Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ζίμπρου - ΠΑΟΚ 1-0






Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να προηγηθεί στην Μολδαβία, όμως στο τέλος θα μπορούσε να χάσει και με σκορ μεγαλύτερο από το 1-0 που διαμορφώθηκε με το γκολ του Μπουργκίου στο 80΄. 
 Ενώ όλα έδειχναν, με βάση την εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι το 80΄, ότι ο Δικέφαλος θα κάνει το πρώτο βήμα για την παρουσία του για μία ακόμη σεζόν στους ομίλους του Europa League, στο τέλος του αγώνα με την Ζίμπρου βρέθηκε να προβληματίζεται έντονα.



Δέχθηκε γκολ σοκ από τον Μπουργκίου στο 80΄ ενώ λίγο πριν από το φινάλε είδε τον Αλεξέεφ να σημαδεύει το δοκάρι. Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως η κατάρρευση του ΠΑΟΚ (λόγω έλλειψης δυνάμεων) στο φινάλε της αναμέτρησης, δημιουργούν έντονο προβληματισμό ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα την άλλη Πέμπτη.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα σούπερ Μακ όσο είχε δυνάμεις, κρατούσαν καλά στα χαφ όσο ο Τζιόλης ήταν στο ματς, είχαν την κυριαρχία αλλά στο τέλος συνέβησαν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ζίμπρου Αρένα"
Ζίμπρου: Ρούσου, Εργάν, Πάβλιουτσεκ, Μπουργκίου, Τζάρνταν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Σπατάρου (61΄ Βισνάκοφς) Αμανί (69'  Αλεξέεφ), Κεπτίνε (82΄ Ντιαλό) Γκρόσου
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79΄ Σπυρόπουλος) Ρατς, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (67΄ Μάρτενς), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Μακ (66΄ Περέιρα), Αθανασιάδης
Γκολ: 80΄ Μπουργκίου
Κάρτες: 52΄ Μαντούρο



Μπήκε στο ματς σε ρόλο πρωταγωνιστή

Η αρχή του αγώνα δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στις επιλογές σχήματος και παικτών από τον Άγγελο Αναστασιάδη με μοναδική εξαίρεση την παρουσία του Μακ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, που γινόταν ανά τακτά διαστήματα, καθώς ο Σλοβάκος άλλαζε πλευρά με τον Σαλπιγγίδη.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε από τον ΠΑΟΚ, μόλις στο  5΄ όταν ο Κίτσιου έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ και ο Ρούσου έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε μικρομπελάδες στον εαυτό του μόνο από ατομικά λάθη. Η επόμενη καλή φάση ήταν και πάλι δική του, όταν στο 16΄ ο Κλάους βρήκε με φοβερή μπαλιά τον Μακ που έμπαινε μέσα στην περιοχή και τον ανέκοψε σωτήρια ο Ερχάν. Στο 22΄ ο Μακ πήγε να συνδυαστεί με τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή, η φάση όμως ολοκληρώθηκε άδοξα από το κακό κοντρόλ του τελευταίου.


Ανέβαινε ο Μακ, ανέβαινε και ο ΠΑΟΚ
Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ ανέβαζε την πίεσή του στα καρέ της Ζίμπρου, έχασε δύο καλές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Ρατς (σούταρε ψηλά σε φάουλ από πολύ καλή θέση στο 28 και έκανε λάθος κοντρόλ σε σέντρα του Μακ λίγο αργότερα) και στο 33΄ ο Σαλπιγγίδης μέσα από την περιοχή γύρισε στον Μακ, αλλά έκοψε η άμυνα. Και στο 37΄ ήρθε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Μακ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κατσικάς με ωραίο άλμα και δυνατή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε στο 38΄ με συρτό σουτ του πολύ κεφάτου Μακ που έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Σύννεφα με το καλημέρα στο β΄ μέρος
Ο Σπατάρου ανησύχησε τον ΠΑΟΚ σχεδόν με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Στο 52΄ κινήθηκε ωραία από αριστερά και σούταρε άουτ. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και στο 56΄ μετά από οργανωμένη επίθεση ο Σαλπιγγίδης γύρισε στο Μακ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα βρήκε πάνω σε σώματα Μολδαβών.



Καρδιοχτύπησε στην κεφαλιά του Αμανί
Στο 61΄ ο Κουμπάρεφ ακατανόητα έβγαλε από το παιχνίδι τον Σπατάρου που ήταν μόνιμος κίνδυνος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου για τον ΠΑΟΚ και πέρασε στο παιχνίδι τον Βισνιάκοφς. Μόλις ο Λευκορώσος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο και ο Αμανί μόνος ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας, μετά από πολύ καλή σέντρα έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο ΠΑΟΚ είχε κενά στην αμυντική διάταξή του, κυρίως λόγω κούρασης των χαφ (και της πιο επιθετικής τακτικής με τον Μάρτενς να μπαίνει στη θέση του Τζιόλη), και η Ζίμπρου προσπαθούσε να τα εκμεταλλευτεί, όπως συνέβη στο 69΄ όταν ο Κλίμοβιτς μπήκε κατά μέτωπο, σούταρε και ο Γλύκος έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση χαμηλά.
Στο 74΄ ο Μάρτενς σέντραρε για τον Κλάους που με αδύναμη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ρούσου .


Ο Μπουργκίου τον έριξε στο καναβάτσο
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι τουλάχιστον δεν θα χάσει ο ΠΑΟΚ,ήρθε ένα κόρνερ στ στο 79΄ για να του βάλει μεγάλο μπελά. Ο Μπουργκίου βρέθηκε μόνος μέσα στην καρδιά της περιοχής και εκμεταλλευόμενος και το μπρος-πίσω του Γλύκου έστειλε τη μπάλα με σκαστή κεφαλιά στη δεξιά γωνία.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει με πολύ ωραία ενέργεια του Κλάους στο 89΄, αλλά το σουτ μετά το ωραίο γύρισμά του δεν βρήκε στόχο. Στο φινάλε, όμως, ο ΠΑΟΚ έφυγε με ανακούφιση από το γήπεδο καθώς στο επόμενο λεπτό ο Αλεξέεφ βρέθηκε μόνος ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και σούταρε άτσαλα στο αριστερό δοκάρι.  




Η φάση του αγώνα

Αν μη τι άλλο το δοκάρι της Ζίμπρου στις καθυστερήσεις είναι αυτό που θα συζητηθεί περισσότερο γιατί αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα του Γλύκου ο ΠΑΟΚ θα είχε μπει σε μεγάλους μπελάδες

Ο διαιτητής

Ο Τσέχος διαιτητής, Λιούμπρο Κόβαρικ, ελάχιστα μας απασχόλησε στον αγώνα, αφού και σωστές υποδείξεις είχε και καλή διαχείριση των καρτών έκανε

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ρόμπερτ Μακ όσο ήταν στο παιχνίδι και είχε δυνάμεις ήταν πηγή έμπνευσης σχεδόν κάθε καλής ενέργειας του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Η απουσία του φάνηκε πολύ έντονα προς το φινάλε

Μας άρεσε

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο όσο είχε δυνάμεις, αν και ήταν φανερή η έλλειψη ενός παίκτη με ατομική ενέργεια για να κάνει το κάτι παραπάνω μπροστά



Δεν μας άρεσε

Το γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ φάνηκε ανέτοιμος για παιχνίδι 90 λεπτών, κάτι που δημιουργεί μεγάλη συζήτηση για την επιλογή να μην γίνουν φιλικά στα οποία θα παίξει για 80 λεπτά μία ενδεκάδα