Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σιδηρόπουλος «σφυρίζει» στο ΠΑΟΚ-Αρης


Ο Τάσος Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Διαιτητών Δωδεκανήσου ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Aρη στηn Τούμπα, για την 22η αγωνιστική της Super League. Βοηθοί του θα είναι οι Γρηγόρης Πάνου του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας και Δημήτρης Τάτσης του συνδέσμου Ηπείρου.
Αναλυτικά οι διαιτητές της αγωνιστικής:

Σάββατο 18/2

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός (17:15): Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας) 
Βοηθοί: Γούκος, Σωτηρόπουλος. Τέταρτος: Κουτσιαύτης. 

Skoda Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης (17:15): Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών) 
Βοηθοί: Ποντίκης, Δημητριάδης. Τέταρτος: Μάριος Λαμπρόπουλος. 

ΑΕΚ-ΟΦΗ (19:30): Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) 
Βοηθοί: Καρατζίκας, Ελευθερίου. Τέταρτος: Γεράσιμος Ντίτσος. 

Κυριακή 19/2

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος (15:00): Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών) 
Βοηθοί: Καρσιώτης, Γρεβένης. Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. 

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (15:00): Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας). 
Βοηθοί: Γκάγκας, Γουργιώτης. Τέταρτος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος. 

Ολυμπιακός-Πανιώνιος (17:15): Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας) 
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Κωσταράς. Τέταρτος: Γεώργιος Λιαχούδης 

Κέρκυρα-Δόξα Δράμας (17:15): Ηλίας Σπάθας (Πειραιά). 
Βοηθοί: Ακρίβος, Μαγιάνης. Τέταρτος: Γεώργιος Φουκάκης 
ΠΑΟΚ-Αρης (19:30): Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πάνου, Τάτσης. Τέταρτος: Δημήτριος Στυλιαράς

Η ατσάλινη άμυνα βάζει βάσεις πρόκρισης με το 0-0


O ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στο... γήπεδό του. Ο Δικέφαλος αφού μετέτρεψε το Φρίουλι σε Τούμπα, πήρε τη λευκή ισοπαλία από την Ουντινέζε, διατηρώντας για δωδέκατο παιχνίδι το αήττητο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, τρελαίνοντας κόσμο και μαζεύοντας βαθμούς και για την Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας ουσιαστικά μόνο μια επικίνδυνη φάση, ένα δοκάρι στο 7΄και με ατσαλένια άμυνα κι έναν πολύ καλό Κρέσιτς έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν απείλησε στην επίθεση, αλλά άντεξε χωρίς προβλήματα την φλύαρη υπεροχή της Ουντινέζε.
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
1΄Ο αγώνας άρχισε
2΄Πρώτο κόρνερ για την Ουντινέζε, έδιωξε η άμυνα του ΠΑΟΚ.
3΄καλό σουτ του Φωτάκη με εξωτερικό φάλτσο, έφυγε άουτ.
7΄Απίστευτο δοκάρι του Αμπντί. Μονοκόματο σουτ, βρήκε στη μέσα πλευρά του δοκαριού και έφυγε πλάγια από την αντίθετη πλευρά κυλώντας πάνω στη γραμμή!
10΄Νέα ευκαιρία για την Ουντινέζε. Κάθετη πάσα του Πίντσι με υποψία οφσάιντ για τον Φλόρο Φλόρες, πήγε να πλασάρει με λόμπα, αλλά ο Κρέσιτς απέκρουσε με το χέρι με τη βοήθεια του Τσιρίλο.
16΄Κάθετη πάσα για τον Γεωργιάδη, πρόλαβε ο Ντανίλο σε κόρνερ.
21΄Σέντρα από αριστερά, ευτυχώς πέρασε μπροστά από τον Κρέσιτς, χωρίς να προλάβει ο Αμπντί.
25΄Αδύναμο σουτ του Φλόρες μπλόκαρε ο Κρέσιτς.
27΄Δυνατό σουτ του ΠΑΟΚ άουτ.
29΄Νέου σουτ του Φωτάκη, πολύ δυνατό, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
30΄Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ.
38΄Σουτ του Φλόρες, αδύναμο στην αγκαλιά του Κρέσιτς.
39΄Δυνατό σουτ του Αρμέρο στην κλειστή γωνία, δεν αιφνιδιάστηκε ο Κρέσιτς.
43΄Εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπάστα από δεξιά, μισό γκολ στον Αμπντί, που αιφνιδιάστηκε, ενώ η μπάλα κόντραρε και στον Τσιρίλο. Ευτυχώς πέρασε η φάση!
45΄Τέλος ημιχρόνου
46΄Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο
48΄Ο Κρέσιτς μπλόκαρε την κεφαλιά του Ντανίλο.
51΄Η Ουντινέζε μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο όπως είχε κάνει και στο πρώτο και ασκεί πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ με συνεχόμενα κόρνερ.
56΄Ο Πίντσι έπαθε τράβηγμα, ζητάει αλλαγή. Ο Ιταλός ήταν από τους καλύτερους της Ουντινέζε μαζί με τον Σέρβο Μπάστα.
57΄Ο Φαμπρίνι στη θέση του Πίντσι.
58΄Τρίτο σουτ του Φωτάκη, δυνατό, στα χέρια τοτ Χαντάνοβιτς.
66΄Πρώτη κίτρινη κάρτα στον Λάζαρ για φάουλ στον Αρμέρο.
69΄Γυριστό σουτ του Μπενάτια, άουτ.
75΄Σουτ του Αρμέρο άουτ.
75΄Ο Γιάννου στη θέση του Αθανασιάδη.
80' Πίεση στα καρέ του Κρέσιτς, αμύνονται σωστά οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
83΄Ο Λίνο αντί του Γεωργιάδη
85΄53-47 % η κατοχή μπάλας
86΄Ξαφνικό σουτ του Μπάστα, σωτήρια απόκρουση του Κρέσιτς με διπλή προσπάθεια.
89΄Πάσα του Λίνο και σουτ του Γιάννου, κόντραρε στα σώματα.
90΄Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη. Τρελάθηκε ο μέσος του ΠΑΟΚ που ξέρει ότι χάνει τη ρεβάνς της Τούμπας.
Τέλος παιχνιδιού
Οι συνθέσεις:
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίζι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντζι, Φλόρο Φλόρες.
Στον πάγκο είναι οι: Παντέλι, Νέουτον, Εκστράντ, Φερονέτι, Μπατόκιο, Πισκόπο, Φαμπρίνι

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο είναι οι: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Λίνο, Τσουκαλάς, Νιμανί, Γιάννου. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρομπέρ, Παπάζογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)


Παραμιλάει η Ευρώπη με τον κόσμο του ΠΑΟΚ!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έκλεψε την παράσταση και στο Φρίουλι όπου περισσότεροι από 6.000 φίλοι του Δικεφάλου κέρδισαν από νωρίς της μάχη της κερκίδας κάνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να νιώθουν σαν να παίζουν στην Τούμπα!

Είναι μία από τις ελάχιστες, αν όχι η πρώτη φορά, που σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη οι φιλοξενούμενοι οπαδοί ήταν περισσότεροι από τους γηπεδούχους!
Κι όμως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έκανε κι αυτό το θαύμα!
Οι Ιταλοί οπαδοί της Ουντινέζε έμοιαζαν να… ντρέπονται για την εικόνα που παρουσιάζε το γήπεδό τους, καθώς οι φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν περισσότεροι από αυτούς στις κερκίδες του Φρίουλι!

Οι γηπεδούχοι ούτε σύνθημα δεν μπορούσαν να φωνάξουν για την ομάδα τους, καθώς οι φωνές των οπαδών του Δικεφάλου κάλυπταν τους Ιταλούς και στο γήπεδο ακούγονταν μόνο συνθήματα υπέρ του ΠΑΟΚ!
Τα πανό των ΠΑΟΚτσήδων έμοιαζαν αμέτρητα (ακόμη και στις κεντρικές κερκίδες του Φρίουλι!) και όταν οι παίκτες του Δικεφάλου βγήκαν για ζέσταμα νόμιζαν κυριολεκτικά ότι έπαιζαν στην Τούμπα καθώς γνώρισαν την αποθέωση.
Μάλιστα αρκετοί από τους πιο φανατικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ παρά το πολικό ψύχος τραγουδούσαν ημίγυμνοι στις κερκίδες του Φρίουλι.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ στην Ιταλία ταξίδεψαν και περίπου 50 Σέρβοι οπαδοί της Παρτιζάν!
 Το τι θα γίνονταν στο γήπεδο είχε φανεί από νωρίς, όταν όλο το Ούντινε είχε γεμίσει με κόσμο του Δικεφάλου από παντού!
 Η παράσταση που έδωσαν και στο Φρίουλι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν μοναδική κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τον πιο τρελό και ταξιδιάρικο λαό…

Αήττητος στην Ευρώπη!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για ακόμη ένα ματς αήττητος στην Ευρώπη, καθώς με το 0-0 με την Ουντινέζε μετράει πλέον 12 σερί ματς χωρίς ήττα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αρχή το περσινό 1-1 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα!
Επίσης ο Δικέφαλος παραμένει αήττητος εκτός έδρας στη Ευρώπη σε 10 αγώνες με τον Πάμπλο Γκαρσία στην 11άδα του, καθώς με τον Ουρουγουανό στη σύνθεσή του δεν έχει χάσει ποτέ εκτός συνόρων!
Το αήττητο ευρωπαϊκό σερί του ΠΑΟΚ ξεκίνησε πέρυσι στη Μόσχα (22/02/2011), όπου ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΤΣΣΚΑ (αλλά αποκλείστηκε) και συνεχίστηκε φέτος με άλλα 11 ματς: 0-2 με τη Βαλερένγκα εκτός και 3-0 στην Τούμπα, 2-0 με την Καρπάτι εντός και 1-1 εκτός, 0-0 με την Τότεναμ εντός, 2-2 με τη Ρουμπίν στο Καζάν, 2-1 με τη Σάμροκ στην Τούμπα και νίκη με 1-3 στο Δουβλίνο, διπλό με Τότεναμ στο Λονδίνο 1-2, ισοπαλία 1-1 με Ρουμπίν Καζάν στην Τούμπα και τώρα 0-0 με την Ουντινέζε στο Φρίουλι!
Παράλληλα σήμερα μεγάλωσε ακόμη περισσότερο και το απίστευτο ρεκόρ με το Δικέφαλο να μένει αήττητος εκτός έδρας στην Ευρώπη με τον Πάμπλο Γκαρσία στη σύνθεσή του
Πλέον από το 2009 που ο Δικέφαλος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει δώσει 14 παιχνίδια μακριά από την Τούμπα και είχε γνωρίσει μόνο μία ήττα!
Η μοναδική ήττα σε αυτό το διάστημα εκτός Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε στην Ισπανία από τη Βιγιαρεάλ, τον Οκτώβριο του 2010, από όπου όμως απουσίαζε ο Πάμπλο Γκαρσία, που είχε μαλώσει με το Μάκη Χάβο.
Στα 10 εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη που έπαιξε ο Γκαρσία, ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αήττητος μετρώντας τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες!
Αναλυτικά αυτά τα παιχνίδια ήταν τα:
30/07/09            Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ 1-2
27/08/09            Χεϊρενφέιν - ΠΑΟΚ 0-0
28/07/10            Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1
26/08/10            Φενερμπαχτσέ - ΠΑΟΚ 1-1
16/09/10            Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-1
15/12/10           Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 0-1
22/02/11           ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΠΑΟΚ 1-1
28/07/11           Βαλερένγκα - ΠΑΟΚ 0-2
30/11/11           Τότεναμ - ΠΑΟΚ 1-2
16/02/12 Ουντινέζε – ΠΑΟΚ 0-0

Κρέσιτς: «Ήταν σαν να παίζαμε στην Τούμπα!»

Ο Ντάριο Κρέσιτς έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο ΠΑΟΚ να κρατήσει το 0-0 με την Ουντινέζε στο Φρίουλι κάνοντας το πρώτο μεγάλο βήμα για να προκριθεί στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ

«Έχω την αίσθηση ότι ήταν σαν να παίζαμε στην Τούμπα!», είπε αρχικά ο Κροάτης τερματοφύλακας μιλώντας με θαυμασμό για την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στο Φρίουλι όπου βρέθηκαν πάνω από 6.000 οπαδοί του Δικεφάλου!
«Ξέραμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντική η ισοπαλία, αλλά δεν κάναμε αυτό ακριβώς που θέλαμε, δηλαδή να πετύχουμε και ένα εκτός έδρας γκολ.
Ξέρουμε ότι θα έχουμε μία δύσκολη ρεβάνς στην Τούμπα και εκεί θα κριθούν τα πάντα.
Όποιος παίξει καλύτερα στη ρεβάνς θα προκριθεί», τόνισε.
Σε σχέση με προηγούμενα φετινά ευρωπαϊκά ματς ίσως ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε τόσο καλή απόδοση και γι’ αυτό ο Κρέσιτς είπε: «Ίσως υπερεκτιμήσαμε την Ουντινέζε και δείξαμε περισσότερο σεβασμό στον αντίπαλο από όσο έπρεπε. Πρέπει να παίξουμε πιο συγκεντρωμένα στη ρεβάνς…»


Φωτάκης: «Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο»
Ο Γιώργος Φωτάκης στις δηλώσεις του τόνισε ότι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο των αγώνων με την Ουντινέζε και ότι στον αγώνα της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός.
«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να έχουμε την ίδια προσοχή με σήμερα και να πετύχουμε κάποιο γκολ. Δεν υπερεκτιμήσαμε την Ουντινέζε. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με μεγάλη ποιότητα, που είχε την απουσία ενός μεγάλου παίκτη, όπως ο Ντι Νατάλε. Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες για να πάρουμε την πρόκριση», είπε αρχικά.
Για τις πιθανότητες της πρόκρισης, τόνισε: «Το πιο σημαντικό σήμερα ήταν το αποτέλεσμα. Ακόμα οι πιθανότητες είναι στο 50-50. Όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας θέλουμε να κερδίζουμε πάντα. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Πέμπτη».

«Ένα βήμα για... ιστορία»

Ο Λάσλο Μπόλονι ήταν ιδιαίτερα προσγειωμένος στη συνέντευξη Τύπου μετά από το 0-0 του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε στο Φρίουλι.
Μιλώντας για το πρώτο βήμα του Δικέφαλο για να περάσει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ είπε:
«Νομίζω ότι παλέψαμε σκληρά, ήμασταν καλοί στην τακτική. Το 0-0 δεν μας δίνει πλεονέκτημα στην Τούμπα. Πιστεύω ότι στην έδρα μας θα μπορέσουμε να παίξουμε σε ένα άλλο επίπεδο, με περισσότερη κατοχή της μπάλας. Στην Τούμπα θα παίξουμε άλλο ένα δύσκολο ματς και πιστεύω ότι οι οπαδοί μας θα μας στηρίξουν όπως σήμερα» είπε ο Ρουμάνος τεχνικός.
Για τα λάθη στο χώρο του κέντρου:
«Πιστεύω ότι όταν δεν έχεις κατοχή της μπάλας δεν έχει κινητικότητα στο χώρο του κέντρου. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό δεν είναι αποφασιστικό. Γνωρίζω ότι οι Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα περισσότερο».
Αν πιστεύει ότι η σημερινή ήταν η χειρότερη φετινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην  Ευρώπη:
«Ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από το να κάνει την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας του. Δεν κάναμε φανταστικό παιχνίδι, αλλά ας μη λέμε άσχημα πράγματα. Παίζει η 3η  ομάδα της Ελλάδος με την 3η-4η της Ιταλίας».
Για την επιλογή του Κρέσιτς να μη δίνει τη μπάλα στους μπακ , αλλά να κάνει βολέ:
«Δεν θα κάνω ανάλυση για τις επιλογές του Κρέσιτς, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι».
Για την απουσία του Λίνο από την ενδεκάδα:
«Εγώ αποφασίζω ποιο είναι φυσιολογικό. Νομίζω ότι πρέπει να δώσω μία απάντηση που δεν θέλω. Ο Λίνο είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Στο τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ ήταν λίγο κουρασμένος. Επίσης κάνω άλλου είδους ανάλυση πριν πάρω την απόφαση. Ο Λίνο έμεινε έξω επειδή εγώ είμαι ο προπονητής και εγώ παίρνω αποφάσεις».
Για το πώς περιμένει την Ουντινέζε στη ρεβάνς:
«Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να σκοράρουν. Ξέρω ότι για τη δική μου ομάδα το επιθετικό κομμάτι πρέπει να είναι καλύτερο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πάρουμε όλων των ειδών τα ρίσκα. Θα παίξουμε με το δικό μας στιλ. Αυτό που δεν μου αρέσει σήμερα είναι το 0-0. Η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα, αλλά το 0-0 όχι».


Γκουιντολίν: «Όλα για όλα στην Ελλάδα»
Ο Φραντζέσκο Γκουιντολίν τόνισε ότι η ομάδα του θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς της Τούμπας, χτυπώντας την πρόκριση στην κόλαση της Τούμπας, όπως χαρακτήρισε την έδρα του ΠΑΟΚ.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Μας έλειψε μόνο το γκολ σήμερα, δώσαμε ό,τι μπορούσαμε. Ο Αρμέρο δυσκολεύτηκε στο ρόλο του. Ο Φλόρες έπεσε στην απόδοσή του. Κάναμε ότι έπρεπε. Έχουμε σαράντα παιχνίδια στα πόδια μας. Θα πάμε στην Ελλάδα για να τα παίξουμε όλα για όλα και να πάρουμε την πρόκριση", τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Ουντινέζε και πρόσθεσε:
Για την απουσία του Ντι Νατάλε: "Αν το σουτ του Αμπντί κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι, θα συζητούσαμε για κάτι άλλο. Νομίζω ότι είναι θέμα τύχης".
Για τον επαναληπτικό: "Δεν κερδίσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Μας πηγαίνουν όλα στραβά αυτή την περίοδο. Θα πάμε σε μία δύσκολη έδρα, μου έχουν πει ότι η Τούμπα είναι κόλαση. Ξέρω ότι θα υποφέρουμε, αλλά τα αποτελέσματα κερδίζονται στο γήπεδο και όχι στις κερκίδες".

Udinese-Πάοκ 0-0