Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η “πελάτισσα” ΑΕΚ και το 7-0!

Πόσες φορές τα προηγούμενα χρόνια, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν χαρακτήρισαν “κακό” δαίμονα την ΑΕΚ; Με αποκορύφωμα τον περσινό δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου, αλλά και πολλά αποτελέσματα. Φέτος, η κατάσταση δείχνει να ανατρέπεται πλήρως και ο ΠΑΟΚ να εξελίσσεται σε κακό δαίμονα της ΑΕΚ.
Ηδη, η Ένωση αποτελεί “πελάτισσα” του ΠΑΟΚ, αφού σε τρία παιχνίδια ο Δικέφαλος έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ και συνολικό σκορ σε αυτά τα ματς 7-0. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο φορές στην Τούμπα (3-0 στον πρώτο γύρο και 2-0 στο κύπελλο) και χθες στο Ολυμπιακό στάδιο με 0-2, ενώ η χθεσινή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ (στα πλέι οφ είχε επικρατήσει με σκορ 2-1 στην Τούμπα). Οι δύο ομάδες θα βρεθούν πιθανότατα άλλες δύο φορές στα πλέι οφ, οπότε το σερί του ΠΑΟΚ μπορεί να διευρυνθεί.

Στο μεταξύ, οι Στέφανος Αθανασιάδης και Γιώργος Φωτάκης συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα πρέπει να απουσιάσουν σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς. Η επιλογή (πρέπει να γίνει μέχρι αύριο) δεν είναι εύκολη αφού τα ματς είναι με Ολυμπιακό - Άρη στην Τούμπα, ΟΦΗ - Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Εξάλλου, από το εγκληματικό χτύπημα του Μανωλά, ο Φωτάκης έχει ένα επιφανειακό σχίσιμο, αλλά σήμερα θα φανεί καλύτερα η κατάστασή του.

Πέντε κατάσκοποι στο ΟΑΚΑ!

“ΜΑΤΙΑ” της Ουντινέζε βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ και ο εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας είδε τον ΠΑΟΚ, ενόψει Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την ΑΕΚ σκάουτερ από άλλες τέσσερις ομάδες είδαν το παιχνίδι (εκπρόσωποι από τις Γκλάντμπαχ, Στουτγάρδη, Κασίμπασα, Βιγιαρεάλ).
Ακόμα, στα επίσημα του Ολυμπιακού σταδίου βρέθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος με τον στενό του συνεργάτη Λεωνίδα Βόκολο, ενώ έγιναν επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της αστυνομίας, που χρησιμοποίησε κροτίδες κρότου και λάμψης.

Ρεπό σήμερα οι παίκτες
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ θ’ απολαύσουν το ρεπό τους και από αύριο το απόγευμα θ’ αρχίσει η προετοιμασία για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η προπόνηση θα γίνει στη Νέα Μεσημβρία.

Ζητούσαν αυτόγραφα από Γκαρσία και Σαλπιγγίδη

Η ανωτερότητα των παικτών του ΠΑΟΚ σε όλο της το μεγαλείο. Ο Δικέφαλος του Βορρά “πάτησε” αγωνιστικά την ΑΕΚ, επικράτησε με σκορ 0-2, πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του επί της Ένωσης (από τα περσινά πλέι οφ στον αγώνα της Τούμπας έως και χθες) και υποχρέωσε τους φιλάθλους της ΑΕΚ να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα αυτής της ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που παραθέτουμε μετά το τέλος του αγώνα. Οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν προς το λεωφορείο του ΠΑΟΚ. Αρχικά, αρκετοί, πίστεψαν πως οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν επιθετικές διαθέσεις προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Μπόλονι. Συνέβη όμως, ακριβώς το αντίθετο. Ζήτησαν από βασικούς παίκτες του ΠΑΟΚ να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους δώσουν αυτόγραφα. Οι Σαλπιγγίδης και Γκαρσία βρέθηκαν στο επίκεντρο και τους έκαναν το χατίρι. Το ίδιο έπραξαν κι άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ. Όσοι έζησαν αυτό το σκηνικό, χθες το βράδυ, δεν μπορούσαν, εύκολα να το συνειδητοποιήσουν. Και όμως είναι πραγματικότητα.

“Το μυαλό στον Ολυμπιακo”

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ κλήθηκε στο χθεσινό ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Έτο, ο οποίος θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου για 1,5 μήνα μετά από το σοβαρό του τραυματισμό στο ματς της περασμένη Τετάρτης με τον Ατρόμητο.
Ο Πολωνός είχε πολύ καλή παρουσία και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να φτάσει στο “διπλό” με 0-2, συμβάλλοντας για να κρατήσει η ομάδα το μηδέν στην άμυνα.
“Αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί”, τόνισε αρχικά ο Σνάουτσνερ. “Είναι σημαντικό ότι με αυτή τη νίκη περάσαμε την ΑΕΚ στη βαθμολογία. Μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που χάσαμε στην Τούμπα, ήταν πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ. Παίξαμε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι. Η ΑΕΚ έκανε όλο κι όλο μια ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν κλειδί στο σημερινό παιχνίδι, ενώ παίξαμε πολύ καλά και στην κόντρα επίθεση, καθώς σε τέτοιες φάσεις αντεπίθεσης πετύχαμε και τα δύο μας γκολ. Κερδίσαμε καθαρά με 0-2 και πήραμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε”, πρόσθεσε.
“Είμαστε όλοι χαρούμενοι για τη νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά αυτό το παιχνίδι έφυγε και τώρα βλέπουμε το επόμενο. Έχουμε πολλά σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας.
Αρχικά την Κυριακή έρχεται ένα μεγάλο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο κόσμος και οι παίκτες το περιμένουμε, η ψυχολογία είναι καλή και το μυαλό μας είναι πλέον μόνο στον Ολυμπιακό. Αν είμαστε σοβαροί και παίξουμε σωστά, μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό και εκεί…”, κατέληξε ο Σνάουτσνερ.
Από την πλευρά των παικτών της ΑΕΚ μίλησε ο Χοσέ Κάρλος, ο οποίος τόνισε ότι: “Δεν είχαμε πρόβλημα μόνο στην τελική προσπάθεια, αλλά και στην κατοχή της μπάλας. Νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία κλασική ευκαιρία, παρά μόνο κάποια μακρινά σουτ, οπότε δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην ομάδα και οικονομικά, αλλά δε θέλω να μιλήσω δημόσια γι’ αυτά”.
Επίσης ο Ρότζερ Γκερέιρο είπε: “Είχαμε πρόβλημα και πάλι στην τελική προσπάθεια. Παρά τα τρία δοκάρια μας, και πάλι δεν σκοράραμε…”

Αγνοεί την ήττα 10 ματς!

O ΠΑΟΚ μπορεί να αυτοκτόνησε στο ματς με τον Ατρόμητο την περασμένη Τετάρτη και να έχασε για πρώτη φορά μετά από 13 αγώνες (παρότι προηγούνταν με 1-0 μέχρι το 90!), αλλά κερδίζοντας την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 0-2 παράμεινε αήττητος για 10ο σερί παιχνίδι στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε μετά από καιρό στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε στους 35 βαθμούς αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ που έμεινε στους 34, καθώς έμεινε για 10 σερί παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς ήττα μετρώντας από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά 7 νίκες και τρεις ισοπαλίες!
Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2011, όταν έχασε με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης.
Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά από το 3-0 επί του Παναιτωλικού ο ΠΑΟΚ έχει κάνει την αντεπίθεσή του στο πρωτάθλημα και έχει μαζέψει 24 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές, έχοντας απώλειες μόνο στις ισοπαλίες με Κέρκυρα, Γιάννινα και Ξάνθη.

Αναλυτικά το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα έχει ως εξής:

20/11/11  ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 3-0
26/11/11  ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 0-0
04/12/11  Γιάννινα - ΠΑΟΚ 2-2
10/12/11  ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 3-1
18/12/11  Δόξα Δράμας - ΠΑΟΚ 0-2
04/01/12  ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 3-1
08/01/12  Ξάνθη - ΠΑΟΚ 0-0
15/01/12  ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1
21/01/12  ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0
29/01/12  ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-2

Κλάους-Γεωργιάδης: "Φονιάδες"

Ο Γιώργος Γεωργιάδης επέστρεψε μετά από 25 μέρες τραυματισμού στην αγωνιστική δράση και μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του φετινό γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έφτασε μαζί με το σημερινό παιχνίδι τις 22 επίσημες συμμετοχές με τη φανέλα του Δικεφάλου και κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ κάνοντας το 0-1 για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!
Μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στην ομάδα που τον διεκδικούσε το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει από τον Πανσερραϊκό, αλλά τελικά ντύθηκε στα ασπρόμαυρα…
Ο Γεωργιάδης ήταν ο 12ος διαφορετικός σκόρερ του Δικεφάλου φέτος.
Πρώτος σκόρερ παραμένει πάντα ο Στέφανος Αθανασιάδης ο οποίος μαζί με το σημερινό γκολ απέναντι στην ΑΕΚ έχει  βρει 13 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα.
Δεύτερος είναι ακόμη ο Βιεϊρίνια με εννέα γκολ, ο οποίος όμως από τις αρχές Ιανουαρίου πήρε μεταγραφή στη Βόλφσμπουργκ.
Τρίτος σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ είναι ο Σαλπιγγίδης με 7 γκολ και μετά ακολουθεί ο Λίνο με 5 γκολ (τα τρία με πέναλτι).
Οι υπόλοιποι σκόρερ του Δικεφάλου φέτος (σε όλες τις διοργανώσεις) είναι οι: Φωτάκης 4, Μπαλάφας 3, Λάζαρ 2, Παπάζογλου 2, ενώ από ένα γκολ έχουν πετύχει και οι: Ίβιτς, Γκαρσία, Γεωργιάδης και Σπαντάσιο (ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ).

Ξόρκισε και την κατάρα του Ολυμπιακού Σταδίου!

Ο ΠΑΟΚ ξόρκισε επιτέλους και την κατάρα του ΟΑΚΑ που τον ακολουθούσε 13 χρόνια, καθώς πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας μετά από το 1999 κερδίζοντας με 0-2 την ΑΕΚ!

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” μετρούσε  25 ματς στο ΟΑΚΑ χωρίς νίκη, έχοντας μάλιστα σε αυτά τα 13 χρόνια (από το 1999 και μετά…) 21 ήττες και μόλις τέσσερις ισοπαλίες!!!
Το προηγούμενο διπλό του “Δικέφαλου” στο “Σπύρος Λούης” πριν το σημερινό 0-2 με την Ένωση,  σημειώθηκε στις  28 Φεβρουαρίου 1999, όταν κέρδισε με 0-1 τον Παναθηναϊκό με απευθείας φάουλ του Φραντζέσκου!
Έσπασε έτσι η κατάρα του ΟΑΚΑ που ακολουθούσε την ομάδα απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ως έδρα τους το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς ο ΠΑΟΚ μετρούσε 25 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη έχοντας 21 ήττες και τέσσερις ισοπαλίες με 12-48 γκολ!!!
Τα γκολ των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ και ανέβασαν το Δικέφαλο του Βορρά πάνω από το Δικέφαλο του Νότου στη βαθμολογία στην 3η θέση, παρότι κάποια στιγμή πριν από λίγο καιρό η ΑΕΚ ήταν μέχρι και εννέα βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ!

"Ετσι λυγίσαμε την ΑΕΚ!"

Ο Λάσλο Μπόλονι μιλώντας για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-2 επί της ΑΕΚ έπλεξε το εγκώμιο των νεαρών παικτών της ομάδας.
Αναλυτικά τόνισε:
"Καταρχήν είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ, καθώς με αυτόν τον τρόπο ανεβήκαμε στην τρίτη θέση. Γνωρίζαμε, αφού έχουμε παίξει δύο φορές μαζί τους, ότι η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστές με πολύ καλή ατομική αξία.
Στόχος μας ήταν να σπάσουμε τη συνοχή της ΑΕΚ με την ομαδική δουλειά μας και νομίζω ότι το καταφέραμε. Ήταν πολύ σημαντικό ποιος θα πετύχαινε πρώτος γκολ. Νομίζω ότι με το πολύ καλό μας πρώτο μέρος και το πολύ δυνατό μας δεύτερο μέρος το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό.
Επίσης είμαι ικανοποιημένος επειδή αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές μας δίνουν πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα αν μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ.
Ο Αθανασιάδης στην πρώτη σοβαρή χρονιά του στην ομάδα έχει δείξει μυαλό στην τακτική, πνεύμα μαχητικότητας και αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια δουλειά καθώς μπορεί να είναι μία λύση και στον αγωνιστικό και στον οικονομικό τομέα.
Ο Γεωργιάδης ήρθε μετά από τραυματισμό και δεν πίστεψα ότι μπορεί να παίξει 60-70 λεπτά και όμως τα κατάφερε. Πρέπει να πω συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για τη φυσική του κατάσταση. Ο Κατσικάς έπαιξε το τρίτο του ματς στην ομάδα και έκανε ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του σήμερα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ ότι στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε άλλες δύο φορές μαζί τους" τόνισε ο Ρουμάνος.
Για τον Γλύκο είπε: "Είναι ο τέταρτος νεαρός μας και υπάρχει και ο Σταφυλίδης που σήμερα δεν έπαιξε. Ευτυχώς για εμάς δεν είχε πολλή δουλειά σήμερα. Ίσως κάποιες μπαλιές του στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλές, αλλά έκανε καλή δουλειά. Στον προηγούμενο αγώνα ήταν απών για δέκα δευτερόλεπτα. Είναι φυσικό να γίνονται λάθη από έναν νεαρό τερματοφύλακα. Αν τα λάθη γίνουν πολλά θα πάει στην κερκίδα, όμως τώρα πρέπει να τον στηρίξουμε".

Έρχεται ο Νιμανί!

Ο 23χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός Φρεντερίκ Νιμανί αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να προχωρήσει στις τελικές επαφές με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ για να αγωνιστεί στην Τούμπα. Ο Νιμανί που ανήκει στη Μονακό και δοκιμάστηκε στην Αμιάν, αποτελεί τον παίκτη στον οποίο κατέληξε ο Μπόλονι (ήταν θετική η εισήγησή του εδώ και καιρό) με τους Βρύζα και Κωνσταντινίδη.

Ο Νιμανί αναμένεται να αγωνιστεί ως δανεικός έως το καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί την προοπτική να τον αποκτήσει με όψιον αγοράς από τη Μονακό. Θυμίζουμε πως ο Νιμανί, στο μοναδικό φιλικό παιχνίδι που αγωνίστηκε εναντίον του Απόλλωνα Καλαμαριάς είχε πετύχει 4 γκολ. Ο Νιμανί αγωνίζεται και στις δύο πλευρές, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.