Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ο... νέος Παναθηναϊκός και ο γνωστός ΠΑΟΚ

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως, εκτός των οπαδών του Παναθηναϊκού, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση Φερέιρα το έδειξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μετά την νέα ισοπαλία των πράσινων την Δευτέρα το βράδυ, ήταν εμφανές στα social media πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν να γίνει τώρα η αλλαγή προπονητή στην Παιανία.
Όχι επειδή ο οποιοσδήποτε Ρότσα προλαβαίνει να αλλάξει κάτι στις 2-3 προπονήσεις που θα προλάβει να κάνει, αλλά γιατί όλοι ξέρουν πως από μόνη της η αλλαγή προπονητή προκαλεί ένα μικρό ή μεγάλο σοκ, ξυπνά ποδοσφαιρικούς εγωισμούς, δίνει μια ψυχολογική ώθηση στην ομάδα, έστω και προσωρινή. Ο Αλαφούζος δεν τους έκανε το χατήρι, ο Φερέιρα αποτέλεσε παρελθόν κι έτσι ο Δικέφαλος δεν θα βρει τον Παναθηναϊκό που είναι σε λήθαργο, αλλά αυτόν που ξεκινά την απόπειρα να ξυπνήσει, να καλυτερεύσει έστω και λίγο.

Πίεση

Τα πρώτα ρεπορτάζ από την Παιανία λένε πως ο Ρότσα θέλει την ομάδα του να είναι πιο πιεστική, να μην περιμένει στα 3/4 του γηπέδου, αλλά να ανέβει ψηλότερα στο χορτάρι, με τις γραμμές κοντά και να κλείνει τον αντίπαλο. Η ασφαλής υπόθεση είναι πως όλα αυτά δεν θα τα δούμε να εφαρμόζονται την Κυριακή, αλλά στα επόμενα παιχνίδια.
Είναι, όμως, πιθανό να τον δούμε σε κάποια διαστήματα να παίζει έτσι, ιδίως στην αρχή του αγώνα, για να εκμεταλλευτεί την έδρα και την αλλαγή ψυχολογίας, να κοιτάξει μήπως αποκτήσει προβάδισμα νωρίς. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια θέματα όταν πιέζεται ψηλά, το είχαμε δει κυρίως στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα, αν και έχει περάσει καιρός από τότε και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως.
Ανεξάρτητα, όμως, απ’αυτό, όταν η μπάλα φύγει από τα πόδια των αμυντικών, ο ΠΑΟΚ ξέρει να κάνει ασφαλή κατοχή, να απορροφήσει την όποια πίεση, να “σβήσει” τον ρυθμό, αν αυτό επιθυμεί, και να χτίσει επιθέσεις με ηρεμία. Επιπλέον, και ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει πράγματα αν πιέσει, αφού ο Παναθηναϊκός δεν έχει σιγουριά ούτε στα μετόπισθεν, ούτε στον άξονα, όπου απουσιάζει ένα σίγουρο “αφεντικό” κι ο Βιτόλο δεν μπορεί να τα κάνει όλα.

Ρομπέρ και τετράδα στην ευθεία

Ο Δικέφαλος μπορεί να στερηθεί για μια ακόμα φορά των υπηρεσιών του Γκαρσία, αλλά φέτος έχει μάθει να ζει και χωρίς αυτόν. Το καλό νέο για τον Δώνη είναι επιστροφή του Ρομπέρ, αφού θα του δώσει την ευκαιρία να απλώσει την τετράδα των μέσων του στην ευθεία και να αφήσει τον ρόμβο που χρησιμοποιούσε αναγκαστικά το τελευταίο διάστημα, με τα προβλήματα που όλοι παρατήρησαν.
Με τον Ρομπέρ να παίζει ξανά βασικός στο αριστερό άκρο, μπορεί να υπάρχει ερωτηματικό για την κατάσταση του, αλλά τουλάχιστον ο Δώνης θα επιστρέψει στην “βρετανική τετράδα”: ένας εξτρέμ (Ρομπέρ), ένας runner (Κάτσε), ένας passer (Λάζαρ) και ο Φωτάκης στον ρόλο του wide midfielder, δηλαδή του κεντρικού μέσου που παίζει στο δεξί άκρο, αλλά δεν έχει συμπεριφορά εξτρέμ.

Λάζαρ

Κλειδί είναι σαφώς η κατάσταση του Λάζαρ. Η απουσία των Γκαρσία-Λόρενς επιβάρυνε με συνεχόμενα παιχνίδια τον Ρουμάνο, ο οποίος είχε πολύ μεγάλη πτώση στην απόδοσή του μετά τα καλά παιχνίδια με Αστέρα, Ξάνθη και Άρη. Το αποκορύφωμα ήρθε στην κόκκινη που πήρε στην Νέα Σμύρνη, ξεκάθαρο σύμπτωμα ποδοσφαιριστή με μυαλό θολωμένο από την κούραση και νεύρα, επειδή γνωρίζει πως δεν παίζει καλά.
Μετά τις δύο εβδομάδες ξεκούραση, η κατάσταση του Λάζαρ είναι κομβικής σημασίας για τον Δικέφαλο. Όχι πως ο Κάτσε είναι λιγότερο σημαντικός, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα να παίζεις ως πιτσιρικάς σε ντέρμπι στην κατάμεστη Τούμπα κι άλλο το πρώτο μεγάλο παιχνίδι μακριά απ’αυτήν.
Η καθοδήγηση της ομάδας είναι δεδομένο πως θα περάσει από τα πόδια του Λάζαρ και γι’αυτό είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να τον πιέσει στην μπάλα, να μην του αφήσει χώρο και χρόνο να σημαδέψει τους συμπαίκτες του με μακρινές μεταβιβάσεις ή να βάλει σε λειτουργία την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, με σίγουρες κοντινές πάσες.

Φορ και δημιουργοί

Στο φετινό πρωτάθλημα τα πράγματα γίνονται εύκολα για τις ομάδες που, είτε έχουν φορ που βρίσκουν δίχτυα, είτε έχουν παίκτες πίσω τους που φτιάχνουν γκολ με προσωπικές ενέργειες. Ο Αστέρας πχ είναι η μοναδική ομάδα (εκτός Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ) που έχει το απόλυτο νικών εντός έδρας γιατί έχει και τον Περόνε και τους Ράγιος, Ντε Μπλάσις και Ναβάρο πίσω του, ενώ ο ΟΦΗ έχει τον Σίσιτς να φτιάχνει γκολ για όλους.
Ο ΠΑΟΚ έχει το γνωστό πρόβλημα της απουσίας παίκτη που θα δημιουργήσει ρήγματα, προσπαθεί να μασκαρέψει το κενό με την συνολική του λειτουργία κι από τότε που έχασε τον Ρομπέρ βρίσκει μεμονωμένα τέτοιες φάσεις από τον Σταφυλίδη, που έρχεται από πίσω, και τον Σαλπιγγίδη που κινείται περιφερειακά. Έχει, όμως, τους φορ που με τα γκολ τους κάνουν την διαφορά.
Στον Παναθηναϊκό το σενάριο μοιάζει αντίστροφο. Εύκολο γκολ δεν υπάρχει και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που δεν θα αντάλλαζαν το Τοτσέ-Φορναρόλι για το Κλάους-Σάλπι. Υπάρχουν, όμως, ο Σισοκό, ο Κουϊνσι κι ο Λάζαρος, κι υποθέτω πως κάποιον εξ αυτών θα ήθελε να έχει ο ΠΑΟΚ.
Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό είναι πως μπορεί να έχει τους παίκτες της προσωπικής ενέργειας που λείπουν από τον Δικέφαλο, αλλά η απουσία ποδοσφαιρικού πλάνου επί Φερέιρα είχε οδηγήσει την ομάδα σε ένα “δίνουμε την μπάλα σ’αυτούς κι ο,τι φτιάξουν από μόνοι τους”.
Αν ο ΠΑΟΚ τους μπλοκάρει, έχει τους επιθετικούς και την συνολική λειτουργία για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, έστω κι αν η κατάσταση των Ρομπέρ-Λάζαρ είναι ερωτηματικό. Με ή χωρίς το Ρότσα-effect, ο Δικέφαλος μοιάζει να έχει προβάδισμα. Οριακό βέβαια, όσο μπορεί να είναι σ’ένα ντέρμπι εκτός έδρας, με τον γηπεδούχο να έχει αλλάξει προπονητή και όλους να περιμένουν να δουν το πως θα εμφανιστεί.

«Θέλω να πανηγυρίσω τίτλους»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μιλά για το όνειρό του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Μιλώντας στην εφημερίδα "Real News", ο Στέφανος Αθανασιάδης αναφέρθηκε στις σκέψεις του για τον μέλλον του ΠΑΟΚ: "Από τη στιγμή που υπάρχει ταλέντο στην ομάδα και η δυνατότητα να έρθουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο, δεν βλέπω τον λόγο γιατί ο ΠΑΟΚ, με τον κόσμο του να μην πανηγυρίσει τίτλους. Μπορεί όχι από φέτος, γιατί η ομάδα χτίστηκε χωρίς τον Ιβάν Σαββίδη και με πολλά νέα παιδιά. Εξ αρχής στόχος ήταν η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας με υψηλούς στόχους, όπως πρέπει να είναι ο ΠΑΟΚ. Αν μας προκύψει μία οποιαδήποτε ευκαιρία πάντως, δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι πριν από μένα στην αρχηγία προηγούνται ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, δύο ποδοσφαιριστές τους οποίους σέβομαι και από τους οποίους μαθαίνω. Το να σηκώσω ένα κύπελλο ως αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι σίγουρα για μένα όνειρο ζωής".

Όταν ρωτήθηκε για τη πιθανότητα μεταγραφής του στο εξωτερικό, τόνισε: "Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον ΠΑΟΚ με τον επενδυτή, υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και ό,τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής. Εφόσον η ομάδα είναι ικανοποιημένη από μένα, εγώ δεν έχω λόγο να ανοίξω θέμα μεταγραφής. Είμαι στον ΠΑΟΚ και όλα όσα ακούγονται δεν με απασχολούν".

Τριτσώνης-Μαγιάννης με πράσινα γυαλιά!

Τελικά το … «μαγείρεμα» για τον διαιτητή του κυριακάτικου αγώνα στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ έβγαλε …Τριτσώνη.
Οι υπεύθυνοι της ΚΕΔ δεν είχαν την παραμικρή αναστολή να ορίσουν σε παιχνίδι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ έναν διαιτητή από τον σύνδεσμο Αθήνας. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διαιτητής ορίζεται για να σφυρίξει παιχνίδι των δύο ομάδων με γηπεδούχους τους «πράσινους»…
ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΜΑΓΙΑΝΝΗ
Ο Τριτσώνης θα έχει βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Χρήστο Μαγιάννη (Άρτας), ενώ 4ος διαιτητή θα είναι ο Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Σπυρόπουλος (Φιώτιδας).
Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να πιστέψουν τις φήμες που προέρχονται από την Άρτα ότι ο Μαγιάννης (ο δεύτερος επόπτης), όχι μόνο δεν έχει κρύψει τα «πράσινα» αισθήματά του, αλλά κι ότι έχει ακολουθήσει εκδρομές των οπαδών του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς.
Γενικότερα, στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με τον συγκεκριμένο ορισμό, κρίνοντας κανείς και από τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι «πράσινοι» στα παιχνίδια του με διαιτητή τον Τριτσώνη. Ειδικότερα, μέσα σε πέντε χρόνια έχει σφυρίξει δεκαέξι ματς του Παναθηναϊκού, στα οποία οι πράσινοι έχουν πετύχει δώδεκα νίκες, έχουν φέρει δύο ισοπαλίες και έχουν ηττηθεί μόλις δύο φορές!
Αναλυτικά: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2 (29/10/12), Ατρόμητος Αθηνών – Παναθηναϊκός 0-1 (16/05/12), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (10/05/12), ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1 (24/03/12), ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-2 (25/05/11), Ηρακλής – Παναθηναϊκός 1-3 (12/03/11), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1 (06/02/11), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου 0-1
(18/12/10), Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0 (16/10/10), Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0 (07/04/10), Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-1 (14/03/10), Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-2 (08/11/09), Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-1 (26/04/09), Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 1-2 (01/02/09), Παναθηναϊκός – Βέροια 1-0 (09/02/08) και Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-1 (23/12/07).
Αντίθετα, ο Αθηναίος διαιτητής έχει σφυρίξει δώδεκα ματς του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος έχει σε αυτά μόλις πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες! : Ατρόμητος Αθηνών – ΠΑΟΚ 1-0 (03/09/12), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (10/05/12), ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 3-1 (10/12/11), ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0 (16/10/11), ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-0 (06/03/11), ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1 (06/02/11), Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (κύπελλο 19/01/11), Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0 (16/10/10),  Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-3 (27/02/10), Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-1 (13/02/10), Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 0-2 (19/12/09) και Εργοτέλης – ΠΑΟΚ 2-0 (01/03/08).

Ο ΠΑΟΚ πιο δημοφιλής στο Facebook

Η επίσημη σελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Facebook ξεπέρασε χθες τους 150.003 θαυμαστές την ίδια ώρα που ο δεύτερος Ολυμπιακός στην επίσημη σελίδα του στο Facebook μετράει 104.294 θαυμαστές, η τρίτη ΑΕΚ 35.830, ο τέταρτος ΟΦΗ 16.839 και ο πέμπτος Αρης μόλις 10.095 θαυμαστές. Η σχετική λίστα των ομάδων της Super League που διατηρούν επίσημες σελίδες στο Facebook είναι: Π.Α.Ε. Ολυμπιακός - Olympiacos F.C. (Official) Αρέσει σε 104.294, AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ Αρέσει σε 35.830, OFI Crete Αρέσει σε 16.839, ARIS F.C. / Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ (official) Αρέσει σε 10.095, Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων Αρέσει σε 5.757, PAS Giannina Αρέσει σε 2.113, Π.Α.Ε. Ατρόμητος Αθηνών 1923 - Atromitos F.C. (Official) Αρέσει σε 1.891, ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ / Panionios FC official_page Αρέσει σε 1.346, Asteras Tripolis FC - Official_Page Αρέσει σε 1.333, Π.Α.Ε. Βέροια - Veria F.C. (Official) Αρέσει σε 476, Panthrakikos FC Αρέσει σε 347, official A.O. kerkyra football club Αρέσει σε 222. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθης, η ΠΑΕ Λεβαδειακός δεν διατηρούν επίσημες σελίδες.

Το πείσμα “οδηγός” για Γκαρσία

Αυτό που έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον Γκαρσία, είναι το γεγονός ότι μερίδα των μέσων ενημέρωσης, συνδέουν ευθέως τους τραυματισμούς με την ηλικία του. Ο ίδιος διαφωνεί ριζικά…


Για πρώτη φορά μετά από δέκα ακριβώς χρόνια, ο Πάμπλο Γκαρσία βιώνει διαδοχικούς μυϊκούς τραυματισμούς, που τον αναγκάζουν ν’ απουσιάσει από μία σειρά αγώνων και φυσικά, από το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ουρουγουανός υπέστη νέα θλάση πρώτου βαθμού στον τετρακέφαλο και είναι εξαιρετικά απίθανο να προλάβει και το ματς με τον Ολυμπιακό.
Ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί κι άλλο τον φυσικό του ηγέτη, αφού τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Λατινοαμερικάνος άσος, έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον τετρακέφαλο και σε διαφορετικό μάλιστα σημείο από τον τελευταίο του τραυματισμό…
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ
Αυτή είναι η τρίτη θλάση του Γκαρσία τη φετινή σεζόν (είχαν προηγηθεί οι άλλες δύο το καλοκαίρι), αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι οριακά χαρακτηρίζεται θλάση, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο αιμάτωμα. Όλα άρχισαν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ένιωσε σφίξιμο στο πόδι και έμεινε εκτός αποστολής στο ματς με τον Πλατανιά Χανίων.
Οι εξετάσεις που έκανε την προηγούμενη Δευτέρα δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό και γι αυτό άλλωστε αγωνίστηκε περίπου 40 λεπτά στο φιλικό με την ομάδα νέων την περασμένη Τετάρτη. Ωστόσο, προχθές ένιωσε σφίξιμο σε άλλο σημείο του τετρακέφαλου, που οδήγησε στο νέο του τραυματισμό.
Οι τρεις διαδοχικές θλάσεις, μέσα σε διάστημα 3,5 μηνών, δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον Πάμπλο Γκαρσία. Του είχε συμβεί μία φορά ακόμα, δέκα χρόνια πριν, όταν αγωνιζόταν στην Οσασούνα.
Και τότε είχε υποστεί τρεις διαδοχικές θλάσεις σε διαφορετικά σημεία και τις οποίες ξεπέρασε ακολουθώντας ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα. Εκτοτε, ο Γκαρσία δεν είχε ποτέ μυϊκούς τραυματισμούς, αφού διαχειριζόταν πολύ καλά τις δυνάμεις του, την φυσική του κατάσταση και τον οργανισμό του.
Ο ίδιος ήταν και χθες σε κακή ψυχολογική κατάσταση, περισσότερο για το γεγονός ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ηλπιζε ότι μετά τον δεύτερο τραυματισμό του και την πολύ προσεκτική αποθεραπεία δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά τώρα είναι υποχρεωμένος να “σφίξει τα δόντια” και κάποια στιγμή να επανέλθει στην δράση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΣΠΟΡ, αυτό που έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον Γκαρσία, είναι το γεγονός ότι μερίδα των μέσων ενημέρωσης, συνδέουν ευθέως τους τραυματισμούς με την ηλικία του. Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί είναι 35 χρονών, δεν αισθάνεται πως οφείλεται στα χρόνια του και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι παρόμοια κατάσταση έζησε στην Οσασούνα, όταν ήταν 25 ετών.
Το πείσμα του λοιπόν ν’ αποδείξει ότι μπορεί να επανέλθει και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αποτελεί πλέον οδηγό του. Για να δώσει μεταξύ άλλων και μία απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι πολύ δύσκολα μπορεί να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση και ειδικά στο επίπεδο των δύο τελευταίων χρόνων…
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ  ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Πρέπει να σημειωθεί, πως αν ήταν η πρώτη θλάση φέτος, τότε οι πιθανότητες να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Γκαρσία θα ήταν πραγματικά μοιρασμένες. Επειδή όμως έχει χάσει προπονήσεις, είναι επιβαρημένος και δεν έχει ρυθμό δεν θα προλάβει το ματς της άλλης Κυριακής.