Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μάνατζερ “σφάζονται” στα πόδια του Τσιστιάκοφ!

Δεκαπέντε μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και στον ελληνικό χώρο, μόνο ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε ήδη την πρώτη του κίνηση με την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός λόγος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχει στηθεί κυριολεκτικά ένας “χορός” προτάσεων για παίκτες από διάφορους μάνατζερ…
Οι ατζέντηδες “σφάζονται” στα πόδια του ΠΑΟΚ, γιατί δεν τον αντιμετωπίζουν πλέον ως μία από τις επιλογές που έχουν για να διασφαλίσουν απλά ένα συμβόλαιο στους πελάτες τους. Αλλά διότι βλέπουν την προοπτική που υπάρχει και τον συνδυασμό ενός συμβολαίου με έναν σύλλογο που απέκτησε και πάλι μεγάλη δυναμική, με ευρωπαϊκή προοπτική.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι στα γραφεία της ΠΑΕ ή επιμέρους στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που είναι υπεύθυνοι για τα μεταγραφικά, έχουν προταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 200 παίκτες, κυρίως στις θέσεις που ο ΠΑΟΚ έχει καταστήσει σαφές ότι χρειάζεται ενίσχυση. Αλλά όχι μόνο σε αυτές τις θέσεις. Παίκτες έχουν προταθεί και για θέσεις που η κάλυψή τους δεν είναι άμεσης προτεραιότητας, γεγονός που δείχνει την “αναζήτηση σύνδεσης” με τον ΠΑΟΚ.
Υπάρχει λοιπόν καθημερινά ένας βομβαρδισμός προτάσεων, γεγονός ωστόσο που αναδεικνύει και κάποια άλλα πράγματα. Αποδεικνύεται ότι ο ΠΑΟΚ πλέον πουλάει, ο ΠΑΟΚ θεωρείται ξανά “μαγαζί – γωνία”, αποκτά και αποκαθιστά ταυτόχρονα το κύρος του κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά και όλα αυτά μην ξεχνάτε ότι συμβαίνουν εντελώς κόντρα στην κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της χώρας γενικότερα.
Ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι ελκυστικός, γιατί με την κίνηση απόκτησης του Κατσουράνη, απέδειξε επίσης ότι η δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας, με ποιοτικότερο ρόστερ, δεν είναι μία θεωρητική προσέγγιση, αλλά μία απτή πραγματικότητα. Τώρα, στη μάχη των μάνατζερ για το ποιος θα πείσει τον Γκέρμαν Τσιστιάκοφ, τον Ζήση Βρύζα, τον Γιώργο Γεωργιάδη και τον προπονητή Γιώργο Δώνη, το αποτέλεσμα θα το γνωρίζουμε σύντομα. Πάντως, η επιλογή είναι όντως μία δύσκολη υπόθεση…

Κλειστά χαρτιά ενόψει ΠΑΣ...

Ούτε το Σάββατο (15/12) άνοιξε ο Γιώργος Δώνης τα χαρτιά του σχετικά με το σχήμα ενδεκάδας, το οποίο προτίθεται να παρατάξει στην αυριανή αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η απογευματινή προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας δεν περιελάμβανε ούτε οικογενειακό διπλό, ούτε ασκήσεις τακτικής. Συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το πώς ακριβώς ο Δώνης θα παρατάξει την ομάδα του αύριο στους Ζωσιμάδες. Στην ουσία ο Έλληνας τεχνικός έδωσε χθες συνέχεια στην αποκλιμάκωση των παικτών του μετά το ματς κυπέλλου με τον Αιγινιακό στο βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου της Κατερίνης.
Έτσι, μένει η σημερινή πρωινή προπόνηση, στη διάρκεια της οποίας η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ θα κάνει πρόβα ενδεκάδας ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα. Επιπλέον, πρόκειται να επισημανθούν στους παίκτες τι θα πρέπει να προσέξουν από την ομάδα του ΠΑΣ, προκειμένου να αποφύγουν τις παγίδες και να φθάσουν στο τρίποντο.
ΟΙ 20 ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου (15/12) στην Τούμπα καταρτίστηκε η αποστολή για το παιχνίδι στα Γιάννενα. Σε αυτή μετέχουν είκοσι παίκτες, οι Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γιακουμής, Γιάννου, Ιντζίδης, Κίτσιου, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο και Βιβιάν.
Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι ο Δώνης δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ένα πιθανό σχήμα στο ματς με τον ΠΑΣ μπορεί ν’ αποτελείται από τους Χακόμπο κάτω από την εστία, τους Αποστολόπουλο και Λίνο στις θέσεις των πλάγιων μπακ, τους Κουμάλο και Βιβιάν στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο (θέση διεκδικεί κι ο Ιντζίδης), τους Κάτσε και Λάζαρ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Φωτάκη και Λόρενς, που θα συμπληρώνουν τις θέσεις των χαφ και τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη στο χώρο της επίθεσης.

Εκτός έδρας και πάλι στο φινάλε...

Παράδοση έχει γίνει πλέον για τον ΠΑΟΚ να αποχαιρετά τη χρονιά για το πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της Τούμπας. Η αναμέτρηση στα Γιάννενα θα είναι η έβδομη συνεχόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Τις έξι προηγούμενες φορές ο “Δικέφαλος” είχε δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Το… σερί άρχισε στις 17 Δεκεμβρίου 2006, όταν ηττήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 1-0. Την ίδια τύχη είχε έναν χρόνο αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου 2007, όταν έχασε στο Ολυμπιακό στάδιο από την ΑΕΚ με 2-0. Η μοναδική ισοπαλία καταγράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2008, όταν έφερε 1-1 στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό. Η πρώτη νίκη σημειώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2009, όταν επικράτησε στο Παγκρήτιο του Εργοτέλη με 2-0. Έναν χρόνο αργότερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2010, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα με 2-1. Και πριν από ένα χρόνο, στις 18 Δεκεμβρίου 2011, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Καυτανζόγλειο τη Δόξα Δράμας με 2-0. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως γηπεδούχος παραμονή των γιορτών στις 18 Δεκεμβρίου 2005, όταν νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ.

Αλλάζει ακόμα και το μάτριξ της Τούμπας!

Η τοποθέτηση νέου ηλεκτρονικού πίνακα στην Τούμπα εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των χώρων του γηπέδου
Μπορεί στον ΠΑΟΚ να κορυφώνονται οι μεταγραφικές διεργασίες, μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του Κώστα Κατσουράνη, αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι ταυτόχρονα δεν προωθούνται και περαιτέρω αλλαγές από τη νέα διοίκηση πρωτοδικείου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των ΣΠΟΡ, έχει ήδη ληφθεί η απόφαση να αντικατασταθεί ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου της Τούμπας, με τη διοίκηση της ΠΑΕ μάλιστα να έχει ζητήσει ήδη προσφορές από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες για ένα νέο μάτριξ.
Εννοείται ότι μέσα από τη διαδικασία κατάθεσης προσφορών, ο ΠΑΟΚ αναζητά την καλύτερη λύση, μία λύση που θα συνδυάζει έναν σύγχρονο και λειτουργικό ηλεκτρονικό πίνακα, πολύ πιο σύγχρονο από τον ήδη υπάρχοντα. Θυμίζουμε ότι ο ηλεκτρονικός πίνακας της Τούμπας έχει ζωή 15 χρόνων, αφού εγκαταστάθηκε στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του Γιώργου Μπατατούδη.
Ηταν τη σεζόν 1997-98, όταν και οι κερκίδες της Τούμπας είχαν βαφτεί με άσπρες και μαύρες ρίγες, αλλά για εκείνη την εποχή θεωρούνταν κάτι πρωτοποριακό, καθώς δεν υπήρχαν και πολλά γήπεδα στην Ελλάδα που να διαθέτουν τέτοιο ηλεκτρονικό πίνακα. Τα χρόνια βέβαια πέρασαν, η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς παρουσιάστηκαν και τεχνικά προβλήματα στο μάτριξ (χανόταν το σκορ από την οθόνη, σταματούσε το χρονόμετρο και διάφορα άλλα προβλήματα), μέχρι που φτάσαμε στη σημερινή εποχή.
Η αλλαγή του ηλεκτρονικού πίνακα και η τοποθέτηση ενός νέου μάτριξ, εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των χώρων του γηπέδου, που έχει ήδη αρχίσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Πέρα από την πλήρη αναβάθμιση του επίσημου σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον τρόπο παρουσίασης των ομάδων, την καθιέρωση μιας μέρας την εβδομάδα για την παρουσία παικτών στην μπουτίκ, τα δώρα ενόψει των γιορτών με το εισιτήριο για το ματς Κυπέλλου, ακόμα και τις αλλαγές στην αίθουσα τύπου και στο ντεκόρ που παρουσιάστηκε ο Κώστας Κατσουράνης προχθές, υπάρχουν και μία σειρά άλλων πραγμάτων και καταστάσεων που θα εκσυγχρονιστούν.
Ο νέος ηλεκτρονικός πίνακας θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος, με πολύ καλύτερη πιστότητα εικόνας, πολύ πιο λειτουργικός ώστε να χωράει και κάποιους χορηγούς, γενικά θα έχει τη σφραγίδα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, ώστε να βοηθήσει και τους φιλάθλους που θα είναι στο γήπεδο, να έχουν καλύτερη εικόνα και άποψη για την εξέλιξη των αγώνων.

Τον Ιμπού τσεκάρει ο ΠΑΟΚ!

Τον αγώνα της Αντερλεχτ με την Λεοβέν παρακολούθησε την Κυριακή στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Γεωργιάδης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ταξίδεψε στο Βέλγιο για να παρακολουθήσει τον Ιμπραημ Ιμπού που αγωνίζεται στην Λεοβέν. Ο επιθετικός από τη Γκάμπια πραγματοποιεί φέτος πολύ καλή χρονιά καθώς έχει πετύχει 15 γκολ σε 18 αγώνες και μετρά 9 ασίστ. Ως συνήθως αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης αλλά το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται ως σέντερ φορ. Ο Ιμπου είναι 26 ετών (1986) και διαθέτει επίσης Γερμανικό διαβατήριο. Η Λεοβέν τον απέκτησε το καλοκαίρι ελεύθερο. Στο παιχνίδι που παρακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης η Λεοβέν έχασε από την Αντερλεχτ 2-1 με τον Ιμπου να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της ομάδας του! Ο Ιμπου έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Λεζ Πόζναν στην Μαλίν και σε άλλες ομάδες του Βελγίου.