Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια η Τούμπα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «bleacherreport.com» η Τούμπα κατατάσσεται στην 3η θέση των πιο καυτών εδρών του κόσμου, πίσω από " De Kuip" της Φέγενορντ και το «Άνφιλντ» της Λίβερπουλ.
Μάλιστα η παγκοσμίου φήμης έδρα του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ως «black hell» δηλαδή ως «Μαύρη κόλαση» την οποία ζουν οι αντίπαλες ομάδες… Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πριν από έναν μήνα οδήγησαν σε παραίτηση τον Θόδωρο Ζαγοράκη από την προεδρία της ομάδας.
Αναλυτικά το «top 10» των πιο καυτών εδρών του κόσμου έχει ως εξής:
1. Το " De Kuip" της Φέγενορντ
2. Το "Άνφιλντ" της Λίβερπουλ
3. Η Τούμπα του ΠΑΟΚ
4. Το "Ινονού" της Μπεσίκτας
5. Το "Σαν Πάολο" της Νάπολι
6. Το "Βεστφάλεν" της Ντόρτμουντ
7. Το "Σεντενάριο" της Πενιαρόλ
8. Το "Μπομπονέρα" της Μπόκα Τζούνιορς
9. Το "Αλί Σαμί Γεν" της Γαλατάσαραϊ
10. Το "Μαρακανά" του Ερυθρού Αστέρα

Μπόλονι: "Σέβομαι την Ουντινέζε, μου αρέσει ο ΠΑΟΚ"

Ο Λάσλο Μπόλονι στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα-ρεβάνς της Πέμπτης με την Ουντινέζε στο γήπεδο της Τούμπας αναφέρε τα εξής:

«Και οι δύο ομάδες έχουν την ίδια ιδέα στο μυαλό τους, που είναι η νίκη. Νομίζω ότι εμείς δεν έχουμε τόσο πίεση. Αισθάνομαι την ομάδα μου ήρεμη και αισθάνομαι ότι στον τομέα της φυσικής κατάστασης είμαστε καλύτερα. Νομίζω ότι αυτά θα επηρεάσουν θετικά το τεχνικό μας κομμάτι.
Αυτή την στιγμή έχω δύο ερωτηματικά που πρέπει να δώσω απαντήσεις, αλλά κατά την γνώμη μου πρέπει να υπάρχει χαρά γι’ αυτό το παιχνίδι και ανυπομονησία για να παίξουμε. Αυτό αισθάνομαι ότι γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα ακόμη βήμα στις διοργανώσεις, παρά το ότι ξέρω ότι είναι δύσκολο».

Για το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες προέρχονται από αγώνες χωρίς να σκοράρουν: «Κατά την εκτίμησή μου αυτό το δεύτερο παιχνίδι αποκλείεται να λήξει 0-0»

Για το αν θα δώσει μεγαλύτερο βάρος σε άμυνα ή επίθεση, ο Μπόλονι τόνισε: «Το ίδιο βάρος θα πέσει και στους δύο τομείς. Δεν υπάρχει διαφορά».

Όταν ο Μπόλονι ρωτήθηκε για το σχόλιο του Μαλεζά ότι αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε σε επίπεδο τακτικής, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέφερε:
«Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι ο Μαλεζάς θα γίνει καλός προπονητής. Από εκεί και πέρα σέβομαι την Ουντινέζε αλλά εμένα μου αρέσει ο ΠΑΟΚ ως ομάδα. Εκείνοι έχουν μεγάλη δύναμη, γρήγορους παίκτες και αυτοκυριαρχία στο παιχνίδι τους».
Για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει το παιχνίδι. «Νομίζω ότι η συγκέντρωσή μας, η τακτική μας συνέπεια, η φυσική δύναμή μας ήταν σε καλά επίπεδα στον αγώνα στην Ιταλία, αλλά πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στη δύναμή μας. Πρέπει επίσης να είμαστε πιο δυνατοί στο επίπεδο της τεχνικής και με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε καλός αντίπαλος», απάντησε.

Για την φυσική κατάσταση, αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς: «Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι, βήμα-βήμα, δεν μπορείς σε δύο ημέρες να φτιάξεις το επίπεδο της φυσικής κατάστασής του. Διατηρούμε το πρόγραμμά μας, κάποιες φορές είμαστε ικανοποιημένοι, άλλες προβληματιζόμαστε για το τί συμβαίνει κι έχουμε τόσους τραυματισμούς. Αυτό που νομίζω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τη κουλτούρα της δουλειάς μας, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος 100%».

Για το αν πιθανή πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας: «Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω μεγαλύτερο στόχο, αυτό που έχω μπροστά μου. Ως ποδοσφαιριστής και πλέον ως προπονητής, πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό. Αυτό θα προσπαθήσω και τώρα, βλέποντας το καλό του συλλόγου που υπηρετώ».

Μαλεζάς: "Η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει"

Ο αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι του με την Ουντινέζε για τους «32» του Europa League και ανέφερε:
Για την τακτική των Ιταλών σχολίασε: «Για μένα η Ουντινέζε είναι η καλύτερη ομάδα, σε επίπεδο τακτικής, που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Στο πρώτο παιχνίδι δυσκολευτήκαμε γιατί έχει ένα διαφορετικό στιλ από τις υπόλοιπες ιταλικές ομάδες και μας μπέρδεψε αρχικά, αλλά προσαρμοστήκαμε και πήραμε το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι πρέπει να μπούμε ταπεινά στο παιχνίδι, να σκεφτούμε ποιος είναι απέναντί μας και να παίξουμε με το ίδιο πνεύμα απέναντι στην Ουντινέζε για να πάρουμε την πρόκριση».
Ενώ για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της Πέμπτης, ανέφερε: «Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ το πρώτο εικοσάλεπτο. Εκεί είχαμε προβλήματα και στην Ιταλία. Αν ξεπεράσουμε χωρίς προβλήματα αυτό το διάστημα, θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κυνηγήσουμε την πρόκριση».
Για το αν έχει άγχος: «Άγχος δεν πρέπει να υπάρχει. Θέλυομε την πρόκριση, είναι μια μεγάλη επιτυχία το να βρεθείς στους «16», για το σύλλογο, για τον κόσμο και για εμάς, αλλά δεν πρέπει να αγχωθούμε. Αν σκεφτούμε όπως ο κόσμος, θα είναι το μεγαλύτερο λάθος μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, ο κόσμος να κάνει το δικό του».
Για το τι προβλέπει απάντησε: «Δεν είμαι καλός στα προγνωστικά, θεωρώ όμως πως η Ουντινέζε έχει ένα μικρό προβάδισμα, είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει τακτικά και θεωρώ πως θα είναι δύσκολο ματς το αυριανό».

Οι 19 του Ούντινε και στη «μάχη» της Τούμπας

Ο Λάσλο Μπόλονι επέλεξε στην αποστολή για τον αγώνα με την Ουντινέζε τους ίδιους 19 που είχαν ταξιδέψει και στην Ιταλία (ο εικοστός ήταν ο Φωτάκης που είναι τιμωρημένος). Εκτός αποστολής έμειναν όπως αναμενόταν οι τραυματίες Έτο, Ίβιτς, Γλύκος και Κατσικάς. Στην αποστολή για το ματς με την Ουντινέζε την Πέμπτη (20.00, ΑΝΤ1), στο αγώνα ρεβάνς για τους «32» του Europa League συμπεριλήφθηκαν οι: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Κρέσιτς, Λάζαρ, Νιμανί, Ρομπέρ, Σνάουτσνερ.

“Αυτοί το φαβορί, εμείς την πρόκριση”

“Δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήζουν ως φαβορί του μεταξύ μας ζευγαριού την ομάδα της Ουντινέζε. Ας είναι πριν από το παιχνίδι φαβορί οι Ιταλοί κι ας πανηγυρίσουμε εμείς την πρόκριση μετά τη λήξη του αγώνα” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Κοστίν Λάζαρ σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΣΠΟΡ.
Ο έμπειρος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους τύπους, παρά μόνο για την ουσία, την πρόκριση, δηλαδή, της ομάδας του επί των Ιταλών στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 31χρονος μέσος περιμένει με ανυπομονησία τη σπουδαία αναμέτρηση της Πέμπτης, θεωρεί, ωστόσο, ότι η ομάδα του θα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο, σε σχέση με την προσπάθεια που κατέβαλε ο ΠΑΟΚ την περασμένη Πέμπτη στο Φρίουλι: “Είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιτεθείς και να σκοράρει από το να παίζεις με κύριο σκοπό να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα. Την Πέμπτη παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας, και είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγήσουμε το γκολ. Θα πρέπει, βέβαια, να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή, διατηρώντας, παράλληλα, το μηδέν στην άμυνα. Ελπίζω να κερδίσουμε με 1-0 και να πάρουμε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης”.

“ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ…”
Ο Λάζαρ έχει ένα επιπρόσθετο κίνητρο για τη ρεβάνς με τους Ιταλούς, αφού κι ο ίδιος δεν έχει φθάσει στο παρελθόν στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ: “Μια πιθανή πρόκριση θα είναι μεγάλη ιστορία για μένα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω φθάσει τόσο ψηλά και μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να το ζήσω”. Και σε ερώτηση αν ο τελικός της διοργάνωσης στο Βουκουρέστι αποτελεί για αυτόν ένα όνειρο και μόνο, σχολίασε: “Ναι, είναι ένα όνειρο, αλλά καμιά φορά τα όνειρα γίνονται και πραγματικότητα”.
Πολύς λόγος γίνεται για την κόπωση των παικτών εξαιτίας των πολλών συνεχόμενων αγώνων. Ο Ρουμάνος μέσος, όμως, του ΠΑΟΚ δε θέλει για κανένα λόγο να τη χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία: “Κάθε παίκτης είναι λίγο κουρασμένος, όντας υποχρεωμένος να παίζει πολλά ματς. Αλλά, βέβαια, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας και αυτή είναι η αποστολή μας”.
“ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ”
Ο 31χρονος μέσος του ΠΑΟΚ δεν είχε μεγάλη διάθεση να αναφερθεί στο ματς με τον Άρη. “Το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και μαζί την ευκαιρία για το τρίποντο. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να είμαστε τυχεροί στον αγώνα ρεβάνς με την Ουντινέζε”, αρκέστηκε να σχολιάσει.
 





Στις 11:00 η προπόνηση, στις 13:00 μιλάει ο Μπόλονι

Παρά τις αρχικές ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη διάρκεια της μέρας διαφοροποιήθηκε ελαφρώς το πρόγραμμα της παραμονής του μεγάλου ματς με την Ουντινέζε.
Η τελευταία προπόνηση των παικτών του Δικεφάλου θα γίνει στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στην Τούμπα και θα είναι ανοιχτή στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά περίπου, για τους εκπροσώπους του Τύπου.
Και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα μιλήσει μαζί με έναν παίκτη σε συνέντευξη Τύπου στις 13:00 εξωτερικεύοντας κάποιες από τις σκέψεις του για το μεγάλο ματς της Πέμπτης με την Ουντινέζε.
Τα προβλήματα του Δικεφάλου είναι γνωστά καθώς τραυματίες παραμένουν οι Έτο, Κατσικάς, Γλύκος και Ίβιτς, ενώ τιμωρημένος είναι ο Φωτάκης.
Η αποστολή της Ουντινέζε θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 18:00 το απόγευμα και οι παίκτες της θα κάνουν μία βόλτα γνωριμίας στην Τούμπα, χωρίς όμως να προπονηθούν καθώς η τελευταία του προπόνηση θα γίνει επί ιταλικού εδάφους το πρωί!
Ο Φραντζέσκο Γκουιντολίν θα μιλήσει μαζί με έναν παίκτης του στους εκπροσώπους του Τύπου στις 18:30 στην Τούμπα.

Έρχεται και ο Ντι Νατάλε!

Μπορεί οι Ιταλοί να λένε από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Ντι Νατάλε είναι νοκ άουτ και για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ωστόσο ο Ιταλός στράικερ φαίνεται ότι θα έρθει τελικά την Τετάρτη (22/2/2012) στη Θεσσαλονίκη με την αποστολή της Ουντινέζε!
Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ούντινε έχει δηλωθεί για το τσάρτερ που θα μεταφέρει την αποστολή της Ουντινέζε στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν θα ακολουθήσει τους συμπαίκτες του για ψυχολογικούς λόγους ή αν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να αγωνιστεί κιόλας.
Το γεγονός είναι ότι η Ουντινέζε σε επτά παιχνίδια που έχει δώσει φέτος χωρίς τον Αντόνιο Ντι Νατάλε δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε πέντε από αυτά!
Μάλιστα δεν έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία συνεχόμενα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί χωρίς τον αρχηγό της, ο οποίος σε 27 αγώνες που αγωνίστηκε φέτος έχει πετύχει 21 γκολ!
Τα 7 ματς που η Ουντινέζε αγωνίστηκε φέτος χωρίς τον Ντι Νατάλε είναι τα εξής:

29/09/2011: Σέλτικ – Ουντινέζε 1-1 (88’ Αμπντί πεν.)
20/10/2011: Ουντινέζε – Ατλέτικο Μαδρ. 2-0 (88’ Μπενάτια, 93’ Φλόρο Φλόρες)
26/10/2011: Νάπολι – Ουντινέζε 2-0
03/11/2011: Ατλέτικο Μαδρ. – Ουντινέζε 4-0
30/11/2011: Ρεν – Ουντινέζε 0-0
16/02/2012: Ουντινέζε – ΠΑΟΚ 0-0
19/02/2012: Ουντινέζε – Κάλιαρι 0-0.