Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Στις 18:00 ο αγώνας με Λεβαδειακό

Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.  ενημερώνει τους φίλους της ομάδας, ότι μετά από σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ η ώρα έναρξης του αγώνα ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 28/02/2013 στο γήπεδο της Τούμπας για την Προημιτελική Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταφέρθηκε στις 18:00 από τις 20:00, όπως αρχικά είχε ορισθεί.

Συναγερμός για την Πέμπτη!

Ο Λεβαδειακός, απέδειξε και στην Τρίπολη ότι είναι σκληρό καρύδι τη φετινή σεζόν, αφού λύγισε μ’ ένα γκολ του Φραγκουλάκη στο 87’ και έφυγε ηττημένος με 1-0. Με αυτήν τη νίκη ο Αστέρας ξεπέρασε και πάλι τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία (44 βαθμοί έναντι 43), αλλά το πρωτάθλημα πρέπει ν’ απασχολήσει ξανά τον Δικέφαλο από το βράδυ της Πέμπτης...
ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Το θέμα βέβαια είναι ο Λεβαδειακός, καθώς ο αγώνας της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικός για την υπόθεση πρόκριση στην ημιτελική φάση, με τον ΠΑΟΚ να θέλει σκορ πρόκρισης, ώστε να ταξιδέψει πιο άνετα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας την μεθεπόμενη εβδομάδα.
Η προετοιμασία άρχισε ουσιαστικά από χθες. Λόγω του αγώνα κυπέλλου δεν υπήρχε ρεπό, με την προπόνηση να γίνεται το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία, τους βασικούς να κάνουν χαλαρό πρόγραμμα αποθεραπείας και τους υπόλοιπους παίκτες να προπονούνται κανονικά.
Βέβαια, προέκυψαν και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, όχι μόνο από τον αγώνα. Και αναφερόμαστε κυρίως στον Γιώργο Κατσικά, που συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα, αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο νεαρός αμυντικός ελπίζει να μην είναι κάτι σοβαρό και να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του.
Ενοχλήσεις είχαν και ο Κώστας Κατσουράνης με τον Λίαμ Λόρενς και γι αυτόν τον λόγο έκαναν θεραπεία. Ο πρώτος είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, από ένα χτύπημα στη διάρκεια του ματς με την Κέρκυρα, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Ο Ιρλανδός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον λαγονοψοΐτη, ωστόσο επίσης δεν προκύπτει κάτι ανησυχητικό.
Από εκεί και πέρα, ευχάριστη ήταν η χθεσινή μέρα για τον Κώστα Σταφυλίδη, ο οποίος επιτέλους αφαίρεσε το νάρθηκα από το χέρι του και χθες έκανε χαλαρό τρέξιμο, μετρώντας αντίστροφα πλέον για την επιστροφή του. Επίσης, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν Γιώργος Φωτάκης και Σέκου Ολίσε που δεν υπολογίζονται για το ματς κυπέλλου (ο Αφρικανός σίγουρα).
Τέλος, όσον αφορά τον Σανθ Χακόμπο, ο Ισπανός τερματοφύλακας αναχώρησε για την πατρίδα του με άδεια της ΠΑΕ, για να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία του για ένα διάστημα, έπειτα από συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ…
Σχετικά με τα πρώτα πλάνα του Γιώργου Δώνη για το ματς, θα φανεί σιγά – σιγά πού προσανατολίζεται για την ενδεκάδα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν τιμωρημένοι, ο Κάτσε είναι στην διάθεσή του (Κλάους και Λάζαρ δεν θα παίξουν με τον Πανιώνιο την Κυριακή, αλλά στο κύπελλο είναι διαθέσιμοι).
Ενα ερώτημα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία, που έπαιξε τα πρώτα 65 λεπτά του κόντρα στην Κέρκυρα και το αν αρχίσει και πάλι βασικός ή προτιμηθεί ο Κάτσε που είναι πιο ξεκούραστος. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι πιο πιθανό, αφού ο Ουρουγουανός χρειάζεται τώρα παιχνίδια για να πιάσει ακόμα καλύτερο ρυθμό. Πάντως, γενικά ο Δώνης δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, με την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο να είναι πολύ καλή.
Η... ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής, οι διαφορές στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ δεν διαφοροποιήθηκαν. Αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης θα ξεκινούσαν με 2 πόντους, ο Ατρόμητος θα είχε 1 και ο ΠΑΣ Γιάννινα κανέναν.

Με προσοχή η διαχείριση του Γκαρσία!

Μετά το εξαιρετικό 60λεπτο που “έβγαλε” στο ματς με την Κέρκυρα, ο Πάμπλο Γκαρσία θα βρίσκεται και στην αυριανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, παίρνοντας κι άλλο χρόνο συμμετοχής, στην προσπάθεια που ήδη κάνει να έρθει στο 100% της ετοιμότητας του.
Ο Ουρουγουανός, είναι φανερό ότι αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να αντέξει ένα 90λεπτο στους ρυθμούς για παράδειγμα που είχε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα του περασμένου Σαββάτου, κάτι όμως που μπορεί να γίνει σταδιακά και μέσα από τα πολλά παιχνίδια που έχει μπροστά του ο ΠΑΟΚ.
Θεωρείται δεδομένο ότι σε κάποιο από τα επόμενα ματς (είτε την Κυριακή με τον Πανιώνιο, είτε στην ρεβάνς (αν ο ΠΑΟΚ έχει σκορ πρόκρισης αύριο), ο αρχηγός θα πάρει ανάσες.

Πρώτη επιλογή του Φωτάκη ο ΠΑΟΚ

Το συμβόλαιο του Γιώργου Φωτάκη, που εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2009, ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο, ωστόσο παραμένει ως εκκρεμότητα η συνέχιση ή όχι της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Οι πρώτες διερευνητικές επαφές έχουν ήδη γίνει, ωστόσο οι καθοριστικές συζητήσεις μένει να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο 31χρονος διεθνής μέσος έχει αποσαφηνίσει στο στενό του περιβάλλον ότι προτεραιότητα στα σχέδιά του είναι η παραμονή του στην Τούμπα και τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, και ο ίδιος διαπιστώνει ότι στον ΠΑΟΚ συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, προκειμένου τα αμέσως επόμενα χρόνια να καταφέρει να πετύχει σημαντικές διακρίσεις, ιδιαίτερα στις εγχώριες διοργανώσεις. Επιπλέον, και ο ίδιος νιώθει απολύτως οικείο το περιβάλλον της Τούμπας και μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Δικέφαλο έχει δεθεί και συναισθηματικά με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα διαπραγματεύσεων. Σε κάθε, όμως, περίπτωση θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα είχαν διαρρεύσει, κυρίως στο διαδίκτυο, κατά το πρόσφατο παρελθόν, σύμφωνα με τα οποία ο παίκτης έχει ήδη απορρίψει πρόταση της ΠΑΕ για ανανέωση του μεταξύ τους συμβολαίου συνεργασίας ως μη οικονομικά συμφέρουσα για αυτόν. Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που βρίσκεται σε αναμονή των επίσημων συζητήσεων, είχε διαψεύσει τα παραπάνω σενάρια.
ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Για τον διεθνή μέσο ήταν λογικό να προκύψει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, πολύ δε περισσότερο που σε λίγους μήνες θα είναι ελεύθερος και δεν θα δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ομάδες από την Ιταλία, την Ισπανία αλλά και από τη χώρα μας έχουν κάνει σχετικές κρούσεις, θέλοντας να πληροφορηθούν τα δεδομένα της υπόθεσης. Φυσικά, η πλευρά του παίκτη θα προχωρήσει σε συζητήσεις μαζί τους στην περίπτωση που τελικά χωρίσουν οι δρόμοι του Φωτάκη με τον ΠΑΟΚ.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
Απόλυτη ήταν η επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ των ΣΠΟΡ, στο οποίο καταγράφηκαν αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες της συνάντησης που είχε ο Ιβάν Σαββίδης με τους Φωτάκη, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Έτο. Μεταξύ άλλων, τους προτάθηκε να εισπράξουν άμεσα τα οφειλόμενα προς αυτούς χρήματα, αρκεί να δεχθούν μια μείωση στο συνολικό ποσό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες συναντήσεις θα έχει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και με άλλους παίκτες της ομάδας κατά την εδώ παρουσία του τις προσεχείς ημέρες.

Ανεβάζει στροφές ο Βούκιτς!

Με προσωπική απόφαση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τον Ιανουάριο αποκτήθηκε και ο Σέρβος επιθετικός Ζβόνιμιρ Βούκιτς, όπως είχαν αποκαλύψει τα ΣΠΟΡ από την πρώτη ημέρα που ήρθε ο Σέρβος στη Θεσσαλονίκη και συμφώνησε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για συμβόλαιο συνεργασίας ενάμισι έτους. Ο Βούκιτς είναι ο μοναδικός παίκτης, από τους έξι συνολικά που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, που δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι. Κάτι που βεβαίως ήταν γνωστό, ευθύς εξαρχής, καθώς ο 33χρονος επιθετικός προερχόταν από διάστημα αγωνιστικής απραξίας.
Το σημαντικό είναι πως μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ο Βούκιτς ακολούθησε εντατικό πρόγραμμα προκειμένου σταδιακά να ενσωματωθεί στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της ομάδας. Και μέχρι αυτήν τη στιγμή ανταποκρίνεται θετικά.
Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που επικοινωνούσαν με τα ΣΠΟΡ και ζητούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάσταση του Βούκιτς. Και αμέσως δίνουμε το ρεπορτάζ. Καταρχήν, πρέπει να τονίσουμε πως ο Βούκιτς δεν πρόκειται να αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο και φυσικά στην αναμέτρηση που μεσολαβεί των δύο αγώνων, αυτή με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα. Προετοιμάζεται για να είναι έτοιμος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα μέσα Μαρτίου, χωρίς να έχει προκαθοριστεί η ακριβής ημερομηνία συμμετοχής του.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Βούκιτς ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς. Σε φυσική κατάσταση βρίσκεται πίσω από τους υπόλοιπους. Όμως, το “σκαρί” του, το σωματότυπό του, τον βοηθά για να κερδίζει έδαφος και να αυξάνει ρυθμούς.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
Είναι πολύ μεγάλη η επιθυμία του Βούκιτς για να παίξει ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ. Είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος που προσέρχεται στα αποδυτήρια της Τούμπας ή της Νέας Μεσημβρίας και από τους τελευταίους που αποχωρεί. Κάνει καθημερινά έξτρα πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του Γρηγόρη Γεωργίτσα και του Γρηγόρη Καβαλιεράτου, των δύο γυμναστών του ΠΑΟΚ.
Μάλιστα ξεκινά το πρόγραμμα με ασκήσεις στο γυμναστήριο, συνεχίζει με προπόνηση στο γήπεδο ενώ και μετά το τέλος της προπόνησης των παικτών ακολουθεί έξτρα πρόγραμμα. Καθημερινά, ανεβάζει στροφές.
ΤΟ “ΨΕΜΑ” ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΙΛΑ...
Η παραπληροφόρηση πάει “σύννεφο”. Δυστυχώς, και από ανθρώπους που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον ΠΑΟΚ. Κυκλοφόρησε το “ψέμα” πως ο Βούκιτς έχει αυτήν τη χρονική στιγμή περιττά κιλά. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχει καλό “σκαρί”, αυτόν τον βοηθά για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και είναι αποφασισμένος να προσφέρει. Ο ίδιος στο στενό του περιβάλλον τονίζει πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να παίξει. Είναι όμως υπομονετικός και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία που θα του δοθεί από την τεχνική ηγεσία.
ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Ο Βούκιτς έχει εξοικειωθεί πλήρως με το νέο του περιβάλλον, κάτι που δεν ήταν δύσκολο.
“Παρτιζάνος” ο ίδιος, ήρθε στο αδελφικό σωματείο του ΠΑΟΚ και η σχέση του με τους συμπαίκτες του αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι άριστη. Μάλιστα οι “μυημένοι” στις σχέσεις ΠΑΟΚ – Παρτιζάν τον έχουν μεταφέρει για τα καλά στην ψυχολογία του οπαδού του ΠΑΟΚ και αυτόν τον εξιτάρει.

“Θηρίο στο κλουβί ο Ολίσε!”

Θέμα στη ρωσική ιστοσελίδα “bobsoccer.ru” έγινε ο Σεκού Ολίσε, ο οποίος παραμένει εκτός δράσης μετά τη θλάση που υπέστη. “Ο Λιβεριανός ήταν θεατής στον σαββατιάτικο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα, αλλά λαχταρά να επιστρέψει στην ενεργό δράση το συντομότερο δυνατό” αναφέρονταν σχετικά στο ρεπορτάζ, στο οποίο προστίθονταν: “Ο Ολίσε δεν θα είναι έτοιμος πριν την επόμενη Κυριακή και στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να ρισκάρουν πιθανή υποτροπή, περιμένοντας πότε θα είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι έτοιμος θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Μέχρι τότε ο Ολίσε θα αισθάνεται θηρίο στο κλουβί”.