκόρερ του ΠΑΟΚ είναι οι εξής:

8 γκολ: Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

5 γκολ: Σαλπιγγίδης

3 γκολ: Φωτάκης, Μπαλάφας

2 γκολ: Παπάζογλου, Λάζαρ, Λίνο

1 γκολ: Γκαρσία, Σπαντάσιο,

Ο Κλάους πήρε τ΄ όπλο του!


Πέρυσι ο Κλάους χρειάστηκε 28 παιχνίδια (16 βασικός και 12 ως αλλαγή) και 1480 αγωνιστικά λεπτά για να φτάσει στα 7 γκολ που είχε όλη τη σεζόν.
Φέτος έχει φτάσει στα 8 γκολ σε 17 ματς (16 βασικός και ένα αλλαγή).
Μάλιστα σήμερα σκόραρε για 3ο σερί ματς, καθώς έχει πετύχει γκολ με Τότεναμ, Γιάννινα και Ατρόμητο, στα τρία τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ!
Πριν από το ματς με την Τότεναμ είχε μείνει άσφαιρος για δύο μήνες, καθώς το προηγούμενο γκολ που είχε πετύχει ήταν στο 2-2 με τη Ρουμπίν στο Καζάν στις 29 Σεπτεμβρίου!
Μεσολάβησαν δύο διακοπές στο πρωτάθλημα και ένας τραυματισμός του (στο 2-1 με τη Σάμροκ στην Τούμπα στις 20 Οκτωβρίου) που τον κράτησαν πίσω, αλλά τώρα φαίνεται ότι ξαναπήρε φόρα.
Φέτος ο Κλάους έχει σκοράρει:
στη νίκη με 3-0 με τη Βαλερένγκα (έκανε το 2-0)
στη νίκη με 2-0 με την Καρπάτι (έκανε το 1-0)
στη νίκη με 1-2 με τον Πανιώνιο (έκανε το 0-1)
στη νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ (έκανε το 2-0)
στην ισοπαλία με 2-2 με τη Ρουμπίν Καζάν (έκανε το 0-1)
στη νίκη με 1-2 με την Τότεναμ (έκανε το 0-2)
στην ισοπαλία 2-2 με Τα Γιάννινα (ισοφάρισε σε 1-1)
στη νίκη με 3-1 επί του Ατροιμήτου (διαμόρφωσε τελικό 3-1)

Η χαρά του Μπόλονι και η αλήθεια του Γιώργου Δώνη!


Ο Λάσλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου με 3-1 είπε:
«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Γιατί έχει αρκετό καιρό που δεν παίρνουμε νίκες στην Ελλάδα και στην Τούμπα.
Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα,  με πολύ καλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης στο κέντρο, με ταχύτητα και καλούς παίκτες στην επίθεση, και με παίκτες που έχουν ταλέντο και αρκετούς νεαρούς που μου άρεσαν.
Θεωρώ ότι η κυριαρχία μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν σημαντική. Το 2-0 παρόλο που ήρθε από στημένες φάσεις ήταν φυσιολογικό σκορ.
Είχαμε πολλές καλές ευκαιρίες. Στα πρώτα 10 λεπτά είχαμε 5-6 σουτ, είχαμε καλή παρουσία των επιθετικών μας, αλλά στην τελική ενέργεια δεν σκοράραμε νωρίτερα.
Μετά από το 2-0 ξέραμε ότι ο Ατρόμητος θα έπαιρνε περισσότερα επιθετικά ρίσκα. Είπαμε στο ημίχρονο τι πρέπει να κάνουμε.
Στο πρώτο ημίχρονο καταναλώσαμε πολύ ενέργεια και το πληρώσαμε στο β΄ μέρος.
Ωστόσο είμαι χαρούμενος για τη νίκη και θέλω  να συνεχίσουμε έτσι»
Τον προβληματίζει η διαχείριση των δυνάμεων της ομάδας;
«Πιστεύω ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πάντα μεγάλη πίεση στην ομάδα. Δεν υπάρχει ματς χωρίς πίεση, ακόμη και στο 2-0 με τον Ατρόμητο, τον οποίο σέβομαι ως ομάδα…
Κυνηγούσανε όμως τη στιγμή που θα γίνει το λάθος και μετά από το 2-1 ήταν μεγαλύτερη πίεση σε μας.
Μετά από το 2-0 είναι και ψυχολογικό να χαλαρώνουν οι παίκτες.
Είδα στο δεύτερο ημίχρονο να κάνουν το κάτι παραπάνω παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια και ο Λάζαρ. Ενέργειες που δεν χρειάζονταν και είμαι αντίθετος ακόμη και αν το σκορ ήταν 5-0…
Τώρα μπορώ να είμαι πιο ήρεμος…»
Μπορεί ΠΑΟΚ να έχει μεγαλύτερο διάστημα τέτοιο καλό ποδόσφαιρο που παίζει για 40-45 λεπτά, όπως στο πρώτο ημίχρονο;
«Αν δεν υπήρχε η ανάπαυλα του ημιχρόνου μπορεί να συνεχίζαμε στον  ίδιο ρυθμό.
Είναι φυσιολογικό όμως και αλλάζουν κάποια πράγματα  ακόμη και Ρεάλ Μαδρίοτης να λέγεσαι ίσως το πληρώσεις κάποια στιγμή.
Έπρεπε να δίνουμε στην ομάδα περισσότερες ανάσες με κατοχή μπάλας, να μην παίρνουμε ρίσκα. Χάναμε κατοχή παίρνοντας ρίσκα που ίσως δεν έπρεπε…»
Ο Ρέντκναπ μίλησε για δυσκολία συνεχόμενων αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Τι είπε γι’ αυτό ο Μπόλονι;
«Είναι αλήθεια. Μου αρέσει ο Γκαρσία, είναι μυαλό της ομάδας. Αλλά η επανάκαμψη του είναι πιο αργή από ότι του Σταφυλίδη.
Είναι σημαντικό ότι έχουμε ευρωπαϊκά ματς, και εκεί ο ΠΑΟΚ  ξοδεύει περισσότερη ενέργεια, επειδή και οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο.
Συμφωνώ όμως με το Ρέντκναπ ότι είναι σημαντικό το ροτέισον, εφόσον έχεις τις λύσεις…».
Κλείνοντας ο Μπόλονι πρόσθεσε χωρίς ερώτηση κάτι ακόμη:
«Θέλω να πω κάτι ακόμη, καθώς  είμαι χαρούμενος με τη νίκη.
Είμαι χαρούμενος με το Λίνο που επέστρεψε και μάλιστα με γκολ, χωρίς να ξεχνάω και το Σταφυλίδη…
Είμαι χαρούμενος με τον Κλάους που πέτυχε κι άλλο γκολ.
Σήμερα έχω έξτρα ευχαρίστηση…
Είμαι χαρούμενος με Ίβιτς που μπήκε 20 λεπτά, και ήταν σημαντική η παρουσία του και μας βοήθησε πολύ για να κρατήσουμε τη νίκη.
Επίσης στα αποδυτήρια είδα το Σαλπιγγίδη να χαμογελάει για πρώτη φορά φέτος και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό…», κατέληξε.

Δώνης: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια»
Ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ.
Ο τεχνικός του Ατρόμητου στη συνέντευξη Τύπου είπε:
«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές και δίκαια έφτασε στη νίκη. Σε τέτοια δύσκολα ματς εκτός έδρας, δεν παρουσιάζουμε τη νοοτροπία που θέλουμε εκτός έδρας. Όχι όλοι οι παίκτες. Αλλά υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν τη σωστή νοοτροπία και συμπαρασύρεται όλη η ομάδα. Αυτό έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και δίκαια προηγήθηκε.
Εμείς κρατάμε τη συμπεριφορά που είχαμε στο 2ο ημίχρονο. Παλέψαμε  μήπως και πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, μειώσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε να κάνουμε πολύ δρόμο ακόμη και πολύ δουλειά…»
Για τις διαμαρτυρίες των παικτών του στο διαιτητή είπε:
«Πάντα θα διαμαρτύρεται κάποιος. Στη φάση του πέναλτι μας φάνηκε περίεργο ότι ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, αλλά το πέναλτι το έδωσε ο επόπτης. Ήταν μία απόφαση που έπαιξε ρόλο. Ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για διαιτησία… Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και κέρδισε δίκαια…»