Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-0 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
 
 
 
 
 


Κατώτερος των προσδοκιών ο ΠΑΟΚ έχασε 2-0...

Ο κακός ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον μέτριο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο κατώτερο του αναμενόμενου και μαζί έχασε και τον Χακόμπο με κόκκινη, ο οποίος έκανε χειρονομία στην κερκίδα.
Στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ από τον επίσης πολύ μέτριο Παναθηναϊκό είχε κάποιες φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε νωρίς (51’) πίσω στο σκορ με το γκολ του Ζέκα και από εκεί και πέρα δεν έκανε τίποτα.
Στο 84’ ο Γιάννου έκανε πέναλτι στον Κουίνσι και ο Παναθηναϊκό έκανε με τον Βιτόλο το 2-0 και αμέσως μετά ο Χακόμπο αποβλήθηκε με κόκκινη πληρώνοντας μία απερισκεψία του και έτσι θα χάσει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.
Μάλιστα επειδή ο Δικέφαλος είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές στα τελευταία λεπτά τερματοφύλακας έπαιξε ο Γιάννου
Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γκαρσία, Λόρενς και Γεωργιάδη αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
7' Ο Τοτσέ βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά πριν πλασάρει τον Χακόμπο πρόλαβε ο Κουμάλο και με τάκλιν απομάκρυνε την μπάλα.
17' Ο Σαλπιγγίδης έκανε ωραία κίνηση από δεξιά και γύρισε στον Αθανασιάδης μέσα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά το πλασέ του Κλάους ήταν αδύναμο και μπλόκαρε εύκολα ο Καρνέζης.
27' Σουτ του Σαλπιγγίδη, απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καρνέζης.
29' Ο Τοτσέ βρέθηκε μόνος μέσα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χακόμπο έκανε την απόκρουση του αγώνα!
30' Ο Ρομπέρ έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Καρνέζης απέκρουσε δύσκολα τη μπάλα και ο Βελάσκες πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ πριν από τον Αθανασιάδη!
33' Σουτ του Μαυρία, ο Χακόμπο μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Δώνης έκανε  μία αναγκαστική αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου καθώς λόγω προβλήματος ο Έτο (στον αριστερό μηνίσκο) δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στη θέση του πέρασε ο νεαρός Δημήτρης Κωνσταντινίδης.
47' Κόρνερ του Φωτάκη από δεξιά, ο Κατσικάς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
51' 1-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Ο Ζέκα μπήκε από δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από το συνεργασία με τον Τοτσέ και και με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.
55' Σουτ του Σεϊταρίδη, μπλόκαρε ο Χακόμπο.
56' Ο Λίνο στη θέση του Λάζαρ
61' Ο Ζέκα βρέθηκε πολύ πλάγια δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, γύρισε την μπάλα πάνω από τον Χακόμπο αλλά αυτή πέρασε παράλληλα από την εστία του Δικεφάλου καθώς δεν υπήρχε παίκτης του Παναθηναϊκού.
69' Κόρνερ του Λίνο, κεφαλιά του Κατσικά, η μπάλα αρκετά μέτρα άουτ.
72' Ο Κουίνσι βγήκε τετ-α-τετ με τον Χακόμπο αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.
74' Σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη από δεξιά μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Καρνέζη την έβγαλε κόρνερ.
78' Σουτ του Κάτσε με το αριστερό, η μπάλα άουτ.
83' Πέναλτι του Γιάννου στον Κουίνσι.
84' 2-0 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Ο Βιτόλο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι κάνοντας το 2-0.
85' Κόκκινη στον Χακόμπο για χειρονομία στον κόσμο.
Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει και τις τρεις αλλαγές του, και έτσι στο τέρμα θα καθίσει για το χρόνο που μένει ο Γιάννου!
Ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0 γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα μετά από 8 αγωνιστικές.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Βελάσκες, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Σισοκό, Κουίνσι, Μαυρίας (65' Φορναρόλι), Τοτσέ (79' Πετρόπουλος).
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κατσικάς, Κουμάλο, Σταφυλίδης, Έτο (46' Κωνσταντινίδης) , Λάζαρ (56' Λίνο), Κάτσε, Ρομπέρ (65' Γιάννου), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

«Πληρώσαμε τα λάθη, θέλουμε ενίσχυση»

Ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του μετά από το παιχνίδι προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ είχε τόσο κακή εικόνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά έχασε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά τόνισε:
«Είχαμε κακές επιστροφές στο ανέβασμα με συνέπεια να παίζουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και αυτό δεν μας συνέφερε με τους παίκτες, που έχει μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός. Δώσαμε αρκετά πράγματα στον αντίπαλο, εκεί ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Προσπαθήσαμε στις αρχές του 2ου ημιχρόνου και με την αναγκαστική αλλαγή του Έτο, να παίξουμε πιο οργανωμένα. Λόγω και της κούρασης του Λάζαρ, αλλά και τους γεγονότος ότι κι ο Κάτσε ήταν άρρωστος, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τον άξονα με τρία χαφ. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός πέτυχε γρήγορα το γκολ και το παιχνίδι πήγε σε ανοιχτό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε περισσότερες φάσεις και χάσαμε δίκαια καθώς πληρώσαμε τις κακές μας επιλογές»,
Για τα λάθη του ΠΑΟΚ είπε: «Ολοι όσοι δουλεύουν μέσα στην ομάδα ξέρουμε που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Πολλά πράγματα είναι θέμα ποιότητας. Θα πρέπει να ανεβάσουμε τη ποιότητά μας ώστε με τους παίκτες που έρχονται και με τα παιδιά που είναι από πίσω, να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Ακόμη και αν νικούσαμε σήμερα θα το έλεγα αυτό. Ξέρουμε πως πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη γιατί η πληρότητα είναι αυτή που κάνει την διαφορά».
Για την απερισκεψία του Χακόμπο είπε: «Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα. Ένας αθλητής που κάνει τόσο καλό ματς, με την ενέργειά του εκθέτει την ομάδα αλλά πιο πολύ τον εαυτό του. Είναι απαράδεκτη εικόνα πρώτα για τον ίδιο και μετά την ομάδα».
Για το αν υποτίμησε τον Παναθηναικό ο ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Είμαστε συνειδητοποιημένοι.  Ξέρουμε ακριβώς ποια είναι η ομάδα που χτίζουμε και αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να είναι χαμηλότερης ποιότητας αλλά εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να υποτιμάμε αντιπάλους και ειδικά τον Παναθηναικό. Σε πολλά ματς ξέρουμε πως πρέπει να φτάσουμε στην μέγιστη απόδοση για να νικήσουμε. Όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες με ποιοτικούς παίκτες, τα συμπεράσματα είναι πιο σαφή για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς σαν ΠΑΟΚ».
Σε ερώτηση αν το πρωτάθλημα έχασε το ενδιαφέρον του μετά από την ήττα του ΠΑΟΚ ο Δώνης είπε: «Η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός κερδίζει με την μισή ομάδα εύκολα και δίχως να πιεστεί. Στο θέμα της ποιότητας έχει μεγάλη διαφορά και είναι δύσκολο να τον κοντράρει κάποια ομάδα σε βάθος χρόνου. Σε ένα ματς είναι διαφορετικά, όπως μπορεί να γίνει και την επόμενη εβδομάδα στο δικό μας παιχνίδι, αλλά σε βάθος χρόνο δύσκολα να τον κοντράρει κάποια ομάδα…».
Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναικό τόνισε: «Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τον Παναθηναϊκό στις ατομικές προσπάθειες παικτών όπως ο Κουίνσι, Σισοκό, Ζέκα και Μαυρίας. Χάναμε την μπάλα όμως και ο αντίπαλος μας έβρισκε ανοργάνωτους. Δημιουργήσαμε έτσι πρόβλημα στον εαυτό μας και δώσαμε ανοιχτό χώρο στον Παναθηναϊκό».
Τέλος για το ότι βρήκε απέναντί του τον Χουάν Ραμόν Ρότσα είπε: «Περνάνε τα χρόνια... Το ποδόσφαιρο σου φέρνει πράγματα που δεν τα περιμένεις,. Εχω συναντήσει πολλά όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο, με τον Χουάν είχαμε πολύ καλή σχέση στον Παναθηναικό αλλά στο ματς είναι όλα διαφορετικά και μετά αγκαλιάζεσαι και κοιτάς τη συνέχεια…»

Στοπ στο σερί, έχασε και Χακόμπο…

Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο ΟΑΚΑ όπου ο Δικέφαλος έχασε με 2-0 από τον Παναθηναϊκός και μαζί έχασε και τον Χακόμπο που με την απερίσκεπτη ενέργεια που έκανε μετά από το 2ο γκολ των πρασίνων αποβλήθηκε με κόκκινη και έτσι θα χάσει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί.
Ο ΠΑΟΚ μετά από την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στην 2η αγωνιστική στης 3 Σεπτεμβρίου είχε 8 σερί ματς αήττητος μετρώντας 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Παρά την ήττα ο Δικέφαλος παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας, με 23 βαθμούς ωστόσο η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (31β.) αυξήθηκε στους 8 βαθμούς και ο Πανιώνιος που ακολουθεί στην 3η θέση με 21 βαθμούς πλησίασε στους δύο πόντους…
Η αποβολή του Χακόμπο ήταν η 6η για τον ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα (!) και η 7η στα φετινά επίσημα ματς (μαζί με την Ευρώπη), καθώς είχε αποβληθεί και ο Λάζαρ στο ματς με τη Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα.
Οι 6 αποβολές σε 11 αγωνιστικές πρωταθλήματος είναι ένας ανεπίτρεπτος αριθμός για τον ΠΑΟΚ καθώς πριν από τον Χακόμπο είχαν αποβληθεί δύο φορές ο Λόρενς και από μία οι Κατσικάς, Γλύκος και Λάζαρ.

"Κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη!"

Τι έφταιξε για την ήττα του ΠΑΟΚ με 2-0 από τον Παναθηναϊκό; Σύμφωνα με τον Μπονγκάνι Κουμάλο όλα πήγαν στραβά για τον Δικέφαλο στο δεύτερο ημίχρονο.
«Είναι δύσκολο αμέσως μετά από ένα παιχνίδι να πούμε τι ήταν αυτό που πραγματικά έφταιξε», τόνισε αρχικά.
«Εμείς θέλαμε να διεκδικήσουμε ακόμη μία εκτός έδρας νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το πρώτο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι όλα στο δεύτερο ημίχρονο κύλησαν εναντίον μας και πήγαν στραβά. Και σίγουρα τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο», τόνισε αρχικά ο Νοτιοαφρικανός.
Σε ερώτηση για τη νέα αποβολή (αυτή τη φορά του Χακόμπο) που είχε ο ΠΑΟΚ, η οποία ήταν η 6η στο φετινό πρωτάθλημα και η 7η μαζί με τα ευρωπαϊκά παιχνίδι, ο Κουμάλο επισήμανε: «Είναι αλήθεια ότι δεχόμαστε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό καρτών. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρές αποφάσεις που οδηγούν σε αποβολές, αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας ακόμη και με αυτά τα δεδομένα. Αλλά με τόσες αποβολές κάνουμε μόνοι μας πιο δύσκολη τη ζωή μας στους εαυτούς μας. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε καλύτερα στη συνέχεια… Πρέπει να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη μαχητικό πνεύμα και να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή στη συνέχεια»

Παράδοση άνευ όρων!

Ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε στο ΟΑΚΑ, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι παίκτες του δεν πίστεψαν στη νίκη και αυτό φάνηκε σε κρίσιμες στιγμές. Ο Χακόμπο, ενώ είχε πολύ καλή απόδοση, τα χάλασε όλα με τις χειρονομίες και την αποβολή, ενώ ο Ετο που ήταν καλός, τραυματίστηκε νωρίς…
ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Σανθ ΧΑΚΟΜΠΟ 8
Ο,τι και να πει κανείς για τον Ισπανό είναι λίγο. Ενώ έσωσε πολλές φάσεις με σούπερ επεμβάσεις και φυσικά δεν έχει ευθύνη στα γκολ, λειτούργησε εντελώς αψυχολόγητα στο τέλος. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί τόσα νεύρα… Τον καλό βαθμό τον παίρνει μόνο για την καλή του απόδοση. Διότι με την κόκκινη και τη συμπεριφορά του τα μηδένισε όλα...
Αραούχο ΕΤΟ  8
Ο Βραζιλιάνος ήταν ίσως ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που αγωνίστηκε. Πολύ καλός αμυντικά, όποτε προωθήθηκε προσπάθησε να βοηθήσει, γενικά στοίχισε ο τραυματισμός του και η αλλαγή.
Μπονγκάνι ΚΟΥΜΑΛΟ 7
Εσωσε δύο φορές την εστία του ΠΑΟΚ με τις επεμβάσεις πάνω στον Τοτσέ και αυτό ισορρόπησε ορισμένα “χοντρά” λάθη σε μεταβιβάσεις έξω από την περιοχή. Γενικά, πάντως, στάθηκε καλά και δείχνει να σταθεροποιείται σε απόδοση.
Γιώργος ΚΑΤΣΙΚΑΣ 7
Σχετικά καλή και η παρουσία του Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, αφού στις αρμοδιότητές του λειτούργησε ψύχραιμα και αποτελεσματικά. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες ψηλά, ενώ παραλίγο να σκοράρει και σε προώθησή του.
Κώστας ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ 5
Είχε κάποια προβλήματα στην αμυντική του συμπεριφορά, με κυριότερο το γεγονός ότι στη φάση του 1-0 “χάνει” τον Ζέκα ο οποίος τελικά σκοράρει. Είχε πάθος και θέληση, αλλά δεν του βγήκαν πράγματα ούτε στην επίθεση.
Εργκίς ΚΑΤΣΕ 6
Στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές σωστές ενέργειες αν και πιεζόταν ιδιαίτερα από τους κόφτες του Παναθηναϊκού. Τον έπαιξαν σκληρά αλλά δε λύγισε. Στο δεύτερο ημίχρονο “χάθηκε” στη γενική μετριότητα…
Κοστίν ΛΑΖΑΡ 4
Δυστυχώς ο Ρουμάνος διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και αυτό έχει αντίκτυπο στην ομάδα. Πολλά λάθη, αρκετά αδικαιολόγητα για την εμπειρία του, μηδέν εμπνεύσεις και εντέλει ελάχιστη προσφορά…
Γιώργος ΦΩΤΑΚΗΣ  5
Κι αν ο Λάζαρ έχει καιρό που… παραπαίει, χθες το κακό για τον ΠΑΟΚ ήταν ότι και ο Φωτάκης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν είχε την φρεσκάδα που έπρεπε, πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες και γενικά δεν φάνηκε.
Μπερτράν ΡΟΜΠΕΡ 5
Στο πρώτο μέρος για μεγάλο διάστημα ήταν εκτός αγώνα, με εξαίρεση το σουτ που έβγαλε με δυσκολία ο Καρνέζης. Κάποια στιγμή πήγε να “ξυπνήσει”, αλλά τελικά, στην πραγματικότητα αυτό δε συνέβη ποτέ…
Δημήτρης ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 6
Ηταν κινητικός και με διάθεση στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας κάποια πράγματα από τη δεξιά πλευρά. Η ομάδα περίμενε περισσότερα φυσικά, έστω και αν στάθηκε άτυχος με το οριζόντιο δοκάρι στο δεύτερο μέρος.
Στέφανος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 5
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Σε δύο τρεις περιπτώσεις βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δε λειτούργησε όπως έπρεπε, ενώ γενικά έδειξε να μην του βγαίνουν πράγματα στο γήπεδο.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πολύ καλός ο πιτσιρικάς που έδειξε να μην επηρεάζεται από το γεγονός ότι έπαιξε σε ντέρμπι.
ΛΙΝΟ
Λίγα πράγματα από τον Βραζιλιάνο που δεν βοήθησε όσο περίμενε ο Δώνης (κυρίως σε επίπεδο ποιότητας στο ματς).
ΓΙΑΝΝΟΥ
Δυστυχώς, η παρουσία του σημαδεύτηκε από το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε και έσβησε κάθε ελπίδα ισοφάρισης από τον ΠΑΟΚ

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας!»

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ παραδέχτηκαν στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ότι με μία εμφάνιση σαν τη χθεσινή στο Ολυμπιακό στάδιο, δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Και ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Σαλπιγγίδης, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτόν τον λογικό κανόνα…
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ  ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ρωτήθηκε αρχικά για το τελικό σκορ και γιατί ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε τελικά από τους πράσινους. Και είπε πιο συγκεκριμένα: “ Ο λόγος νομίζω ότι είναι απλός. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, η κατάσταση ήταν λίγο καλύτερη, το παιχνίδια ήταν γενικά πιο ισορροπημένο, αλλά σε γενικές γραμμές αν προσθέσει κανείς και το δεύτερο ημίχρονο, η εμφάνιση μας δεν ήταν καλή. Το ξεχνάμε το παιχνίδι αυτό, προχωράμε αρχίζοντας την δουλειά για το ντέρμπι που έχουμε την ερχόμενη Κυριακή με τον Ολυμπιακό”.
ΔΕΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΜΑΣ
Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, ρωτήθηκε στη συνέχεια, μήπως ο ΠΑΟΚ έφτασε στο ταβάνι της απόδοσης του και φτάνοντας στο –5 από τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να καταφέρει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο. Και ο Σαλπιγγίδης διαφώνησε κατηγορηματικά: “Οχι, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαστε μία καλή ομάδα, έχουμε περιθώρια για να βελτιώσουμε την απόδοση μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι”.
Κατηγορηματικός ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όταν του τέθηκε το ερώτημα “αν τελικά λείπει η προσωπικότητα από τον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να δείξει καλύτερο πρόσωπο”. Και ο Σαλπιγγίδης σημείωσε: “Η ομάδα κάνει μία καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε νέα προβλήματα, εκεί που δεν υπάρχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” κατέληξε ο έμπειρος επιθετικός. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σαλπιγγίδης μετά το τέλος του ματς συζητούσε με τον φίλο του Λουκά Βύντρα, αλλά διαφωνούσαν έντονα για συγκεκριμένες φάσεις του ματς.

Σπάει ρεκόρ με τις κόκκινες!

Η αποβολή του Χακόμπο ήταν η έκτη (!) για παίκτη του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ισπανός αντέδρασε με αντιεπαγγελματικό τρόπο μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, τα έβαλε με την εξέδρα, κάνοντας άσεμνες χειρονομίες, με αποτέλεσμα να αντικρίσει δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα. Η σχετική υπόδειξη έγινε από τον πρώτο επόπτη Αλεξέα, αφού ο Τριτσώνης είχε πλάτη στον Χακόμπο. Εκτός εαυτού μετά την αποβολή του, ο Ισπανός τερματοφύλακας κινήθηκε προς το μέρος του Αλεξέα, την ώρα που συμπαίκτες του, αλλά κι ο γυμναστής τερματοφυλάκων Παναγιώτης Μαλιαρίτσης προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν.

Ο Χακόμπο προστέθηκε στη μακρά λίστα των κόκκινων καρτών, αφού είχαν προηγηθεί οι κόκκινες των Κατσικά, Λόρενς (δύο), Γλύκου και Λάζαρ. Το φαινόμενο έχει πάρει… ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού, εξαιρουμένης της κόκκινης του Γλύκου, αλλά και του Λόρενς με την ΑΕΚ, όλες οι υπόλοιπες ήταν αδικαιολόγητες…
ΕΧΑΣΕ ΕΔΑΦΟΣ
Η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο μπορεί να μην του στοίχισε την απώλεια της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία, ωστόσο ο Δικέφαλος απομακρύνθηκε αρκετά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων διευρύνθηκε στους οχτώ βαθμούς, αν και ο ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή να επαναφέρει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς, φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Από την άλλη, όμως, η χθεσινή ήττα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί στους δύο βαθμούς η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον τρίτο Πανιώνιο.
“ΠΗΡΑΜΕ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ”…
Μ’ έναν βαθύ αναστεναγμό… ανακούφισης υποδέχτηκαν στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, το τελικό αποτέλεσμα και το 2-0 κατά του ΠΑΟΚ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι για αρκετή ώρα μετά το ματς, το μόνο που άκουγε κανείς από παράγοντες και κόσμο της ομάδας (αλλά και από παίκτες σε off the record συζητήσεις), ήταν ότι “ο ΠΑΟΚ μας ανέστησε”! Οι περισσότεροι συμφωνούσαν ότι “πήραμε ανάσα ζωής”, ενώ κανείς δεν διαφωνούσε ότι η χθεσινή ήταν η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, που έφτασε στην έκτη θέση και μείωσε την απόσταση από τον ΠΑΟΚ στους 7 βαθμούς…