Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
 
 

Καλύτερος και με 10, αλλά 1-1 με τον ΟΦΗ...

Ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιξε με 10 παίκτες από το 40’ λόγω αποβολής του Γλύκου ήταν καλύτερος του ΟΦΗ, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του και έμεινε στο 1-1 με τους Κρητικούς στο Γεντί Κουλέ.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Παπάζογλου στο 8’ μετά από λάθος έξοδο του Γλύκου, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Φωτάκη στο 18’.
Ο Χακόμπο που μπήκε στη θέση του Ρομπέρ μετά από την αποβολή του Γλύκου απέκρουσε πέναλτι του Σίσιτς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το ματς κόλλησε στο 1-1 στην επανάληψη, καθώς ο Δικέφαλος παρότι είχε ευκαιρίες δεν μπόρεσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ…
Ο Δώνης είδε το ματς από την κερκίδα καθώς ήταν τιμωρημένος.

«Δυνατός και φορμαρισμένος αντίπαλος ο ΠΑΟΚ»

Ο Νίκος Αναστόπουλος από την πλευρά του, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε για το 1-1 του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο χαμένο πέναλτι της ομάδας του.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Η φάση του 45' με το πέναλτι που χάσαμε έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αν εκεί είχε γίνει το 2-1 για μας, τότε θα ήμασταν πολύ κοντά στη νίκη. Είχαμε ένα δυνατό, φορμαρισμένο αντίπάλο, αλλά αν εκμεταλλευόμασταν την φάση του πέναλτι θα κερδίζαμε. Έχουμε ένα νεανικό σύνολο που πρέπει ο κόσμος να το στηρίξει. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια…".
Αναλυτικά ο τεχνικός του ΟΦΗ στη συνέντευξη Τύπου είπε:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Σημασία έχει όμως ότι αν μας έλεγαν πριν από το παιχνίδι για το αν θα ήμασταν ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Αν ευστοχούσαμε στο πέναλτι, θα το κερδίζαμε. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Είχαμε ένα πολύ καλό 30λεπτο, δεχτήκαμε την ισοφάριση σε μια στιγμή αδράνειας. Σημασία έχει ότι μπορέσαμε και καταθέσαμε την ψυχή μας γιατί είμαστε μια νέα ομάδα η οποία πρέπει να στηριχθεί. Βεβαίως, έχουμε αδυναμίες, βεβαίως είμαστε μια νέα ομάδα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον Μάιο θα κάνουμε τίποτα. Δεν μπορώ να κάνω την Πυθεία την 5η αγωνιστική για το που θα τερματίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την διάθεση των παικτών μου. Ακολουθεί μια 15νθημερη διακοπή του πρωταθλήματος και πάνω εκεί θα δουλέψουμε. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι 2-3 παίκτες και όταν είμαστε πλήρεις σίγουρα και η απόδοση μας θα ανέβει και θα δείξουμε και άλλο πρόσωπο».
Συνεχίζοντας ο Αναστόπουλος είπε:
«Η ομάδα θέλει τον χρόνο της. Δεν γίνεται μέσα σε 5 παιχνίδια να είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε κάποιες αδυναμίες και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτούς. Είναι εύκολο για έναν προπονητή να κουράζει το μυαλό του για το ποιον παίκτη θα βάλει″.
Για τον ΠΑΟΚ τόνισε:
«Ο ΠΑΟΚ είτε παίζει με 10 παίκτες, είτε παίζει με 11 παίκτες είναι μια γρήγορη και καλή ομάδα. Επειδή ακολουθεί μια δύσκολη τριάδα, θέλαμε τους τρεις βαθμούς.
Για την κατοχή της μπάλας είπε:
«Η ΑΕΚ είχε κατοχή 70% όμως έμεινε στο 1-1.
Για την ετοιμότητα του ΟΦΗ:
«Υπάρχουν στην ομάδα νέα παιδιά που παίζουν μαζί σε 5 παιχνίδια και δεν είναι έτοιμοι″.
Για το πέναλτι:
«Εγώ ξέρω ότι η μπάλα μπήκε στα δίχτυα στο ματς με την ΑΕΚ. Πριν από το παιχνίδι είχαμε όρισε Σίσιτς, Ιωαννίδη και Παπάζογλου. Και εγώ έχανα πέναλτι. Το μόνο που εγώ θέλω είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια. Αν μια ομάδα δεν κάνει την προετοιμασία της, δεν θα είναι έτοιμη. Με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Βοηθάει η διακοπή γιατί θα επουλώσουμε τραυματισμούς: Μπούρμπος, Σαρ, Βαλεριάνος, Ζαχαράκης».
Συνεχίζοντας τόνισε:
«Ο ΟΦΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Βεβαίως, θα το φτιάξουμε και αυτό το κομμάτι. Το καλό είναι ότι τα παιδιά έχουν όρεξη για διάκριση και προσπάθεια».
Τέλος κατέληξε:
«Χωρίς τον κόσμο είμαστε ένα τίποτα και αποτελεί έναν οδηγό για την προσπάθεια μας. Πόσα χρόνια θα βρίσκεται ο εκάστοτε Κουράκης, Μαχλάς και Πουλινάκης να πληρώνει; Έχουμε φιλοδοξίες να βγάζουμε και νέα παιδιά. Δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο αυτό το βιολί. Κάθε καλοκαίρι φεύγουν 11, έρχονται 11. Ξέρετε που ήμασταν το καλοκαίρι″.

«Θέλαμε τη νίκη, αλλά…»

Ο Μάκης Αγγελίνας κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο 1-1 με τον ΟΦΗ, καθώς ο Γιώργος Δώνης ήταν τιμωρημένος και είδε το ματς από την κερκίδα και συγκεκριμένα από τη Θύρα 6 μαζί με τον κόσμο του Δικεφάλου (!) δίνοντας από εκεί τις οδηγίες του.
Ο συνεργάτης του Δώνη στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα τόνισε:
«Ικανοποιημένος δεν μπορώ να είμαι αφού θέλαμε τη νίκη. Όπως ήρθε το παιχνίδι, μπορούσαμε να πετύχουμε ένα γκολ, αλλά ίσως και να δεχθούμε. Σε γενικές γραμμές ο βαθμός της ισοπαλίας είναι καλός…», τόνισε.

«Δεν ήθελα να πικράνω τον ΠΑΟΚ!»

Ο Θανάσης Παπάζογλου πέτυχε το γκολ του ΟΦΗ, σκοράροντας για πρώτη φορά φέτος και μάλιστα απέναντι στον ΠΑΟΚ όπου ανήκε τα προηγούμενα τρία χρόνια. Έτσι δεν έκρυψε τα παράξενα συναισθήματα που είχε όταν πέτυχε το γκολ και μεταξύ άλλων είπε:
«Σε προσωπικό επίπεδο είμαι χαρούμενος για το πρώτο γκολ σε επίσημο παιχνίδι που πέτυχα με τον ΟΦΗ και μέσα στη φετινή σεζόν.
Από την άλλη το να παίζεις απέναντι σε μία ομάδα που πέρασες τρία χρόνια και έχεις ζήσει πολλά πράγματα μαζί της, όπως εγώ στον ΠΑΟΚ, είναι κάπως παράξενο. Αλλά έτσι είναι η ζωή… Έτυχε να πετύχω το πρώτο μου γκολ στον ΟΦΗ απέναντι στον ΠΑΟΚ… Ελπίζω να μην αποβεί μοιραίο για την ομάδα του ΠΑΟΚ στη συνέχεια της σεζόν! Και πραγματικά εύχομαι στον ΠΑΟΚ να πετύχει στους στόχους που θέλει μέσα στη χρονιά».
Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένοι στον ΟΦΗ από το τελικό 1-1 ο Θανάσης Παπάζογλου είπε:
«Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με το δικό μας χαμένο πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, νομίζω ότι είμαστε αδικημένοι από την εμφάνισή μας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς δεν μπήκε το γκολ. Μετά στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο διαβασμένος και παρότι έπαιζε με 10 παίκτες ξέρουμε ότι έχει ποιοτική ομάδα και παίκτες που μπορούν να σου κάνουν το γκολ από το πουθενά. Εμείς προσπαθήσαμε να κυνηγήσουμε το γκολ έχοντας και παίκτη παραπάνω, δεν καταφέραμε να το πετύχουμε, έπαιξε ρόλο και η κούραση και έτσι μείναμε στο 1-1».

«Με 11 θα κερδίζαμε ακόμη και με 1-4!»

O Σανθ Χακόμπο κλήθηκε εσπευσμένα να κάνει τον επίσημο ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ όταν μπήκε αλλαγή στο ματς με τον ΟΦΗ στο 43’ μετά από την αποβολή του Γλύκου και στην πρώτη φάση του μέσα στο παιχνίδι έπιασε το πέναλτι του Σίσιτς κρατώντας το 1-1 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
«Όταν πιάνεις πέναλτι με το που μπαίνεις είναι ότι καλύτερο. Προσπάθησα να κάνω αυτά που δουλεύω στις προπονήσεις», τόνισε ο Ισπανός πορτιέρο μετά από το παιχνίδι που τελικά έληξε 1-1.
Για το γεγονός ότι καθυστέρησε να μπει στο παιχνίδι στην αλλαγή του, είπε: «Το έκανα επίτηδες επειδή χρειαζόμουν λίγο παραπάνω χρόνο να προετοιμαστώ και να είμαι έτοιμος στο πέναλτι!».
Ωστόσο παρότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με 10 παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει. Γιατί; «Είναι πολύ μπερδεμένο. Είναι δύσκολο να παίζεις σε ένα μικρό γήπεδο όπως αυτό. Εμείς παίζαμε και με παίκτη λιγότερο και αυτό το έκανε πιο δύσκολα. Αν παίζαμε 11 με 11 το παιχνίδι θα τελείωνε 1-2, 1-3 ή 1-4», τόνισε ο Χακόμπο.
Όσο για την πρώτη του επίσημη συμμετοχή είπε:
«Κάθε μέρα δουλεύω για να είμαι έτοιμος. Γι’ αυτό προπονούμαι, για να παίζω. Ηρθα αργά στην ομάδα, δεν κατάφερα να παίξω ως τώρα, αλλά όποτε μου το ζητήσει ο προπονητής, είμαι έτοιμος».

Τι έχουν οι διαιτητές με τον ΠΑΟΚ;"

Ο Γιώργος Δώνης, μπορεί λόγω τιμωρίας να μη βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αλλά έκανε κανονικά δηλώσεις μετά από το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ και το 1-1 στο Γεντί Κουλέ. Μάλιστα τα έβαλε με την κακή διαιτησία που είχε ο Δικέφαλος για ακόμη ένα παιχνίδι τη φετινή σεζόν.
Μεταξύ άλλων τόνισε:
Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:
«Ο αγώνας ξεκίνησε περίεργα για εμάς με το γκολ που δεχθήκαμε. Αντιδράσαμε, είχαμε την υπεροχή, χωρίς να δημιουργούμε μεγάλες φάσεις, αλλά φαινόταν ότι δεν θα απειληθούμε. Έχω μία πρώτη άποψη και για το γκολ που ακυρώθηκε και για το πέναλτι. Παίζαμε με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο προσπαθήσαμε και γίναμε απειλητικοί. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο"
Για το γκολ του ΠΑΟΚ που ακυρώθηκε χωρίς να καταλάβει κανένας το γιατί ο Δώνης είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φάουλ στο γκολ που ακυρώθηκε. Εφεύρεση είναι παρά φάουλ. Είχαμε ακόμη μία κακή διαιτησία σε βάρος μας».
Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ και την αποβολή του Γλύκου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: «Επειδή έπαιξα ποδόσφαιρο, ξέρω πότε ο ποδοσφαιριστής βουτάει και πότε ανατρέπεται. Δεν είμαι 100% βέβαιος, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πέναλτι».
Για την καλή παρουσία του Κάτσε είπε: «Ο Κάτσε είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Συμπεριφέρεται άψογα σε όλα τα ματς. Είναι ένας από τους λόγους που μετά την αποβολή αποφασίσαμε να παίξουμε με τρία χαφ (Κάτσε, Φωτάκης, Λαζάρ) και δεν αντικαταστάθηκε επιθετικός παίκτης».
Για το πώς ένιωσε βρισκόμενος στην κερκίδα λόγω της τιμωρίας του αντί του πάγκου και το κοουτσάρισμα του Μάκη Αγγελίνα είπε: «Λίγες φορές μου έχει συμβεί αυτό, είναι κάτι που με στεναχωρεί και με προβληματίζει. Δεν μπορείς όμως να κάνεις κάτι. Δεν μπορείς να τα βάλεις με κάποιες αποφάσεις. Εγώ πρέπει να είμαι πιο ήρεμος στις αντιδράσεις μου, γιατί χάνω το δίκιο μου.
Όσο για τον κ .Αγγελίνα, θα πω ότι μια χαρά την έκανε τη δουλειά στον πάγκο. Απλώς όταν βλέπεις το παιχνίδι από πάνω έχεις άλλη οπτική γωνία και αυτό σε βοηθά να δώσεις κάποιες εντολές".
Τέλος σε ερώτηση για τον ΟΦΗ είπε: «Ο ΟΦΗ είναι μία οργανωμένη ομάδα και είναι δύσκολο να διασπάσεις την αμυντική λειτουργία της».

Χαμένη ευκαιρία για το διπλό

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για περισσότερο από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας δεν έκανε στο τέλος του αγώνα τους παίκτες του χαρούμενους. Κι αυτό γιατί στο β΄ μέρος έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να αποκομίσουν το μέγιστο βαθμολογικό κέρδος.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
Παναγιώτης ΓΛΥΚΟΣ 5
Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ χρεώνεται εξ ολοκλήρου το γκολ που δέχτηκε στην αρχή του αγώνα από τον Παπάζογλου, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν νωρίς το σκορ.
Αραούχο ΕΤΟ 6
Ο Βραζιλιάνος μπακ περιορίστηκε κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας να αντιμετωπίσει στα μετόπισθεν της ομάδας του την πίεση πότε του Σίσιτς (για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα) και πότε του Κουτσιανικούλη.
Αλβες ΛΙΝΟ 7
Παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα υποχρεώθηκε να καλύψει την αριστερή πτέρυγα χωρίς τη βοήθεια του Ρομπέρ, ο Βραζιλιάνος ήταν θετικός και αμυντικά αλλά και επιθετικά.
Μπονγκάνι ΚΟΥΜΑΛΟ 7
Ο Νοτιοαφρικανός κεντρικός αμυντικός δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, έχοντας την ευθύνη να συντονίσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του. Με σταθερή απόδοση, ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του.
Χρήστος ΙΝΤΖΙΔΗΣ 6
Στην πρώτη επίσημη παρουσία του ως βασικός, ο νεαρός στόπερ, αν μη τι άλλο, δεν έδειξε καθόλου ψυχολογικά πιεσμένος. Με την απόδοσή του έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Εργκίς ΚΑΤΣΕ 8
Άλλη μια σπουδαία εμφάνιση από τον νεαρό μέσο, ο οποίος, πέρα από το ασταμάτητο τρέξιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και τα πολλά κοψίματα στη μεσαία γραμμή, απείλησε και επιθετικά τους γηπεδούχους.
Γιώργος ΦΩΤΑΚΗΣ 8
Έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, επισφραγίζοντας τη θετική του απόδοση με ένα ωραίο γκολ. Είχε πάθος στο παιχνίδι του, στοιχείο που με φωνές προσπάθησε να μεταδώσει και στους συμπαίκτες του.
Μπερτράντ ΡΟΜΠΕΡ   6
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε δεν είχε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων. Για λόγους τακτικής ήταν ο παίκτης που “θυσιάστηκε” από την τεχνική ηγεσία μετά την αποβολή του Γλύκου.
Κοστίν ΛΑΖΑΡ 7
Το “μυαλό” του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Ο Ρουμάνος χαφ προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του, τις περισσότερες φορές με επιτυχία. Σπατάλησε, όμως, μια σπουδαία ευκαιρία στο β΄ μέρος.
Στέφανος ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 6
Όσες φορές έγινε κάτοχος της μπάλας, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γουναρίδη, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να παραμείνει άσφαιρος στη χθεσινή αναμέτρηση.
Δημήτρης ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 6
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκνευρίστηκε στο α΄ μέρος με τις υποδείξεις του διαιτητή και του πρώτου επόπτη και σπατάλησε πολύ από την ενέργειά του διαμαρτυρόμενος για τις αποφάσεις του.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
ΧΑΚΟΜΠΟ
Ο Ισπανός τερματοφύλακας περνά στους διακριθέντες του ΠΑΟΚ, έχοντας αποκρούσει το πέναλτι του Σίσιτς.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ
Δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και δε βοήθησε στον βαθμό που θα περίμενε η τεχνική ηγεσία.
ΠΕΛΚΑΣ
Μπήκε στο παιχνίδι στο διάστημα που η απόδοση του ΠΑΟΚ άρχισε να πέφτει και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Τίμησαν τα αετόπουλα που έφυγαν στα Τέμπη...

Ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ τηρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα στο “Γεντί Κουλέ”.
Μόλις συμπληρώθηκε, ακούστηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ το σύνθημα “αδέρφια, ζείτε, εσείς μας οδηγείτε” και όλο το γήπεδο χειροκρότησε θερμά σε ένδειξη σεβασμού για τους φιλάθλους του “Δικέφαλου” που έχασαν τη ζωή τους πριν από 13 χρόνια στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών...
Επίσης οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν στο ματς με τον ΟΦΗ με μαύρα περιβραχιόνια στα μπράτσα τους για να τιμήσουν επίσης τη μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη στις 4/10/1999...