Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΟΚ ο Γλύκος, δοκιμάζει ο Ίβιτς

Ο Λάσλο Μπόλονι και ο Χοακίμ Πρέτο επέστρεψαν σήμερα από την άδεια που είχαν μέχρι και χθες και είδαν με ικανοποίηση στην προπόνηση ότι ο Παναγιώτης Γλύκος μπήκε σε φουλ πρόγραμμα έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ότι ο Ίβιτς παρότι έκανε ατομικό, ανέβασε ρυθμούς χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις.
Ο Σέρβος γυμνάστηκε ατομικά αλλά σε έντονους ρυθμούς και ίσως αύριο (Πέμπτη) μπει στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και εφόσον πάνε όλα καλά, μέχρι το Σάββατο τότε θα προλάβει να είναι και στην αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς με τον Παναθηναϊκό.
Η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης αλλά και τακτικής.
Βέβαια και πάλι οι απουσίες ήταν πολλές και σημαντικές, καθώς έλειπαν οι επτά διεθνείς (Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Γιάννου, Σταφυλίδης, Αποστολόπουλος και Λάζαρ) οι οποίοι θα επιστρέψουν αύριο και ουσιαστικά θα μπουν σε φουλ ρυθμούς στην προπόνηση της Παρασκευής.
Εκείνοι που γυμνάστηκαν και πάλι μόνοι τους συνεχίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα αποκατάστασης των τραυματισμών τους ήταν οι Έτο και Κατσικάς, οι οποίοι χρειάζονται ακόμη περίπου δύο εβδομάδες για να είναι έτοιμοι.

Βιεϊρίνια: «Μη μασάτε...»

Το δεύτερο ταξίδι - αστραπή στη Θεσσαλονίκη για να δει την κόρη του και αρκετούς καλούς του φίλους από τον ΠΑΟΚ έκανε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο φωτογραφικός φακός των ΣΠΟΡ τον εντόπισε στη Νέα Μεσημβρία.
Ο Αντρέ Βιεϊρίνια συναντήθηκε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο αθλητικό κέντρο στη Νέα Μεσημβρία και είχε πολλά να θυμηθεί αλλά και να διηγηθεί....
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία τους παίκτες του Δικέφαλου και τους εκπροσώπους της ομάδας. Πριν από τη έναρξη της προπόνησης (ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 16:00) εμφανίστηκε στο αθλητικό κέντρο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος άσος είχε τη ευκαιρία να συναντηθεί με τους πρώην συμπαίκτες του, να συζητήσει για αρκετή ώρα μαζί τους και να περιγράψει (στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του) ορισμένες από τις εμπειρίες που βιώνει στο Βολφσμπουργκ.
Τον Αντελίνο υποδέχθηκαν στο αθλητικό κέντρο ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ Κώστας Ιωσηφίδης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος. Ο Αντρέ μπήκε στο κεντρικό κτήριο και συναντήθηκε με όλους τους παίκτες, εκτός φυσικά από τους επτά διεθνείς (Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Λάζαρ, Γιάννου, Αποστολόπουλος, Σταφυλλίδης) που βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες. Είδε τους Γκαρσία, Λίνο, Ιβιτς, Χαλκιά, Κρεσιτς, Έτο, Μαλεζά, Γεωργιάδη και όλους γενικά τους παίκτες με τους οποίους συναναστράφηκε τα τελευταία χρόνια και συζήτησε για αρκετή ώρα.
«Μη μασάτε παρά τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε. Μπορείτε να καταφέρετε στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα πλέι οφ», τους είπε μεταξύ άλλων.
Λίγο αργότερα τον συνάντησε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο Παντελής Κωνσταντινίδης (ήρθε αργοπορημένα στο αθλητικό κέντρο καθώς ήταν παρών στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ που έγινε χθες το μεσημέρι στην Τούμπα) με τον οποίο είχαν μια σύντομη κουβέντα, ενώ ευχές στον Βιεϊρίνια έδωσε και ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Αλεξανδρίδης. Ο Βιεϊρίνια μίλησε για λίγο και με τον γιατρό του ΠΑΟΚ, τον Γιάννη Ράλλη. Ο ίδιος ολοκληρώνει τη θεραπεία του και πιστεύει πως πολύ σύντομα θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια της Βόλφσμπουργκ. Κάτι που περιμένουν με ανυπομονησία και στον ΠΑΟΚ γιατί από κάθε συμμετοχή του σε επίσημο αγώνα, ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει από τη Βόλφσμπουργκ ένα σεβαστό ποσό.
Τα ΣΠΟΡ ήταν εκεί, στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία και συναντήσαμε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει εκτενείς δηλώσεις, απλά όταν τον ρωτήσαμε να κάνει ένα σύντομο σχόλιο για το πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε (στην Τούμπα) αρκέστηκε να αναφέρει: “Ναι, στεναχωρήθηκα για τον αποκλεισμό…”. Ο Αντρέ πριν από μια εβδομάδα στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα ΣΠΟΡ είχε τονίσει πως ο ΠΑΟΚ είναι πάντα μέσα στην καρδιά του και πως πάντα παρακολουθεί την πορεία της ομάδας.
Ο γενικός αρχηγός Κώστας Ιωσηφίδης που τον ξεπροβόδισε από το αθλητικό κέντρο, του ζήτησε να επιστρέψει σύντομα για να τον δουν από κοντά και ο Βιεϊρίνια απάντησε και με δόση χιούμορ: “Θέλω να έρθω σε 20 ημέρες περίπου, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να φτιάξει ο δρόμος έξω από το αθλητικό κέντρο”. Ο Βιεϊρίνια είχε δίκαιο, γιατί τους τελευταίους μήνες, η ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 350 μέτρων, θυμίζει… γιοφύρι της Άρτας.
Μέσα στα αποδυτήρια, έλεγε στους παίκτες του ΠΑΟΚ πως η Βόλφσμπουργκ είναι οργανωμένη ομάδα, έχει στόχους και ο ίδιος θέλει πολύ σύντομα να αγωνιστεί για να προσφέρει. Τον ΠΑΟΚ τον έχει στην καρδιά του, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει και το αποδεικνύουν οι συχνές επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως η χθεσινή του παρουσία στη Νέα Μεσημβρία, από όπου και το φωτογραφικό ρεπορτάζ που σας παραθέτουν σήμερα τα ΣΠΟΡ. Ο Βιεϊρίνια πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας και την πορεία της προς τα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ δεν το κρύβει πως κάποια ημέρα θα επιστρέψει και πάλι στον ΠΑΟΚ.
Ήρθε για την κόρη του
Το δεύτερο ταξίδι του Βιεϊρίνια στη Θεσσαλονίκη μετά τη μεταγραφή του δεν έγινε τυχαία. Ήρθε για να δει την κόρη του.
Από τις 16 Ιανουαρίου που είχε έρθει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να δει την κόρη του, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Αντελίνο  επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να τονιστεί πως η σύζυγός του Βάσω, είναι συνεχώς στο πλευρό του.  Η κόρη του ζευγαριού (θα την ονομάσουν Κριστίνα) είχε γεννηθεί στις 18 Νοεμβρίου, παραμονές του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και ο Βιειρίνια είχε σκοράρει σε εκείνο το παιχνίδι.
Ήταν  εμφανώς αδυνατισμένος
Στο τελικό στάδιο αποθεραπείας βρίσκεται ο Πορτογάλος άσος, ενώ είναι και εμφανώς αδυνατισμένος. Ακολουθεί πιστά το επίπονο πρόγραμμα προετοιμασίας που εφαρμόζει ο Μάγκατ για όλους τους παίκτες του και περιμένει να ολοκληρώσει τη θεραπεία τους για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι της Βολφσμπουργκ.
Επιστρέφει σήμερα στη Γερμανία
Ο Βιεϊρίνια επιστρέφει σήμερα στη Γερμανία και στο Βόλφμπουργκ και ο ίδιος εκτιμά πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα και να βοηθήσει τη ομάδα του. Όπως έλεγε στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, κάθε φορά που θα του δίνεται η ευκαιρία, θα έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

Αποστολή στη Λισσαβόνα!

Ο Ζήσης Βρύζας θα βρίσκεται από την Πέμπτη στη Λισσαβόνα, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους ανθρώπους της Πόρτο για να διευθετηθεί το θέμα με τα χρήματα που πρέπει να δώσει ο ΠΑΟΚ στους Πορτογάλους από τη μετακίνηση του Βιεϊρίνια στη Βόλφσμποργκ.
Ο πρόεδρος του Δικεφάλου αναμένεται να ζητήσει να πάνε όσο πιο πίσω γίνεται οι ημερομηνίες για την καταβολή του 1,2 εκ. ευρώ που αναλογεί στο 33% των δικαιωμάτων του Βιεϊρίνια που διατηρούσε η Πόρτο.
Στις τηλεφωνικές επαφές που έχουν προηγηθεί φάνηκε να βρίσκεται η χρυσή τομή και η διάθεση από την πλευρά των Πορτογάλων να εξυπηρετήσουν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιθυμεί να καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που έχει λαμβάνειν η Πόρτο μετά από τον Ιούνιο.
Από τη στιγμή που ο Βρύζας θα μείνει στη Λισσαβόνα την Παρασκευή για τη συνάντηση με τους ανθρώπους της Πόρτο για τα χρήματα από την πώληση Βιεϊρίνια, έχει προσκληθεί για να παρακολουθήσει και το ντέρμπι των «Δράκων» με την Μπενφίκα στο Ντα Λούζ  για το πορτογαλικό πρωτάθλημα.
Έτσι θα επιστρέψει στην Ελλάδα το Σάββατο και θα βρεθεί άμεσα στην Αθήνα για να ενσωματωθεί με την αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Επιστρέφουν σήμερα οι διεθνείς

Με την επιστροφή και των διεθνών στις προπονήσεις ο Λάσλο Μπόλονι πρόκειται από σήμερα να αρχίσει τον καταρτισμό των σχεδίων του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η προπόνηση έχει οριστεί για τις 16.00 στο αθλητικό κέντρο της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία, προκειμένου να έχουν προλάβει να επιστρέψουν και οι επτά διεθνείς. Πέρα, βέβαια, από την επάνοδο των διεθνών παικτών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τους, το ενδιαφέρον της σημερινής προπόνησης εστιάζεται στον Βλάνταν Ίβιτς. Ο 35χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα σε έντονους ρυθμούς χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και σήμερα αναμένεται να ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας. Σε περίπτωση που ανταποκριθεί χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, τότε θα υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ για την κυριακάτικη αναμέτρηση στο Ολυμπιακό στάδιο. Από το καλό στο καλύτερο, όμως, οδεύει κι ο Παναγιώτης Γλύκος. Ο 25χρονος τερματοφύλακας ακολούθησε μέρος από το χθεσινό ομαδικό πρόγραμμα της προπόνησης και, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα λίγων ημερών να τεθεί και πάλι στη διάθεση του Μπόλονι. Σε ό,τι αφορά τους Αραούχο Έτο και Γιώργο Κατσικά, συνέχισαν και χθες το πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσής τους. Αμφότεροι θα χρειαστούν ένα επιπλέον χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για να προσφέρουν και πάλι τις υπηρεσίες τους. Κατά τα άλλα, η χθεσινή προπόνηση, που διεξήχθη υπό τις οδηγίες των Λάσλο Μπόλονι και Χοακίμ Πρέτο (αμφότεροι επέστρεψαν από το εξωτερικό), αναλώθηκε σε ασκήσεις τακτικής.
Μπαίνει ο Ίβιτς
Μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας από την ενεργό δράση (είχε αποχωρήσει τραυματίας από την εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου), ο Βλάνταν Ίβιτς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να τεθεί και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του Δικέφαλου.