Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Άλλοι παίκτες, άλλες συνθήκες, αλλά και φαβορί»

Παρότι ο Χάρι Ρέντναπ, όπως φάνηκε και από την σύνθεση της Τότεναμ, δεν μοιάζει διατεθειμένος να «χτυπήσει» το Europa League δίνοντας προτεραιότητα στο Europa League, ο Τζακ Λίβερμολ -μετά και το 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα- έχρισε φαβορί την ομάδα του για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, μια και ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα. Και μάλιστα μπροστά σε ένα πολύ εκδηλωτικό κοινό. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Απέναντι σε κάθε ομάδα, υπάρχει μια διαφορετική πρόκληση. Άλλοι παίκτες, άλλες συνθήκες. Θεωρώ όμως πως είμαστε το φαβορί», δήλωσε ο νεαρός μέσος.

Από την πλευρά του ο Σεμπάστιαν Μπασόνγκ, πρόσθεσε: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μία σπουδαία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ακόμη και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Απόλαυσα το παιχνίδι. Πιστεύω πως πήραμε ένα καλό βαθμό. Υπήρξαν και κάποιες τυχερές στιγμές, αλλά μην ξεχνάμε πως παίζαμε με μια νεανική ομάδα και ο τερματοφύλακάς μας έκανε ορισμένες καλές αποκρούσεις».

Ρέντναπ: «Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αυτό»!


Ικανοποιημένος από την απόδοση της Τότεναμ, δεδομένου και του νεανικού σχήματος με το οποίο παρατάχθηκαν τα «σπιρούνια», έμεινε ο τεχνικός του αγγλικού συλλόγου, Χάρι Ρέντναπ.

Μιλώντας μετά το τέλος του 0-0 με τον ΠΑΟΚ εκθείασε την απόδοση των «πιτσιρικάδων» της ομάδας του, ενώ «μαγεύτηκε» από τα όσα συνάντησε στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αυτό. Οι παίκτες μας δεν είχαν εμπειρία από τέτοια ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να μας δοθεί πέναλτι. Πάντως, είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου. Παρά την απειρία των παιδιών που έπαιξαν, ήμασταν καλοί. Για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ, δεν έχω άποψη. Ο τερματοφύλακάς μας έκανε καταπληκτική δουλειά, είναι από τους καλύτερους της Premier League και έπαιξε πολύ καλά. Στο τέλος ο ΠΑΟΚ είχε καλές ευκαιρίες, αλλά το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Θα έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες στους επόμενους αγώνες».

Λίνο: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος»

Στο χαμένο του πέναλτι στάθηκε ο Λίνο στις δηλώσεις που έκανε μετά το 0-0 του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ στην Τούμπα, δηλώνοντας, μάλιστα, υπεύθυνος για το τελικό αποτέλεσμα.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Εκτέλεσα το πέναλτι όπως έπρεπε, αλλά ακυρώθηκε. Δεν κατάλαβα τι έγινε σε αυτήν τη φάση. Πάντως εμείς παίξαμε πολύ καλά, έχοντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες για γκολ», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» και κατέληξε…

«Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτήν την ισοπαλία. Αν έβαζα το γκολ θα είχαμε κερδίσει».

Μπόλονι: «Αν είναι έτσι, να χτυπάμε 5 φορές τα πέναλτι»!

Η φάση του πέναλτι του Λίνο θα μπορούσε να καθορίσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ (0-0), με τον Λάζλο Μπόλονι να μην αφήνει ασχολίαστη την απόφαση του Σέρβου διαιτητή να δώσει επανάληψη μη μετρώντας το τέρμα του Βραζιλιάνου.

«Αν είναι έτσι, να χτυπάμε 5 φορές τα πέναλτι. Φαντάζομαι έτσι θα γίνεται στη Σερβία», η αιχμηρή τοποθέτηση του Ρουμάνου τεχνικού του "Δικεφάλου", ο οποίος έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές για την εμφάνισή τους. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η υποστήριξη του κόσμου ήταν φανταστική. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον κόσμο, με ρυθμό και ευκαιρίες. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, από την άλλη ο Κοντρέρας έσωσε μία ευκαιρία της Τότεναμ πάνω στη γραμμή. Αν και η Τότεναμ δεν έπαιζε με την καλύτερη ενδεκάδα της, πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σε μικρό διάστημα άλλαξαν την εικόνα μας. Αν συνεχίσουμε με το 50% της σημερινής μας προσπάθειας, θα μας είναι λίγο πιο εύκολο να κερδίζουμε παιχνίδια. Έχουμε έναν βαθμό, μπορεί να αποδειχθεί καλός ή όχι αρκετός, πάντως είμαστε στεναχωρημένοι. Αφού ξεκουραστούμε σήμερα, από αύριο η προσοχή μας στρέφεται στον αγώνα της Αθήνας με τον Πανιώνιο», είπε αρχικά.

Στο τι έλειψε επιθετικά από τον ΠΑΟΚ: «Δεν έχω απάντηση. Τα σουτ του Βιεϊρίνια πήγαν προς την εστία, το εξαιρετικό σουτ του Αθανασιάδη πήγε προς την εστία, στο σουτ του Σαλπιγγίδη βρήκε η μπάλα στο πόδι του Αρίας, η κεφαλιά του Ίβιτς ήταν καλή. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ίσως μας λείπει λίγη φρεσκάδα για να σκοράρουμε».

Στην σταθερή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ: «Το κίνητρο που είχαν οι παίκτες είναι μία εξήγηση. Επίσης είχαμε καλύτερη κατοχή της μπάλας στο χώρο του κέντρου. Ο τρίτος λόγος είναι ότι η εμφάνιση των επιθετικών και των ακραίων αμυντικών ήταν καλύτερη. Η άμυνα μας δούλεψε πιο σκληρά, μόνο μία φορά εκτεθήκαμε. Γενικά η εμφάνισή μας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα».

Για το ότι δεν αξιοποίησε όλες τις αλλαγές του: «Δεν έβλεπα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξω. Ο Βιεϊρίνια και ο Κλάους έκαναν μεγάλες ενέργειες στα τελευταία λεπτά και ο Σαλπιγγίδης ήταν πολύ καλός. Στα τελευταία λεπτά θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Θα μπορούσα να αλλάξω έναν από τους αμυντικούς μέσους με τον Τσουκαλά, αλλά στο μυαλό μου είχα τον αγώνα με τον Εργοτέλη και γι’ αυτό κράτησα τους δύο αμυντικούς μέσους».

Για το αν έπρεπε να πάρει περισσότερο ρίσκο: «Δεν ήταν θέμα ρίσκου. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε δέκα φορές αυτό το παιχνίδι με αυτή την εμφάνιση, αλλά και να χάσουμε επίσης. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνιση».

Για το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοντρέρας στον Κέιν μέσα στην περιοχή: «Δεν έχω άποψη, ήμουν μακριά».

Για το πέναλτι του Λίνο: «Νομίζω ότι κατά το 99% των πέναλτι θα πρέπει να επαναλαμβάνονται, αν οι διαιτητές δείχνουν τέτοια αυστηρότητα. Με τέτοιες αποφάσεις, φαντάζομαι ότι στη Σερβία (σ.σ. χώρας καταγωγής του διαιτητή) τα χτυπάνε 5 φορές τα πέναλτι».