Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Κάντε το κόλαση!»

Ο Λίαμ Λόρενς αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό με τον Αστέρα Τρίπολης αφού πήρε ανάσες στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που προηγήθηκε.

Μάλιστα ο Ιρλανδός του Δικεφάλου περιμένει «φτιαγμένος» να δει την Τούμπα γεμάτη και να θυμίζει… κόλαση!

Ο Λόρενς είναι από τους ποδοσφαιριστές που «προσφέρει» στην ομάδα ενέργεια, τόσο με το τρέξιμο, την πίεση και τις κερδισμένες μονομαχίες του, όσο και με την ποιότητά του στο κράτημα της μπάλας και την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια στις επιλογές. Ενόψει του κρίσιμου πρώτου ημιτελικού εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, μαs ειπε τήν άποψή του.

-Σε βοήθησε να ξεκουραστείς η απουσία σου από το βασικό σχήμα της προηγούμενης Κυριακής;

«Ναι και ίσως το χρειαζόμουν! Πριν τον αγώνα πέρασα μια μικρή ίωση και δεν είχα δουλέψει στο 100% την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κόουτς φρέσκαρε την ομάδα, ξεκούρασε κάποιους παίκτες που είχαν συνεχόμενα παιχνίδια και παράλληλα έδωσε ευκαιρία σε κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν βασικοί. Και για μένα τα παιδιά που είχαν καιρό να παίξουν βασικοί, όπως ο Ρομπέρ ή ο Etto με τον Κίτσιου και τον Ιντζίδη, ήταν από τους καλύτερους».

-Η ομάδα άλλαξε τον Γενάρη με την προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών. Πιστεύεις ότι μόνο σ αυτό το γεγονός οφείλεται και η καλύτερη αποτελεσματικότητά της;

«Σίγουρα ήρθαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που μας βοήθησαν να βάλουμε κι άλλα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι μας. Όμως θεωρώ ότι μαζί μ΄ αυτό φάνηκε και η δουλειά των υπολοίπων που έγινε από το καλοκαίρι. Έτσι κι αλλιώς ήμασταν μια νέα ομάδα που, όπως έχω ξαναπεί, ο χρόνος δούλευε υπέρ μας».

- Ο ΠΑΟΚ από αύριο στην ουσία ξεκινάει το… τελευταίο σπριντ της σεζόν. Ημιτελικοί Κυπέλλου, πλέι οφ… Έχει κάτι ξεχωριστό η προετοιμασία σας;

«Σ’ αυτούς τους αγώνες έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι όντως έχουμε δουλέψει σωστά και έχουμε εξελιχθεί σε σχέση με την αρχή της σεζόν. Η προετοιμασία δεν αλλάζει ουσιαστικά, είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και ανυπόμονοι γι αυτά τα ματς».

- Ο Αστέρας Τρίπολης προέρχεται από βαριά ήττα. Πως τον περιμένεις;

«Σίγουρα δεν περιμένω να έχει καμιά σχέση η εικόνα του με αυτήν του αγώνα πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα σταθερή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, δείγμα ότι και ο αντίπαλός μας περιμένει τον ημιτελικό του Κυπέλλου περισσότερο από τα υπόλοιπα ματς που μεσολαβούσαν. Έχουμε αγωνιστεί δυο φορές εναντίον του και σίγουρα είναι από τις πιο συμπαγείς ομάδες του πρωταθλήματος».

- Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι για τους Βρετανούς ξεχωριστός κι έχεις αγωνιστεί σε αρκετούς τέτοιους. Τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα ματς;

«Δεν έχουν καταρχήν «δεύτερη ευκαιρία» όλες οι νοκ άουτ αναμετρήσεις. Κάθε λάθος, ή κάθε ενέργεια, έχει ξεχωριστή βαρύτητα σε σχέση με τα υπόλοιπα ματς, γιατί οι ευκαιρίες να επανορθώσεις ή οι ευκαιρίες να σκοράρεις και να είσαι εσύ αυτός που θα προκριθεί είναι πολύ συγκεκριμένες».

-Είσαι από τους κορυφαίους σε στατιστικά που αφορούν το τρέξιμο και τις ενέργειες σε κάθε ματς, σύμφωνα με το VIS Track. Θεωρείς ότι είσαι στην καλύτερη φόρμα της σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της χρονιάς βγήκα κάποιες φορές εκτός ρυθμού λόγω τραυματισμού. Τώρα είμαι καλά και το στυλ  μου είναι να τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, να μπαίνω στις μονομαχίες και να ψάχνω χώρους με κίνηση και χωρίς τη μπάλα. Θεωρώ πως ναι, είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, ελπίζω στην καλύτερή μου να παρουσιαστώ στα κρίσιμα ματς, ξεκινώντας από αύριο».

- Ξέρεις ότι πιθανότατα η Τούμπα θα έχει sold out;

«Αυτό είναι φανταστικό! Ο κόσμος είναι αυτός που σε κάνει να τρέχεις παραπάνω και να μην το καταλαβαίνεις! Και το αυριανό ματς, θα κριθεί κατά πολύ στην ενέργεια που θα βγάλουμε στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς η Τούμπα είναι μια έδρα που σε κάνει να ανυπομονείς να παίξεις, πόσω μάλλον όταν είναι γεμάτη»!

- Έχεις ένα μήνυμα για όσους θα βρεθούν στο ματς;

«Ελπίζω να τους δώσουμε ευκαιρίες να ζήσουν το ματς έντονα και να το ευχαριστηθούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι δυο παιχνίδια και αύριο είναι το πρώτο βήμα. Είναι στην έδρα μας και θέλουμε να πάρουμε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό».

Μέγας σεβασμός στον... Μέγα Πάμπλο!

Τα ΣΠΟΡ είχαν αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Πάμπλο Γκαρσία είχε φύγει για τετραήμερο ταξίδι στην Ισπανία, θέλοντας να συνδυάσει δύο πράγματα. Να τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποχρεώσεις και να δει φίλους από τα παλιά.
Στη δεύτερη κατηγορία εντάχθηκε και η επίσκεψη του πρώην αρχηγού του ΠΑΟΚ στις εγκαταστάσεις της Οσασούνα στην Παμπλόνα. Μαζί με τον ατζέντη του, Δημήτρη Καγιόγλου, ο Λατινοαμερικάνος άσος επισκέφθηκε την προπόνηση της Οσασούνα, μία ομάδα που πέρασε τρεις ολόκληρες σεζόν και γνώρισε σημαντικές επιτυχίες στην Ισπανία.
Μάλιστα, το ισπανικό σάιτ “Noticias de Navarra” αφιέρωσε αρκετό χώρο στην επίσκεψη του Γκαρσία, γράφοντας σχετικά τι συνέβη και υπενθυμίζοντας τι είχε συμβεί με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης: “Στην προπόνηση της Οσασούνα είχαν μία απροσδόκητη επίσκεψη, που τους προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Και αυτή ήταν η παρουσία του πρώην παίκτη της ομάδας Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ομάδα από το 2002 μέχρι το 2005 και είχε παίξει σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν. Θυμίζουμε ότι αρχικά η Οσασούνα τον πήρε δανεικό και μετά πλήρωσε 1,3 εκ. ευρώ για τα δικαιώματά του, ενώ αργότερα τον πούλησε για 5 εκ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά είναι λίγοι οι οπαδοί της που δεν θυμούνται τον χαρισματικό μέσο, ο οποίος πέρασε τα καλύτερά του χρόνια στην Ισπανία με τη φανέλα της Οσασούνα”.
Ο συντάκτης περιγράφει λεπτομέρειες από την επίσκεψή του τονίζοντας: “Λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση, μπήκε στα αποδυτήρια και είχε συνομιλίες με γνωστούς τους”, ενώ παραθέτει και τι είπε ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία για την Οσασούνα που κινδυνεύει με υποβιβασμό: “Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος η Οσασούνα θα πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Δεν είναι πρώτη φορά που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος η κατάληξη θα είναι καλή”. Ο Γκαρσία γίνεται σεβαστός όπου κι αν πηγαίνει.
ΙΔΙΑ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ…
Στο γήπεδο, στις προπονήσεις, στα παιχνίδια, στην άφιξη και στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου που έδωσε, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε κάθε ευκαιρία του εξέφρασαν τη λατρεία και την αγάπη τους. Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Στην Παμπλόνα, μπορεί ο Γκαρσία να κάθισε λιγότερα χρόνια (3 αντί των 5 του ΠΑΟΚ), αλλά λατρεύτηκε σαν θεός. Για τους ίδιους λόγους φυσικά, αφού ποτέ δεν άλλαξε, ποτέ δεν παρέστησε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά ήταν.
“ΠΕΡΑΣΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ”
Η ίδια ιστοσελίδα “Noticias de Navarra” γράφει ότι ο  Γκαρσία βρέθηκε στην Παμπλόνα με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Μαδρίτη, όπου είχε την ευκαιρία να τακτοποιήσει κάποια προσωπικά ζητήματα. Προσθέτει ότι ακόμα δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον του, μετά και την απόρριψη της πρότασης από την Ντιναμό Μινσκ, αλλά εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από αυτόν.
“Πέρασα μερικά πολύ όμορφα χρόνια εδώ κι εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα”, σχολίασε σχετικά ο Γκαρσία, όταν ρωτήθηκε για το παρελθόν.
“ΠΟΣΟ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ…”
Στο θέμα φιλοξενούνται και σχόλια οπαδών της Οσασούνα. Το πιο εντυπωσιακό είναι το ακόλουθο: “Πόσο μας λείπει ένα “αφεντικό” σαν κι αυτόν”, ενώ άλλος φίλαθλος επισημαίνει: “Ενας παίκτης σαν τον Πάμπλο είναι αυτό που χρειαζόμαστε στην ομάδα μας αμέσως τώρα”.
“Πολύ μεγάλος”, σημειώνει κάποιος άλλος και ένας ακόμα δείχνει πόσο σεβασμό τρέφουν οι οπαδοί της Οσασούνα στον Πάμπλο Γκαρσία: “Τι κρίμα που έφυγες. Σ’ έχουμε επιθυμήσει πάρα πολύ. Στην Οσασούνα άλλαξαν πολλά, αλλά πάντα μας λείπεις. Ευχαριστούμε Πάμπλο”. Η Οσασούνα αυτήν τη στιγμή είναι στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε στην κατάμεστη Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου και δεν θέλει απλά να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, αλλά αν είναι δυνατόν να εξασφαλίσει από απόψε τη συμμετοχή του σε αυτόν! Ουσιαστικά, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα της πρόκρισης από την Τούμπα και να μετατρέψουν τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Τούμπα, με μία τελευταία προπόνηση, η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά χαλάρωμα ενόψει του σημερινού κρίσιμου αγώνα. Εκτός από την προθέρμανση, έγιναν ασκήσεις τεχνικής και ένα διπλό στο μισό γήπεδο, με την προπόνηση να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Τα πλάνα του Γιώργου Δώνη για το ματς είναι συγκεκριμένα και προβλέπουν την επιστροφή 7 νέων προσώπων στην ενδεκάδα, συγκριτικά βέβαια με τον προηγούμενο επίσημο αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό. Πιο συγκεκριμένα, στην 11αδα επιστρέφουν ο Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, ο Αποστολόπουλος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Λίνο στο αριστερό και ο Κατσουράνης στα στόπερ. Στο κέντρο, ο Σαλπιγγίδης θα χρησιμοποιηθεί δεξιά, ο Καμαρά αριστερά και ο Λόρενς σε ελεύθερο ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από τον προωθημένο Στέφανο Αθανασιάδη.

Ουσιαστικά, στη Λιβαδειά έπαιξαν βασικοί μόνο οι 4 από αυτούς που προορίζονται για ενδεκάδα, δηλαδή ο Σίλντενφελντ, ο Κάτσε, ο Λάζαρ και ο Αθανασιάδης, ενώ ακόμα 3 είχαν χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος (Καμαρά, Σαλπιγγίδης και Λόρενς).

ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΔΩΝΗΣ

Ο Γιώργος Δώνης, ποντάρει πολλά τόσο στην ξεκούραση αυτών των 7 παικτών, όσο και στην εμπειρία των περισσότερων εξ αυτών, δίνοντας μεγάλη βάση στο να μην δεχτεί γκολ η ομάδα, όσο φυσικά και στην επιδίωξη ενός σκορ πρόκρισης απέναντι στον Αστέρα. Φρέσκος βέβαια θα είναι και ο Αστέρας Τρίπολης, αφού στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Σάκης Τσιώλης προστάτευσε ουσιαστικά 9 βασικούς παίκτες, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και σε οπαδούς της δικής του ομάδας (μετά εννοείται και την πεντάρα…).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ατομικά προπονήθηκαν χθες και οι Βούκιτς, Κατσικάς, Σταφυλίδης που υποφέρουν από θλάσεις, ενώ οι εκτός αποστολής ποδοσφαιριστές καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας θα ακολουθήσουν και σήμερα κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης.



ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ

Δικαιοσύνη με τα σφυρίγματά του καλείται να αποδώσει ο Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών), που θα σφυρίξει στο σημερινό ματς. Βοηθοί του θα είναι οι Τουμπακάρης (Αθηνών) και Ταρανάς (Αθηνών) και τέταρτος ο Μαντάκης (Αθηνών). Επιπλέον, όπως συμβαίνει στα ματς Κυπέλλου, ορίστηκαν και επιπλέον βοηθοί, οι οποίοι για το συγκεκριμένο ματς είναι οι Αθανάσιος Γιάχος (Χίου) και Γεώργιος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

Η προτροπή προσευχής του Καμαρά για τη Βοστόνη!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποδεικνύουν ότι δεν ζούνε σε… άλλο κόσμο και παρακολουθούν τα γεγονότα, όπου κι αν αυτά συμβαίνουν. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ραζαγκί Αμπντούλ Καμαρά, ο οποίος χθες το μεσημέρι έγραψε στο facebook: “Good morning, prayers for Boston please”, που σημαίνει “καλημέρα προσευχηθείτε για την Βοστόνη παρακαλώ”, αναφερόμενος φυσικά στο “τυφλό” τρομοκρατικό χτύπημα στο μαραθώνιο της Βοστόνης, που σόκαρε όλο τον πλανήτη και την διεθνή αθλητική κοινότητα. Ο Καμαρά έδειχνε συγκλονισμένος.

Δεν ξεχνάει τον ΠΑΟΚ ο Μούσλι...

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς παρότι αγωνίζεται από πέρυσι στην Κίνα ποτέ δεν ξεχνάει τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο του και την Τούμπα και συχνά πυκνά πετάει ατάκες για τον Δικέφαλο στο facebook. Ο «Μούσλι» συνεχίζει και φέτος στην κινεζική Γκουιζού Ρέχνε. Χθες το απόγευμα ανέβασε στο προφίλ του στο facebook την παραπάνω φωτογραφία της γυναίκας του με την κόρη του από ένα ματς του Δικέφαλου στην κατάμεστη Τούμπα και έγραψε: “Το μοναδικό γήπεδο της Τούμπας!”. Ο Βόσνιος επιθετικός (στην άλλη φωτογραφία παραπάνω είναι μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του με φόντο το Χονγκ Κονγκ) εξακολουθεί να έχει μεγάλη τρέλα για τον ΠΑΟΚ και δεν το κρύβει…

Καμίνι η Τούμπα!

Κατάμεστη θα είναι σήμερα το βράδυ η Τούμπα από τριάντα χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες, που θα δώσουν την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Γιώργου Δώνη για να πάρουν σκορ πρόκρισης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τα πολύ λίγα εισιτήρια που έχουν απομείνει για τον πρώτο ημιτελικό θα διατίθενται σήμερα από τις 9.00 από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Από νωρίς χθες το πρωί σχηματίστηκαν ουρές από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που έσπευσαν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο σημερινό ματς. Μέχρι τις 12.00 είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια για τη θύρα 4 και τη θύρα 6 του γηπέδου, ενώ μέχρι τις 15.30 είχαν διατεθεί όλα τα εισιτήρια και στη θύρα 8. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν “εξαφανιστεί” τα εισιτήρια και στις θύρες 5 και 7. Εισιτήρια πλέον υπάρχουν μόνο για τη θύρα 1 (πωλούνται προς 30 ευρώ) και τις θύρες 2 και 3 (διατίθενται προς 20 ευρώ).

Το βέβαιο είναι ότι σήμερα η Τούμπα θα έχει περισσότερο κόσμο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ματς της φετινής σεζόν. Είναι γεγονός ότι σε αυτό συνέβαλε και η απόφαση της ΠΑΕ να ορίσει χαμηλές τιμές στα εισιτήρια, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ΠΑΟΚτσή να εξασφαλίσει είσοδο στο γήπεδο και να παρακολουθήσει από κοντά τη σπουδαία σημερινή αναμέτρηση με τον Αστέρα.