Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πέρασαν 24 χρόνια από 6-1 με τον Ολυμπιακό στις Σέρρες

Σήμερα συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την πιο ηχηρή σφαλιάρα που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα: ήταν 6 Δεκεμβρίου του 1987 όταν ο ΠΑΟΚ διέλυσε τους ερυθρόλευκους με 6-1 στις Σέρρες για το πρωτάθλημα.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα (στην Ευρώπη πήρε τα σκήπτρα η Γιουβέντους με το 7-0...).

Ο Δικέφαλος ήταν τιμωρημένος (η Τούμπα είχε κλείσει για δύο αγωνιστικές για σχεδόν ανύπαρκτα επεισόδια στη Λιβαδειά) και ο Ολυμπιακός ήλπιζε ότι ίσως στις Σέρρες (μακριά από την Τούμπα) θα μπορούσε να σπάσει την αρνητική του παράδοση με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο δεν μπορούσε να κερδίσει εκτός έδρας από το 1969!

Το αξέχαστο παιχνίδι στις Σέρρες έγινε την Κυριακή στις 6 Δεκεμβρίου 1987 υπό βροχή, και ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με 6-1 τον Ολυμπιακό του Γιώργου Κοσκωτά δίνοντας μία μοναδική παράσταση στον κόσμο του...

Σκόρερ: Μπάνον (7΄), Μαυρομάτης (14΄), Σίγγας (18΄), Μπανιώτης (41΄), Μπορμπόκης (74΄, 89΄) - Τσαλουχίδης (49΄).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Σίγγας, Μπανιώτης, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Λεοντιάδης, Μαυρομάτης, Σερέτης (64΄ Τσιπλάκης), Bannon (60΄ Ιορδανίδης), Αλεξανδρίδης, Στ. Μπορμπόκης.

Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46΄ Ψεύτης), Νεντίδης, Τόγιας, Τσαλουχίδης, Μπονόβας, Ξανθόπουλος, Μουστακίδης (46΄ Καπουράνης), Μητρόπουλος.

* Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ είχε συντρίψει τον Ολυμπιακό και με 4-0 στις 25 Σεπτεμβρίου του 1983 επίσης για το πρωτάθλημα...

Η παράδοση

Η παράδοση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό κράτησε από το 1969 μέχρι το 1992! Σε 20 αγώνες σε αυτό το διάστημα στο πρωτάθλημα, με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος είχε 19 νίκες και μία ισοπαλία με τα υπέρ του γκολ να είναι 52 έναντι 11!!!

Παραμιλούσε όλη η Ελλάδα!

Το τι συνέβη στις κερκίδες του γηπέδου των Σερρών με το 6-1, έχει προηγούμενο... Ο λαός του ΠΑΟΚ, με αναμμένους αναπτήρες, απαιτούσε από τους παίκτες "κατοστάρα - εκατό", ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι μετά απ» αυτή την ήττα ο... περιοδεύων θίασος του Κοσκωτά βρέθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος με Παναχαϊκή και Διαγόρα, έχοντας όμως χειρότερη διαφορά τερμάτων (λόγω εξάρας) έπιασε πάτο!


Την επόμενη μέρα ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» και πιο συγκεκριμένα από τη στήλη ο «ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ»  περιέγραφε με γλαφυρότητα τι είχε γίνει στις Σέρρες...

«Κύριοι νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό το παραμύθι για τον κόσμο του Ολυμπιακού, τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όλων των άλλων. Για ποιο κόσμο του Ολυμπιακού μιλάμε όταν υπάρχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Μου τα είπε ο Γιώργος Γεωργίου που ήταν προχθές στις Σέρρες, τα έμαθα και από άλλους Ολυμπιακούς που ήταν στο γήπεδο αυτοί οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν ταίρι σε αυτή την υφήλιο.

Μιλάμε δηλαδή για σχιζοφρένια, κάθε ΠΑΟΚτσης πρέπει να έχει και ένα τρελόχαρτο. Μέσα στη βροχή ξεκίνησαν 15.000 από τη Θεσσαλονίκη και έκαναν κατάληψη στις Σέρρες. Και όχι μόνο παιδάκια 15 χρονών αλλά από 30 και πάνω.

Μέσα στο κρύο και το χιονόνερο μπήκαν γυμνοί μέσα στο γήπεδο κρατώντας ένα μπουκάλι ουίσκι από τα πιο φθηνά της αγοράς. Ρωτήστε τον Μπονόβα, τον Αποστολάκη, τον Τόγια, τον Αλεξίου και τους καινούριους που πήγαν στον Ολυμπιακό πως ένοιωσαν όταν βγήκαν από την καταπακτή στο γήπεδο.

Που να παίξεις μπάλα, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, πάνω από το κεφάλι σου. Πήγαινε ο Τόγιας να κάνει αράουτ και του έφευγε η μπάλα από τα χέρια.

Έβλεπε κάτι σκατόφατσες σκαρφαλωμένους στα κάγκελα να βγάζουν αφρούς από το στόμα, λες και είχαν επιληψία και του έφευγε του ανθρώπου η ψυχή. Και όταν λέμε ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φωνάζουν, δεν μιλάμε ότι φωνάζουν 500 και 1000 άτομα. Φωνάζει ΟΛΟ το γήπεδο τα ίδια ακριβώς συνθήματα που δεν τα έχουν σημειωμένα σε χαρτάκια στις παλάμες τους.

Ρωτήστε και τον Σταύρο τον Κοσκωτά, που ήταν προχτές στις Σέρρες.

Ρωτήστε και τους μπράβους του, κάτι δίμετρους 200 κιλά ο καθένας που τους έπιασε ευκοίλια από τον φόβο τους.

Όταν το σκορ έγινε 5-1 οι μισοί ΠΑΟΚτσήδες άναψαν κεριά και οι άλλοι μισοί τους αναπτήρες.

Αυτοί με τα κεριά φώναζαν τραβηχτά “Εεεεελεος” και οι άλλοι μισοί με τους αναπτήρες απαντούσαν κοφτά με τα μάτια τους πεταμένα έξω “Θάνατος”

Έλεος-Θάνατος Έλεος-Θάνατος, μιλάμε ότι το Δαφνί δεν τους δέχεται για εισαγωγή!

Αυτός ο φουκαράς ο Γούναρης, έκανε τάματα στην Παναγία, στον πάγκο που καθόταν.

Τι δεν άκουσε ο Γιάννης προχτές στις Σέρρες. Αλλά η πλάκα είναι ότι αυτοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν λογαριάζουν ούτε τη δική τους διοίκηση και κανένα παράγοντα της ομάδας.

Τη μια στιγμή φώναζαν στον Κοσκωτα “Μαφία - μαφία σ’ αρέσουνε τα τρία” και αμέσως μετά ξεφώνιζαν τον Σαββίδη “Χάρη Σαββίδη είσαι μεγάλο αρχίδι”.

Το μαύρο-άσπρο θέλουν να βλέπουν οι άνθρωποι τίποτα άλλο. Για αυτό σας λέω ποιος κόσμος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Να σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι ότι η δύναμη του Ολυμπιακού είναι ο κόσμος του. Και πηγαίνετε καμία βόλτα στην Βόρεια Ελλάς. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη έχουνε κρεμασμένα κασκόλ και σημαίες του ΠΑΟΚ...».

Τα εισιτήρια για Ατρόμητο

Από αύριο θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα πρωταθλήματος, με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, μια και χρειάζεται άμεσα την αγωνιστική ανάκαμψη στη Σούπερ Λίγκα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι παρακάτω.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, θα ξεκινήσει η διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών, που θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:15 στο γήπεδο της Τούμπας. Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν Τετάρτη μέχρι Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 17:00, ενώ το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 10:00πμ μέχρι και την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα 1: 20 €
Θύρες 2, 3: 20 €
Θύρες 5, 6: 15 €
Θύρες 4, 4α: 10 €
Θύρες  7, 7α, 8: 10 €
VIP 3ου: 80 €
VIP 4ου: 50 €

Οσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας.

"Αντεπίθεση τώρα!"

Ο Γάλλος ακραίος του ΠΑΟΚ Μπερτράν Ρομπέρ, μίλησε στον Sport 103 fm για τη μεγαλειώδη βραδιά στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, την εικόνα του ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη δική του ως τώρα παρουσία.
Για τα όσα έζησε στο Λονδίνο: «Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι γενικά για τον ΠΑΟΚ. Για το κλαμπ και για τον κόσμο, για τους παίκτες, για τη διοίκηση, για όλο τον ΠΑΟΚ. Ηταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει την Τότεναμ. Ηταν μία έκπληξη για την Τότεναμ, καταβάλλαμε υπεράνθρωπη προσπάθεια και πήραμε τη νίκη. Δεχτήκαμε μεγάλη πίεση στο τέλος, γιατί παίζαμε και με παίκτη λιγότερο, αλλά όσοι έπαιζαν, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και το αποτέλεσμα ήρθε όπως εμείς το θέλαμε».
Για την «προσγείωση» στα Γιάννινα: «Είναι αλήθεια ότι χρειάστηκε λίγες μέρες μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, να παίξουμε στα Γιάννινα. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Η εμφάνιση μας ως ένα σημείο ήταν καταστροφική. Είναι δύσκολο να κρατήσεις την προσοχή σου και στα δύο παιχνίδια. Δεν πιάσαμε την απόδοση που είχαμε στο ματς  με την Τότεναμ».
Για το αν ήταν αντιαθλητικό το παιχνίδι των παικτών του ΠΑΣ: «Επέλεξαν αυτόν τον τρόπο οι αντίπαλοι μας. Ηταν πιο δύσκολο για εμάς. Θα ήταν διαφορετικό αν παίζαμε κανονικό ποδόσφαιρο».
Για το αν έφτασε η ώρα για να καλύψει το χαμένο έδαφος ο ΠΑΟΚ: «Για να πλασαριστεί μία ομάδα στη δεύτερη, τρίτη θέση του πρωταθλήματος, χρειάζεται ένα πετυχημένο σερί αγώνων. Ο ΠΑΟΚ αυτό δεν το είχε ως τώρα και θα πρέπει να πάρουμε 4-5 παιχνίδια συνεχόμενα για να γίνει αυτή.
Αν δε γίνει αυτό, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Με τις πολλές εναλλαγές αγώνων από Ελλάδα σε Ευρώπη είναι λίγο δύσκολο να κρατήσεις συγκεντρωμένο το μυαλό σου. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα για να μπορέσει να επιστρέψει».
Για τη δική του ως τώρα παρουσία στον ΠΑΟΚ: «Η μεγάλη μου επιθυμία είναι να συνδυάσω τη δική μου παρουσία με την επιτυχία του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα, αλλά θα έρθουν και οι συμμετοχές. Αυτό που θέλω είναι να τις συνδυάσω με επιτυχία της ομάδας».

Νοκ άουτ ο Παπάζογλου, ελπίδες για τον Γεωργιάδη

Δυσάρεστα μαντάτα έφτασαν στον ΠΑΟΚ από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκαν ο Θανάσης Παπάζογλου και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο Παπάζογλου υπέστη θλάση β' βαθμού στους προσαγωγούς και θα απουσιάσει σχεδόν έναν μήνα από τους αγώνες του Δικεφάλου.

Ο Γεωργιάδης, που κι αυτός τραυματίστηκε στα Γιάννινα, υπέστη εκτεταμένο μυϊκό αιμάτωμα στους οπίσθιους μύες της ωμοπλάτης και θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει τον αγώνα (15/12) με τη Ρούμπιν Καζάν στην Τούμπα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ετοιμος ο Λίνο, αγωνία μέχρι την Πέμπτη για τον Βιεϊρίνια

Ο ΠΑΟΚ μετράει μόνο απουσίες τις τελευταίες μέρες. Στην τελευταία προπόνηση όμως, ο Λάσλο Μπόλονι είδε με ικανοποίηση τον Λίνο να συμμετέχει κανονικά στην προπόνηση χωρίς προβλήματα, επομένως θα μπορεί να αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο.

Πρόγραμμα προθέρμανσης ξεκίνησε με την ομάδα και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο σύμφωνα με την ΠΑΕ την Πέμπτη θα προπονηθεί κανονικά με ους συμπαίκτες του και θα είναι κι αυτός διαθέσιμος για το επόμενο παιχνίδι.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πάμπλο Κοντρέρας, Κώστας Χαλκιάς, Γιώργος Γεωργιάδης και Θανάσης Παπάζογλου.
Αύριο στις 10.30 θα προπονηθούν όσοι ποδοσφαιριστές δεν πρόκειται να αγωνιστούν στο φιλικό παιχνίδι (15.00) με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Κρέσιτς: "Να κάνουμε μια νέα αρχή"

Ο Ντάριο Κρέσιτς που επανήλθε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι, για την ανάγκη η ομάδα να αρχίσει άμεσα να κερδίζει τα ματς.
"Ξέραμε πριν από το παιχνίδι ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, με δεδομένο πως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καλύτερες, αλλά και το ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός. Είναι όμως γεγονός πως δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος δείξαμε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούμε, δείξαμε περισσότερα πράγματα".
Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα: "Ηταν δίκαιο αποτέλεσμα, και τα Γιάννινα είχαν καλή παρουσία στο παιχνίδι και βάσει αυτής της εικόνας νομίζω ότι το συγκεκριμένο σκορ ήταν το καλύτερο δυνατό και για τις δύο ομάδες".
Για τον παράγοντα κούραση: "Ημασταν κουρασμένοι. Σαφώς και το ότι ο ΠΑΟΚ έχει με μια νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια είναι ένας σοβαρός λόγος για προβληματισμό. Η κούραση έκανε τα πόδια βαριά, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι δικαιολογία, ούτε μπορεί να σταθεί ως τέτοια.
Οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν όταν παίζουν με εμάς. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε, πρέπει να το σταματήσουμε και να κάνουμε μια νέα αρχή".
Για το τι πρέπει να αλλάξει: "Δεν γνωρίζω την απάντηση, κανείς μας δεν την γνωρίζει.Οταν η ομάδα είναι πεσμένη χρειάζεται όλοι να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε αυτοπεποίθηση".

Κλάους: "Καλύτερα να κληρωθούμε με μεγάλη ομάδα"

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για την πρόκριση επί της Αρσεναλ και θυμήθηκε το έπος του Χάιμπουρι το 1997, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε την ισοπαλία 1 -1 με γκολ του Ζήση Βρύζα και απέκλεισε την Αρσεναλ: "Ημουν μικρός, εννέα ετών, και θυμάμαι ότι ήμασταν μαζεμένοι όλοι οικογενειακώς στο σπίτι και βλέπαμε το παιχνίδι".
"Οπως θυμάμαι και τα πανηγύρια όταν μπήκε το γκολ. Ηταν λες και ήμασταν στο γήπεδο. Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μερικά χρόνια αργότερα θα ήμουν εγώ που θα πετύχαινα ένα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι σε μια αγγλική ομάδα", πρόσθεσε ο Κλάους.
Για το γκολ που πέτυχε: "Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι τίποτα! Οταν βλέπεις την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αυτό που σου έρχεται στο μυαλό είναι να σηκωθείς και να πανηγυρίσεις. Και αυτό έκανα, τρέχοντας στους οπαδούς μας που μας υποστήριξαν με τόσο πάθος.
Νομίζω ότι στο παιχνίδι είχαμε και εμείς ώς έναν βαθμό το ίδιο πάθος με τον κόσμο μας. Και αυτούς που κατάφεραν να βρουν εισιτήρια για το παιχνίδι, αλλά και για τους υπόλοιπους που ήρθαν στο Λονδίνο, όμως τελικά έμειναν έξω".
Για τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ: "Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι απέναντι σε μεγάλους και δυνατούς αντιπάλους όπως για παράδειγμα η Τότεναμ, τα πηγαίνει καλύτερα. Είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες με τέτοια δυναμική και πιστεύω ότι με όποιον και αν κληρωθούμε, αν δείξουμε τον καλό μας εαυτό, θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Καλύτερα να είναι μεγάλο όνομα. Είμαστε για τα δύσκολα".
Για τη σύγκριση με τον "φονιά" Χρήστο Δημόπουλο: "Το να με συγκρίνουν με τον Δημόπουλο είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα. Μπορεί να μην τον πρόλαβα, αλλά γνωρίζω πόσο σπουδαίος παίκτης ήταν. Πιστεύω, όμως ότι είναι πολύ νωρίς να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις...".

Τσιρίλο στον Sport 103 FM: «Ανεξήγητο το... φαινόμενο»

Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο Μπρούνο Τσιρίλο στο Sport 103 FM, o oποίος κρατάει ως αξέχαστη στιγμή την πρόκριση στο Λονδίνο και τονίζει ότι στο μυαλο όλων των παικτών είναι η ανάκαμψη στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά:
«Πήραμε ένα βαθμό στα Γιάννινα, αν δούμε, όμως, τι έγινε και το γεγονός ότι χάναμε 2-1, στη συνέχεια δείξαμε προσωπικότητα, χαρακτήρα και καταφέραμε να πάρουμε την ισοπαλία», είπε και απάντησε στις ερωτήσεις:
Για το αν θα ήταν ιδανικό η επιτυχία της Τότεναμ να συνδυαστεί με μια νίκη στο πρωτάθλημα: "Σε κάθε παιχνίδι στόχο έχουμε τη νίκη, θέλαμε να μπούμε δυνατά και στο χθεσινό ματς. Ήταν σκληρό παιχνίδι και χρονικά κοντά σε αυτό με την Τότεναμ. Στην Αγγλία ξοδέψαμε ενέργεια και δύναμη, σε κάποια σημεία απέναντι στον ΠΑΣ δεν πήγαμε καλά, στο τέλος, όμως, δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε τον ένα βαθμό".

Για το πρώτο γκολ του ΠΑΣ: "Ηταν περίεργο. Η μπάλα δεν έφτασε κατευθείαν στον Μπακαγιόκο, έγιναν κάποιες κόντρες, προσπάθησα να τον κόψω αλλά στάθηκε τυχερός. Δεν πρόκειται για μια ξεκάθαρη φάση. Δεν μπόρεσα να δώ αν κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι".

Για το δεύτερο γκολ του Μπακαγιόκο: "Σε πραγματικό χρόνο δεν είδα αν ήταν οφσάιντ, ήταν ακόμη μια περίεργη φάση. Επεσε ο Φωτάκης και προσπαθήσαμε να απομακρύνουμε. Στο ότι δεν τα καταφέραμε συνέβαλλε και ο αγωνιστικός χώρος, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλους παίκτες με προσωπικότητα, αλλά από την άλλη πρέπει να πούμε πως ήταν τραγικός ο αγωνιστικός χώρος".

Για το αν έπαιξαν σκληρά οι παίκτες του ΠΑΣ: "Εγιναν αρκετά φάουλ, οι παίκτες του ΠΑΣ είναι αλήθεια ότι αγωνίστηκαν σκληρά. αλλά και εμείς σε κάποιες φάσεις παίξαμε δυνατά. Οι αποφάσεις του διαιτητή θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να ήταν διαφορετικές".

Για τα δύο πρόσωπα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη:"Είναι παράξενο, δεν ξέρω που οφείλεται. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σκληρή καθημερινή δουλειά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το γεγονός ίσως είναι μια κακή περίοδος για τον ΠΑΟΚ".

Για το πως αισθάνθηκε που μετά το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" κλήθηκε να αγωνιστεί στο στάδιο των Ζωσιμάδων: "Πρόκεται για τεράστια διαφορά, η αίσθηση είναι διαφορετική, αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος, η νίκη. Είμαστε επαγγελματίες. Σίγουρα στην Αγγλία η ψυχολογία ήταν στα ύψη, σε αντίθεση με το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ, πάντως παντού πρέπει να κάνουμε το ίδιο, να κυνηγάμε τη νίκη".

Για το αν πιστεύει σε ανάκαμψη της ομάδας: "Το πιστεύω, είναι στο μυαλό όλων των παικτών. Σκεφτόμαστε την ανάκαμψη, να επιστρέψουμε σε καταστάσεις όπως πέρσι και πρόπερσι που κάναμε φανταστικά παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρίσκεται ψηλά".

Για την ιστορική νίκη εις βάρος της Τότεναμ: "Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα έστω και δέκα λεπτά. Ηταν δύσκολη στιγμή γιατί η ομάδα έπαιζε με δέκα παίκτες. Ηταν σαν τελικός Τσάμπιονς Λιγκ για μένα. Δεν θα ξεχάσω ποτε αυτή την πρόκριση, όπως και οι φίκλοι του ΠΑΟΚ αλλά και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που το ονομά μου εμπλέκεται σε τέτοια αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που πληγώνεται από τα αποτελέσματα στην Ελλάδα: "Σίγουρα για εμάς παίζει ρόλο ο κόσμος, μας δίνει δύναμη να δώσουμε το κάτι παραπάνω για την φανέλα. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας σε αυτή την δύσκολη στιγμή, θέλουμε να πάμε καλά για να κάνουμε ευτυχισμένους και εμάς και τους φιλάθλους".

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη και τις... κλωτσιές που του ρίχνει όταν σκοράρει: "Του έχω θάρρος περισσότερο και τον επιβραβεύω με αυτό τον τρόπο, το ίδιο θα κάνω αύριο, μεθαύριο με τον Σταφυλίδη και τον Γεωργιάδη και φυσικά θα δεχτώ να μου κάνουν το ίδιο αν πετύχω εγώ γκολ. Θέλω να πω στον κόσμο να είναι δίπλα μας και εμείς οι ποδοσφαιριστές θα δίνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό".

Προχωρούν αθόρυβα οι διαδικασίες για τα χρέη!

Σχεδόν καθημερινές είναι οι επαφές μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη και του Υφυπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και αφορούν το θέμα της ρύθμισης των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρόθεση του προέδρου είναι να πιέσει προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να προκύψει ρύθμιση που θα δώσει στην ομάδα το δικαίωμα μακροπρόθεσμα να αποπληρώσει τα χρέη της στο ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με άλλες ΠΑΕ που στο παρελθόν εκμεταλλεύτηκαν χαριστικούς νόμους και απαλλάχθηκαν από χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου και οι συνεργάτες του έχουν δεσμευθεί πως αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού θα έχουν έτοιμο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει την τμηματική καταβολή του πρωτογενούς κεφαλαίου. Σύμφωνα με τις ενδείξεις αναμένεται η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου.

Το πιθανότερο είναι στις εξελίξεις που αφορούν το θέμα της ρύθμισης των χρεών να αναφερθεί εκτενώς ο Θόδωρος Ζαγοράκης στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε ή στις αρχές της επόμενης.

Μιλούν όλοι, μιλά και ο ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία, με δική του ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι πως αν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος αυτή ήταν εις βάρος των Ηπειρωτών και υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι του Δικεφάλου έψαξαν δικαιολογία για την ισοπαλία στο ματς της Κυριακής!

«Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θεωρεί ότι στον μεταξύ μας αγώνα η διαιτησία ευνόησε την ομάδα μας. Φυσικά κατανοούμε την αγωνία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους, τους λόγους που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον ΠΑΣ, ενώ είχε προηγηθεί η μεγαλειώδης εμφάνιση τους στην Αγγλία, όμως δεν πρέπει να τους διαφεύγει ότι ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και εκεί φάνηκε πως μια ομάδα υπήρχε ουσιαστικά στο γήπεδο και αυτή ήταν ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Αν πρέπει να αναζητήσουμε όμως κάποιον που αδικήθηκε από την διαιτησία αυτή ήταν σίγουρα η ομάδα μας, μιας και πέραν των αμφισβητουμένων φάσεων που όλες δόθηκαν από τον διαιτητή της συνάντησης κ. Αρετόπουλο υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν μας εδόθη ένα εμφανέστατο πέναλτι σε χέρι του Έτο, αλλά και ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ, του Μπεσέρα, σύμφωνα και με τον καθηγητή διαιτησίας κ. Βασιλάκη, που ουσιαστικά προκάλεσε και την αλλοίωση του αποτελέσματος εις βάρος μας.

Ας μην υποτιμάται λοιπόν η νοημοσύνη όλων των φιλάθλων που ήταν στο γήπεδο αλλά και των χιλιάδων τηλεθεατών που είδαν το παιχνίδι από την τηλεόραση.

Όσο για την «φαρσοκωμωδία των εισιτηρίων» που αναφέρεται στην ανακοίνωση θα επαναλάβουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε γι αυτή και σκοπός μας είναι στους "Ζωσιμάδες" να φιλοξενούμε και τους αντίπαλους φιλάθλους.

Το ότι ανοίξαμε και εκδοτήριο για να προμηθευτούν εισιτήρια οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδεικνύει απλά τις καλές προθέσεις μας και όχι οτιδήποτε άλλο αφήνετε για προφανείς λόγους εντυπώσεων να εννοηθεί».

1ος στις ασίστ των παικτών του Europa League ο Γεωργιάδης

Παρ' ότι στο παιχνίδι με την Τότεναμ αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά και όχι στη δεξιά όπου συνηθίζει, όχι απλά ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ, αλλά απόλυτα καθοριστικός για την επική νίκη, καθώς είχε και στα δύο τέρματα του "Δικεφάλου" μεγάλη συμμετοχή.
Αυτός ήταν που "έβγαλε" τις πάσες-ασίστ στους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη δίνοντας τους την ευκαιρία από επίκαιρη θέση να σκοράρουν. Μάλιστα με αυτές τις δύο ασίστ έφτασε συνολικά τις τέσσερις στη φάση των ομίλων του Europa League. Έτσι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο μεσοεπιθετκός του ΠΑΟΚ, κατέχει μια πολύ σημαντική πρωτιά, αφού στο σύνολο των παικτών της διοργάνωσης του Europa League, είναι πρώτος μαζί με άλλους δύο ποδοσφαιριστές!
Συγκεκριμένα ο Γεωργιάδης μοιράζεται την πρωτιά στις ασίστ στο Europa League μαζί με τον Ολα Τζον της Τβέντε και τον Χοσέ Ερνέστο Σόσε της Μέταλιστ που έχουν τον ίδιο αριθμό ασίστ.
Όσο για τα άλλα παιχνίδια που ο ίδιος μοίρασε ασίστ την φάση των ομίλων, ήταν το παιχνίδι με την Ρούμπιν όταν πάσαρε στον Αθανασιάδη και εκείνος έκανε το 0-1 και αυτό με τους Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία πασάροντας στον Σαλπιγγίδη με τον τελευταίο να κάνει το 0-3.

Γεωργιάδης: "Να αντιστρέψουμε το κλίμα"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ και στις διαφορές μεταξύ Europa League και ελληνικού πρωταθλήματος σε ότι αφορά στις εμφανίσεις του Δικεφάλου.
Για τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας: "Στο Europa League έπαιξα αρκετά παιχνίδια ως βασικός. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Οι ομάδες δεν έχουν ως αυτοσκοπό να καταστρέψουν το παιχνίδι αλλά να δημιουργήσουν. Υπάρχουν χώροι για να κινηθεί ένας παίκτης και σίγουρα μας βοηθάει και ο ρυθμός, αφού ο διαιτητής σφυρίζει μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και υπάρχει πραγματικά παράβαση. Ακόμα και στην Τότεναμ, που υπήρξε μία πολύ άδικη απόφαση με την αποβολή του Σταφυλίδη, ο διαιτητής αντιμετώπισε το παιχνίδι σωστά, το άφηνε να εξελιχθεί και δεν μας έδειξε να έχει πρόθεση για κάτι κακό".
Για το τι διαφορετικό συμβαίνει στην Ελλάδα: "Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλά σφυρίγματα. Δεν μπορείς να βρεις ρυθμό έτσι. Υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις και αντιαθλητικό παιχνίδι, το οποίο δεν τιμωρείται όπως στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τουλάχιστον στους αγώνες της ομάδας μου. Επίσης, οι αγωνιστικοί χώροι είναι πολύ χειρότεροι και γενικά δεν ευνοούνται οι ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο".
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογίες για τη θέση μας στη βαθμολογία, αλλά όπως και να 'χει επηρεάζουν την ομάδα και γι' αυτό παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς θα συνεχίσουμε με τη διάθεση να παίξουμε κανονικό ποδόσφαιρο, γιατί όσο καλύτερα αφομοιώσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο τόσο πιο εύκολα θα έρθουν τα αποτελέσματα στο μέλλον.
Και σ' εμάς δεν αρέσει που δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και σύντομα πιστεύω ότι όλα θα αλλάξουν. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε περάσει στην Ευρώπη και μπορούμε να αφοσιωθούμε για περίπου δύο μήνες στις εγχώριες υποχρεώσεις και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα".